На компютъра паролата смени, за да не цъка СЕДМОКЛАСНИКЪТ игри

• 46 432
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Тъкмо си мислех, че навлизате в типичния седмокласен език, а сега се притеснявам да се изкажа! Joy
И за да затрудня недоволните и тези, които трият постовете, да кажа за формулите...
Не съм наясно какво точно и дали нещо от материала за 7 клас, отива в 8ми, но мисля, че ще дадат листове с формули, няма основание, до сега да са давани, сега да ги карат да учат наизуст формули.
Формулите за съкратеното умножение ще дадат, предполагам!
За фигурите обаче, формулите май ги снижават до санитарен минимум - за лице и за периметър. Всички останали засукани положения, свързани с височини, медиани, съотношения, ъгли, трябва да ги знаят.
Айде, момичета, давайте го по-леко! Заедно сте не само за информация, а и за разтоварване и подкрепа!  Hands V

# 76
  • София
Знаете ли кои състезания за 7 клас са по формата на НВО? По математика имам спомен за КМС и ВМС, че съм чела в регламентите - има ли други? А по БЕЛ?

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 11:13 от ara75

# 77
  • София
Като решат стотина примера с разлагане и щат - не щат, ще ги научат формулите за съкратено умножение. Grinning
А ако не знаеш засуканите геометрични положения, няма изобщо да се сетиш да ги търсиш в задачата.

# 78
Иска английски и испански /испански като втори явно/, както и някаква биология в НПМГ .. Wink Очертават се около 12-13 паралелки да запишем, с бал над 300 има толкова с тези два езика, в 1-ва и 2-ра английска, 32-ро, 18-то, 22-ро .. и с много кандърми да сложим и 164-то двете английски паралелки... не можем да запълним списъка с 30-те паралелки по заявлението. Руски и немски категорично не иска и да чуе, ще водя някакви преговори в английските гимназии да добави и паралелките с втори език френски, да се увеличат шансовете уж.
За разболяването - не съм мислила. Точно в този ден да влезе в болница..? Имаме 2 операции планирани за догодина /или поне една операция и една пълна упойка за изследване, едната от които трябваше да е за януари, но по понятни съображения ще отложа за лятото/, та ако освен тях ни дойде и нещо извънредно + НВО-то, направо ще трябва да се гръмна.

# 79
Има и разширено заявление с повече от 30 реда. Simple Smile
Статистиката за успеваемостта и балът на детето за различните паралелки са сравнително добър ориентир за това, колко желания да бъдат посочени. Важното е да са достатъчно.

# 80
  • София
Като решат стотина примера с разлагане и щат - не щат, ще ги научат формулите за съкратено умножение. Grinning
А ако не знаеш засуканите геометрични положения, няма изобщо да се сетиш да ги търсиш в задачата.

Точно! Wink

# 81
  • София
Има, има... Joy
Първите желания са тези на детето. От 30 до 50 на родителя! Joy

# 82
  • Разпиляна във въображението
Здравейте и в новата тема Simple Smile

Четейки колко са натоварени повечето деца и се изумявам. Браво на тях, че успяват да се справят. Моята девойка ходи един път на урок по математика, а другото са допълнителните часове в училището. Все още не е избрала какво ще прави след 7 клас и май любовта я е навестила. Сякаш не ми стига, че и без това е малко разсеяна Simple Smile

# 83
  • София
Има, има... JoyПървите желания са тези на детето. От 30 до 50 на родителя! Joy
Тц, обратното. Нарича се "контролиран избор". Stuck Out Tongue Winking Eye

# 84
Има, има... JoyПървите желания са тези на детето. От 30 до 50 на родителя! Joy
Тц, обратното. Нарича се "контролиран избор". Stuck Out Tongue Winking Eye
След 30-та позиция все тази. С контрол, без контрол Simple Smile

# 85
Статистиката за успеваемостта и балът на детето за различните паралелки са сравнително добър ориентир за това, колко желания да бъдат посочени. Важното е да са достатъчно.
Предполагам, просто споделих, че според желанията му и 30те реда няма да може да запълни /дали не бяха и по-малко?/.
Желанията се посочват след като излезе балът, нали така? Така гледах че е било миналата година, първо са излезли резултатите, после са подавали документи?

# 86
  • София
Да ви се оплача - моят син започна да си "пита  ушите". Вчера се прибра от учителката по БЕЛ и трябваше да започне да пише домашни -   основно по Мат. Прибираме се с баща му и сестра му от фитнес, а той си пуснал телевизора от смартфона, защото бях скрила дистанционното ( това се случва към 21:30).  След това, реши, че е много мръсен и влезе да се изкъпе. Отказа да вечеря и чак след като ние се нахранихме  седна да пише домашни.  Госпожата им е дала да проверят решени в час задачи на други деца от класа 🤤. Съответно това продължи до 00:00 часа, защото и аз трябваше да проверя неговото домашно. Към 1:00 баща му го е хванал да слуша музика на телефона и да гледа в екрана. Сложих му програмата за родителски контрол още преди 2 дни. Ограничих всичко без някакъв музикален плейър, вайбър и поща, но може и да съм пропуснала нещо.
Започна да носи 3ки и 4ки по Мат- госпожата им прави проверка, до колко са разбрали домашното. Допуска смешни грешки, бърка знаците. Онзи ден , в изблик на добра воля от негова страна, каза да му приготвя допълнително задачи за упражнение, но сега не иска и да чуе, не че има време. Гадното е, че на школата са с 4-5 урока назад, а единственото свободно време за него е събота и неделя. Почти всеки ден правят контролни на домашната работа и за сега единственото успокоение за мен, че ако ги вписва в дневника са по ИУЧ, а не по ЗП.
Трябва да разпусне по някакъв начин и с 4 очи чакаме есенния лагер на планина.

# 87
Аз много не го разбирам това, с многото желания.Да кажем, балът е 350По каква причина да пише нещо, което хем е било високобалово години наред, хем не му е по сърце?Да пише реалните си желания и още две-три нискобалови за застраховка и толкова.Най- много 10 мисля, а и те са многоГодина с година няма, но някаква прогностика все може да се направи.При бал под 300 ще е тъпо да почне заявлението с МГ,немски, особено ако нито иска МГ, нито немски.Не е важно да са много желанията, а реалистични.Е, на 3 и следва класирания може да има изненади

# 88
  • София
Светкавица, първо не можеш да предвидиш с точност, желанията и тенденциите през текущата година. Второ , баловете като разпределение могат да стоят по съевсем различен начин. Трето, за писане, пари не взимат. Joy И четвърто, най-важно за мен, желанията на децата трябва да се уважат. Пожелавам ти, детето да се справи отлично на матурите, но ако не, как ще ти даде сърце да му кажеш, за това нямаш никакъв шанс! Innocent
Чудеса винаги могат да се случат!
Ами ако иска МГ с немски? Тъпо ще е да не започнеш с него! Каква е целта? След приема да се каже, че детето е прието по първо желание, па макар и хич да не му е било там желанието?

При нас, на първо класиране, беше приет по 10-11 желание. На второ класиране, скочи до желаното училище, мисля паралелката беше 5то желание. По твоята логика, на първо класиране оставахме извън системата....

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 14:07 от Слънчевата

# 89
  • София
Светкавица на сърце ли му е на детето дадена паралелка,задължително я пишеш,независимо от високия бал през миналите години.
От сърце желая детето ти да влезе по първо желание! Peace
Преди години синът ми изкара бал,с който можеше да влезе навсякъде по първо желание на база статистиката от предната година.Въпреки това познай,колко желания имаше написани!По спомени бяха поне 10-12.Това благодарение на "контролирания избор" или как го нарекохте.Той реално искаше в две училища,останалите бяха за баласт,да има.

Общи условия

Активация на акаунт