Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

  • 44 897
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • Paris, France
  • Мнения: 17 689
Тиква у нас никой не яде освен мене. Правя я в кукър под налягане. Сипвам вода на дъното, а тиквата я слагам на решетката. Ако искам запечена слагам после под грила. Така я правеше баба ми. Обаче си я обичам с мед и орехи, пусто!

Нар - страшно полезен за артерии въпреки въглехидратите вътре. За кръвно също е много полезен.

# 241
  • Мнения: 24 761
Тиква ядох на два пъти вече, не с мед или захар де. Единия път я пекох нарязана на пръчици като за пържени картофки, овкусена със зехтин и чер пипер, приятно ме изненада и не е чак пък много въглехидратно. С чесново кисело мляко с доста магданоз и лъжица тахан в него и направо си е като за нас Grinning
Втория път и аз като Невена - на пара и после под грила да хване малко загар. Орехите също си ги мислех, само дето нямах под ръка. Канела също й отива за който обича, а и поне за мен канелата прави всичко сладникаво.
В зеленчукова супа също съм слагала пасирана тиква, хареса ми. Така че не са само десерти с нея, варианти много.
Няма да седна през ден да ям тиква естествено, ама пък точно сега им е сезонът, изобщо не се виждам само да ги гледам и да ги заобикалям, ще си хапвам от време на време колкото да се разнообразя.

# 242
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Аз умирам за крем супа от тиква. Много е вкусна. Преди я правех с картоф, трябва да пробвам без него как ще стане. С малко сметана. И печена обичам. Нещо бях чела за тиквата и реших, че не е за нас, обаче от вчера се напъвам и не мога да се сетя какво беше. КЗ ли вдигаше, инсулина ли.... не помня. Невена да каже, ако знае.  newsm78
Мен ме тръшна някакъв вирус и тонусът ми е под нулата. Кашлица, гърло... всички екстри. Чудя се дали да спра метформина за няколко дни, че в листовката пише при инфекции да се спира...  newsm78

# 243
  • Мнения: 917
Аз довлачих от Одрин 4 кг. огромни прекрасни нарове, но още не съм яла. Обикновено ги ползвам за Чобан салат и слагам по 2-3 супени лъжици сок от нар, или зрънца. Ама сега не смея. Опитвам се да бъда напълно стриктна.
Нарът е много полезен! Смъква високия холестерол, прочиства артериите,черният дроб.Аз си го хапвам и на ден изпивам 2-3 чая от нар и манго(без подслаждане).

 Какъв чай, на пакетчета ли?

# 244
  • Мнения: 5 459
Аз се сещам, че синът ми като беше малък му варяхме против разстройство сушени кори от нар.
Оф, как изкушавате с тази тиква, но ще се въздържа. Днес съм на гулаш.......

# 245
  • Варна
  • Мнения: 3 427
Ужасни сте, ужасни........ , да размятате тия рецепти с тикви Stuck Out Tongue Winking Eye


Сироп от нар има в шишенца в магазини Булмаг, за тия дето са от нашия район - Варна, Шумен .

# 246
  • Мнения: 24 761
Хахах едната рецепта даже от група във ФБ за НВ рецепти я прихванах, колко пък да е ужасна Grinning
Израсла съм с домашно приготвена и доста домашно и отгледана храна и това освен че ми помага и до ден днешен да не налитам на неща в пакетчета в магазина, си ме влече и към сезонна храна, особено ако е нещо дето го обичам. Виж лятото не куснах нито диня, нито пъпеш, нито сладолед, ама те не ми липсват.
С тиквите обаче не е така, особено тези дето не са кой знае колко сладки не мисля че са такъв проблем за нас, разбира се в умерени количества. И аз като Елора - щом не ме кара да огладнявам набързо, значи вероятно не ми е проблемна дадена храна. Разликата след тиква и след нещо което наистина трябва да се избягва не е малка при мен. Е, ако някой гони стриктно кето, няма как да се впише в него, ама повечето тук май не сме така.

# 247
  • Мнения: 40 648
Алина, пила ли си някога жълт кантарион?
https://www.edna.bg/kolonkata-na/zhyltiiat-kantarion-lekarstvo-z … i-dushata-4626297

# 248
  • Мнения: 5 459
Да, не ми действа.....Той открай време си го водят за природен антидепресант....

# 249
  • Мнения: 40 648
Билките принципно действат с натрупване.
Маточината също има подобно действие. Мен направо ме е отрепвала  Laughing

# 250
  • Мнения: 5 459
Да, знам.  Покойният ми съпруг беше доцент по ботаника и имаше афинитет към билките. Само, че при мен не действат.

# 251
  • Мнения: 40 648
Ама само веднъж два пъти ли ги пи или дълго?

# 252
  • Мнения: 5 459
Кантарионът го пих 3 месеца......за по-сигурно.

# 253
  • Милано
  • Мнения: 1 005
Аз довлачих от Одрин 4 кг. огромни прекрасни нарове, но още не съм яла. Обикновено ги ползвам за Чобан салат и слагам по 2-3 супени лъжици сок от нар, или зрънца. Ама сега не смея. Опитвам се да бъда напълно стриктна.
Нарът е много полезен! Смъква високия холестерол, прочиства артериите,черният дроб.Аз си го хапвам и на ден изпивам 2-3 чая от нар и манго(без подслаждане).

 Какъв чай, на пакетчета ли?
Не,от био магазини си взимам сушени зрънца и кори от нар,сушени манго.Вчера си взех лавандула,зелено кафе и зелен чай.Деня задължително завършвам с чай от пасифлора, лайка и глог.

# 254
  • Мнения: 5 459
Аз с липов чай, или лавандула. ММ направи спиртен извлек от родиола и от 1-2 месеца пие редовно 3 пъти по 20 капки на ден. Но аз не смея да пия...Иначе всяка вечер си правим ароматерапия. Сега сме сложили масло от  босилек в дифузера...

Общи условия

Активация на акаунт