Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 835
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Бледолилава, така ще направя. Успях все пак да се свържа с кардиолога си и той каза същото - 3 дни по половинка, 3 дни по четвъртинка и ако още пада чак тогава да ги спирам.

Чудя се дали да не си направя един зареждащ ден, с повечко ВХ и калории... Хем да живна малко, хем да поизлъжа метаболизма. Купила съм си едни пълнозърнести крекери (общо 100 гр ВХ) и един протеинов десерт (40 гр ВХ) и се чудя дали да ги ям...  newsm78 Какво ще кажете?

# 91
  • Paris, France
Елора, аз бих спряла Вит Д и Селена преди изследването. За да се поизпарят от кръвта и да не дадат фалшиво положителен резултат. За яйцата - в яйцата има доста мазнина. Над половината им калории идват от мазнини. Няма лошо да ядеш малко сирене с тях, но всичко това, заедно съдържа доста наситени мазнини, което за мене не е добре.

Савина, за какъв такъв ти е зарeждащия ден? Само ще си вдигнеш кръвната захар, която без зареждащи дни е висока. Клетките ти преливат от глюкоза. Като сме на ВВ-НМХ не правим зареждащи с мазнини дни. Защо тогава да се зареждане с глюкоза на ВМ-НВХ. Ти още не си започнала да махаш Метформина, а захарта ти е доста висока. Като почнеш да го махаш ще скача. Докато захарта ти не падне стабилно е глупаво да се натоварваш. В момента имаш предостатъчно глюкоза и мазнини. И от двете имаш.

Това със зареждането веднъж седмично е най-лошото, което ИР може да направи за себе си. Даже и за спортисти не е полезно. Те поне изгарят глюкозата лесно, а ние не можем. Като искаш въглехидрати, изяж ги, обаче трябва да го изгориш до 2 часа, а не да се зареждаш с тях. Глюкоза имаш и на нас да дадеш.

На тебе ти прилошава от падането на кръвното. Тогава гледай него да поправиш. Поне махаш лекарствата за кръвно скоро. Тъпо е да пиеш лекарство, което вече не ти е потребно и да ядеш после филии с мед и да спираш падането на захарта. Вече си я свалила с 3 ммол/л и продължава да пада.

Избрала си НВ, понася ти, имаш супер резултати. На твое място бих я следвала до стопяване на последния излишен килограм + 5 или 10, защото като я спреш и се напълниш с гликоген качваш 4-5 кила от вода и после е трудно да се смъкнат. След това вече ще имаш много повече избор.

Катрин, прекрасно е, че на тебе ти понася добре такова хранене, но на мене вече не, поне не за дълги периоди. Добре е да имаме винаги резервен вариант в случай, че по някаква причина нямаме възможност да сме на такава диета. Доста хора с генетична особеност като фамилна хиперхолестеролемия, таласемия са предразположени към ИР, но за тях НВ-ВМ диета не е подходяща.

jof, идете на пазара с дъщеря ти и се заредете с НВ зеленчуци! Половин домат не е салата. И аз бих умряла от глад ако изям това, което е изяла дъщеря ти преди да съм в кетоза

# 92
Елора, четох аз за елдата, ама след като се наядох Grinning Сложих масълце аз. Обаче ми се потвърди, че не я харесвам. Бeше ми вкусно само в началото, след това ми беше мъка да я ям.

# 93
Елора, аз бих спряла Вит Д и Селена преди изследването. За да се поизпарят от кръвта и да не дадат фалшиво положителен резултат. За яйцата - в яйцата има доста мазнина. Над половината им калории идват от мазнини. Няма лошо да ядеш малко сирене с тях, но всичко това, заедно съдържа доста наситени мазнини, което за мене не е добре.

От днес ли да ги спра? Имаш ли идея колко дни трябват. Аз днес пих вече.

Хич не помислих, че и в яйцата има мазнина  Laughing
Да ти кажа аз като си нося на работата зеленчуци не слагам сол и зехтин.
Тоест мога да махна сиренето в обяда с яйцата и вместо 2 яйца ималко сирене, да взема 3 яйца със зеленчуци. Понякога не взимам сирене, а само яйца. Често ям доста безсолно. Не знам дали това е добре или зле, но понякога усещам, че не трябва да ям сол. Преди обичах по-солено да ми е. Ама нещо с режима и това се промени.
Всъщност сега  с новата закуска наистина ще махна сиренето от обяда.
Мишелин, утре ще сложа вместо сирене, малко извара и малко масло. На мен елдата ми харесва. Купих една полу варена елда преди 2 седмици. Нещо като парена. Пак е в пакет. Уж ставала по-бързо. Беше отвратителна на вкус. Хвърлих веднага пакета.

# 94
Тя и другата е готова за нула време. Между другото, в Русия я ядат като чукнат и едно-две яйца + сиренце. И така не ми харесва Grinning

# 95
  • Paris, France
Елора, както искаш. Зехтин няма как да носиш. Аз бих взела маслини. Сиренето е наполовина масло. Както си усещаш. Знаеш, внимавам с наситените мазнини. А яйца и сирене пак е доста по-добре от сирене без яйца, хаха.

Пила си, пила. От утре спираш и готово. Вит Д се складира и ако имаш достатъчно може да не пиеш известно време и няма проблем. Моят и с редовно пиене пак седи на дъното, ама карай! Много ме мързи да го пия всеки ден

# 96
Аз си правя в пластмасов съд, ама ми е по-бързо да накълцам и да бягам. Че понякога на бързи обороти се оправям. Пък и ако ми се разлее малко и после е тегаво.
Вит. Д и аз не пия редовно. Забравям. Пийвам го три дни,  после 3-4 се отнасям. И със селена така се отнасям. Преди го пиех сутрин с останалите неща, ама нали трябвало да мине време след еутирокса.
Забелязала съм, че ми влияе добре на настроението вит. Д.
А да спра ли и бразилския орех? Нали в него има селен?
Но със селена и Д спирам до събота да не повлияя на резултатите.
Странно как пиеш, пък ти е нисък?
На мен в аптеката миналата година ми казаха, че мога да пия 12 капки и после седмица да не пия. Складирало се.
Маслини в последно време не ми се ядат. Освен ако не са ония мамут големите без костилки. Колко са истински не знам. Но като са горчиви и солени ми се отщява. А знам, че са много полезни, ама като не са онез големите безсолни и нямам желание. Мислиш ли, че големите мамут маслини без  костилка са читави за ядене?
Днес ще хапна салатка с омлет пак. Сиренето ще е малко. Много ми хареса как го спретнах ония ден.
Ох, купила съм си розов патладжан, карфиол и броколи и се чудя какво да ги правя. Освен да ги омеша и на фурната да ги метна с чушки и лук.
Никога не съм яла розов патладжан и затова го взех.

# 97
За елдата от Берьозка Пише люспи , но това си е нарязана на тънки парченца елда. Не са само люспи
По отношение на храненето доста ми е еднообразно менюто. Има дни в които съм на варива, други на гъби ,а някой на яйца. Но във всички дни ям салата на обяд и вечеря. Избягвам всякакви мазнини като захтин и олио. Ядки хапвам по 3-4 на ден. Други животински освен яйца не използвам в момента. От 2 - 3 седмици на този режим., свалила съм около 1,5 кг. Кръвна захар продължава да е между 5 и 5,5. Да добавя , че пия и метформи. 3 х 500

# 98
Шареният и белият патладжан са сортове, щадящи стомаха и не се нуждаят от задължителната предварителна подготовка осоляване за премахване на горчивината.

# 99
  • Ню Йорк
Ей момичета, направо ви изпуснах, но при мен промените се трупат ден след ден и сега ми предстоят нови. Иначе не съм се отпуснала и килата които свалих покрай чревните кризи си ги пазя Wink С хирурга съм до никъде, бях си харесала един, но се оказа, че фонда няма да ми го покрие и сега ще се пробвам при друг. След нова година ще се наложи да сменям държавата и ще видим там как ще се грижа за здравето си, най-вероятно самостоятелно Wink

# 100
  • Paris, France
Галактипеска, докато търсиш хирурзи ще вземеш да се излекуваш. Как си сега? Няма ли някакво подобрение? В коя държава отивате? Съветвам те да си оперираш каквото има, да си оправиш зъбите и ИР и чак тогава да идете. Че на някои места е ужасно в това отношение.

Елора, бразилските орехи нали са селен. Или ти пиеш и отделен на хапове? Хапове селен не съм пила, но от ядене на бразилски орехи понякога селенът излезе над норма, та ги спрях. Спри ги до събота! Нищо няма да ти стане без тях. Не е фатално.

# 101
Абе знам, че имат селен, ама все си мисля, че са недостатъчно. На мен заради хашимото и хипофункцията ми трябва. Затова и пия на хапчета. Но понякога пропускам.
Сигурна ли си, че ореха е достатъчен. Аз ям на ден само 2 ореха.

# 102
Невена, не съм в кето грип. В есенен грип Sad
Мисля, че с толкова Вгх не мога да съм в кето, но си купих кетонови лентички за измерване на кетоните и утре сутрин ще се измеря Simple Smile .

https://www.ebay.ca/i/323426766239?chn=ps&dispItem=1

Моите Вгх са доста -70грама някъде на ден и всеки ден хапвам по 1 ябълка и 1 мандарина или 2 мандарини, но спрях със закуската с берита, орехи, сметана и канела от месец.

# 103
  • Ню Йорк
Галактипеска, докато търсиш хирурзи ще вземеш да се излекуваш. Как си сега? Няма ли някакво подобрение? В коя държава отивате? Съветвам те да си оперираш каквото има, да си оправиш зъбите и ИР и чак тогава да идете. Че на някои места е ужасно в това отношение.

Ми то аз се оправих Wink Остана ми само хернията, ама нея ще я правя лапароскопски.
Отивам в Щатите, там е чудесно здравеопазването само дето е безумно скъпо, така че ще се оправям преди да тръгна във всяко отношение Simple Smile Мога на място да се запиша в някой анонимен клуб за дебели  Joy Joy Joy

# 104
Невенче, така като казваш, че нищо не се  спира рязко от ВХ, това и за ракията к ъм салатата ли важи. И нея ли през ден да я намалявам Mr. Green

Аз се тръшнах със зверски бронхит. Има -няма месец на работа и -болна.
Но и с бронхит и без бронхит-интересът ми към храната не се променя. Всичко ми е блудкаво гадно. Дъвча като злоядо дете в детска градина. То не стига, че постоянно ми е тревожно, крия се да рева по тоалетните и ми е депресирано, ами и не ми се яде. Де да знам, ако взема и този инозитол да добавя към всички добавки и илачи дето пия. Махнах си единият антидепресант, който беше за сън-то и без друго съм постоянно изморена и сънлива. Вечерната иглика-пия вече втора опаковка, но прекомерното изпотяване и вълните продължават. Сега варя джолани на сина си.......преди така ги обичах, сега направо изпитвам погнуса от миризмата им.....Ама страшно много съм отчаяна. Мислех, че като започна работа-нещата ще се подобрят , а те се влошиха стократно. А работата ми е много интересна и я обичах много.....преди. Cry

Общи условия

Активация на акаунт