Обсъждане на имотни обяви-6

• 43 092
  • 814
  •   1
Отговори
# 495
Голяма площ, гледки, луксозна сграда, мебелите са явно скъпарски, дрешник... Но всичко е по-скоро за показ и "УАУ ефект" и не ми изглежда практично и удобно.

Мебелите са в голямата си част от ИКЕЯ, струва ми се. Детската стая със сигурност е икейска, поне част от лампите също.

Намерих един на Плакалница:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c1539345684 … y4rr&f1=1
Какво ще кажеш за мястото?

Този имот е в един от тези два бели блока https://www.google.com/maps/@42.7006506,23.3650381,3a,75y,294.78 … e0!7i13312!8i6656 Мястото е хубаво. Съвсем наблизо е сградата на общината, поликлиниката, има детска градина, училище, пазар, парк, различен градски транспорт в непосредствена близост. Т маркет и фантастико също не са далеч. В същото време е спокойно и близките натоварени с движение улици не пречат.

# 496
Ето една къща във Варна, която кара апартамента за 600 000 евро да изглежда не толкова скъп 😀😀😀. https://m.youtube.com/watch?v=QLA8kNDFkNU

# 497
Моралка, мерси, и аз така си го представях - ето пример за едновременно "тихо и комуникативно". Изобщо имам впечатление, че специално в Сухата река има доста такива места и е подценен като квартал. В съседния Х.Д, който познавам по-добре, е по-застроено, като че ли. Може би да е заради самолетите, защото не виждам други съществени причини. Иначе е близо до центъра и с добър достъп, дори и пеш.

# 498
Сухата река е голяма депресия, мои приятели живееха там на квартира, гостувала съм им многократно. Изобщо не е подценен квартала, лично мое мнение, с което не ангажирам никой.

Качи се в един автобус към Сухата река, Попея и ще ти се изясни, защо кварала не е много тачен.

# 499
Сухата река е голяма депресия, мои приятели живееха там на квартира, гостувала съм им многократно. Изобщо не е подценен квартала, лично мое мнение, с което не ангажирам никой.

Качи се в един автобус към Сухата река, Попея и ще ти се изясни, защо кварала не е много тачен.
Добре де, ако е заради роми, те нали си пътуват към техния си квартал, какво пречат на тези, които слизат на тази спирка - в смисъл, че нали всеки си пътува по пътя? Или са агресивни, или какво? Аз проблеми с ромите нямам, ако не са пияни или агресивни, иначе не ми пречат. Но те пияните и агресивните, и не-роми да са, пак са проблем, Тоест, за мен си е до човека какъв е, независимо от етноса.

# 500
Моралка, мерси, и аз така си го представях - ето пример за едновременно "тихо и комуникативно". Изобщо имам впечатление, че специално в Сухата река има доста такива места и е подценен като квартал. В съседния Х.Д, който познавам по-добре, е по-застроено, като че ли. Може би да е заради самолетите, защото не виждам други съществени причини. Иначе е близо до центъра и с добър достъп, дори и пеш.

Сухата река като цяло не е лош квартал. Има си известни проблеми, както навсякъде. В някои части на квартала преминаващите цигани ми идват повечко на брой, отколкото ми се иска да бъдат. Ботевградско шосе и частта на юг от него определено имат проблем с магазините за хранителни стоки и със заведенията. Самолетите минават ниско и определено се чуват, но се свиква. Сухата река е наистина много близо до центъра, никакъв проблем не е ходенето пеша. Неприятно е обаче минаването пеша под моста между площад Пирдоп и гара Подуяне, хората не обичат да минават от там и взимат трамвая за спирка-две. За този мост става въпрос, който на практика разделя Ботевградско шосе и гара Подуяне/широкия център. https://www.google.com/maps/@42.6982391,23.3602471,3a,75y,208.21 … e0!7i13312!8i6656
Кварталът е подценен, не мога да си обясня защо. Подценен е и откъм услуги и магазини. А и честно казано като познаваща добре квартала мога да кажа, че в части от него профилът на населението не е от най-добрите. Жителите на първото поколение обитатели на старите тухлени блокове е работническо, има много бивши железничари, шофьори, кремиковски работници. Това определено се усеща.

# 501
Този в Лозенец е супер, аз тази улица много я харесвам, сега ако ги няма и стоте хиляди коли, които спираха там, ще е още по-добре. Иначе цената според мен е висока за София по принцип.

# 502
Този в Лозенец е супер, аз тази улица много я харесвам, сега ако ги няма и стоте хиляди коли, които спираха там, ще е още по-добре. Иначе цената според мен е висока за София по принцип.
Не става, холът е под 60 кв.м., няма отделна кухня. Ние с Нико не ги харесваме тези!

# 503
Сега ще ви покажа една обява, сигурно ще си помислите че не съм в час, но разпределението на апартамента ми харесва. Намира се в един от трите високи блока срещу завод Агресия на бул. Рожен в Толстой/Надежда. Ако му се направи хубав основен ремонт би станал чудесен апартамент. Кухнята е супер, голяма и отделно помещение. Тъпото е, че и двата балкона са усвоени.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15355203021117 … k=47y8wt&f1=1

# 504
Не става, холът е под 60 кв.м., няма отделна кухня. Ние с Нико не ги харесваме тези!
Така е. Хората имат различни вкусове. На мен ми е по-приятно кухнята да е отделна и свързана с врата към хола. На други не им пречи когато готвят да мирише в хола. Хора всякакви. Пожелавам на всички да живеят на място където им харесва с разпределение на жилището каквото им е удобно.

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 21:50 от Анонимен

# 505
Нико, у ваше село не сте ли чували за абсорбатори?

# 506
Голяма площ, гледки, луксозна сграда, мебелите са явно скъпарски, дрешник... Но всичко е по-скоро за показ и "УАУ ефект" и не ми изглежда практично и удобно.
Абе не бих го върнала този апартамент, но цената отбива всички мои мераци. И да, както каза Попеа, стои много отдавна на пазара, поне от година. Вярно, че районът е скъп, ама чак пък толкова......
И по въпроса с отделната кухня - няма абсорбатор, който да поема всички миризми, както ако имаш отделно помещение. Не ти се виждат и мръсните чинии, абе и аз като Нико съм за отделна кухня, като си правехме проекта за къщата имах изрично такова изискване. Както и да е, този спор се е водил вече, има хора, които си предпочитат кухньохола.

# 507
И по въпроса с отделната кухня - няма абсорбатор, който да поема всички миризми, както ако имаш отделно помещение.
Честното ми мнение след близо половин година в холокухня. Вярно, че не готвя миризливи неща като шкембе или зеле, а разни супички и яхнийки, но досега изобщо не ми се е умирисвало нищо, а даже не пускам аспиратора на 4, а само на 1 или на 2. Тя явно може. Но има друг недостатък - за да работи аспираторът ефективно трябва да има въздушен поток, т.е. да се открехне прозорец. И зимата това не е много приятно, защото се отразява на атмосферата на хола. Вярно за има няма два часа само, ама си става клинч. Докато в отделна кухня ще се изстудява само кухнята.

# 508
Сухата река като цяло не е лош квартал. Има си известни проблеми, както навсякъде. В някои части на квартала преминаващите цигани ми идват повечко на брой, отколкото ми се иска да бъдат. Ботевградско шосе и частта на юг от него определено имат проблем с магазините за хранителни стоки и със заведенията. Самолетите минават ниско и определено се чуват, но се свиква. Сухата река е наистина много близо до центъра, никакъв проблем не е ходенето пеша. Неприятно е обаче минаването пеша под моста между площад Пирдоп и гара Подуяне, хората не обичат да минават от там и взимат трамвая за спирка-две. За този мост става въпрос, който на практика разделя Ботевградско шосе и гара Подуяне/широкия център. https://www.google.com/maps/@42.6982391,23.3602471,3a,75y,208.21 … e0!7i13312!8i6656
Кварталът е подценен, не мога да си обясня защо. Подценен е и откъм услуги и магазини. А и честно казано като познаваща добре квартала мога да кажа, че в части от него профилът на населението не е от най-добрите. Жителите на първото поколение обитатели на старите тухлени блокове е работническо, има много бивши железничари, шофьори, кремиковски работници. Това определено се усеща.
Моралка, мерси! Ама ти доста си обяснила за квартала и си казала всъщност защо е подценен откъм магазини и услуги- в частта с къщите живеят малко хора в сравнение с частта с големите блокове откъм Вл.Вазов и вероятно няма сметка да се поддържат там магазини, затова са в другата част - там нали има Била, май и Т-маркет има. Профилът може и да допринася, не знам, за търговията важното е да са платежоспособни, а не интелигентни.
Мостът виждам, че има отдолу пешеходен тротоар, но вероятно е много шумно и мрачно под него, та затова го избягват. Като цяло ми се струва нелош вариант за семейство с деца и с по-ограничен бюджет. Не знам само училището как е, дали е прилично.
Сега ще ви покажа една обява, сигурно ще си помислите че не съм в час, но разпределението на апартамента ми харесва. Намира се в един от трите високи блока срещу завод Агресия на бул. Рожен в Толстой/Надежда. Ако му се направи хубав основен ремонт би станал чудесен апартамент. Кухнята е супер, голяма и отделно помещение. Тъпото е, че и двата балкона са усвоени.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c1535520302 … y8wt&f1=1

Там не е ли шумно на булеварда? И откъм ГТ май не е много ок мястото. Иначе ап.е приличен, но ми се струват малко дълги осите, а прозорците на късата страна, това го прави по-тъмно.  Да де, сетих се,че ти точно това търсиш Simple Smile Но има преход, който не може да се избегне. 

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 18:36 от Анонимен

# 509
Моралка, мерси! Ама ти доста си обяснила за квартала и си казала всъщност защо е подценен откъм магазини и услуги- в частта с къщите живеят малко хора в сравнение с частта с големите блокове откъм Вл.Вазов и вероятно няма сметка да се поддържат там магазини, затова са в другата част - там нали има Била, май и Т-маркет има. Профилът може и да допринася, не знам, за търговията важното е да са платежоспособни, а не интелигентни.
Мостът виждам, че има отдолу пешеходен тротоар, но вероятно е много шумно и мрачно под него, та затова го избягват. Като цяло ми се струва нелош вариант за семейство с деца и с по-ограничен бюджет. Не знам само училището как е, дали е прилично.

Попея, много хора живеят на самото Ботеврадско шосе. Там има един единствен малък Про маркет, а ако вземем дори само живущите в големите блокове по шосето нуждата от магазини е по-голяма.  Слагам снимка за удобство на тези, които не познават района https://www.google.com/maps/@42.6996245,23.3666056,3a,60y,159.7h … e0!7i13312!8i6656 Това е един от блоковете от южната страна на шосето. Изчислих, че само в тези блокове, 5 на брой от южната страна на шосето, има над 550 апартамента. Освен тези еднаквите блокове има още 9 други старо строителство, както и цял квартал с къщи. Обслужва ги само този Про маркет, май има и една бакалия. Следователно за пазаруване е нужна или кола, или ползване на градския транспорт, или 15-20 минути ходене пеша в едната посока + още толкова в другата. Убедена съм, че ще има много голям оборот ако отворят магазин на някоя от веригите на Ботевградско, но не го правят, а място има. Иначе на "Тодорини кукли" има Т маркет, Фантастико и Билла на Владимир Вазов, но те са си далеч ако си с торби и нямаш кола. Не е удобно.

Мостът си има широк тротоар под него, но не е хубаво за вървене. Тъмно е, много шумно, не минават много хора, опасно е. Минават разни цигани. Може да те пресрещне някой и да те ограби без никакъв проблем. На минаващите коли не бих разчитала за помощ. Освен това, дори да преминеш под моста е опасно неминуемото пешеходно пресичане на дясната отбивка, защото няма нито светофар, нито пешеходна пътека. Ето виж как изглежда под моста: https://www.google.com/maps/@42.6977909,23.3599074,3a,75y,241.73 … e0!7i13312!8i6656. Така че действително Ботевградско е на километър от бул. Мадрид, но е по-добре човек да се качи на трамвая ако не е с кола. Иначе ако пообиколи през квартала може да излезе на Черковна, която свършва в Сухата река, и да мине по нея за центъра. Аз често правя точно така, когато ми се разхожда пеша.

Училища има няколко, не е само едно. 124 ОУ, 143 ОУ, 44 СУ, 166 СУ. В едно от тях съм учила до 7-ми клас, тогава беше много добро училище. Сега чувам и виждам, че много деца от Христо Ботев ходят там на училище, та не знам доколко е останало добро ...

Предимствата на квартала са, че е наистина близо до центъра, общо взето е спокойно и зелено, не е презастроено и има въздух. Много от апартаментите са с изглед към градинки и дървета, а не към други балкони на 2 метра. И въпреки непосредсвената близост до центъра е на сравнително нисък ценови клас.

П.П.

Там не е ли шумно на булеварда? И откъм ГТ май не е много ок мястото. Иначе ап.е приличен, но ми се струват малко дълги осите, а прозорците на късата страна, това го прави по-тъмно.  Да де, сетих се,че ти точно това търсиш Simple Smile Но има преход, който не може да се избегне.  

Не знам дали е шумно, районът ми е познат само дотолкова, че съм минавала оттам транзит. Пред самите блокове има трамвайна спирка на трамваи 11, 10, на две спирки с трамвая е метростанция Хан Кубрат, може би на още две спирки е и Централна гара. Преходът на мен не ми пречи, доста апартаменти СС са с преходен хол към спалня. Важното е, че кухнята е отделна стая, и то доста голяма съдейки от снимката, а не част от хола.

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 19:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт