Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 350
  • 814
  •   1
Отговори
# 135
Да, на зелено. Ето това ми отговориха:  Цените на жилищата започват от 2000 евро с ДДС на м2 , като основен фактор е изложение и етаж.
Обърни внимание на "започват" Wink  Да не се окаже, че 2000 е/кв са северни ателиета под кота 0, а нормалните жилища да са на 3000 е/кв. Спомням си, че рекламата на Вила Лозенец и тя беше подобна - "двустайни и тристайни, на цени от 80 000 евро", но 80 000 евро беше единствено партерно ателие с изглед към оградата, а останалите бяха двуспални на цени около 200 000 евро, имаше и мезонет на по-висока цена. Всъщност, това е начинът инвеститорът да не разпространява информация за цените си, но и да не откаже такава, когато директно го попитат по телефона - защото обаждащият се може да е и конкурентен инвеститор или продавач, всякакъв. В сайта има форма, с която може човек да пита за конкретен апартамент, като си дава координати за връзка.

Това е стар маркетингов трик, може да го видиш по разпродажбите на дрехи у нас - "голямо намаление, цени от 10 лева", а като влезеш, 10 лева са чифт ръкавици, а дрехите, които те интересуват, пак са си 70-80-100 лв .

Освен другото, в НС 64 кв е обикновено с 1 спалня, а това на Трепетлика позволява две спални, холът е доста приличен и позволява бокс. Но така или иначе, обявата беше наистина недействителна, което ми беше мисълта - за преценката и субективността й - ами каквото и да си мисли despereta, това не е реалната пазарна  цена на СС на това място и обява с тази цена е просто недействителна.

Нали разбирате, че няма как СС действително да се продаде за 2000 е/кв, ако има ново на същата цена с еквивалетни показатели? А само преди 1 месец се продаде на Йордан Миланов 80 кв за 160 К евро, за ремонт, но прилично - продаде се за 1 седмица. Милитана сподели за подобен случай в Изток.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 10:02 от Анонимен

# 136
Да, аз определено смятах, че исканата цена е нереалистична за това в Изток, убедена бях, че ще залежи на пазара, а то се продаде като топъл хляб....Определено цените от една година насам, когато купихме ние са се вдигнали поне там, където следя. Ама то сигурно и по другите квартали, понеже има търсене и като им е скъпо на хората, местят се в по-евтините квартали и ето ти увеличение и там.

# 137
3000 евро за квартали в София? Доста еврпоейски цени сме докарали. Чак не е за вярване.

# 138
Милиттана,
в тези квартали, в които следиш- с колко процента са се вдигнали? Или като пари?
То е показателно според мен за всички квартали.
Моите наблюдения са, че са скокнали с 15 000 евро. А по-подценените с 20 000. Единствено изключение правят едностайните, които и преди това бяха скъпи. Сега са скокнали с около 7 000 евро.
Поне аз такъв извод имам

# 139
Значи не съм изчислявала в проценти, обаче ние на тази цена на кв.м купихме абсолютно завършен луксозно апартамент в този квартал с паркомясто, нуждаеше се само от освежаване - боя и циклене на много хубав паркет. Сложихме и нови мебели. Това беше всичко. Сега искат тази цена за ровинище, което ще глътне много пари отгоре, иначе е на хубаво място, че в Изток има и места, където е ниско и не добре изглеждащо. Сега може и да има значение, че е по-малка площта на този, пък там е по-скъпо винаги, Та не мога да изчисля точната разлика, то и от имот до имот си зависи много, обаче наистина за две седмици се продаде - факт. А и обявата за този прословут гараж в Лозенец от 42 х. евро мислех, че ще отлежи,  изчезна за една седмица и тя.

# 140
Цената на кв е само груб ориентир, защото наистина по-малките са по-скъпи на кв, защото брутната сума при тях е много по-малка, а това е ключово за отпускане на кредит. Но има значение и на тази квадратура какво има - ако на 65  кв е едноспален НС без възможност за отделяне на непреходна спалня (често срещано), СС тухлено от около 1970-те има спалня около 14 кв, кухня около 10 кв и хол около 20 кв светли, което позвлява да стане двуспален. А в района на Трепетлика двуспален НС (в смисъл от 2000 насам готов, не на зелено) за цена под 150 К е много трудна работа - предполагам, и в Изток е същото, и затова 125 К за потенциален двуспален, щом е на хубаво място, им се е сторило добре на купувачите. Продава локацията, но не само като име на квартала (защото там пък как се спекулира...), ами като изложение, зеленина, гледка, отстояния, инфраструктура, парк, ГТ и още куп фактори.

# 141
аз не споря с вас Wink само казвам "на грубо" какво забелязвам. Напук на всички приказки, че щяло да има затишие, забавяне на ръста на цените и прочие...аз не забелязвам подобна тенденция. Това имах предвид.

По-точно: само с една идея се забави ръста на цените - но пак е пренебрежимо малко, съпоставено с 15-те хиляди.

За сравнение: миналата година бяхме обявили нашия в Люлин за 72 000. Намериха се купувачи за 55 000. Отказахме. После се появиха за 60 000. Пак отказахме.
В крайна сметка, се отказахме да го продаваме де - но, ако сега излезе на пазара, ще е с цена около 95 000. И това е пазарната цена, не каквото може да си въобразявам че струва.

Става дума за 12 месеца разлика всичко на всичко ...

# 142
Продава локацията, но не само като име на квартала (защото там пък как се спекулира...),
Спекулира се я, всичко на юг и на изток от Парадайз е Лозенец, в най-добрия случай Хладилника. Никой не пише Кръстова вада, каквото си е всъщност. Та  и с Изток, вече и зад София мед е Изток, но аз там не бих си взела. Прави ми впечатление, че от същинския Лозенец рядко излизат имоти от хубавите му места (аз ги зная много добре). Явно на когото не му е спешно си държи имота виждайки тенденцията на повишаване на цените.

# 143
румка, аз не споря. За очертаване на тенденция си трябват реални данни за мног сделки във всички квартали. Аз такава нямам, затова споделям отделни аспекти - милитана прави същото.
Продава локацията, но не само като име на квартала (защото там пък как се спекулира...),
Спекулира се я, всичко на юг и на изток от Парадайз е Лозенец, в най-добрия случай Хладилника. Никой не пише Кръстова вада, каквото си е всъщност. Та  и с Изток, вече и зад София мед е Изток, но аз там не бих си взела. Прави ми впечатление, че от същинския Лозенец рядко излизат имоти от хубавите му места (аз ги зная много добре). Явно на когото не му е спешно си държи имота виждайки тенденцията на повишаване на цените.
Напълно си права. Но да ти кажа, и когато цените бяха много по-ниски, пак беше така.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 10:37 от Анонимен

# 144
  • София
Да, то ясно че са нагоре
И аз съм мислила за продажба на едното ни жилище, ЕПК, 2 ри етаж , 70 квадрата, изцяло саниран блока, в квартал на София, не е Люлин, ама средна хубост е квартала
Викам си , сега мога да го "разкарам", че цените са в тавана, санираха блока, няма да има по - добра цена ( като знам какви хора живеят вътре, след 5 години ще сме на стария хал в общите части)
Въпроса е обаче, какво ще купя с парите които ще взема? При този пазар, едва ли ще купя нещо свестно.
Пари в банка няма да държа никога, и какво?
Освен да заменя 70 квадрата, за боксониера НС, и то в строеж, аааа не , едва ли си струва най - малко заради риска... Thinking

# 145
Абсолютно си права, аз затова се чудя на тези, които потриват доволно ръце, че взели преди години за еди колко си, пък сега струвало двойно.....Да, ама ако продадат колко ще им струва новото? Има сметка само ако ти трябват пари за някакъв бизнес или друго начинание, ако просто само сменяш жилище не вярвам да са на много голяма далавера.

# 146
Ами случаи всякакви - ако си купил за бизнес, тоест с цел продажба с печалба, има защо да потриваш ръце - ще направиш добра печалба - нали това е целта на всеки бизнес. А дали пак в имоти ще я вложиш тази печалба е въпрос на преценка.
Ако си купил, за да живееш, пак има защо, понеже сега щеше да ти е двойно по-скъпо да купиш същото.
Но ако нямаш намерение да продваш, по-скоро не те засяга трендът, но с уговорката, че може и да се наложи - животът е шарен и поднася изненади.

# 147
Някой може ли да ме ориентира за цена на кв.м. на апартамент ЕПК до улица "Златовръх" в Лозенец на не много висок етаж 5 или 6 от 9. Кухнята и спалнята гледа към квартална улица, а холът към вътрешен двор. Ремонт не е правен. Общите части са прилични.  70 кв.м. за 98000 € по1400€/кв.м. как ви се вижда?

# 148
Според мен цената е много добра. Особено ако общите части са прилични. Етажът е добър. По-скоро ме съмнява твърде ниската цена, да няма уловки.

# 149
Някой може ли да ме ориентира за цена на кв.м. на апартамент ЕПК до улица "Златовръх" в Лозенец на не много висок етаж 5 или 6 от 9. Кухнята и спалнята гледа към квартална улица, а холът към вътрешен двор. Ремонт не е правен. Общите части са прилични.  70 кв.м. за 98000 € по1400€/кв.м. как ви се вижда?
Къде на Златовръх има ЕПК-та? Те са на Персенк и нямат вътрешен двор, ами гледат към Вапцаров и към Персенк, и са на повече от 9 етажа. А, да не е на Златовръх и Кораб планина - там има 1 девететажен, има и отзад двор. Ако е той и квадратите са истински - защото 70 кв за стая, хол и кухня е множко, е прилична цената, дори е евтино. Май няма паркоместа отзад, там е вече зона. Метни обявата д ая видим.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 15:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт