Обсъждане на имотни обяви-6

• 42 995
  • 814
  •   1
Отговори
# 660
Ясно. Докато търсех, само такива се продаваха в иначе добри сгради, или на първи /нисък/ етаж. Явно има защо. Средните апартаменти не излизат толкова често на пазара. Аз не обичам скосяванията, или поне не прекалените такива. То така и изолацията е под въпрос, тук вече някой беше споменавал едно НС какъв покрив има, едва ли не дърво и върху него нещо като хартия. И това на практика са стените на жилището в този случай.

# 661
Ясно. Докато търсех, само такива се продаваха в иначе добри сгради, или на първи /нисък/ етаж. Явно има защо. Средните апартаменти не излизат толкова често на пазара. Аз не обичам скосяванията, или поне не прекалените такива. То така и изолацията е под въпрос, тук вече някой беше споменавал едно НС какъв покрив има, едва ли не дърво и върху него нещо като хартия. И това на практика са стените на жилището в този случай.
В добре построена или строяща се сграда особено в южните райони е най-добре да се купи на последния етаж. Обикновенно има хубави гледки, а голямата тераса при късмет може да се яви бонус или поне на по-ниска цена.

# 662
В добре построена сграда да се купи ок, обаче тези новите открити тераси с огромни площи и прозорци до земята предвещават неминуема влага. Не може като натрупа сняг непрекъснато да се чисти с лопатата, а не дай си боже пък да си на почивка някъде какво ще завариш като се върнеш. За подгряване на терасата има решения, но колко ли ще струва да топлиш атмосферата?

# 663
В добре построена сграда да се купи ок, обаче тези новите открити тераси с огромни площи и прозорци до земята предвещават неминуема влага. Не може като натрупа сняг непрекъснато да се чисти с лопатата, а не дай си боже пък да си на почивка някъде какво ще завариш като се върнеш. За подгряване на терасата има решения, но колко ли ще струва да топлиш атмосферата?
А колко пъти в годината вали сняг в София?  Под околовръстното сигурно вали максимум 5-10 дни годишно. Няма да струва много пари да се пусне подгряването в тези дни, а се спестяват чистене и евентуални проблеми. В момента има страхотни покривни изолации и ако не са пестени пари при строежа живота на последния етаж носи само позитиви. Не случайно в новите софийски небостъргачи там са най-скъпите апартаменти.

# 664
София е градът с най-много валежи в България...

# 665
Според мен тоя апартамент се разпада отвсякъде, кой знае като изкъртиш какво ще се покаже. Сериозни течове са. Такива, но доста по-малки, видях в един старо-НС, т.е. около седем-осем годишно. Течеше си точно така в спалнята, а брокерката обяснява-Забравили са вратата на терасата и малко дъждец капнал вътре"

# 666
За подгряване на терасата има решения, но колко ли ще струва да топлиш атмосферата?

Не е непосилна цифра. Първо, не се налага да топлиш атмосферата повече от 3-4 пъти годишно и второ достатъчно е да вдигнеш температурата на настилката до 1-2 градуса над нулата. Не е нужно снегът да се изпарява със свистене Mr. Green

# 667
Проблем с тези течове ще е по-скоро мухълта, която се е натрупала в дълбочина. Дори да се направи ремонт, трябва да е наистина основен, за да не замаскира проблема.

# 668
  • София
Ние имаме подгряване на рампата към подземните гаражи, че да не форсират колите като заледи, има смисъл да ви кажа😁 даже , за да не пречиш на съседите отгоре. Незнам дали е скъпо да се направи, но за поддръжка не е, тока разделяме между съкооператорите...

# 669
  • София
У нас се подгряват и рампата, и улуците. При много снежна зима качва с 60на лева месечната сметка. Важното е правилно да се настрои при каква външна температура да се пуска (аз, като истинска Муня, преди 3-4 години го бях сетнала да се пуска при 5 градуса над нулата и ми навъртя ток 300 лв за януари...след тази грешка много внимаваме и сега разходът не е впечатляваш). На този апартамент терасите не са големи, козирки могат да му се направят лесно. Но квадратурата му не е 230+ кв, изглежда 170-180. И няма външна топлоизолация. Газифициран ли е?

# 670
Минимум върви около 60-70 лв на квадрат за подово отопление, пък вие преценявайте колко си струва да отопляваш тераса. За рампа за гаражите си има логика да е така, доста е полезно, но за тераса - не съм убеден.

# 671
И за какво ги отоплявате тези открити тераси? Да не би в този студ да ги ползвате? Grinning Grinning С открита тераса съм и преживявам някак и без да я рина...то си се стопява само Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 00:33 от DonJon

# 672
Правете разлика между отопляване с цел затопляне, както е с подовото отопление, и лекото загряване, нужно да разтопи падащите снежинки и да не натрупа преспи и лед по терасата. Защото ако стане това после трябва да се чисти сняг, а ледът разрушава настилката.

# 673
Абе само на мен ли ми направи впечатление текста на тази обява за течащия мезонет - ами той сякаш е правен с гугъл преводач от друг език на български. Едно правилно изречение няма, а брокерът се казва Луис Солано. Откога и чужденци станаха брокери на НИ в София?!

# 674
Абе само на мен ли ми направи впечатление текста на тази обява за течащия мезонет - ами той сякаш е правен с гугъл преводач от друг език на български. Едно правилно изречение няма, а брокерът се казва Луис Солано. Откога и чужденци станаха брокери на НИ в София?!

Испанци са, да, стана ми интересно и ги проверих в ТР.

Общи условия

Активация на акаунт