Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 267
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Как да бъде един баща по-добър?

Това да не е състезание? Какво значи да си добър баща или добра майка? Хайде стига с тези въпроси. То затова има толкова много изпадащи в депресии хора, които все се питат дали са достатъчно добри в това или онова. Непрекъснато се сравняват с този или онзи, сравняват детето си с чуждите деца и резултатът е ... чувстваше се нещастен, непълноценен, нереализиран и стигаш до розовите хапчета.
А като четеш пишещите тук, ще си помислиш, че всичко у нас е цветя и рози, всички са перфектни майки и децата им имат перфектни бащи.

# 451
Добър баща- този, който обича детето си и се грижи за него.

# 452
Определено моят мъж е мечтата на всяка жена. Отначало бях се поуплашила... как ще се справям като родих, но ето, че мъжа ми влезе в действие. Сменя памперси, гушка детето, когато реве и има колики... Може да не спи цяла вечер ... но всичко е точно... Явно на това му се вика обич... Къпе, пазарува, помага ми с всичко.... Явно малкото събуди някакви чувства невидими до тогава от мен. Simple Smile

# 453
Необходимост е! 2 седмици отпуск за бащата ...за да помогне на майката . Аз смятам, че е достатъчно време. Да укрепне детският организъм и без стрес да може всички да се адаптират с новият член в семейството. Първите дни са много е важни и за връзката както на майката, така и на бащата с малкото.

# 454
Според мен не са достатъчни. Би трябвало да имат още 10 работни дни, които да могат да използват когато те преценят.

# 455
  • София
Ролята на бащата е много важна,за жалост от личен опит на хора около мен, персонажа на таткото все повече липсва. Излиза сутрин в 8 и се връща след 12 часа, за това поне събота и неделя трябва максимално да  се възползваме.

# 456
1) Много семейства не знаят, че им се полага такъв отпуск и съответно не го използват.
2)Бащите предпочитат да изкарват парите в семейството,

# 457
  • Велико Търново
Бащите могат да бъдат по-добри като помагат повече на жените си и прекарват всеки възможен миг с децата си. Не че иначе не са, но все пак винаги може нещо повече.

# 458
Според мен е много важно бащите през двете седмици на полагащия им се отпуск да са в къщи, в помощ на майката и за осъществяване на връзка с бебето. По мои наблюдения бащите абдикират от дома в този момент под различни предтексти.

# 459
От една страна много от хората не знаят правата си, не са запознати със законите и им липсва информация. От друга страна може би се притесняват от работодателите си, да не им създадат проблеми, да не загубят работата си. Да не забравяме и работата на черно, без осигуровки, което възпрепятства мъжете да се възползват от това право.

# 460
  • Велико Търново
Изключително важно е да бъдат и двамата родители вкъщи, да се наслаждават и да се учат на новите отговорности заедно. Мисля, че детето от малко усеща любовта, която му се дава и когато тя е двойна, то ще е спокойно

# 461
  • Пловдив
Благодарим за всички ваши отговори! Не спирайте да коментирате предишните въпроси, но споделете с нас и мнението си по следващия ни, четвърти въпрос:

В България на бащите се полагат две седмици отпуск при раждането на дете. Колко важно е според вас те да бъдат използвани пълноценно, за един добър нов старт в живота на увеличилото се семейство?

Цитат
Хубаво е бащата да ползва тези 2 седмици,въпросът е вече дали и работодателя ще му позволи да ги ползва.Но в крайна сметка кой нормален човек няма да се вълнува при появата на малкото човече,да иска да си го гледа,гушка и радва.И да аз мисля,както предполагам и всички родители,мислят че едно семейство има нужда от пълноценното изживяване при появата на детенце,за това е важен този отпуск.

# 462
Хубаво е да се използва този отпуск, но не всеки работодател е склонен да го разреши.

# 463
  • Пловдив
В България на бащите се полагат две седмици отпуск при раждането на дете. Колко важно е според вас те да бъдат използвани пълноценно, за един добър нов старт в живота на увеличилото се семейство?
както вече казах - в нашата сфера въпросният отпуск не е 2 седмици, а от 3 до 7 календарни дни.
Таткото ползва 7 и двата пъти. Въпреки това, тогава беше на дежурства и през повечето време си беше вкъщи с мен и детето/децата.
Създали сме силна семейна връзка четиримата, точно поради факта, че бяхме неотлъчно заедно и с таткото си поделяме задълженията по децата Simple Smile
Според нас е важно още в началото, да се създаде връзката между мама/тате и новороденото. Ставала съм свидетел на деца, които не се отлепят от майката и не признават бащата...е при нас нямаше значение, за кой ще е "залепена" дъщеря ни - важно беше само, да е някой от двама ни Simple Smile

# 464
  • Пловдив
Много е важен този отпуск. Даже са малко две седмици да се адаптира цялото семейство към новата ситуация. Най-прекрасното време беше това за нас 😍

Общи условия

Активация на акаунт