Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 346
  • 814
  •   1
Отговори
# 90
Това ще каже човек, че се намира в центъра на Ню Йорк, не на София:
https://www.luximmo.bg/imot/25595

Тристаен апартамент
ГР. СОФИЯ / КВ. ДОКТОРСКИ ПАМЕТНИК
СОФИЙСКА ОБЛАСТ, БЪЛГАРИЯ
Обща площ: 78 м² . Спални: 2. Етаж: 2.
Цена € 290 000
Даже няма и гараж, а хипотетично ако го купя, ще трябва да рина сняг като побъркана зимата.  Да им имам и представата за висок стандарт....

Само ще кажа, че се побъркаха вече с тези цени. Ако продължават още така,  ще мога да си продам апартамента с тройна печалба на това, което дадох за него 2011 и да стягам багажа да си купувам къща в Милано. Smiley

# 91
Къде се намира този апартамент, който е скочил тройно за 7 години?

# 92
И друг път е ставало въпрос, че и шума и праха се елиминират с хубава дограма. Освен това ясно е, че ако мястото е комуникативно и населено винаги ще има коли, ГТ, хора, шум и прах. Тихите, безпрашни места обикновено имат проблеми с транспорта, така че всичко си има плюсове и минуси.

Не само. За да се елиминират напълно трябва и централна климатизация с постоянно подаване на филтриран и пречистен въздух. Тогава вече всичко е точно.
Ето едно решение, което не изисква непрекъснато подаване на външен въздух, а същевременно пречиства на 100 процента. https://www.allergycosmos.co.uk/iqair-healthpro-250/

# 93
To хубаво пречиства, ама все пак в едно помещение се проветрява основно за да влезе кислород и да замени издишания въздух, наситен с въглероден диоксид. А тази джаджа не прави това Mr. Green

# 94
Къщата вероятно е близо до Централна гара, така е близо до метро и градинка - градинката на Майчин дом (първият, не новата сграда) на Клокотница и Ботев. И за идеалните части не е проблем - в много от парцелите в центъра има по повече от 1 къща със съответните идеални части от земята. Проблем е само, ако искате да строите - с много собственици с искане за обезщетение с жилище, не остава достатъчно площ за продажба от инвеститора.

# 95
To хубаво пречиства, ама все пак в едно помещение се проветрява основно за да влезе кислород и да замени издишания въздух, наситен с въглероден диоксид. А тази джаджа не прави това Mr. Green
Винаги сутрин и вечер можеш да си отвориш прозореца за да ти влезе пресен въздух. Да не говорим, че тази джаджа е толкова добра, че дори и да вкараш денем мръсен въздух го пречиства много бързо. Капацитета е 440 м3 за час.

# 96
  • София

Да се отчета - хубав имот, но с проблеми в документите. Ипотеки, дела с кредитори, дело със собствениците на кооперацията в същия двор. Не му се вижда края...

# 97
Винаги сутрин и вечер можеш да си отвориш прозореца за да ти влезе пресен въздух. Да не говорим, че тази джаджа е толкова добра, че дори и да вкараш денем мръсен въздух го пречиства много бързо. Капацитета е 440 м3 за час.

Аз не споря за характеристиките, но чист въздух не значи свеж, т.е. наситен с кислород въздух. Това е и класическият проблем на всякакви противогази - очистват, ама като свърши кислородът и са до там. И за въглердони окиси не помагат.

# 98
Черна станция ще може ли да споделиш личния си опит как е винербергер 38 см без допълнителна изолация. Изолира ли достатъчно. Също така с какви вътрешни тухли е строена кооперацията ти и как е с шумовете от съседните апартаменти. Чудя се Porotherm 12 N+F за вътрешни стени и Porotherm 38 N+F Comfort
за външните стени плюс прозорци с троен стъклопакет дали е достатъчно за добър комфорт на живот. Иска ми се в ценовия клас 850-900 евро м2 да се получи наистина добра сграда.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 13:23 от Анонимен

# 99

Аз не споря за характеристиките, но чист въздух не значи свеж, т.е. наситен с кислород въздух. Това е и класическият проблем на всякакви противогази - очистват, ама като свърши кислородът и са до там. И за въглердони окиси не помагат.
При 440 м3/час може да си проветряваш колкото си искаш пъти на ден. Аз и сега не съм убеден, че много хора си държат прозорците през зимата например непрекъснато отворени.

# 100
Черна станция ще може ли да споделиш личния си опит как е винербергер 38 см без допълнителна изолация. Изолира ли достатъчно. Също така с какви вътрешни тухли е строена кооперацията ти и как е с шумовете от съседните апартаменти. Чудя се Porotherm 12 N+F за вътрешни стени и Porotherm 38 N+F Comfort за външните стени плюс прозорци с троен стъклопакет дали е достатъчно за добър комфорт на живот. Иска ми се в ценовия клас 850-900 евро м2 да се получи наистина добра сграда.

Не знам. Моите стени са от Porotherm 25 N+F плюс външна изолация. И апартаментът определено е топъл. И в най-големите студове вътре се работеше без печки и проблеми. Но има и троен стъклопакет, и е вътрешен. И макар да е над гаражи отдолу също има 10 см изолация на тавана на гаражите.

