Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

  • 44 945
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 5 459
Аз пия масло от черен кимион, но, освен, че откак го пия не съм вдигала КЗ, за друго не знам дали ми е помогнал. В Одрин направо с преса го изстискват пред теб. И от там зи взех 1 литър.

# 226
  • Мнения: 740
Алина, може ли да снимаш етикета на маслото от черен кимион...
А също и от какви магазини го купуваш- сергии, хранителни магазини ли?
Майка ми ще ходи до Лозенград и искам да й поръчам да ми вземе.

На мен ми го препоръчаха това масло, заради жлезата, явно за много неща е полезно. Но по аптеките е доста скъпичко- 100мл- 15.60лв

# 227
  • Мнения: 4 058
Относно тиквата, ами аз казах, в началото на режима ядях по 100 грама, имат 5 грама въглехидрати. По това време бях и в кетоза, не ми пречеше тиквата. И сега смятам да ям като свършат ягодите и боровинките. С извара, кисело мляко и орехи - става като крем, а и така с малко количество тиква се засищам. Притеснявам се, че калцият ми е малко. Гледам таблицата с нутриентите, единствено от млечните на закуска го набавям и то крайно недостатъчно. Миналата седмица бях на зъболекар и ми откри нов кариес - за пръв път от 15 години, т.е. след бременностите кариеси не бях правила и взех да се замислям. Почнах Д3 с К2 да пия, но калций на добавка не смея. Ще увелича киселото мляко евентуално... На мен уж не ми пречи, но го ограничавам все пак.

# 228
  • Мнения: 5 459
Алина, може ли да снимаш етикета на маслото от черен кимион...
А също и от какви магазини го купуваш- сергии, хранителни магазини ли?
Майка ми ще ходи до Лозенград и искам да й поръчам да ми вземе.

На мен ми го препоръчаха това масло, заради жлезата, явно за много неща е полезно. Но по аптеките е доста скъпичко- 100мл- 15.60лв

Ами аз го взех от Синия пазар в Одрин и човекът го пресова пред теб и го пълни в обикновени малки бутилчици от 250 мл. Няма етикет.

# 229
  • Мнения: 40 652
Бледолилава,на лицето имаме 43 мускула и то е едно от най-добре моделиращите се.Има много добри гимнастики за лице.Аз ги правя два пъти дневно и съм много,ама много доволна!За протокола на 48 години съм.

Ще те замоля веднагически да споделиш тези гимнастики.
Аз проблем нямам, ама защо да не взема да почна малко  Laughing

Алина, и на мен ми донесоха нарове, но как да ги ям. То в плода има някаква огромна костилка. От плода, нищо не усещам. Тегаво е за ядене. Как го ядете?

И тиква ми донесоха. Ще я правя на фурна. Без захар.

# 230
  • София
  • Мнения: 16 549
Миналата седмица опекох тиква завита във фолио. Никакви води, млека и т.н. Изпече се за половин час.

# 231
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Тиква и аз ще пека,но ще я ям на закуска,вечер не ми се ще толкова захар и въглехидрат. А и вие вече сте пооправили Инсулина,аз сега започвам,по-добре да се въздържам
Ох и нар обичам,с лъжица го тупкам и изпадват зрънцата, а тях хрупам,но сега и той ще чака по-добри времена

# 232
  • Мнения: 40 652
Може би по-добре да е като за десерт.
Забелязала съм следното. Като съм си вечеряла обичайната вечеря - протеини и салата и ако хапна след час сладко, нямам никакви проблеми. Не изпитвам глад или нещо такова.
Обаче ако е на гладно става кофти.
А не може ли просто да я нарежа на парченца и да я сложа в тавата и да я метна?
Вода слага ли се или не. За пръв път ми е.

# 233
  • Мнения: 7 856
Да споделя един проблем, който изникна в последните месеци, дали е от промененото ми хранене, или нещо друго тотално се е бъгнало в мене.
Вече нямам почти никакви вкусови усещания. За сега останаха само кисело и люто, ако са в големи количества. Не усещам вкуса на каквато и да е подправка, дори да сложа огромни количества от нея. Дори и любимата ми самардала вече не усещам...
А аз съм чревоугодник, и ако нещо не ми е достатъчно вкусно, не ми се яде нищо.
Обонянието ми е идеално, миришат ми подправките, но като тръгна да ям нещо, всичко е блудкаво и не усещам нито една подправка. Което изобщо не е характерно за мене.

# 234
  • Милано
  • Мнения: 1 005
Бледолилава,на лицето имаме 43 мускула и то е едно от най-добре моделиращите се.Има много добри гимнастики за лице.Аз ги правя два пъти дневно и съм много,ама много доволна!За протокола на 48 години съм.

Ще те замоля веднагически да споделиш тези гимнастики.
Аз проблем нямам, ама защо да не взема да почна малко  Laughing

Алина, и на мен ми донесоха нарове, но как да ги ям. То в плода има някаква огромна костилка. От плода, нищо не усещам. Тегаво е за ядене. Как го ядете?

И тиква ми донесоха. Ще я правя на фурна. Без захар.
Нара се яде със семчицата(повече от полезностити 😋са там. За лицевата гимнастика с удоволствие споделям😀Бледолилава,калцият след 40 трудно се набавя от храна,в добра форма и не високи дози е даже задължителен.Можеш да го приемаш с почивки.Аз от близо 5 години го приемам,след парализа на диафрагмата от липса на калция,зъбите ми се клатеха,получих разстояние на предните зъби...Сега всичко е наред.А за млякото според новите изследвания се твърди,че извлича калция...  По-добре яж сусам или сусамов тахан. https://youtu.be/FHPqh30Qwbw      https://youtu.be/XkM_A642iro      https://www.deabyday.tv/salute-e-benessere/prevenzione/video/1027/Ginnastica-facciale--come-rassodare-gli-zigomi.html                      https://youtu.be/2XBPlDB1Bnk

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 22:05 от K.Lera

# 235
  • Мнения: 40 652
Ама дъвчи ли се семката. Или я гълташ. Странно. Да не получа запек?  Mr. Green

Много благодаря за клипчетата  Crossing Arms

# 236
  • Милано
  • Мнения: 1 005
Ама дъвчи ли се семката. Или я гълташ. Странно. Да не получа запек?  Mr. Green

Много благодаря за клипчетата  Crossing Arms
Сдъвквам семката.Не мисля...аз бях със дългогодишен такъв,но откакто приемам индийски живовляк нямам проблем.Но ще потърся информация тук и ако има такъв проблем ще пиша.

# 237
  • София
  • Мнения: 1 047
Може би по-добре да е като за десерт.
Забелязала съм следното. Като съм си вечеряла обичайната вечеря - протеини и салата и ако хапна след час сладко, нямам никакви проблеми. Не изпитвам глад или нещо такова.
Обаче ако е на гладно става кофти.
А не може ли просто да я нарежа на парченца и да я сложа в тавата и да я метна?
Вода слага ли се или не. За пръв път ми е.
Аз я режа на 4 или повече и сипвам една чаша вода в тавата. Може и без, но върху хартия

# 238
  • Мнения: 40 652
Опитах да я сдъвча. Гадно е. Имам чувството, че зъба щях да си счупя.

Значи с хартия и малко вода ще я спретна тия дни. Мерси.

# 239
  • София
  • Мнения: 16 549
Ако сложиш хартия за печене под тиквата, няма нужда от вода. Тиквата си пуска.

Общи условия

Активация на акаунт