На компютъра паролата смени, за да не цъка СЕДМОКЛАСНИКЪТ игри

• 46 428
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
На този етап фаворит е досегашното училище (ЧУ). Заради нашата преса - от нея да мине би учила:  "език, различен от немски и английски (които учи активно до момента), без руски, но ако учи английски пък ще й е лесно...НГДЕК иска, но не й се губи още половин месец за изпит по история..." Колко още прекрояване на приоритетите ще има, ще се види. Няма да е спортно училище или такова по изкуствата, защото няма никакви подобни дарби. Не харесва и точните науки. Очертава се хуманитарен профил с неясен център Simple Smile

# 46
# 47
  • Sofia
Нашият от малък си е маймуна в часовете, приличал бил на Мистър Бийн (, но е по красив Grin) и сега вече е непоносим с пубертета. Редовно го гонят от час заради пускане на лафове и разваляне на дисциплината, а като му говоря по-строго - "вие мен обичате ли ме?" Confounded

# 48
  • непостоянно
Нашият от малък си е маймуна в часовете, приличал бил на Мистър Бийн (, но е по красив Grin) и сега вече е непоносим с пубертета. Редовно го гонят от час заради пускане на лафове и разваляне на дисциплината, а като му говоря по-строго - "вие мен обичате ли ме?" Confounded

Чаровник Sunglasses

# 49
       В момента учи руски и английски в училище и това ще е вероятно първото желание, само не е ясно в какъв ред. И двете подредби си имат плюсове и минуси.Говори и за испански, но аз съм скептично настроена. В крайна сметка- и някой бивш техникум да е, няма да е краят на света.Всякакви професии са нужни, във всички професии има успели и щастливи хора.

Не ни е избистрена позицията по отношение на музиката.Не е много напред, не се очертава стабилно желание като учене, а по-скоро като хоби. Не съм сигурна дали ще се яви на изпит за пров. на способностите, може би да, поне да си прецени нивото. Не съм сигурна и дали явяването ще се "брои" за отсъствие, защото е в учебно време. А мисля, покрай подготовката за НВО да "изгърмя" всички извинени.

Искам да повдигна една друга тема, макар да зная, че особен смисъл няма

За много неща се преборихме, но една огромна въпросителна остава. Човек е устроен така, че не обича да се връща към минали неприятни изживявания. Но не мога да забравя как броени дни след края на учебната година, в средата на та юни, моето жизнено сутринта дете, вечерта се оказа в интензивно със системи и диагноза двустранна пневмония. Детското отделение се пръскаше по шевовете от болни деца.
В тази огромна неприятност имаше само един плюс, че годината е 2018, а не 2019.

Ако само едно дете се окаже в невъзможност да се яви на НВО, това за мен е дълбоко несправедливо. Да оставим парите, подготовката, "намилането" и дори "опароления" компютър. Огромното огорчение и абсолютна невъзможност с бал 100/ толкова макс ще му се събере при неявяване на НВО/да попадне в поне малко от малко прилично училище.Мислите ли, че има някаква възможност на този етап нещо да се промени и как. Зная, че в предходни години е имало деца със счупен крак и с 40 С температура на НВО. но ако детето попадне в болница на системи, ако е със счупена ръка, ако е с разстройство и повръщане...

Знам, че е почти невъзможно да се направи промяна, но все пак, идеи някакви?

# 50
     Anik, страхотно момче е щом има хубаво чувство за хумор. WinkНа моята пък като и говоря строго, тя се усмихва мило, обръща всичко на шега и направо не мога едно качествено конско да и изчета.Hushed
     За стаята, редува пълен хаос за 2-3 дни, после всичко прави под конец като типична дева, за 5-6 дни е чисто и после пак хаос. За ученето, ми не и се учи, особено по математика, по БЕЛ мисля, че са по-добре нещата. Вчера е мрънкала протяжно"Защо от курса задачите са толкова различни от това, което решава в училище и какво оценяване е на знанията и в училище като това не го учи там" Иначе се е ориентирала за сега към Испанска или Френска гимназия, съответно има и план B,C  и се надявам да не стигам до по далечните планове.

# 51
И аз много се притеснявам от това, ако детето по някакво причина не може да се яви на НВО.

# 52
  • София

Искам да повдигна една друга тема, макар да зная, че особен смисъл няма

За много неща се преборихме, но една огромна въпросителна остава. Човек е устроен така, че не обича да се връща към минали неприятни изживявания. Но не мога да забравя как броени дни след края на учебната година, в средата на та юни, моето жизнено сутринта дете, вечерта се оказа в интензивно със системи и диагноза двустранна пневмония. Детското отделение се пръскаше по шевовете от болни деца.
В тази огромна неприятност имаше само един плюс, че годината е 2018, а не 2019.

Ако само едно дете се окаже в невъзможност да се яви на НВО, това за мен е дълбоко несправедливо. Да оставим парите, подготовката, "намилането" и дори "опароления" компютър. Огромното огорчение и абсолютна невъзможност с бал 100/ толкова макс ще му се събере при неявяване на НВО/да попадне в поне малко от малко прилично училище.Мислите ли, че има някаква възможност на този етап нещо да се промени и как. Зная, че в предходни години е имало деца със счупен крак и с 40 С температура на НВО. но ако детето попадне в болница на системи, ако е със счупена ръка, ако е с разстройство и повръщане...

До колкото помня, ако има сериозно обстоятелство, подкрепено с епикриза , има някакви възможности за друга дата.
Дано не бъркам.

# 53
  • София
Имам една идея, която почти съм осъществила, но все пак искам вашите мнения. Реших да сваля всички електронно четими учебници на един таблет и да не носи тези тухли. Направо е гавра с човешките същества тази цялата тежест. И като прибавим половин час ходене пеша до баба му, после едночасово пътуване до вкъщи...
Говорих с Директора - няма проблем. Надявам се да не се стигне до конфликти с учители или със съученици.

# 54
  • Sofia
И аз много се притеснявам от това, ако детето по някакво причина не може да се яви на НВО.

Даже сънувам кошмари на тази тема Confounded Трябва да проучим какви са възможностите, ако има такива, дори и с епикриза.

# 55
  • Варна

Несправедливо е, да. Но нищо не можем да променим, поне за нашия набор. Молим се да са ни живи и здрави децата.

Сигурно има варианти с повечко учене и явяване на приравнителни изпити за по-късно преместване в подходящо училище.

Моята се цели в някоя от немските гимназии. Ще видим...

# 56

Сигурно има варианти с повечко учене и явяване на приравнителни изпити за по-късно преместване в подходящо училище.

....ако в съответното училище има места.
Иначе с епикриза или без, няма начин за друго НВО.
В София има възможности за училища с отделен изпит, във Варна няма такова училище, освен спортно и по изкуства.

Надявам се, поне за следващите набори да се променят по някакъв начин нещата.

# 57
Абсолютна несправедливост е това с една единствена дата... редно е да има две дати през един месец и детето да участва с по - високата оценка. Редно е да има и вътрешен изпит в няколкото  топ училища за които всички се натискат. Редно е и запазване на място в старото училище. Също съм и за КВОТИТЕ, ама кой ме пита....

# 58
  • у дома с любимите си хора
Благодаря за темичката!

При нас програмата е фул.Не зная въобще как се справя и как издържа на напрежението,но не мрънка.От понеделник до неделя все  тича-тренировки/двуразови/,училище,школи.Излиза в 6,30,прибира се в 7,00.Ужасно се плаша,че ще откачи.Минимум 20 пъти говорихме с него да намали поне тренировките-ами не ще и това е.Няма грам свободно време за себе си,но не му увира главата.
За наученото в школите той ме уведомява възможно най-лаконично,но не проверявам нито дали са му написани домашните,нито колко задачи,преразкази и прочие.Виждам,че ходи с мерак,въпреки че в неделята става в 7,00 и се връща в 13,00.Твърди,че ако има проблем лично ще ми се обадят госпожите и досега няма забележки в импровизирания бележник към школата,че е без домашно или че не се справя.В крайна сметка това си е негова отговорност.
Училища не е избрал,но засега се е ориентирал към МГ и неистово настоява да си остане там.На мен лично хич не ми се ще да е там,защото това автоматично означава да продължи досегашния ужас ЧАК да 12 клас.Но той не се дава и не преосмисля нещата.Упорит овен!
Признаци на пубертет няма никакви-явно ще е късен пубер.Иначе учи на музика.С телефона положението е - или много на него или въобще забравя,че има такъв.

# 59
  • Варна
И аз разсъждавах по въпроса с невъзможността за явяване на изпит онзи ден, когато съученичка на дъщеря ми си счупи палец и ѝ гипсираха дясната ръка. Какво се прави в такъв случай? Няма ли вариант някой (назначен учител, квестор) да се яви заедно с детето и да записва отговорите му?

Общи условия

Активация на акаунт