Фермата 4 - Съединение - тема 7 (22.10. - 28.10.)

• 32 331
  • 785
  •   1
Отговори
# 675
  • London
Роман написа в инстаграм ,че ще подкрепи Жоро  на финала  Grinning
Хъ? Това какво ще рече? Роман е отпаднал, а Жоро е сигурен финалист?

Тоя Роман, ако иска да разкаже на широката публика и цялото предаване. Много просто парче.

# 676
Ми той може да е говорил,че ще го подкрепи,ако бъде на финал.

# 677
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Накрая Росица провокира Жоро и той изригна. Нарече я с безброй епитети, тя не му остана длъжна. Продължи да се хили и да налива масло. И двамата прекалиха. Не мога да го преразкажа, трябва да се гледа. Беше идиотско.
Издразни ме, че това ни го разказаха. Аз пък искам сама да преценя кой кого, колко и как, ако изобщо, е провокирал.  Crossing Arms

# 678
Сега пък в инстаграма на Роман,го питаха кой отговаря на въпросите там и някакво момиче написа-приятелката му .А сега де -някаква заблуда ли има  Thinking

# 679
Някой разбра ли какво всъщност работят родителите на Георги в Германия. Какво ще рече бащата работи като мъж а майката като жена.

# 680
  • London
Ще рече, че майката е хаускийпър….в женската част, а мъжа по поддръжката.

# 681
да, това го каза ама продължавам да не разбирам. В нашата къща аз и мъжът ми си вършим тази работа. Те в чия къща ги правят тия неща? Защото не мога да си представя семейство да си наеме допълнителен мъж и жена да им вършат работата. И за коя по-конкретно работа става дума. В една къща всичко може да се развали или да има нужда от ремонт и в зависимост от повредата се върши работата от мъжа или ако не може да я свърши си намира съответния майстор. Бащата едва ли е специалист по всичко възможно. Или може би е нещо като домоуправител и ако не може да свърши работата намира съответните майстори. А жената примерно може да чисти, пазарува, готви, пере, да се занимава с децата... Това някак си по-понятно, може да се определи като домашна прислужница. Но за домашен прислужник не бях чула - все пак чак толкова работа за мъж в една къща няма, защото основната работа на мъжа е да печели парите. Непонятно ми е, не съм чула за професия Работя като мъж. Имаше един от Бургас се рекламираше като нещо подобно - помагаше на самотни жени с дребни услуги по домовете, ама не останах с впечатление да е много зает. А и май като че ли повече като за компания го търсеха, а не да сменя крушки или да монтира електроуреди или нещо подобно.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 15:18 от Skrekkelig

# 682
  • София
Може да става дума за огромна къща, нещо като имение.

# 683
  • London
Ти не можеш да си го представиш, но на запад заможните хора наемат такива хора. Нещо често срещано е. При нас дори всеки блок има такъв човек по цял ден виси....минава с прахосмукачка, звъни на поддръжката към общината за ремонти и повреди в блока и в отделните апартаменти, занимава се с помещението за боклук, гаражното и това за стари мебели. И това не е някой дето ходи някъде за 1-2 часа в седмицата, а е всеки ден като хаус кийпър в сградата. Застъпена е масово тази позиция. Тоест в нашия случай ние плащаме към общината на месец общинска такса и в това ни влиза този човек тук да ни работи, както градинари, поддръжка на бойлерно, парно, ел. инсталации, вода....примерно ти не плащаш при повреда, а от общината си има поддръжка. Така е заложено, както пребоядисване на вход, сменяне на мокети в общите части, асансьорни повреди и тн и тн…..Ама не е евтино към 350 лева на месец към общината на апартамент, за къща вече става повече.

# 684
  • Другата България
Снощи бях на работа и не гледах, сбит преразказ някой ще направи ли? Струва ли си да губя време и да гледам записа?

# 685
  • тук и там
И тук  е горе -долу така,но не плащаме на общината ,а на фирма.А те имат човек,който се грижи за поддръжката и жена,която се грижи за почистването,ако има градина или някакви тревни площи -и градинар.Ако изгори крушка,развали се вратата на гаража и т.н-него пращат.Украсата за празниците във входа-също е тяхна грижа и т.н.Има месечна такса  и всички жилищни сгради  с апартаменти си имат такива фирми и хора съответно,които  се занимават с поддръжката  и хигиената на жилищната сграда.

# 686
 Ясно е, че всички сгради трябва да се поддържат ама не знаех че на тоя вид работа се казва работи като мъж или жена. Странно ми е самото наименование на професията.
А Калоянчо милия един ден ако изобщо се ожени, ще се окаже, че жена му е омъжена И за майка му и баща му.
Тия хора защо правят порцийка на всеки а не сложат гозбите на масата и всеки да си взема квото си иска и колко си иска. Така ми е нечестно по равно на всички ,но мъжете може да ядат повече от жените. И накрая на едни останало и се хвърли, а други останали гладни. Много тъпа система

# 687
  • тук и там
Ами другият начин да го каже е - "майка ми работи като домашна помощница, или  жена ,която помага в домакинството или  пък хигиенистка-в зависимост от това какво точно работи ,а баща ми работи като  поддръжка на жилищни сгради ".Той избра по- деликатен начин..иначе не им викат професия  „мъж"или "жена" по принцип..Smirk

# 688
  • Буркина Фасо
много точно си го каза - жената за женска , а мъжа за мъжка работа.
наскоро гледах един по ТВ , който работи мъжка работа - разхожда състезателни коне по цял ден.
това не е "поддръжка на сгради , но е мъжка работа."
има и много други дейности извършвани предимно от мъже/жени.  стопанката може и да поиска нещо по-така от мъжа. типично мъжка работа  hahaha

# 689
Тия хора защо правят порцийка на всеки а не сложат гозбите на масата и всеки да си взема квото си иска и колко си иска. Така ми е нечестно по равно на всички ,но мъжете може да ядат повече от жените. И накрая на едни останало и се хвърли, а други останали гладни. Много тъпа система
Още в първите епизоди Радка се развика, че трябва да се сложи порция на всеки, че иначе може за някого да не остане. Не се знае кой какво разбира под.. да го наречем - нормална порция, та наистина може да остане някой без храна, ако всеки си сипва сам от ястия, наредени на масата. Това става вкъщи и/или когато храната е в изобилие, а там - не мисля, че е приложимо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт