Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 943
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте и от мен, напоследък не пиша, само чета и се старая да вървя , според съветите в темата .
Имам обаче оплакване и минавам да споделя, може пък да съм омотала крачките някъде ...
Храня се  ВМ НВХ, няма да изброявам. Това, което не ям са плодове, тесто/брашно, картофи, ориз, бобови.
Тъй като ми поомръзват яйцата за закуска все още въртя комбинацията кис.мляко +ядки+семена ...

След около два часа след нахранване започват едни колики високо в стомаха, ужасни са, наливам се с вода, подувам се и  отшумяват.
Три пъти ми се случва, още не мога да определя ядките или млякото са причина, защото ми се случи и след кокосова палачинка -кокосово брашно 1с.л., 1 яйце -печена на хартия...

Споделих с приятелка, тя съвсем друга теория има -че не е от храната, а тъй като свалям килограми -вече са 5кг за 3 седмици, и вероятно се движат вътр.органи, наместват се и дрън-дрън подобни. Честно -на това нямам вяра
За мен всички болки в стомаха са от храна, но не мога да си обясня коя точно, или пък комбинация.

Днес ядки не съм яла -бадеми, орехи, лешници. Но закусих -кокосовата палачинка с малко сирене. И имах колики и подут стомах ...

И за плодовете да питам също - тъй като не ми се получава ежедневното присъствие в тоалетната, макар и да хрупам зелени пиперки и краставици час по час, дали все пак не мога да примъкна някоя ябълка или киви -(Невена,п рочетох те за плодовете) преди най-тежката ми тренировка, която трае 45мин -30 кардио и 15мин леки тежести ?

# 166
  • Paris, France
И аз понякога имам такова чувство в стомаха. Според мене е от мазнините - яйца и кокос е доста мазно и може да дразни жлъчката. Щом не ти понася може да не го ядеш. Липсват и фибри. Може да пробваш първо зелените и после мазнотии. Така аз нямам изливане и движение в карантиите. Плод преди тренировка може. Само че на мене един плод не ми помага. Нищо не ми помогна. Може би ми липсват бактерии в червата, някакви. Не ям ли сладко или бобови съм зле с онази работа. Много зле. Магнезиев хлорид помага, но не много. Честито за 5те кила. Доста е. Браво!

# 167
Органите се намествали  Joy Това беше забавно  hahaha
Ядките може да пробваш да ги киснеш във вода вечерта, а на другия ден ядеш.
Съветвам те и ядките да не са всеки ден. Тоест един ден ядки, друг ден - друго.
Аз предпочитам да разнообразявам. Иначе ако ям яйца на закуска и на обед, накрая ще намразя яйцата.
Може и от киселото мляко да не ти понася.

# 168
  • Варна
И аз понякога имам такова чувство в стомаха. Според мене е от мазнините - яйца и кокос е доста мазно и може да дразни жлъчката. Щом не ти понася може да не го ядеш. Липсват и фибри. Може да пробваш първо зелените и после мазнотии. Така аз нямам изливане и движение в карантиите. Плод преди тренировка може. Само че на мене един плод не ми помага. Нищо не ми помогна. Може би ми липсват бактерии в червата, някакви. Не ям ли сладко или бобови съм зле с онази работа. Много зле. Магнезиев хлорид помага, но не много. Честито за 5те кила. Доста е. Браво!
Благодаря Невена Simple Smile Много ми помогна , че включих спорт от първия ден на режима, и не пропускам ден без да си изпълня тренировъчната програма. Водя си дневник, много ме мотивира, 23 дни вече в правилния коридор Stuck Out Tongue Winking Eye
Може и да си права за жлъчката и мазнините. Моята е просто прегъната, като на половината свят, но ми е правила проблеми, последно беше през месец март 2018, тогава правих дори фиброгастроскопия, ехография на коремни органи и тн , всичко е ОК, но с хранителните грешки , дори и поправени, не отшумяват веднага болките

Намислила съм да опитам за закуска -пиперки със сирене или пиперка и парче кашкавал, пак са млечни, но от тях нямам наблюдения да ме боли стомах.
За плода -ОК , ще експериментирам няколко дни , като го включа следобед-преди най-тежката тренировка.

Елора, да -ще ги изключа временно и ядките, и киселото мляко -то така най-добре ще си проличи от тях ли е, особено при повторното им включване Simple Smile

# 169
Г-ца Д,  аз също съм с проблемна жлъчка. И имам проблем с мазни храни и пържени. И ги избягвам.
И като ям омлет със сирене ми е тежко. Не винаги, ама често се случва. Дори и малко мазнина да сложа. Ако ям варени яйца и парче сирене, няма проблем, но ако това го омеша на тигана, нещо не ми допада.
Ям омлет и ми понася, като сложа преди това зеленчуци - чушки, лук, карфиол или тиквичка. Не пържа, олиото е много малко, всъщност слагам вода. Буквално ги варя. След 2-3 минути добавям сирене и яйцата.
Понякога и като се омешат протеините също може да натежи.
Освен това организма ти се нагажда към новото хранене. Нормално е да се бунтува.
Може да пробваш извара. Лека е и качествен протеин. Полезна е за черния дроб.
Ако ти е гадна изварата, може да я овкусиш с малко сол, нарязана краставица, копър.

