Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 932
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Г-це Прекрасна, сега как ще правиш торти и сладкиши?
Шарки, тук не съм Прекрасна Smirk
...тортите, освен със затворени очи и щипка на носа -незнам как по друг начин Satisfied

Елора, Мишелин -благодаря ви Simple Smile, но имам много кг за сваляне. Понеже съм в светкавично движение на снимките, не успявате да видите излишествата ми Simple Smile))

# 181
Може и така да е, но повярвай, изглеждаш добре.
Но е ясно, че ИР имат и хора с горе долу нормално телосложение.
Ако си сложа снимка като бях 95, ще припаднете.
За 110 не знам дали имам. Майка ми май има, ще я чакам да я даде.
Не съм се снимала откакто свалих още 3 кила. Та изглеждам още по-добре.
Човек като е с много кила, не се усещат дори и 10 кила външно. Ама като му остават малко и един килограм може да втрещи човек.

# 182
Имам един много тъп въпрос. Умирам за червен хайвер. Още няколко дни има промоция в Берьозката ( в последно време нямаше). Много ми се е доял, но преди да зарежа хляба, го ядях на тънки филийки черен и ръжен преречен хляб, намазан с масло. Няма начин да ям хайвера с лъжицата, а и ще е налудничаво заради цената му.
И сега се чудя - дали да наруша режима и да се отдам на кулинарно пиршество, или да не правя този експеримент.
За информация - наистина само при мисълта, че мога да се облажа с червен хайвер, и нещо ми става. Преди много, наистина много време ( още и Горбачов не се беше появил), на една служебна шведска маса в Москва изядох огромно количество червен хайвер, заедно съответното количество хляб и масло. Шефът ми се ужаси, и каза,че на следващият ден няма да ме има. А аз бях в невероятно добра кондиция.
А обясня защо преядох с червен хайвер - имаше сервиран огромно количество, а тъпите нашенци налитаха на миризливите ужасни кюфтенца и други гадории, а никой дори не погледна луксозния и невероятно вкусен деликатес. С изключение на скромната ми особа, която изпадна в шок, че тази вкусотия може да бъде изхвърлена, и побърза да изяде огромно количество хайвер.

# 183
  • Paris, France
г-це Д, на показаните снимки си чироз. В момента съм, сигурно 2 пъти по-дебел от тебе и не се намирам дебела. Краката ти са като точилки. В предишна тема беше обяснила как се обличаш с дълги поли и шалове, обаче за мене си слаба. Много слаба, даже.

Недоволна - хайверът е супер полезен. Даже евтиния дето е по суперите по 2-3€ е пълен с омега 3. Яж си го спокойно даже с масло и черен, ръжен хляб. В ръжта има полезности за ИР.

# 184
  • Милано
    Г-це Д, комплименти, страхотна форма и визия!!!

# 185
  • Варна
г-це Д, на показаните снимки си чироз. В момента съм, сигурно 2 пъти по-дебел от тебе и не се намирам дебела. Краката ти са като точилки. В предишна тема беше обяснила как се обличаш с дълги поли и шалове, обаче за мене си слаба. Много слаба, даже.

Недоволна - хайверът е супер полезен. Даже евтиния дето е по суперите по 2-3€ е пълен с омега 3. Яж си го спокойно даже с масло и черен, ръжен хляб. В ръжта има полезности за ИР.
Оо, какви комплименти събрах Simple Smile, хич даже не съм чироз, килограмите ми са точно в кълките -огромни бутове бих казала, но благодарение на полите и роклите не си личат.

Елора, аз в момента съм 93кг(176см), започнах от 98.5 на 05окт 2018г. Винаги съм тежала много, имам 15год активна спортна кариера, с много лагери и състезания, знам че тези килограми са мускули, но не съм сляпа и за мазнините и целулита по бедрата.
През 2008 -най-добрата ми физически здрава година, теглото ми беше 75кг , талия 70см/ ханш 100см, и кокалите ми се брояха от далече=
Сега съм -талия 82см и ханш 118см ...Не целя да изглеждам, както на 26-27год, но имам да поправям едни 20тина килограма, и 10тина години ядене на корем

Много завъртях темата към себе си, не беше самоцелно.

Хайвер и аз бих си купила, той е от любимите ми -мога да го ям всякак, в случая сигурно бих си го намазала на разрязана пиперка, като лодка, или варено яйце

K.Lera ,благодаря Simple Smile

# 186
  • Варна
А, аз след показаната снимка и уточнени размери на талията, вече напълно се депресирах и отивам да се срамувам в ъгъла Smirk Преди месец и нещо почнах някакъв режим и размерите на  талията ми бяха , почти колкото твоя ханш, на всичкото отгоре съм и доста по-ниска , та формата на тялото ми е като на кюфтенце или буренце , както ви е по-удобно да си го представите Stuck Out Tongue Closed Eyes Още не съм слязла под 100 -те сантиметра в талията, та отивам да си подсмърчам тихичко , хрупайки един морков и дълбаейки половин авокадо.Надявам се да не ми се обидиш, шегувам се Simple Smile

От известно време замествам част от чашите кафе ,които пиех ,с кафе от цикория. Съдържало инулин и намерих статии ,че инулина  е доста полезен за хора с проблемен черен дроб, регулира КЗ , понижава кръвното и триглицеридите и действа против запек, защото е пребиотик. По-нагоре някой се оплака с проблеми в стомаха.
Ето : http://www.hera.bg/s.php?n=2351

# 187
  • София
Инулинът може и да е полезен, но в инстантните кафета има доста неприятни добавки, които ме отказаха точно от инката и цикорията преди доста време. Прочетете внимателно съдържанието  Peace
Може ли някой да припомни с какво бялата чиа беше по-полезна от другата?  Praynig

# 188
Момичета, чета Ви с удоволствие и вярвам, че вървя в правилната посока. Магнезиевият цитрат, който взимам много ме разхлабва и моя проблем с WC-то откакто съм на диетата понякога се обажда, та реших да го спра и да си купя обикновен магнезии с B6 в кос мбинация.
Явно доста мазнини поемам, а казвате да се рестрикнат. В омлета, който си приготвям слагам бучка масло, натрошено сирене, лук на пера и 2-3 яйца и отгоре си слагам 1 с.л. заквасена сметана. Сега дори го ям на два пъти, засищам се бързо, а преди не ми стигаше. На обяд дори не ми се ядеше и насила изядох 1 1/2 печено кебапче, а вечерна хапнах 2 долни пилешки бутчета сготвени със зелен фасул / без бобчета/ и една шепа шам фастък / любим ми е/. Ще трябва скоро да провера показателите на КЗ и инсулин. Последно КЗ беше 5, 2, а преди да започна диетата беше 6,1. Ендото ми каза да меря инсулин на 6 м., за да видя как върви с диетата и дали ще има нужда да се включи метформинов препарат.
Като си правя салата от краставица, маруля, зелен лук, маслини, рукола си слагам сол и 2-3 л. зехтин. Явно мазнините добре заместват въглехидратите.

# 189
  • Paris, France
Савич, в яйцата, и по-точно жълтъците, има много мазнина. Калориите в тях са 79% от мазнина. Сметаната е много мазна. Сиренето е 50% мазнина като съдържание и над 70% от калориите са от мазнини. Повечето мазни и в тези продукти са наситени. Това променя негативно възможността на черния дроб да преработва мазнини. Ако животните, от които е мазнината, са хранени с омега 3, тоест сено, добре. Ама най-вероятно не са. Сама по себе си, в условия на много омега 3 и Вит К наситената мазнина не е лоша за повечето хора. Но трябва доста омега 3. Другото е, че си е калорична а ние си имаме мас за калории.

чия - не съдържа въглехидрати и е богата на полезна омега, без да съдържа безполезна та за нас

г-це Д, не гледай килата! На килата, на които си имаш манекенски вид и си далече от дебела. Това не е комплимент, а констатация. Ханшът ти е колкото моя, а аз съм под 1.70. Нормално е да се разшири ханш с възрастта, защото сухожилията, които държат костите на таза се отпускат. Бедрата ти са кльощави. Като те четях как си слагаш дълги поли и шалове си те представях поне 2-3 пъти по-широка от това което видях. Снимки като показаните очаквам в тема "Кльощави са ми краката", "Съсухарих се" или "Защо съм ходещ скелет". В тази тема нещо не ми се вързва. Имаш ли ИР действително? Според мене, на тебе ти трябва не тичане а тежести за да оформиш тяло. При тичане и диета се губи и мускул.  Подходящи статични упражнения в началото със собствено тегло у дома, за бедра и задник биха ти дали по-заоблен вид и повече мускул, който да ти гори глюкоза. Иначе само се потиш и губиш електролити и витамини.

С тялото, което имаш би изглеждала прекрасно в клин, къса рокля и каквото искаш. След твоите съвети за дълги поли и шалове се чудя аз довечера какво да облека. Добре, отивам да метна една бурка направо, за още по-лесно. Чудя се да я гладя ли? Скици

# 190
Момичета, безкрайно съм ви благодарна за съветите и , определено, нямам оправдание да не спазвам режима.
Аз, явно, съм пропуснала да кажа, че когато бях слаба, се хранех със салати и месо. само понякога си хапвах сладко.
Но, когато преди 6 години отидох в Търговище, попаднах на изключително глупав и комплексиран ръководител, който нечовешки ме тормозеше и заплашваше. Всяка вечер се прибирах разревана и отчаяна. Върнах се към лекарствата, които бях спряла преди години. Изведнъж спря да ми пука как изглеждам/а преди да напълнея изглеждах доста добре/ и започнах да се тъпча с каквото ми падне. Особено наблягах на баниците и милинките с, които колегите ми се тъпчеха всяка сутрин. И така неусетно килограмите станаха много. Дори нямам обяснение, как от една суетна и харесвана жена, се превърнах в това, което съм днес. Сега рева и дъвча зелените пиперки. Като ми пишете, че този начин на хранене ще ми помогне да изляза от този АД, ме обнадеждавате. Вече съм готова и камъни да ям, само да си върна усмивката и да спра да рева денонощно. Явно не се самообичам достатъчно, но за сметка на това пък много обичам детето си, половинчо и родителите си. Като не мога да се боря заради себе си, ще опитам заради тях.....Вече съм на ръба на силите си, но трябва да успея......Disappointed Relieved

# 191
Алина, не се отчайвай. Всичко ще се нареди, точно заради близките ти и детенцето - то е най-важно, се стегни и не плащай данък обществено мнение.  Не се наказвай заради другите, важни са тези, които са всеки ден около теб. Ще рониш сълзи, заради някой болен мозък - не си заслужава.
Преди да започна диетата се бях затворила, като някой крът, нямах желание за нищо. Купувах си широки дрехи. От размер 31 на дънки, стигнах до 42 за 5 години. От всякъде се бях заформила, като великденски козунак.  Безразборното хранене, особено на въглехидрати, явно води до инсулинова резистентност и си казах край, това беше....
Алкохол, антидепресанти до кога....?
Психиката ми беше разклатена до неузнаваемост, все едно не бях аз, а друг човек. Имах чувството, че ще полудея. Не му мисли, а се почва стъпка по стъпка. Волята и желанието трябва да те водят.

# 192
Аааа, alinnna, няма да плачеш! Тук ти се предлагат най-вкусните неща да ядеш и най-безобидното лекарство - храната. Стегни се и до три месеца ще си друг човек. Вярно е, че загуби ценно време докато беше безработна, сега ти е много по-трудно, докато ходиш на работа. Но затова са кутийките с храна. И половинът ще помага вечер да пече месце, да си носиш в кутийка на другия ден. Всичко ще е наред. Нищо необратимо не е станало. Ще си върнеш здравето!
Стискам палци!

# 193
  • Варна
................................................
г-це Д, не гледай килата! На килата, на които си имаш манекенски вид и си далече от дебела. Това не е комплимент, а констатация. Ханшът ти е колкото моя, а аз съм под 1.70. Нормално е да се разшири ханш с възрастта, защото сухожилията, които държат костите на таза се отпускат. Бедрата ти са кльощави. Като те четях как си слагаш дълги поли и шалове си те представях поне 2-3 пъти по-широка от това което видях. Снимки като показаните очаквам в тема "Кльощави са ми краката", "Съсухарих се" или "Защо съм ходещ скелет". В тази тема нещо не ми се вързва. Имаш ли ИР действително? Според мене, на тебе ти трябва не тичане а тежести за да оформиш тяло. При тичане и диета се губи и мускул.  Подходящи статични упражнения в началото със собствено тегло у дома, за бедра и задник биха ти дали по-заоблен вид и повече мускул, който да ти гори глюкоза. Иначе само се потиш и губиш електролити и витамини.

С тялото, което имаш би изглеждала прекрасно в клин, къса рокля и каквото искаш. След твоите съвети за дълги поли и шалове се чудя аз довечера какво да облека. Добре, отивам да метна една бурка направо, за още по-лесно. Чудя се да я гладя ли? Скици
Невена, започнах да ти вадя коментарите в word и при нужда се връщам да препрочитам . Този конкретно дори съм си го оцветила в червено Laughing
 Повярвай ми, нито за клин, нито за панталон съм с моите кълки. Въпреки това съм си обещала,на първата 10ка свалени килограми да си взема един клин , поне тренировките вкъщи да съм с него. Следващия път ще си измеря обиколката на бедрата , да добиеш и за там представа колко са обемни

Просто различни хора, различни фигури, аз съм намерила начина с роклите и полите да се чувствам добре в кожата си...

ИР имам, т.е. не е нужно да правя ОГТТ или лекар да ми каже, при Инсулин на гладно 18 и КЗ 5,6, с Хашимото , какво друго, ако не ИР ...
Отчитам и това, че преди изследването умишлено се храних мега въглехидратно, с цел точно да проверя как е ситуацията, както и че сутринта преди самото изследване имах кошмарен старт с децата, разбирай -стрес, но все пак -дори и да не е 18, поради изброените причини, вероятно е около 10-15 ...Т.е. пак ИР

Тренировките ми търпят промени, слава богу пулса влезе в добър ритъм, възстановявам на 3тата минута първоначалния след кардио, и след първия месец минавам към по-силова програма.

Ако бурката ти е ленена -пропусни ютията Stuck Out Tongue

Сребърна паричка, не се сърдя изобщо Simple Smile  ...Аз съм с фигура тип круша, рядко качвам в талията.Или да речем, че ако кача 10см на ханш и дупе, на талия ще кача само 1см ...Но то пък и там е трудно свалянето ...

Днес започнах с една зелена пиперка, разрязана като лодка и пълнена със сирене -едва ли е повече от 30гр
За обяд -свинска пържола с 2 зелени пиперки , а вечерята ще е зелената ми незелена салата -пиперки, краставица, авокадо, пресен лук, зехтин и две -три люспи едам(може и повече)

Алинна, кураж и от мен. Нямаш ли някоя приятелка, с която двете да се поддържате, т.е. в твоето или близко на твоето положение, да сте си съмишленички . Така ще се мотивирате една друга , като сте заедно, да правите общи неща за здравето си ...

# 194
Ами приятелките ми, които са с депресия и панически атаки са от други градове.  На работа не смея да коментирам състоянието си, защото не всеки е добронамерен. А пък и аз съм със социална фобия и предпочитам да се прибера вкъщи при половинчо и детето и с тях да си споделям. От миналата седмица си взех квартира......от една страна ще си спестя пътя, но от друга си "причинявам" самота, защото само в петък вечер ще се прибирам в Шумен и понеделник отново на работа.

Общи условия

Активация на акаунт