Вътрешните стени пак са с Porotherm ХХ N+F, но са два вида - обграждащите апартамента (т.е. изолиращите от съседите) пак са 25 см като външните, а разделителните вътре в жилището между стаите са 12 см. От едната стая може да се чува какво става в другата при по-силен шум. От съседите нищо не чувам. Чува се от тези отгоре, когато влачат мебели без меки подложки на краката. И когато двете им дечица тичат като кончета. Но се чува, а не ми се забива в мозъка, защото сложихме и изолация от ударен шум.

Но казват, че Porotherm 38 N+F върши работа като по-тесните с изолация. И е по-здраво и трайно, и по-пожароустойчиво. Но трудно ще убедиш купувачите, че им продаваш топло жилище, като няма изолация Mr. Green

# 101

Tи четеш ли внимателно? Написала съм:
Цитат
Ако продължават още така,  ще мога да си продам апартамента с тройна печалба на това, което дадох за него 2011

Тоест да ти преведа, още не са станали тройно, но ако се задържи това темпо може и да станат Simple Smile

Иначе в момента цената е двойна ако трябва да съм честна. Даже малко над двойна. Преди почти година се продаде жилище в сградата за 1400 Е/кв. та няма да се учудя ако в момента може да се продаде и за 1500-1600, което  е почти 1000Е /кв над това, което на мен ми излезе . Но пък като се замисля, съседите са броили по 900-1000 на зелено през 2007, та  моята сделка беше просто показател как ако човек не е на зор и си изчака чинно да се охладят страстите, може да купи за много по-нормална цена за родната действителност.

# 102
Черна станция ще може ли да споделиш личния си опит как е винербергер 38 см без допълнителна изолация. Изолира ли достатъчно. Също така с какви вътрешни тухли е строена кооперацията ти и как е с шумовете от съседните апартаменти. Чудя се Porotherm 12 N+F за вътрешни стени и Porotherm 38 N+F Comfort за външните стени плюс прозорци с троен стъклопакет дали е достатъчно за добър комфорт на живот. Иска ми се в ценовия клас 850-900 евро м2 да се получи наистина добра сграда.

Не знам. Моите стени са от Porotherm 25 N+F плюс външна изолация. И апартаментът определено е топъл. И в най-големите студове вътре се работеше без печки и проблеми. Но има и троен стъклопакет, и е вътрешен. И макар да е над гаражи отдолу също има 10 см изолация на тавана на гаражите.

Вътрешните стени пак са с Porotherm ХХ N+F, но са два вида - обграждащите апартамента (т.е. изолиращите от съседите) пак са 25 см като външните, а разделителните вътре в жилището между стаите са 12 см. От едната стая може да се чува какво става в другата при по-силен шум. От съседите нищо не чувам. Чува се от тези отгоре, когато влачат мебели без меки подложки на краката. И когато двете им дечица тичат като кончета. Но се чува, а не ми се забива в мозъка, защото сложихме и изолация от ударен шум.

Но казват, че Porotherm 38 N+F върши работа като по-тесните с изолация. И е по-здраво и трайно, и по-пожароустойчиво. Но трудно ще убедиш купувачите, че им продаваш топло жилище, като няма изолация Mr. Green
Като гледам как масово в клас до 1000 евро м2 строят с Forati би трябвало Porotherm 25 N+F
 плюс изолация за външните стени, също 25 см N+F за стените между апартаментите и Porotherm 12 N+F за вътрешните стени в апартамента да е добре, но ми беше любопитно да чуя информация от извора. Притесняваше ме дали е достатъчна Porotherm 25 N+F за стена между апартаментите без допълнително каменна вата, но явно е добре. Мерси за отговора.

# 103

Tи четеш ли внимателно? Написала съм:
Цитат
Ако продължават още така,  ще мога да си продам апартамента с тройна печалба на това, което дадох за него 2011

Тоест да ти преведа, още не са станали тройно, но ако се задържи това темпо може и да станат Simple Smile

Иначе в момента цената е двойна ако трябва да съм честна. Даже малко над двойна. Преди почти година се продаде жилище в сградата за 1400 Е/кв. та няма да се учудя ако в момента може да се продаде и за 1500-1600, което  е почти 1000Е /кв над това, което на мен ми излезе . Но пък като се замисля, съседите са броили по 900-1000 на зелено през 2007, та  моята сделка беше просто показател как ако човек не е на зор и си изчака чинно да се охладят страстите, може да купи за много по-нормална цена за родната действителност.
Няма да продължава така. Да не говорим, че в различните квартали поскъпването е различно, а в някои не само няма да има поскъпване, но до две години ще има и намаляване на цените. Затова те попитах, кой е твоя квартал. Но като гледам цената, която си споменала явно е от по-евтините.

# 104
Да, от най-евтините и скапаните е Simple Smile  

Иначе аз се шегувах за тройните цени. И много се надявам до 2-3г наистина да паднат малко, че точа лиги по къщурки. То 2019 се очертвава май доста големи проекти да вземат акт 16 и ще видим на къде ще тръгне пазара.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 15:15 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт