Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

 • 34 636
 • 775
 •   1
Отговори
# 765
 • Мнения: 1 899
Наистина,  в последно време и бащите започват да се включват все повече в грижите за децата, поне в моя кръг от приятели е така Simple Smile

# 766
 • София
 • Мнения: 4 009
В живота на бащата също настъпват много промени след появата на детето. Как според вас най-лесно той може да приеме новата си роля и без сътресения?
Най-лесно би свикнал ако участва дейно и с желание в грижите за бебето. С правилни насоки от жената и с чувството, че така семейството се сплотява още повече. Може да отменя майката в определени моменти и така ще свикне със задълженията да е татко.

# 767
 • Мнения: 480
Забелязвате ли във времето положителна промяна по отношение на разбиването на стереотипите за ролята на бащата в семейството и какво е мнението ви за това?

Да, категорично има промяна. Промяната не е само по отношение на децата, а и по отношение на домашните задължения. Все повече мъже в обкръжението ми не се притесняват да кажат ако те водят/взимат децата от градина, ако те чистят, готвят, пазаруват за вкъщи... Преди всичко това е и въпрос на възпитание от родителите, но е въпрос и доколко жената ще допусне мъжът вкъщи да е единствено владетел на дистанционното.

# 768
 • у нас
 • Мнения: 4 628
5. Забелязвате ли във времето положителна промяна по отношение на разбиването на стереотипите за ролята на бащата в семейството и какво е мнението ви за това?

 Определено да. Все повече татковци разхождат своите деца с количката, сами. Сами са и на детските площадки. Когато се налага таткото сменя памперса на отрочето си / все по-честа гледка/, което е похвално.

# 769
 • Мнения: 272
В живота на бащата също настъпват много промени след появата на детето. Как според вас най-лесно той може да приеме новата си роля и без сътресения? 

Според мен ако се включва активно в отглеждането на детето - с Яна на памперси, преспиване понякога, баня...  Нещата ще се наредят от самосебе си. Без сътресения Simple Smile

# 770
 • Мнения: 272
И все пак, мислите ли, че всеки от двамата родители има своя отделна роля в грижите за детето и неговото възпитание и има смисъл тези различни роли да се запазят?


Може би съм старомодна, но да- всеки си има своята роля и аз държа на това в нашето семейство.

# 771
 • Мнения: 1 574
8. За стереотипите.
Не мога да си спомня да съм се чувствала жертва на стереотипно разделение на родителството при израстването ми. И сега, самата аз като родител, споделям тази радост-отговорност с бащата на детето. Не съм усещала в него някакво смущение, относно ролята му на родител. Често дори е с приятелите му, също татковци и с децата по разходки и площадки.

# 772
 • Мнения: 25


Разказваме за типовете поведение при бащите, с уговорката, че са абсолютизирани и в чиста форма почти не съществуват в реалния живот. По-често се срещат смесени модели.
Какви са основните типове бащи можете да прочетете ТУК.

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 14:37 от Pедактop

# 773
 • Мнения: 25


Има ли разлика между любовта на майката и тази на бащата?
Бащината любов се отличава от майчината. Любовта между детето и майката е безусловна, тя ги свързва от раждането за цял живот.
При любовта на бащата към детето ситуацията е обратната – тя е придобита любов... Така ли е наистина? Прочетете ТУК.

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 11:07 от Pедактop

# 774
 • Мнения: 848
Изтеглени са потребителите, които печелят подаръчни комплекти от Dove Men+Care и Baby Dove. Това са:

nikoleta_joro
Kityty
sweet_maniche
esiitoo
The only one
Teddyto1
D_e_s_i_t_o
Carina_007
dannyny
Боби ;)


Честито!


Очакваме печелившите да се свържат с нас до 25 ноември на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Dove Men+Care" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон).

# 775
 • Мнения: 848


В кампанията "Dove Men+Care в подкрепа на бащинството" засегнахме една сякаш немного коментирана тема, а именно – тази за ролята на бащата.
Знаят ли родителите в България какви са правата на бащата и какъв е полагаемият му се отпуск за раждане на дете? А колко от тях се възползват от него? Ако не го правят – то какви са причините за това?
Не по-малко важно е и през какви чисто психологически и емоционални състояния преминава един бъдещ татко в очакване на първото си дете. Много мъже крият чувствата си, понякога дори от самите себе си, и това прави овладяването им още по-трудно. Какво можем да направим ние, жените, за да им помогнем и да си осигурим един истински подкрепящ и пълноценен партньор, с когото да споделяме грижите за детето?
На тези и на много други въпроси отговорихме в рамките на кампанията с ваша помощ.

ТУК можете да прочетете изводи от информацията, която ни споделихте вие - 275-те потребители на форума, които се включихте в темата "Dove Men+Care в подкрепа на бащинството".

Общи условия

Активация на акаунт