Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 928
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Да споделя един проблем, който изникна в последните месеци, дали е от промененото ми хранене, или нещо друго тотално се е бъгнало в мене.
Вече нямам почти никакви вкусови усещания. За сега останаха само кисело и люто, ако са в големи количества. Не усещам вкуса на каквато и да е подправка, дори да сложа огромни количества от нея. Дори и любимата ми самардала вече не усещам...
А аз съм чревоугодник, и ако нещо не ми е достатъчно вкусно, не ми се яде нищо.
Обонянието ми е идеално, миришат ми подправките, но като тръгна да ям нещо, всичко е блудкаво и не усещам нито една подправка. Което изобщо не е характерно за мене.

Отиди на лекар-УНГ. Може да е липса на цинк или Б-12, може да е проблем със синуси, гърло, венци, от някои лекарства също (ако пиеш, виж листовките).

# 256
Преди 2 години, един колега отслабна за 5-6 месеца с 40 килограма като съблюдаваше принципите на книгата на Дейвид Лудуиг "Никога повече гладни". Та си направих труда да я прочета. Ами тя ,като, че ли е писана за болни от ИР.

# 257
Кажи нещо повече за книгата.
Какви съвети дава като цяло?
Какъв режим? Подобен на нашия ли?

# 258
Не е подобен. Абсолютно същият е. Аз там видях, че амарантът няма много въглехидрати и става за пълнене на чушки с гъби за Бъдни вечер. Опитах се да я кача, но не ми се получава, но в Замунда я има за сваляне.

# 259
Не я намирам в замунда, нито в зелка  newsm78

# 260
Тогава я дръпни от Спиралата. Сега проверих. там я има. Аз още тогава я бях изтеглила от Замунда и може да са я махнали.

# 261
Много ти благодаря  Hug

# 262
Много хубава книга Алинна ,благодаря!

# 263
  • Ню Йорк
Добре, минах през хирурга и след дълги разговори стигнахме до изводя, че належаща операция няма. Ще е много прибързано да се правят 2 операции за по-малко от месец и да се въстановявам и веднага да хукна да пътуваме след това. Така, че ще ги правя при първото си прибиране в БГ, вероятно след около година.
Сега помагайте да си нагодя режима, хем да свалям, хем да не си дразня червата Wink Голямо предизвикателство.

Между другото хирурга ми предложи и операция на стомаха т.нар. gastric sleeve и започвам да се чудя дали няма да ми спести много мъки.  newsm78

# 264
Не ги одобрявам тези операции на стомаха, ама хич.
Защо ти е такава? Много ли ядеш? Разширен ли е?
И аз бях така. Знаеш, писала съм колко много съм яла. Трябва време, постоянство, упоритост и постепенно се свива стомаха.
Но ти си решаваш.

# 265
  • Ню Йорк
През следващата година няма да има никакви операции Wink Може пък да смъкна още 20-30 кила и тогава няма и да ми трябва.

# 266
Честото и малко хранене също ми помогна  Peace

# 267
  • Ню Йорк
При мен това ще е задължително правило, за да избягвам и проблеми с червата. Забелязах и че сега понеже си дъвча много дълго храната, за да не остават парчета и се нахранвам още на половината.

# 268
Аз също се стремя по-бавно, но не винаги ми се получава. Но ще продължавам.

# 269
  • Paris, France
Галактическа, Нюкасълската и гладната диета правят това, което прави стомашният ръкав (gastric sleeve), но без рисковете и последиците на тежката операция и обездвижване в реанимация. Увеличи зеленчуците и бавно фибрите и ще усетиш разлика. Ти си постигнала много, при това вървейки срещу течението и без помощ от медицината и даже с пречки от некоректни лекари. Защо ще си причиняваш още травми?

Общи условия

Активация на акаунт