# 170
  • Варна
Елора, благодаря за отговора Hug.
Жлъчка ме е боляла и не мога да сгреша болката, сега са само колики, но то и при жлъчно-каменната болест ги има. Разсъждавайки назад, а и като си гледам цифрите във Фитдей, наистина поемам голямо количество мазнини, винаги на графиката ми са около 65-70% от дневната храна.

И аз се старая да са максимално изчистени, но като се приготвя храна -не винаги ми се получава
Не изпитвам тежест, както преди ми се е случвало, а колики/усукване ,което е на вълни, тъкмо ме отпусне и пак ме стяга . ОТ храна е , няма какво друго е. Започвам да коригирам -и закуската, и като цяло мазнините. А може би и да е реакция от промяната ...

Изварата не ми е проблемна, вярно че отдавна не съм купувала, но имам идеи и за нея .
Сега за вечеря по план е пиле със сметана , ще наблегна повече на салата, докато се укроти стомаха

Иначе много ми харесва една "зелена" салата от зеленчуци,които обичам -зелени пиперки, краставици, пресен лук с перата, авокадо, малко сусам -само за красота, поливам и със зехтин. Ако нямам пържола или яйца към нея , си я допълвам с Пармезан или Едам -много ги харесвам, както и Алабаш -в умерени количества... Листа босилек-задължително.

Пия чай от мента+лавандула+мащерка и пасифлора , успокоява , но иска постоянство

# 171
Тя сметаната не е ли мазна?
Аз ядях доскоро заквасена впрочем за закуска. Интересното е, че нямах проблем със стомаха, нито с жлъчката. Добре ми понася, но реших да сменя малко.
Наистина, опитай да намалиш мазните храни максимално. Не да ги изключиш, да ги намалиш.
Онзи ден си направих омлет. Сложих изключително малко олио/ колкото левче/, чушките съвсем леко ги запържих. Не сложих вода, че не ми се чакаше, после сложих 2 яйца и малко сирене. Този път не ми предизвика обичайното гадене  като ядях омлета.
Освен това и в салатат слагам зехтин. Ако слагаш, гледай  и там да не е много. Мазнини има в повечето неща. В яйцата си имало естествени мазнини, в месото също има, в сиренето, в изварата.

# 172
  • Варна
Мазна е и още как 😁 Но аз ще вечерям салатата,която описах,просто ще я направя в по-голямо количество,без да добавям пармезан. Авокадото ми е малко,като размер,и някоя-друга капка зехтин. Хапвам и излизам,на басктеболна тренировка съм тая вечер...🤣децата ми стопяват лагерите.
От утре -то все от понеделник се зарича човек, та така де,ще ги рестриктна малко мазнините и яйцата

# 173
  • Sofia
Г-ца Д., пиеш ли метформин? Мен от него ме болеше така в началото. Вече много рядко. Последно миналата събота ме боля половин ден стомаха от едни бъркани яйца в хотела (нямаше нищо друго подходящо). Кой знае с какво бяха пържени, а аз пържено ям 2-3 пъти годишно.

# 174
  • Милано
Невена, в момента, действително житейската ми ситуация, не е толкова сложна, но страховете ми са огромни. Страх ме е дори да ходя на работа, а , както вече споменах и работата ми е приятна и колегите ми са добри. Сега съм в болнични заради бронхита и умирам от ужас, че след седмица пак съм на работа. като, че ли някой ще ме разкъса там.  Олееееее, ако знам, че начинът на хранене ще ми помогне-няма и едничко нарушенийце даже да направя. Готова съм на всичко за едното спокойствие. Толкова ми тежи това състояние, че направо ме хвърля в зверско отчаяние.
Преди няколко години бях в сходна на твоята ситуация...не стигнах до антидепресанти...Сутрин се будеха и започвах да плача,нервна,неспокойна,нехаресваща се.Докторите предлагаха антидепресанти,а моят отговор винаги беше"Не,благодаря!Моля ви търсете причината,имам някакъв проблем,сякаш не е моето тяло!"Причината си я открих само,след доста четене,изследвания и точният лекар...Добре съм,върнах усмивката си(мъжът ми казва,че първопричината да се влюби в мен е била тази постоянна усмивка и безкрайна щастливост😀),активна съм,не работя,но не се спирам,винаги имам какво да правя.Имаме ли дефицити,много често има и депресивни мисли.Бъдете здрава!

# 175
  • Варна
Г-ца Д., пиеш ли метформин? Мен от него ме болеше така в началото. Вече много рядко. Последно миналата събота ме боля половин ден стомаха от едни бъркани яйца в хотела (нямаше нищо друго подходящо). Кой знае с какво бяха пържени, а аз пържено ям 2-3 пъти годишно.
Не, Савина, не пия. Може би поех голям риск да се справям сама, само чрез диета и спорт, при Инсулин на гладно 18  и КЗ 5,6 , но след първия месец ще направя контрола , ако не вървят към намаляване ...не знам,тогава ще мисля какво да правя.

Знам че съм нова в темата ви, и сигурно е малко нахално да се показвам, но го правя за да дам кураж на Алинна Simple Smile , и ако има и други, които се притесняват.
Снимките са много размазани, с телефон , така ми завърши неделята, както и няколко вечери през седмицата. Ранна вечеря към 17,30 и после 40мин на игрището
Скрит текст:
]

# 176
Изглеждаш много добре  Hug

# 177
  • София
Г-це Прекрасна, сега как ще правиш торти и сладкиши?

# 178
Ама страхотно изглеждаш! Heart Eyes

# 179
Ох, милата. Трудно ще е.
Ама тя сигурно се е наяла  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт