Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 833
  • 752
  •   1
Отговори
# 105

Аз се тръшнах със зверски бронхит. Има -няма месец на работа и -болна.

Алинче, да се оправяш бързо! Hands Pray

Възможно ли е да боледуваш от рязкото увеличение на контактите си с деца? Братовчедка ми беше начална учителка и винаги като почнеше учебната година и тя се обзавеждаше с нещо подобно. После някак преболедуваше и оттам насетне беше здрава.

# 106
Здравейте момичета, до сега не съм писала в тази тема, но ще се радвам, ако някой може да коментира резултатите ми от обременяване с глюкоза, които доста ме притесняват и по-точно инсулина в 60 и 120 минута и защо нямат референтни граници.. Другата седмица съм на преглед, но ми се ще да имам информация преди това.

# 107
Няма как да знаем ние защо нямат реф. стойности. Би трябвало да имат.
Ако искаш питай в лабораторията. То така и лекаря може да си ги тълкува както си иска.
Може да се приеме за ориентир стойноста на инсулина на 0 минута.
Ако е така, значи имаш проблем, ама не чак толкова сериозен. Ако пък са други стойностите и си в границата, нямаш проблем.
Иначе кз е добре. Дори не надвишава 6 при нито едно от изследванията.

# 108
  • Paris, France
Невенче, така като казваш, че нищо не се  спира рязко от ВХ, това и за ракията к ъм салатата ли важи. И нея ли през ден да я намалявам Mr. Green

Аз се тръшнах със зверски бронхит. Има -няма месец на работа и -болна.
Но и с бронхит и без бронхит-интересът ми към храната не се променя. Всичко ми е блудкаво гадно. Дъвча като злоядо дете в детска градина. То не стига, че постоянно ми е тревожно, крия се да рева по тоалетните и ми е депресирано, ами и не ми се яде. Де да знам, ако взема и този инозитол да добавя към всички добавки и илачи дето пия. Махнах си единият антидепресант, който беше за сън-то и без друго съм постоянно изморена и сънлива. Вечерната иглика-пия вече втора опаковка, но прекомерното изпотяване и вълните продължават. Сега варя джолани на сина си.......преди така ги обичах, сега направо изпитвам погнуса от миризмата им.....Ама страшно много съм отчаяна. Мислех, че като започна работа-нещата ще се подобрят , а те се влошиха стократно. А работата ми е много интересна и я обичах много.....преди. Cry
Да, и за ракията важи. Ти очевадно имаш проблем с черния дроб. Алкохолът е задължително да го спреш. Треперенето има връзка с алкохола. Всеки човек обработва алкохола с различно темпо. Понеже е отрова е приоритетен. В 1л по-твърд алкохол има около 2200-2500 калории. Трябват ли ти 200-300 допълнителни калории дневно? При затлъстели хора огромен процент от калориите от алкохол се натрупват директно като мазнини. Има го и при здрави хора, но процентът е по-малък. Алкохолът значително забавя горенето на мазнини. Най-лесният начин да си омазнил черния дроб е, към транс мазнини да добавиш малко плод и алкохол. 10-15 дена и си имаш стеатоза.
http://gotvach.bg/tips/a-2010-Колко_калории_има_в_ракията?

Ако пиеш редовно трябва бавно да го намалиш, да. Ако не си зависима и не пиеш всеки ден може да го спреш от раз. Ти си реши! Всички хора, които редовно употребяват алкохол са дефицитни на магнезий. Особено алкохолиците.

Щом апетитът ти е спаднал можеш спокойно да ядеш по-малко. Никой не те гони. Гледай да изяждаш горчилките и зелените заради черния дроб и хапвай по малко от другото. В омлет от 1 яйце има около 190кал. В омлет от 6 яйца са над 1100 калории. Ако вече половината те засища, яж половината! В кетоза ли си вече? Честито за махането на антидепресанта!
Лека вечер и приятен уикенд на всички.

# 109
Позволявам си и  в тази тема да пусна линк към интервю  с Д-р Наташа Макбрайд - Кембъл: Животинските мазнини и холестеролът ни пазят от сърдечносъдови болести.  Много интересно за LDL холестерола!

https://ipatient.xyz/2018/10/23/%D0%B4-%D1%80-%D0%BD%D0%B0%D1%82 … 1%81%D0%BA%D0%B8/

Хубав ден!

# 110
  • Sofia
Алина, иди на читав психиатър, не се мъчи сама. Депресията е сериозно нещо и не се лекува от само себе си. Мозъкът има нужда от химична подкрепа. И от опит ще ти кажа две неща. Първо спортът много помага. Ама емоционален спорт, който ти доставя удоволствие. Планина, танци... каквото ти харесва. Фитнес с максимални тежести изръсва много ендорфини, аз после 24 ч съм окрилена и щастлива. И второ алкохолът влошава нещата. Много ми беше трудно да го спра съвсем, в началото пиех вода с лед и лимон във винена чаша да си залъгвам навика, но без него ми е много по-добре.

# 111
Алина, възможно ли е заради многото кила да изпитваш отвращение от храната?
Аз като бях 110, пак си обичах храната. Само дето всеки път като преяждах, изпитвах голяма вина. После се депресирах още повече. Ама всеки реагира различно. И досега не можах да я намразя. Все още обичам да ям.

Невена, не ми отговори за бразилския орех. Достатъчни ли са ми 2 ядки за да си набавя селена? Ти колко ядеш?
И друго все се каня да питам. Беше писала, че В от зеленчуците не се усвоявали. Може ли да обясниш?

# 112
Ами не знам какво е да си в кетоза. Най-тежко ми е да ям закуската. Аз още от детските си години мразя да закусвам. Ами откак ходя на работа, значи от 1 месец, пия редовно всяка вечер , за да мога да се почувствам поне за няколко часа отпусната и спокойна. Значи мога да го спра от раз.
Савина, къде в провинцията да намеря читав психиатър. Аз не се самолекувам, като изключим, че сама спрях ремиртата. Но аз пия и сероксат. Иначе ходя тук в Шумен на психиатър, но е вярно, че много се измъчвам. Тази тревожност е просто влудяваща. И купища страхове и други екстри. Направо на сила живея заради детето и заради ММ.

# 113
Принцесо,ти е САЩ ще си най-слабата .Но гледай всичко да оправиш,преди заминаване,както казва Невена.Между друго,надявам се ,наистина да ти се успокоят червата.

# 114
Алина, не си спомням изследвала ли си вит. В12, вит. D и фолиевата киселина? При недостигна някой от тях, както и на куп други от В групата, както и на цинк и магнезий се получават подобни проблеми.
А ако си спряла изведнъж антидепресант, е грешка. Трябва дозата да се намалява постепенно за доста дълго време.
Дано да намериш решение на проблема по-бързо.

# 115
  • Paris, France
Алина, възможно ли е заради многото кила да изпитваш отвращение от храната?
Аз като бях 110, пак си обичах храната. Само дето всеки път като преяждах, изпитвах голяма вина. После се депресирах още повече. Ама всеки реагира различно. И досега не можах да я намразя. Все още обичам да ям.

Невена, не ми отговори за бразилския орех. Достатъчни ли са ми 2 ядки за да си набавя селена? Ти колко ядеш?
И друго все се каня да питам. Беше писала, че В от зеленчуците не се усвоявали. Може ли да обясниш?

Ох, естествено, че не е от килата. Допреди няколко дни Алина пишеше, че омлет от 6 яйца не я наяжда на обед. Липсата на апетит е от падането на инсулина + алкохол, може би.

Отговорих ти за бразилските орехи. Отговор за тебе, конкретно, нямам. Доза не мога да ти кажа, защото при всеки е различно. Бразилски орехи гледам да не ям, поне не по много. Ям много гъби, броколи, яйца, а те също са пълни със селен. Моят е перманентно висок, дори без бр. орехи. На тебе сигурно ти трябва селен. Чела съм, че при Хашимото липсва селен, йод или и двете.

Ох, зеленчуците. Инсулинът, нужен за обработка на ВХ в даден продукт е зависим от количеството фибри. В сурови, зелени, тревожи има много фибри и малко ВХ. Затова не е нужно да се броят и добавят. Ако има фруктоза и протеин е малко по-различно. Зелените, сурови листа не докарват допълнителен въглехидрати, а ни запълват и по този начин намаляват количеството по-малко рибни и въглехидратни храни, от които се нуждаем за да се защитим, като обем. Barefoot Kontesa беше пуснала видео с обяснения. Не е все едно дали 200-300 калории идват от торта и конфитюр или от сурова, прясна маруля и целина. Калориите, които тялото изгаря за да усвои калориите от зеленията са повече от усвоените от нея. Затова такива храни можеш спокойно да не ги ограничаваш. Успехът на Нюкасълската се дължи отчасти на 200 калории от зелени листа. Тя е 800 калории, но 600 са от шейкове, захар и протеини и малко мазнини а 200 са от зелени треви. Тези 200 всъщност не се усвояват, но ни запълват и имаме усещане, че сме яли. Същите 800 кал, получени от хляб и плодове, примерно, няма да имат същия ефект. Другото им предимство е, че леко горчивият вкус стимулира черен дроб, жлъчка и черва. Липсата на фибри в храната води до заболяването, което Галактическа си е докарала. В доста зеленчуци има повече фибри, отколкото ВХ. Тях трябва да избираме основно.

Топлинната обработка разрушава фибрите и прави ВХ по-достъпни за усвояване. Затова някои плодове и зеленчуци, като домати, моркови и карфиол, са ОК сурови, но вдигат КЗ и инсулин сготвени. Сурови гъби, карфиол аз не мога да ям. За някои зеленчуци е важно да бъдат сготвени - патладжан, броколи, спанак. Иначе са вредни в големи количества.

Алина, като влезеш в кетоза се променя дъха и става един такъв плодов. Имаш напредък, че поне не ти се яде. Савина ти е дала много добри съвети. АД не се спират изведнъж. Недоволна е много права - трябва да видиш какво ти липсва. Ракията я махни колкото се може по-бързо. Много пречи и от нея дебелееш.

Галактипеска, успех с емиграцията! Ако червата ти са се успокоили е май по-добре да не ги пипаш. Рязането си е рязано.

# 116
Алина, не си спомням изследвала ли си вит. В12, вит. D и фолиевата киселина? При недостигна някой от тях, както и на куп други от В групата, както и на цинк и магнезий се получават подобни проблеми.
А ако си спряла изведнъж антидепресант, е грешка. Трябва дозата да се намалява постепенно за доста дълго време.
Изследвала съм ги. С тях започнах. Знам как се спират антидепресанти. Пия ги от 23 години с почивки....По схема съм си спряла ремиртата....

# 117
Изследвала съм ги. С тях започнах. Знам как се спират антидепресанти. Пия ги от 23 години с почивки....По схема съм си спряла ремиртата....
Невена, ще я махна ракията. Ако трябва да си призная, я пия със стиснат нос, защото ме отвращава миризмата. Просто го правя с цел да се успокоя, защото антидепресантите не ми помагат.
Ами не, явно не съм в кетоза, ама няма и как да съм, при положение, че все още имам прегрешения. Вчера дори хапнах филийка от лимец. Невена, а този хляб от хуск и другият от тахан, нормални ли за да ИР и диабет, или и те са прегрешение?

# 118
  • Paris, France
Алиннна, нямам опит с такъв хляб и няма да седна да го правя. Не съм лакомия и мога лесно да ям без хляб. Виж колко въглехидрати има в сусамен и хуск хляб и ги яж, ако са без въглехидрати. Причината да не ям такъв хляб е, че предпочитам ядките сурови заради повечето витамини. Ако са ти нужни филии и ти липсва хляба, защо не?

Ако не ти се яде сутрин или по друго време, просто яж по-малко! Не си длъжна да омиташ всичко предвидено.

Ракията определено пречи на всичко. Даже не знам дали не е точно тя виновника за болния ти дроб. Ти и с нея трепериш и не си добре. Защо тогава, по дяволите, я пиеш? Махай я!

Треперенето, рева, чувството за безпомощно състояние, потенето се дължат 80-90% на обезитет и мазния дроб в твоя случай. Имаш много складирана енергия. Излез да ходиш бързо, с часове, особено в почивните дни и ще видиш реална промяна до седмици. Не трябва да седиш на едно място. Излизаш и ходиш. Бързо, все едно гониш влака.

# 119
Не съм Невена, ама понеже и аз заглеждах преди някое време такива фалшиви хлябове, да кажа какво установих. Нисковъглехидратни са, спор няма, но особено за отслабване не са за всеки ден, както много хора са свикнали да ядат хляб постоянно. Тахановият е доста калоричен, то е само тахан и яйца в него. Иначе човек да си разнообрази храненето - защо не? Нищо няма в тях дето да ни пречи, освен дето човек си запазва навика да яде с хляб за по-дълго време. За сандвич, принцеси, сухари - за такива неща гледах да ги хвалят доста иначе, даже пържени филийки гледах някъде с НВ хляб... ама все си мисля че те ще са повече за задържане, не когато човек иска да сваля.

Общи условия

Активация на акаунт