Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 029
  • 814
  •   1
Отговори
# 555
Аз си мисля точно като despereta - изкуствени обяви с цел да се вдигне предлаганата цена в сайтовете за имоти. После пак някои хора по форума обясняват как реалните цени били еди какви си... на базата на цените от такива сайтове.
А не ти ли хрумва, че може да има и от двата вида фалшиви обяви? Очевидно има набирателни по-евтини (вече бяха дадени примери), вероятни има и фалшиви по-скъпи -  кои са повече, можем само да гадаем. Аз приемам, че са 50:50 и се уравновесяват, тоест при достатъчно на брой оферти офернтата цена е пак много близо до реалната.

# 556
Вярвай си, Poppea.

# 557
Това е реплика без всякакъв смисъл. Дадоха се примери в тази тема за фалишви обяви със занижени цени, дадоха се и обратните. Коментирай по същество - с данни кои са повече и кои преобладават, ей такива неща, а не на личностна основа. Ако можеш...
Няма значение аз в какво вярвам, има значение дали някой, излязъл на пазара, е добил максимално реална представа за действителното му положение. И ако не е, си е за негова сметка, на мен от това нищо не ми става.

# 558
Това е реплика без всякакъв смисъл. Дадоха се примери в тази тема за фалишви обяви със занижени цени, дадоха се и обратните. Коментирай по същество - с данни кои са повече и кои преобладават, ей такива неща, а не на личностна основа. Ако можеш...
Няма значение аз в какво вярвам, има значение дали някой, излязъл на пазара, е добил максимално реална представа за действителното му положение. И ако не е, си е за негова сметка, на мен от това нищо не ми става.
Ето, коментирам по същество. Как някой би могъл да придобие реална представа за действителното положение на пазара по разни измислени обяви в итнернет, които не показват цените на сключени сделки, а само измислена офертна цена?

# 559
Според вас имот (Овча Купел 1) в близост до строящо се метро - има ли смисъл да се чака да се изгради последното (~2020) или и сега може да се продаде на цена, като за имот до метро?
Питам понеже има съмнения дали скоро ще започнат да спадат цените (поради пренасищане на пазара). A сега е пикът.

https://kais.cadastre.bg/bg/Map

Тук. Селектира се да показва информацията за имота. Трябва номер обаче.
Благодаря, а вече за ток и регулации около тях има ли начин, може би в поземлена комисия вече?

Според мен този номер с метрото няма да мине. Може би ще продадете сега на по-добра цена просто защото цените може да паднат скоро, но не и защото някой ще се излъже да даде повече пари заради бъдещото метро. Поне аз така мисля.

А може и да не съм разбрала поста Simple Smile
Ако се пита дали сега е вероятно да му вземете без метро цена, която ще му вземете 2020-та с метро - да, възможно е. Наличието на метро би вдигнало леко цената, което според мен ще се компенсира от общия спад на цените в бъдеще.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 17:37 от moonriver

# 560
Брокерите продават имоти до бъдещи метростанции, сякаш вече ги има. Това съм го виждала за Студентски град - до Кауфланд, а там метрото е с перспективите на магистрала Хемус да се построи - одобрено е, ама не се знае кога.

# 561
Ето, коментирам по същество. Как някой би могъл да придобие реална представа за действителното положение на пазара по разни измислени обяви в итнернет, които не показват цените на сключени сделки, а само измислена офертна цена?
Ами който както може Wink - нали разбираш, че специално за теб никой няма да даде обективна информация, трябва сам да стигнеш до нея - ако можеш, де. Ако не можеш, си е за твоя сметка. А ако разчиташ брокери да ти я кажат, мммм, ами разчитай си Simple Smile Пак си е за твоя сметка Wink
А фалшивите обяви са и в двете посоки, казах вече, така че чисто статистически (а статистиката е приложна математика, все пак) е много вероятно наистина да се уравновесяват и средната да е пак тази, която излиза в портала. Във всеки случай вярвам далеч повече на статистическите методи, отколкото на отделни мнения на потребители - не за друго, ами всеки ще ти каже това, което е негов интерес, и ще премълчи това, което не е. За брокерите се отнася същото, дори и още повече - в зависимост дали са на купувача или продавача, ще ти кажат коренно различни неща, само и само да си вземат комисионната.   Това е моето мнение, а пък ти си вярвай на когото и на каквото си искаш. Те действителността ще ти покаже дали си вярвал в реални неща или в измислени.

# 562
То има разлика между "ще има метро" и "ще има метро". Ей на, около театър София например, метрото вече е готово на груб строеж и ще го пуснат през 2019 година. Ми с оглед на експлоатационните срокове на един апартамент това си е нищо. Таман ще се ремонтира и оправи и ще има метро. Все пак не говорим за покупка на ски ваканция с обещание лифт да има догодина Grinning
Ама на други места метрото е в някаква фаза на идеен проект и се не знае знае ли се дали и кога ще го има. Там е друго и да ти говорят за бъдещото метро като за екстра е тъпо.

Абе, както с всичко, има си нюанси и в детайлите е разликата, а не в принципите.

# 563
  • София
Скрит текст:
Според вас имот (Овча Купел 1) в близост до строящо се метро - има ли смисъл да се чака да се изгради последното (~2020) или и сега може да се продаде на цена, като за имот до метро?
Питам понеже има съмнения дали скоро ще започнат да спадат цените (поради пренасищане на пазара). A сега е пикът.

https://kais.cadastre.bg/bg/Map

Тук. Селектира се да показва информацията за имота. Трябва номер обаче.
Благодаря, а вече за ток и регулации около тях има ли начин, може би в поземлена комисия вече?

Според мен този номер с метрото няма да мине. Може би ще продадете сега на по-добра цена просто защото цените може да паднат скоро, но не и защото някой ще се излъже да даде повече пари заради бъдещото метро. Поне аз така мисля.

А може и да не съм разбрала поста Simple Smile
Ако се пита дали сега е вероятно да му вземете без метро цена, която ще му вземете 2020-та с метро - да, възможно е. Наличието на метро би вдигнало леко цената, което според мен ще се компенсира от общия спад на цените в бъдеще.
Не говорим за идеен проект, то и при нас има идеи за метро някога... има и за трамвай от 20г... - а за строеж от пролетта, къртици, а те почнат ли го завършват, а и човек ако вземе голям апартамент, ще реши да му прави основен ремонт, обзавеждане, така че поне 6мес още и още толкова за продажба ето ти я 1г.
Не знам обаче колко повишава цената и какво се разбира под "в близост до метро" - 5мин, 10, 15мин? В случая ще са до 5мин.

# 564
За мен близо до метро е не повече от 10 минути. А колко повишава цената - нямам идея.

# 565
Защо не видиш цените в Надежда,където има метро и да ги сравниш? Да, в Надежда е по-използваемата линия на метрото, но пък в ОК има НБУ. Мисля,че разликата няма да е повече от 5-10 %.

# 566
Според мен колкото повече метро линии се изграждат в града, с толкова по-малък процент ще са увеличенията в цените на имотите. Докато накрая не се изгради европейска метро мрежа в София и не стане удобно да се ползва от целия град.

# 567
До НБУ хубаво НС гони 1100 Е, до преди 2 години беше. 750 Е. Егати метрото, дето е на километър-два оттам, егати чудото.
ОК по принцип си е до мангалите, бедняшки квартал, но когато фактите говорят и боговете мълчат.

# 568
Минавам да ви увеселя с един клониран апартамент - хем е в Студентски до НСА, на 4-ти етаж, хем е в Гео Милев до Скай сити, на 7-ми. И двете обяви са "РЕАЛНИ" - да не си помислите нещо! Smile
https://www.imot.bg/2c154333828478269
https://www.imot.bg/2c154333828331530

Снимките са били еднакви ли? Явно са ги подменили...

# 569
Да! Шпионират ни...

Общи условия

Активация на акаунт