На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 21

• 91 860
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Вивиана, написаното от всички за зехтина се различава от твоето първоначално твърдение.
Ако четем правилно, натурел съзма е екстра върджин, а натурел биринджи е върджин. Демек, щом има съзма, си е екстра. Което ни връща към написаното в списъка.
Радвам се, че изяснихме въпроса. Flowers Hibiscus

# 121
  • Варна
Sizma пишеше и на  зехтин от 3 лв, но всеки сам си преценява. Етикета пояснява. Hug

# 122
  • Бургас / UK
Сега се загледах в зехтините Komili от линка на Севгито .На едните,които са SIZMA пише Soguk Lezzetler и ги препоръчват за всички ястия, особено салати и предястия, може би този вид SIZMA са за по-студени(soguk-студен) храни,каквито са салатите и такива предястия.Другия ,на който пише RIVIERA го дават Sicak Lezzetler (топли ) явно е по-подходящ за готвене и топли храни...До такъв извод стигнах аз с моите познания по турски език  Mr. Green Божеее  ooooh! зехтин изобщо не харесвам ,а в какви неща се забърках покрай тази SIZMA  Crossing Arms Но ми е полезно де и вече ще знам,защото у дома се използва и винаги купуваме,просто до сега тези подробности не ги знаех,а вече съм една идея по-грамотна от към зехтини...човек се учи докато е жив... Peace

Sizma пишеше и на  зехтин от 3 лв, но всеки сам си преценява. Етикета пояснява. Hug

Вивиана,разбрахме се вече по въпроса и предлагам да спрете...Всеки сам си преценя какъв зехтин и за колко пари да купува...но в две теми,последните 20 страници да въртим едно и също ,вече почна да ми писва...предполагам, че не само на мен...Разбрахме ,че разбирате от качествени зехтини и ползвате само такива,евала Ви правя,но да продължавате през пост да пишете за това...моля,няма нужда вече  ooooh!Никой не е умрял от евтин зехтин,нали  Mr. Green

# 123
Здравейте, момичета! Чета темата отдавна, но е необятна и не намерих отговор на това, което ме интересува. Има ли в Одрин магазин за  парфюми /оригинални, не имитация/?
Ходихме това лято, но никъде не видях парфюмерия....Странно.
Поздравления за полезната тема!!!

# 124
  • Тополовград
Здравейте, момичета! Чета темата отдавна, но е необятна и не намерих отговор на това, което ме интересува. Има ли в Одрин магазин за  парфюми /оригинални, не имитация/?
Ходихме това лято, но никъде не видях парфюмерия....Странно.

Да в Ераста.

# 125
*Чефи* Smiley Аз съм същата като теб. Никак не съм веща в темата за зехтините, ама понеже стана болна тема (ти отбеляза от половин тема назад) реших да преведа. Стана ми любопитно и също като теб ще опитам и Съзма и Ривиера. Тогава да ме видите мен. ха ха

# 126
Благодаря ти, Мария! Ераста е новият МОЛ, нали? Бяхме там, но не видях. Следващият път ще внимавам да не го подмина.....

# 127
  • Варна
Вивиана, не говорим на какви тенекии е пишело. Говорим какво значи.
Разбрахме се!... Надавам се, поне.
А иначе, естествено, че всеки си преценява. Което не променя значението на думата. Никой не отрича, че има ментета и че надписът не гарантира нищо.
Дискусията беше за думата.
Аз лично приключвам с нея. Отдавна трябваше. Радвам се, че това, което съм написала, не е грешно.

Чефи, извинявай, че продължавам, но пиша  поста от един час... Колкото разрешава малкият шеф... И си викам грехота е да го трия. Тъй един хубав завършек на една започната излишно, но вярвам, полезна дискусия...
За мен бе важна, защото аз написах в списъка какво значи думата и исках да съм сигурна, че не съм подвела съфорумците.
Надявам се да не се сърдите!

# 128
Поздравления за новата тема Flowers Bouquet

Някъде в по-по -старите теми беше обсъждана тяхната бира Ефес, но не си спомням дали може да се внася, т.е за един стек , дали ще направят проблем?

# 129
  • Бургас / UK
Беличке,без извинения  Hug Всички се ограмотихме малко или много..
Аз, към когото трябваше се обърнах с молба да се спре вече с тези излишни включвания. Всеки помага с каквото може и допринася за темата,а ти си една от тези,които най-много помага за всичко и да се появи някой от нищото , и да почне да сипе обиди...Еееее няма нужда,не и при нас  finger Ей го къде е Одрин,билета,автобуса и приятно изкарване...

Извинявам се на всички за отклонението  Hug Правете любов ,а не война ...и яжте зехтин(но внимавайте с цената)  Mr. Green

Севги,да не станеш и ти някой спец по зехтина,че не знам какво ще ви правим толкова много  Hug

vampbal,едва ли,те сирена и кашкавали пускат...ти за бира се притесняваш,но зависи на какъв  митничар попаднете,ако е някой смукач на бира ,може и да ви я конфискува  Mr. Green

# 130
  • Varna
Ох, любимата ни бирица Ефес. Много я уважаваме.
Няма смисъл да се купува от Турция. В България е по-евтина, даже има
и намаления от време на време. Купуваме редовно.

Абе, Макаче,
знаЙш как ме е яд, че не съм разбрала, че ще си и ти в понеделника в
Едирнето. Щяхме да се видим. Ох, много ме е яд.

Басаран,
аркадаш, на хамсито Ашкъма е направо бог. Той да ти направи, не кака
ти Делтата. И аз като тебе обичам родопското краве масло. Аз, обичам„да
готвя с краве масло като родопчани....така с малко повечко Laughing

Утре си тръгваме от Одрин и хич, ама хич не ми се тръгва. Примолих сЪ за
още един ден, обаче ми скръцнаха със зъби Sad
И да сЪ пУФаля и аз станах горд собственик на шевна машинка. Благодаря
на дамата която сподели за нейната машинка, та се сетих,   че и на мене ми
трябва една такава.
И други неща напазарихме, но те са такива каквито повечето от вас пазарувате.
Малко дрешки, малко прах, омекотители, доместос. И най-важното, атмосферата
и дружелюбните хора.

Папурец,
Много, много се радвам, че те засичам в темата Hug

# 131
  • Варна
https://m.offnews.bg/news/Ikonomika_59/Narediha-na-targovtcite-v … arski_690518.html
Да не е само запис Simple Smile Поредната статия за Одрин Simple Smile и май шопинга ще е до късно вече !
Днес Влязох в Пенти в София да си видя пижамата , която си взех от Одрин дали я има - за справка в Одрин 50 лири , тук 25 лв .
Това по отношение спора за цените от предната тема ! Не може да кажете че няма разлика !

Ама направо се .... стрели , така бърЖе пишете .... Зехтина не ми е приоритет , но благодаря за ограмотяването !

# 132
  • Берлин
Делтич,как ми липсваш...

# 133
  • до едно тепе
М аз случайно мернах детски тънки чорапогащи Пенти в ДМ. Същите, които купих в Одрин на щерката за 12-13лири някъде, абе за 3 чифта дадох 37-38 лири, в ДМ бяха ако не се лъжа над 10лв. Ни разликата в цената е огрома. Айде да бяха друг модел да кажем от това е,ама абсолютно същите са си. Само дето тука нямаше размер за 3 годишно.

# 134
  • Varna
Папурец,
Събрахме сЪ!!! Дай Боже и да се видим Praynig Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт