Спечелете и тествайте най-новите смартфони Nokia с чист Android™

• 35 677
  • 396
  •   1
Отговори
# 255
 Не съм ползвала смартфон с чист Android
Смартфонът в днешно време е необходимост за бърза и лесна комуникация.
Имала съм случай  с некоректна презентация на даден модел.

# 256
Не съм използвала смартфон с чист Андроид, досега винаги съм имала смартфони със смесена операционна система( IOS+Андроид).
За мен в съвременния смартфон важни/задължителни качества са:
-добра камера(особено предната), особено важно е да прави добри снимки на тъмно
- достатъчна памет(да не се налага да се слагат памет карти, поне за основни неща, които ползва съвременния човек)
- когато сваляш дадени файлове/приложения да не се забавя много
Допълнителни неща, които не са задължителни, но са силно препоръчителни:
- функции на камерата ( от типа на функцията „буке”)
-добро качество на дисплея/голям брой пиксели( това е по-скоро към задължителните)
- добър дизайн на смартфона. Въпреки, че не засяга функционалността, смятам, че и това интересува повечето хора, включително и мен.
Излишни за мен са многото снимки, тапети и ненужни приложения с които идват голяма част от смартфоните.
И последно, за лъжливите и некоректни реклами. За съжаление те все още се срещат често, или поне по нашите ширини.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 22:29 от Mias_World

# 257
Не съм ползвала телефон с чист Андроид и ще ми бъде интересно да го пробвам.
Според мен, смартфонът трябва да си е преди всичко обикновен телефон - да можеш да водиш качествени разговори, с добър звук. Държа на хубавата камера, тъй като имаме малки деца и постоянно ги снимам Simple Smile Съответно трябва да има и доста памет. Няма нужда от куп вградени приложения, които не всички ползват,а не могат да се изтрият.
Маркетингови трикове винаги ще има. Нали целта е да ни примамят да си купим дадения продукт Simple Smile

# 258
●  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?

- Към момента не съм ползвал смартфон с чист Андроид, тъй като преди използвах TouchWiz на Samsung, но реших да премина на iPhone 7 Plus. Сега тъй като ще се наложи да нося iPhone-a на сервиз, много бих се радвал междувременно да получа възможността да тествам най-доброто от чистия Андроид. Може пък и да ме зарибите да се върна на Андроид. Simple Smile

●  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?

- Трябва да има основните приложения, осигуряващи работата на основноте хардуерни компоненти, останалите приложения могат да се предлагат отделно за изтегляне като “предложени/препоръчителни”, но в никакъв случай вградени или задължителни.

●  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?

- Да, определено. Временно имах един смартфон Sony, който нямаше абсолютно нищо общо с рекламата. В сервиза ми казаха, че тези проблеми са характерни за модела, а тези проблемни функции бяха представяни като предимства.

# 259
Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?
Не съм използвала смартфон с чист Андроид, но до колкото съм запозната има няколко разлики. За разлика от чистият Андоид, така наречения фирмен Андроид има в повечето случаи ненужни приложения и визуализации които не могат да се премахнат.

Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?
В днешно време един телефон трябва да има добра връзка с мрежата, добри параметри като бързина, памет, хубава камера и безпроблемна операционна система. Всичко останало което ще отнема от времето ми е излишно.

Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?
Обикновено маркетинговите похвати са подвеждащи! Wink

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 16:03 от tarantula87

# 260
Нокиа са хубавa марка телефони и смартфони.едно време Нокия с xpess music телефоните бяха хит.Нокия имаха ovi maps навигация която беше безплатна и също така Нокия със symbian бяха уникални като nokia n97 и nokia 808 pureview

# 261
1. Ползвам в момента Нокиа 6.1
Много съм доволна и бих искала да изпробвам някой от по-новите модели. Красиви, здрави телефони, впечатлена съм.

2.Най-важното за един смартфон е да е бърз и да не забива, качеството на обажданията да е добро, да има ярък екран, да има добра камера с добра стабилизация, бързо отстраняване на бъгове в софтуера , батерията да издържа максимално по-дълго време.

3.Маркетинговите трикове лично мен ме впечатляват, понякога не разпознавам доколко са подвеждащи  Laughing

# 262
  • Sofia
Здравейте,
Ето и моите отговори:

1. Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?

За съжаление не съм позвала телефон с чист Андроид, а само с фирмен. Радвам се, че Нокия предлага телефони с чист Андроид Simple Smile
Фирмения Андроид "изяжда" голяма част от паметта на телефона и много често фирмените приложения не могат да се спрат или премахнат.

2.  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?

