Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 364
  • 814
  •   1
Отговори
# 150
ако човек не е на зор и си изчака чинно да се охладят страстите, може да купи за много по-нормална цена за родната действителност.
Много съм съгласна с това. Ние сме такъв пример. Нашият апартамент го взехме за почити 3 пъти по-ниска цена, отколкото е бил купен преди това. От къде знам, от НА на предишните собственици и от данъка, който плащам

Томева, бях ти обещала да ти дам схемат, ще ти пиша на лични.

# 151
До "Златовръх", не на самия. Имат така да се каже вътрешен двор (междублоково пространство), в което паркират живущите. Наличието на зона иначе не ме притеснява свикнали сме да я ползваме от няколко години в друг район на града... Отстоянията са добри. Жилището не е тъмно. Улицата не е натоварена. Квадратурата е тази и е истинската ЗП. Няма уловки и проблеми около имота. Няма пусната обява за апартамента.

# 152
Лозенеееец, дръж бързо, че избяга.

# 153
До "Златовръх", не на самия. Имат така да се каже вътрешен двор (междублоково пространство), в което паркират живущите. Наличието на зона иначе не ме притеснява свикнали сме да я ползваме от няколко години в друг район на града... Отстоянията са добри. Жилището не е тъмно. Улицата не е натоварена. Квадратурата е тази и е истинската ЗП. Няма уловки и проблеми около имота. Няма пусната обява за апартамента.
Мястото не ми е любимо заради безумията, които натвориха по Златовръх и наоколо. Минус е, че мястото е далеч от метро, до спирката на Семинарията има ходене пеш,  по св Наум стават жестоки задръствания. Но пък е зелено и тихо.  То зависи къде е, де, може да по-близо до ГТ по Вапцаров, но там пак са задръствания.  Има няколко хубави ДГ, началното по район мисля че е в 107-мо, което е добро. Хубавото е, че вече е зона и безумните задръствания по Златовръх ги няма, и транизтът на коли чуствително намаля. Като цяло при тези дадености и тази цена мисля, че е много добра сделка към момента.

# 154
Няма как да стане хем да е зелено и тихо, хем да е баш на спирка на ГТ или метро, които винаги са на натоварени улици или булеварди - или едното или другото.

# 155
Няма как да стане хем да е зелено и тихо, хем да е баш на спирка на ГТ или метро, които винаги са на натоварени улици или булеварди - или едното или другото.
Няма нужда да е баш на метрото, може да е на 5-10 мин пеш, което често е достатъчно далече от шума на булеварда. Златовръх е на 15-20 мин мин пеш от Джеймс Баучър, което е поносимо, но не е близо. Златовръх е мястото в Лозенец, което е най-далеч от метро. Ако е ситуирано по Трепетлика или Плачковица, пак е зелено и тихо, но е доста по-близо до сп. Дж. Баучър (5-10 мин)  - така че има как. Има значение и озеленяването, то е добра преграда за шума на булеварда. Има доста местенца из Лозенец, които са на 5-10 мин от метро и ГТ, а същевременно са тихи и зелени. Просто това (по описанието) е от сравнително отдалечениет от ГТ, не е далеч, но в сравнение с други локации в горен Лозенец е по-далеч. Иначе шумът по Стоян Михайловски и Свети Наум е ужасен, задръстванията - също, Златовръх също беше много зле, сега като че ли е по-добре (зоната е от 1 ноември), но ще гледаме.  Но ако е на Кораб планина, тя е сравнително тиха. От така изнесеното мисля, че е много добра сделка,

# 156
  • София
Изобщо не мога да си представя да живея на кръстовище.... едва ли има нещо по - неприятно поне за мен...
Отваряш прозорци на спалнята например,  и цяла София "влиза"вътре - шум , прах, клаксони, и мръсен въздух задимен от изгорелите газове на колите FearfulFearful  Каквито и връзки на ГТ да има там, каквито и магазини и аптеки да са под мен , не !

# 157
Изобщо не мога да си представя да живея на кръстовище.... едва ли има нещо по - неприятно поне за мен...
Отваряш прозорци на спалнята например,  и цяла София "влиза"вътре - шум , прах, клаксони, и мръсен въздух задимен от изгорелите газове на колите FearfulFearful  Каквито и връзки на ГТ да има там, каквито и магазини и аптеки да са под мен , не !
Мисля, че това се разбира от само себе си. Да, помня, че назад някои обясняваха как имало дограма и прочие, но и аз като теб смятам, че е ад да живееш на такова място, освен ако по случайност нямаш изложение към кръстовището.
В случая, обаче, говорим за съвсем друго нещо и то е, че не е вярно, че не може хем да е близо до метро и ГТ, хем да е тихо и зелено, защото може. Това, че някой не знае за такива места не ги прави несъществуващи. Конкретно Златовръх не е от тях, но това може да се преглътне, защото все пак не е и толкова далеч от метрото, а е зелено и приятно наоколо - не на самия Златовръх, а около него в западна посока, в източна не точно така, защото много го презастроиха. 

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 10:41 от Анонимен

# 158
Отваряш прозорци на спалнята например,  и цяла София "влиза"вътре - шум , прах, клаксони, и мръсен въздух задимен от изгорелите газове на колите FearfulFearful  Каквито и връзки на ГТ да има там, каквито и магазини и аптеки да са под мен , не !
Мисля, че това се разбира от само себе си. Да, помня, че назад някои обясняваха как имало дограма и прочие, но и аз като теб смятам, че е ад да живееш на такова място, освен ако по случайност нямаш изложение към кръстовището.
В случая, обаче, говорим за съвсем друго нещо и то е, че не е вярно, че не може хем да е близо до метро и ГТ, хем да е тихо и зелено, защото може. Това, че някой не знае за такива места не ги прави несъществуващи. Конкретно Златовръх не е от тях, но това може да се преглътне, защото все пак не е и толкова далеч от метрото, а е зелено и приятно наоколо.

И кои са тези места конкретно.
Всичко над 5 минути пеш до транспорт вече не е в графа близо по моя критерия, а 15-20 минути си е направо далече.

# 159
Скрит текст:
В случая, обаче, говорим за съвсем друго нещо и то е, че не е вярно, че не може хем да е близо до метро и ГТ, хем да е тихо и зелено, защото може. Това, че някой не знае за такива места не ги прави несъществуващи. Конкретно Златовръх не е от тях, но това може да се преглътне, защото все пак не е и толкова далеч от метрото, а е зелено и приятно наоколо.

И кои са тези места конкретно.
Всичко над 5 минути пеш до транспорт вече не е в графа близо по моя критерия, а 15-20 минути си е направо далече.

Да, конкретно Златовръх отива в графата "сравнително далече", което и аз казах - но това не значи, че няма места в горен Лозенец, които са близо до ГТ и са тихи и зелени.

Конкретно - Плачковица и Бигла - например. И двете улици са квартални, тихи с много зеленина, вече са зона, което значи, че са още по-тихи, старите сгради имат отстояния и до улицата, и до съседните, имат паркинги отзад за живеещите. И е на 6 минути пеш до метрото Джеймс Баучър (според Гугъл), и на трамвая по Черни Връх (който в момента е автобус).  Ако вземеш ъгъла на Трепетлика и Бигла, имаш подобни характеристики, но вече е на 3 мин пеш до Джеймс Баучър. Това са само примери, има и други подобни локации в горен и долен Лозенец.

Но питането беше за Златовръх.

# 160
Тихи колкото всяка квартална улица. На бигла има гимназия и заведения и ти е 3 минути пеш ако си в частта близо до булеварда, всичко натам към НПМГ е повечко.
Ако си без гараж няма паркиране независимо от зоната. Колите са от двете страни една върху друга. Има си доста движение по нея.
Минавала  ли си скоро по Бигла.

# 161
Тихи колкото всяка квартална улица. На бигла има гимназия и заведения и ти е 3 минути пеш ако си в частта близо до булеварда, всичко натам към НПМГ е повечко.
Ако си без гараж няма паркиране независимо от зоната. Колите са от двете страни една върху друга. Има си доста движение по нея.
Минавала  ли си скоро по Бигла.
Да, както и навсякъде в София. Ти ако под тихи имаш предвид къща на полето без улица, това е отделен въпрос.
Това пък съвсем не е вярно - живея в зона и работя в зона, дори и в момента има места за паркиране. Не е панацея, но определено положението няма нищо общо с това от преди зоната.

Почти всеки ден минавам, работата ми е на 5 мин от нея. Бигла започва от Златовръх и завършва на Черни връх, точно местата, които посочих, са спокойни и тихи, нямат нищо общо с булевард или кръстовище, нали това беше товоята поанта - че не можели и да са тихи, и да са близо до ГТ. А то може. Но разбира се, като е за да сме контра, всякакви неща ще се изпишат Simple Smile Със здраве!

drago_2008, офертата е много добра, ако посочените обстоятелства са верни.

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 11:19 от Анонимен

# 162
Извинявайте - някой по-назад пита: каква регистрация им е необходима на наемателите, ако живеят в зона и искат да си паркират?
За сега нямам запитване от моите, но от скоро стана зона и може да ми искат нещо? Нз?

# 163
Извинявайте - някой по-назад пита: каква регистрация им е необходима на наемателите, ако живеят в зона и искат да си паркират?
За сега нямам запитване от моите, но от скоро стана зона и може да ми искат нещо? Нз?
Наематели:
Необходими документи:
1. Договор за наем на имот и копие от нотариален акт на наетия имот;
2. Регистрационен талон на автомобила за удостоверяване на собствеността на превозното средство;
3. Заявление по образец (може да го откриете в в офисите на Център за градска мобилност на ул. „Будапеща” 17 и бул. „Мария Луиза“ № 84 и на www.sofiatraffic.bg) )( документите по т.1, 2 и 4 за платени данъци на жилището и автомобила, както и гражданската отговорност се проверяват служебно).
4. Документ, удостоверяващ собствеността на наемодателя върху имота, попадащ в границите на зоните за почасово платено паркиране;
5. Документ, съдържащ уникален партиден /клиентски/ номер на един от основните битови доставчици /електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване или топлофикация/на името на наемателя/
6. Лична карта.
Източник: ЦГМ  

Отпадна изискването за регистрация по настоящ адрес за винетките за зоната.

# 164
И в тая тема ли намерихте да обяснявате за кръстовищата и дограмата хаха. В лозенец е добре - факт, там поради пълната липса на ГТ няма какво да шуми и вдига прах.

Общи условия

Активация на акаунт