Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 897
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, минавам да отчета една малка "победа"...
Във Fitday , където си следя храна, тегло и разни други графики, има и BMI индекс, не че му обръщам внимание на цифрите, така или иначе той не отмерва мускулна или мазнинна маса, но от 25дни -от както започнах режима съм изпаднала от графата Obese и в момента съм в много по-оптимистичното Overweight Satisfied
Честито. BMI не ми е голям фактор, но пък си действа мотивиращо като има такова нещо човек насреща си, наистина оставя чувство за победа.
На места съм срещала и вариация на BMI с отчитане на това дали човек е едър или дребен като цяло (small / normal / large frame), там варираше с по 10% нагоре или надолу и ми се виждат по-реални числата, поне за мен е доста по-достоверно. Не знам Fitday дали отчита и този фактор, но то без него тоя индекс е пълна глупост ако се гледа сам по себе си. Аз съм с едър кокал и че си бях доволно пухкава, бях си, ама според BMI само дето не бях се гътнала от сериозно затлъстяване, а пък на вид дори не изглеждах с чак толкова много наднормено тегло, та тия числа са ми... ами просто числа. Но аз съм от типа с масивна  китка и прасец и с много извивки, има къде да се "скрият" килограми по мен, ако и да не съм много висока, на по-грациозна дама повече биха си личали.
Ще взема да се претегля тия дни, аз кантар нямам но ще съм на гости на място където знам че имат, ей така от любопитство да видя как се движа за тия месеци. Ако се сетя ще пиша тук, може и да се съберат десетина кила да съм махнала, щом от талията съм 10-11-12см надолу, знам ли и аз точно колко като е меко там и зависи колко изпъвам метъра Rolling Eyes

# 211
Може би там някъде ще са, десетина. Намерих си едни стари размери наскоро. Намалила съм с 30 см талията, съответно и с 30 кг съм по-лека вече. Ханша също около 30 см, гърдите обаче само 20 Wink Доволна съм и че не ми увиснаха, само се смалиха. Всъщност повечето "увисвания" постепенно се прибират - корема, ръцете, вътрешната страна на бедрата, само подбрадичката страшно ме дразни. Имам чувството, че там няма напредък. Предполагам, защото няма мускулатура. Докато за останалите области правя упражнения и помагат, там няма какво да направя. Напоследък ми минава от време на време мисълта за фейслифтинг. Но ще изчакам поне още половин година.

# 212
Ще видим, може и по-малко да са, аз в талията съм свалила видимо най-много, че там най-много излишно имах. Не е като да съм махнала еднакво отвсякъде. За бюста и аз за сега съм ок, хем съм много несериозна с упражненията. Очаквах да увиснат сериозно, а те само са малко по-малки, поне за сега. За другаде освен в талията не мисля че съм свалила много, а и бавничко я карам, та няма какво да ми увисне толкова, прибира се всичко полекичка.
Упражненията ми е съмнително да стягат точно кожата на определена част, по-скоро с по-стегнат мускул под нея по-добре изглежда отколкото ако се тресе и нещо под нея. Под брадичката и при мен не е розово положението, ама то там тепърва има да се стопява още, както и навсякъде, ще видим как ще е занапред. Може някакви масажи да пробваш или знам ли и аз. Ако не помогне, лош ефект няма да има със сигурност, а и си е релаксиращо.
Иначе доколкото съм чела, на спортист тялото произвежда повече колаген и съответно кожата изглежда по-млада и по-стегната, нещо такова беше. Факт е че активните спортисти които познавам предимно изглеждат по-млади, а не са всичките на по 20 години.

# 213
  • София
Може би там някъде ще са, десетина. Намерих си едни стари размери наскоро. Намалила съм с 30 см талията, съответно и с 30 кг съм по-лека вече. Ханша също около 30 см, гърдите обаче само 20 Wink Доволна съм и че не ми увиснаха, само се смалиха. Всъщност повечето "увисвания" постепенно се прибират - корема, ръцете, вътрешната страна на бедрата, само подбрадичката страшно ме дразни. Имам чувството, че там няма напредък. Предполагам, защото няма мускулатура. Докато за останалите области правя упражнения и помагат, там няма какво да направя. Напоследък ми минава от време на време мисълта за фейслифтинг. Но ще изчакам поне още половин година.
Лазерният фейстайт https://dr-denkova.com/treatments/facetite/ на мен ми я стопи за 2 дена.

# 214
  • Sofia
Бледолилава, уау! Страхотни постижения имаш! Браво!  bouquet
Шарки, колко струва това удоволствие и боли ли после?  newsm78 Че и при мен под брадичката е най-зле. И на ръцете, но там поне не се вижда толкова. А иначе мускул си има там и могат да се правят упражнения за него. Упражнението е лягаш по гръб на леглото, така че главата ти да виси назад извън леглото. Вдигаш главата докато приближиш брадичката до гърдите и отпускаш назад. Но трябва да си редовен и упорит, за да има видим ефект. И не знам до колко стягането на мускула ще стегне и кожата. Особено след една определена възраст.

Аз да се отчета. За последния месец - 5 кг, -4 см от талия, ханш и гръдна обиколка, -3см от краката и за съжаление само -1 см от ръцете. Общо - 13 кг за последните 4 мес, откакто ми откриха диабета и - 23 кг за последната година и половина. По-важното обаче е, че спрях 2те лекарства за кръвно, които пих 10 години. КЗ и холестерола падат, движа се много, и изобщо живея много по-здравословно.

# 215
  • София
3000 лв. https://dr-denkova.com/wp-content/uploads/2017/12/DR-DENKOVA-Pri … -01.10-30.10..pdf  Цената е за цялото лице и брадичката, не само брадичката. Просто на брадичката стапянето беше много скоростно и видимо. Лицевият контур се дръпна доста по-бавно.

Не боли. Боли по време на процедурата, но те пък обезполяват локално.

# 216
  • Милано
Бледолилава,на лицето имаме 43 мускула и то е едно от най-добре моделиращите се.Има много добри гимнастики за лице.Аз ги правя два пъти дневно и съм много,ама много доволна!За протокола на 48 години съм.

# 217
Ще видим, може и по-малко да са, аз в талията съм свалила видимо най-много, че там най-много излишно имах. Не е като да съм махнала еднакво отвсякъде. За бюста и аз за сега съм ок, хем съм много несериозна с упражненията. Очаквах да увиснат сериозно, а те само са малко по-малки, поне за сега. За другаде освен в талията не мисля че съм свалила много, а и бавничко я карам, та няма какво да ми увисне толкова, прибира се всичко полекичка.
Упражненията ми е съмнително да стягат точно кожата на определена част, по-скоро с по-стегнат мускул под нея по-добре изглежда отколкото ако се тресе и нещо под нея. Под брадичката и при мен не е розово положението, ама то там тепърва има да се стопява още, както и навсякъде, ще видим как ще е занапред. Може някакви масажи да пробваш или знам ли и аз. Ако не помогне, лош ефект няма да има със сигурност, а и си е релаксиращо.
Иначе доколкото съм чела, на спортист тялото произвежда повече колаген и съответно кожата изглежда по-млада и по-стегната, нещо такова беше. Факт е че активните спортисти които познавам предимно изглеждат по-млади, а не са всичките на по 20 години.
Момичета ,чувала съм бабина рецепта ,след отслабване за стягане на кожата се прави маска с мед.
За цялото тяло ще е скъпо и тегаво,но за под брадичката може да се пробва. Нищо друго не помня ,с какво се смесва меда , etc. , но може да се провери в нета.
Няма са навреди си мисля ,освен ако няма алергия към мед.

# 218
Момичета, може ли да се пие компот от дюли, без захар. Сложила съм му само индрише за аромат. Направих си лятото и компот от малини / точно когато ми откриха IR/, пак без захар, но ги стерилизирах и сега не смея да го пия, да не би да ми се вдигне захарта. Имам и тиква от градината, не смея да я хапвам и нея. Половинката я наряза и опече и си хапва сладко, сладко, а аз само се облизвам като лисица покрай него.
Ах толкова много изкушения.....
Да си призная снощи на работата изядох две шепи шам фастък и днес доста походих, за да ги изразходвам. Беше ми гузно и реших да меря талията от 115 см., вече е 103. За тези близо 3 м. съм -12 кг., откакто съм на режим.
Момичета по колко пиете от Омега- 3? Пия го 3 пъти на ден? Дали трябва се увеличи?

# 219
Много е хубаво като се споделят резултати и много мотивиращо за останалите, поздравления Simple Smile
Знам че най-важното е здравето, но при проблем като нашия, излишното тегло не отпада без подобряване и на високия инсулин и обратно и наистина си е повод за радост.
Скрит текст:
Момичета ,чувала съм бабина рецепта ,след отслабване за стягане на кожата се прави маска с мед.
За цялото тяло ще е скъпо и тегаво,но за под брадичката може да се пробва. Нищо друго не помня ,с какво се смесва меда , etc. , но може да се провери в нета.
Няма са навреди си мисля ,освен ако няма алергия към мед.
Алергия към мед нямам, колко му е да поровя за някакви маски с него като се сетя, благодаря за идеята. При мен засега се прибира полека двойната брадичка де, тя не е и изчезнала напълно, просто намаля, та ще видим как ще е след време.
Едва от няколко месеца си промених храненето на НВ-ВМ, има-няма половин година, та това го приемам просто като начало. Те и минаха неусетно тия месеци. Нито бързам, нито е някоя диета дето да я изкарам и да я приключа, то вече все така ще е. Най-много да съм малко по-либерална след (доста) време, но пък аз и сега не съм много стриктна така че не ми тежи и по същия начин да си карам.

# 220
  • Варна
Уау, какви резултати сте постигнали момичета !!! Поздравления за всички Simple Smile

natka, не мери нищо допълнително BMI индекса във Фитдей, а и аз винаги съм била в категорията overweight, както казах-тежа много, кокали ли са, мускули ли ...ама тежат. Но пък ми действа психологически и отмерва напредъка ми Simple Smile

Аз днес каква я свърших ...Освен кивито сутринта -но него го изпарих с ударното тае-бо и тежестите, та на обяд се храних в нещо , като стол . Харесах си кюфтенца с доматен сос и печена тиква с орехи.

Реших, че само ще я опитам, напоследък ги сънувам тия тикви, а утре ще дълбая и за Хелоуин -детска му работа, неизбежно е, но какво ти опитване-изядох я. Едва ли е била повече от 150гр, след това имах достатъчно време да я изразходя, слязох на плажа и вървях близо 2 км в пясъка, едва се прибрах ...

Сега ми е некомфортно, даже гузно, защото от раз спрях сладкото ( при мен то е проблем)и сякаш имах чувството , че небцето отвикна , а с днешната сладка тиква просто си вкарах автогол ...

Преди малко прочетох, че дори и само 5 % намаляване на теглото значително оптимизират Инсулина и КЗ ...Това , като да си поуспокоя съвестта след тиквата, понеже вече ги свалих тези 5% Smile

# 221
Аз довлачих от Одрин 4 кг. огромни прекрасни нарове, но още не съм яла. Обикновено ги ползвам за Чобан салат и слагам по 2-3 супени лъжици сок от нар, или зрънца. Ама сега не смея. Опитвам се да бъда напълно стриктна.

# 222
Уау, какви резултати сте постигнали момичета !!! Поздравления за всички Simple Smile

natka, не мери нищо допълнително BMI индекса във Фитдей, а и аз винаги съм била в категорията overweight, както казах-тежа много, кокали ли са, мускули ли ...ама тежат. Но пък ми действа психологически и отмерва напредъка ми Simple Smile

Аз днес каква я свърших ...Освен кивито сутринта -но него го изпарих с ударното тае-бо и тежестите, та на обяд се храних в нещо , като стол . Харесах си кюфтенца с доматен сос и печена тиква с орехи.

Реших, че само ще я опитам, напоследък ги сънувам тия тикви, а утре ще дълбая и за Хелоуин -детска му работа, неизбежно е, но какво ти опитване-изядох я. Едва ли е била повече от 150гр, след това имах достатъчно време да я изразходя, слязох на плажа и вървях близо 2 км в пясъка, едва се прибрах ...

Сега ми е некомфортно, даже гузно, защото от раз спрях сладкото ( при мен то е проблем)и сякаш имах чувството , че небцето отвикна , а с днешната сладка тиква просто си вкарах автогол ...

Преди малко прочетох, че дори и само 5 % намаляване на теглото значително оптимизират Инсулина и КЗ ...Това , като да си поуспокоя съвестта след тиквата, понеже вече ги свалих тези 5% Smile

Явно не съм само аз с изкушенията с тиквата, но дори не я пробвах, ще си я хапва мм. Сладките, картофи, ориз, всички тестени ги спрях от раз, но ми беше доста трудно. С кетонен грип си бях две седмици, а сега въобще не искам да се изкушавам с нищо, а идват празници....

# 223
  • Милано
Аз довлачих от Одрин 4 кг. огромни прекрасни нарове, но още не съм яла. Обикновено ги ползвам за Чобан салат и слагам по 2-3 супени лъжици сок от нар, или зрънца. Ама сега не смея. Опитвам се да бъда напълно стриктна.
Нарът е много полезен! Смъква високия холестерол, прочиства артериите,черният дроб.Аз си го хапвам и на ден изпивам 2-3 чая от нар и манго(без подслаждане).

# 224
  • Sofia
Забравих да питам - мнения за маслото от черен кимион?  newsm78

Като казахте празници - тези с по-стар опит, я споделете какво ядете на Бъдни вечер? Че без хляб, ориз и боб хич не се сещам какво ще ядем и как да спазим традицията...

Общи условия

Активация на акаунт