Няколко са съществуващите характеристики за добър телефон - добра батерия, възможно най-много памет, 2 сим карти, добри камери - 2 бр, здрав дисплей.
Като новости бих добавила face recognition и e-sim . Първото от гледна точка на секюрити, а второто като иновация и заместител на физическата карта.
От next generation гледна точка бих добавила - 5G и блокчейн идентификация или заместител на електронно подписване на документи през телефона.

3. Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?

Срещала съм и са свързани с цел продажба на всяка цена като се изтъква колко е важна ниската цена, а не се акцентира с какво дадено устройство е по-добро от другите в подобен ценови клас

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 23:25 от vaflichka

# 263
  • Сандански
●  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?

Здравейте, имал съм досег до устройство с чист андройд и тук ще споделя мнение...
Устройствата с чист андройд предлагат директната версия разработена от Google, а не както при другите подобрени версии на андройд от конкретният производител на смартфони. Аз лично харесвам чистият андройд, защото не предлага много не нужни приложения, също така изгледа на приложенията ще бъде изчистен без допълнителният разработен изглед от всеки производител. Предимство - Чистият андройд предлага директна актуализация на нова пусната версия на андройд, а при другият андройд ние трябва да чакаме всеки производител на смартфони да доразработи версията със своят интерфейс, което не позволява да вървим бързо в тенденцията и да ъпдейтваме до нови версии.
Чистият андройд има предимство да не предлага допълнително качени и дори (залостени) приложения в телефона, които потребителят може да не използва и понякога няма да има възможност да изтрие. Когато един потребител в случая аз реша, че имам нужда от дадено приложение аз ще си го изтегля, защото ще имам нужда от него и ще преценя, че ми трябва и имам достатъчно памет, а не както при другият андройд, където първоначално качените приложения заемат излишна памет и не биват използвани...
проблеми - Проблем с чистата версия на андройд произлиза от това, че производителите няма да се отличават един от друг с потребителски интерфейс и изглед на приложенията, но това не е проблем за никой, защото от Google правят все повече и добри версии, които имат добър интерфейс и др.
Подкрепям производителите да пускат смартфони с чист андройд, защото няма да има проблем с излишни приложения, които някои потребители не използват!

●  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?

Един съвременен смартфон трябва да притежава на първо място добра батерия. Днес в нашето ежедневие и използването на смартфони ние се нуждаем от добре разработена батерия, която да издържи най малко цял ден за да не мъкнем с нас излишни кабели като зарядни и др.
Също така живота на батерията е също много важен, защото една батерия не трябва да бъде само с голям капацитет, но тя също трябва да има дълъг период на зареждане и разреждане на батерията.
Друго важно нещо е памет и рам памет. Тези две неща са изключително важно за добрата работа и безпроблемното работене с даден смартфон и колкото по голям капацитет е тя, толкова ще е по безпроблемна работата със смартфон.
Следващо важно нещо е камерата на смартфона. Тя трябва да бъде възможно най-добре разработена като качество на лещите и други вътрешни подобрения. Мое мнение е, че повече от две камери са излишни. Един производител трябва да разработи една камера достатъчно добре, но не и да слага по няколко на гърба, което в някои случаи не подобрява изгледа на смартфона. Друго важно нещо е екрана на телефона... Хубаво е, че производителите разработват различни по големина, защото всеки потребител има нужда от различен по големина смартфон. Изчистеният изглед на екрана отпред става все по популярен и все по удобен, като премахва всички излишни ръбове и линии от екрана отпред, което довежда до по красив дизайн и по добро привличане от окото на потребителя.
Тук идва и предимството на чистият андройд тъй като той няма да съдържа излишно инсталирани приложения от начало, които потребителя няма да използва.

●  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?

Един потребител, който не се е запознал предварително и дори тествал едно устройство, той може да бъде подведен. Когато в магазина му предложат телефон с две камери, това не означава, че той снима по добре от този с една, но много добре разработена камера. Всеки телефон притежава характеристики, които даден производител е разработил много по добре от други производители и цената не винаги би помогнала за избора на добър смартфон с добри характеристики. Марката също придава допълнително покачване в цената, но тя също не винаги е от значение, защото някои производители имат разработени много добри смартфони, за разлика от много други популярни марки. И да съществуват всякакви маркетингови цели, за изтъкване на предимства в даден смартфон, които в случая няма да добавят стойност на продукта.

# 264
Не съм ползвала смартфон с чист Android и ще ми бъде интересно да го имам.
Смартфона в днешно време е необходимост за бърза и лесна комуникация.При избор на телефон търся пъргавина при работа, здравина, да прави хубави снимки и да не трябва да виси на контакта постоянно.
Да, сблъсквала съм се с некоректна презентация на даден модел.

# 265
Обикновено не се вклчювам в такива теми, но това което чета тук ме предизвика да се разходя до магазин на оператор и да поразцъкам въпросните устройства на Нокия. Сега вече съм и любопитен да ги разгледам по-подробно и да разбера какво могат и какво не устройствата от новата линия AndroidOne.
Второто ми high-end устройство което използвах беше с "чист" Android - s уговорката, че общопритото разбиране за него време чист означаваше Андроид с който се доставяха фирмените устройства на Google. Устройството което ползвах преди беше с изключително къстъмизирана версия на андроид. Може би затова първото ми впечатление беше учудването от чистотата на лънчъра от една страна и нулева му функционалност като противоположна крайност. След седмица разреших проблема, като инсталирах по-френдли лънчър Simple Smile Телефона се задържа в мен малко повече от 6 месеца и за този период впечатленията ми сa:
Предимства:
- Ниска консумация в режим на покой.
- Липсата на каквито и да е предварително инсталирани екстри.
Недостатъци:
- Орязаният откъм възможности лънчър
- Честите ненужни ъпдейти
- Неизползванта процесорна мощност и RAM
В един съвремемен телефон има много излишни неща. От знайни и незнайни хардуерни сензорчета до екстри като FaceID. Това е много субективна оценка. За мен Google Drive i дори Google Maps е излишно, просто защото никога не ги използвам. А какво е важно? На първо място разбира се е комбинацията от качествен дисплей и качествен процесор. С всичко останало може да се направи компромис. Simple Smile Всяка друга екстра е предпоставка за "подвеждащ маркетинг похват" и няма човек който да не се е сблъсква всяка вечер с подобен подход за рекламиране.

# 266
  • София
●  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?

- Доволна съм от ОС. Ползвала съм Нокиа с Windows ОС, бях
       окей, че можех да персонализирам началния си екран както
       пожелая, с Android ми се струва една идея по-ограничено. Но
       пък като интерфейс е по-приятна.

●  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?

- Да е функционален, с достатъчно памет, издръжлива батерия и
       чист звук. Също така да е с удобен дизайн. И не на последно
       място - хубава камера.

●  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?

- Мисля, че не съм. Следя за параметрите, на които държа,
       проверявам мнения в официални сайтове. Реклами, препоръки
       и убеждения на лица, които си продават стоката, не могат да ме
       убедят в нещо, което вече е проучено.

# 267
Аз не съм ползвал смартфон с чист Андроид. Би ми било интересно и забавно да работя с такова устройство.

За мен е важно телефона ми да е бърз,да няма засечки и да “забива” през 2 минути,да спира работата на приложенията поради “грешки”. Трябва да има силен звук,защото го ползвам за всичко,

Хубави цветове и камера,за да излизат снимки с добро качество.
Подвеждащи маркетинг похвати срещам предимно при мобилните оператори.

# 268
Ползвала съм телефон с чист Aндроид. Първо имах Samsung Galaxy Nexus - третия телефон на пазара с чист Aндроид. Беше доста различно от предишните ми телефони, които бяха с хардуерни бутони на екрана. Хареса ми, затова си взех и следващия телефон с чист Андроид - LG nexus 4.
Работата ми включва да съм винаги на разположение, което за мен означава, че телефонът ми трябва да бърз, надежден и удобен. Най-големият плюс на чистия Aндроид за мен е, че всички ненужни приложения липсват за разлика от другия, при който всеки производител го тъпче с техни приложения, които едва ли някога ще използвам . Така телефонът ми не е пълен с неща, които заемат място и при всяка автоматична актуализация то намалява, както и производителността на телефона.  Другият плюс е:  чистия Андоид интерфейс,  който е много по-бърз и лесен, за разлика от бавния  samsung touchwiz/experience.  Другото много важно и приятно, което съм срещнала е, че винаги получавам софтуер ъпдейтите първа, защото те не минават през производители и оператори, които ги преработват за да сложат интерфейса си и приложения. Получавам и доста по-често ъпдейти за сигурност. Даже замислям да заменя сегащния ми Самсунг отново за телефон с чист Андроид.
Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно ?
Важното за мен в един телефон е да е бърз, с достатъчно място, издържлива батерия и големият плюс за модерните телефони "usb type c", с което телефонът се зарежда изключително бързо. Също държа да е сигурен и приятен за употреба. Всичко друго е въпрос на предпочитания. Лично аз не снимам много, но се радвам, когато телефона ми прави чисти и ярки снимки през деня и светли през нощта. Също ми харесва да е с алуминиев корпус, защото самото усещане на телефона е доста по-приятно. Както казах по-горе излишни са приложенията на оператори и производители.
Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?
Не или не съм забелязала, според мен това се случва при Apple.

# 269
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Не съм ползвала смартфон с чист Android.За мен е важно да прави хубави снимки телефона,много обичам да пътувам и снимам.
Да, сблъсквала съм се с некоректна презентация на даден модел.

Общи условия

Активация на акаунт