Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 986
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Ню Йорк
Галактическа, Нюкасълската и гладната диета правят това, което прави стомашният ръкав (gastric sleeve), но без рисковете и последиците на тежката операция и обездвижване в реанимация. Увеличи зеленчуците и бавно фибрите и ще усетиш разлика. Ти си постигнала много, при това вървейки срещу течението и без помощ от медицината и даже с пречки от некоректни лекари. Защо ще си причиняваш още травми?

Сега ще си дам жега. Започвам да ям крехки салатки и да ги дъвча дълго и безутешно Wink  Да видим само като се преместя в Щатите как ще нагодя нещата, но винаги мога да метна някоя пилешка кълка на барбекюто Wink
Другата седмица вече е време за едни подробни изследвания, здрава съм и не пия антибиотици цял месец.
Невенче, към днешна дата пия сутрин - метфогамма 500мг, хром, омега, алфа липоева киселина, едно хапче за ускорен пулс и малко фитоестрогени за цикъла. Вечер пия - пак една метфогамма 500мг., цинк, магнезий и хапче за кръвно. Да добавям ли нещо се чудя?  newsm78

# 271
  • Paris, France
Галактипеска, щом заминавате за Щатите не. Там имат евтини добавки и ще си купиш всякакви рибени масла, от крикове и подобни. Това, което е важно:

1) Изследвания - ако трябва ги плати от джоба ти, защото в Щатите са скъпи.

2) Зъби - чистене на камък, рентгенови снимки, кариеси, всичко да е оправено. Че там е скъпо и досадно. Много се чака.

3) Рецепти за лекарства. Лекарства се внасят само с рецепта и в количество за месец, не повече, май. Ако трябва, вземи за всеки член от семейството рецепти и Метформин, за сърцето, всичко, което там е с рецепта. Също вземи широкоспектърни антибиотици, че докато ти дойде реда за доктора ще си пуснала. Знам, че не е редно, ама съм живяла в Англия и имам опит.

Вигантол пиеш ли, че е зима? Като идеш в САЩ ще ти напишем 5 листа А4 с добавки, хахаха. Поне доставката е без пари.

Къде отивате, ако не е тайна? Дрехи не носи много! Имат евтини и в твоя размер са повечето. Не носи хавлии, тенджери, чайници и подобни, че заемат място. За нула време ще събереш цели контейнери с боклуци. Там в хипермаркетите има всичко. Чайник, хавлии и чаршафи ще си вземете още първите дни. Успех и чакаме впечатления

# 272
  • Милано
    Галактическия,ако заминавате с зелена карта сте със безплатна медицинска помощ за първата година,включително и стоматологична(но никой не го казва,а повечето не го и знаят),затова попитай гарантите си,информирай се и ти.Сестра ми е в Щатите от близо 20 години и тя ми е казвала за тази 1 година,дано не са променени нещата..Обожавам да и ходя на гости♥️♥️♥️

# 273
  • Ню Йорк
Не съм със зелена карта, с инвеститорска виза съм и всичко си плащам аз, включително и ще си плащам здравното.
Невенче, не съм пила до сега вигантол. Иначе останалите ми добавки са все на нау и тях съм ги купувала и от Щатите и са на добра цена. Иначе метфогама и другите хапчета мисля да си нося за цяла година  Embarassed Дано не ми кажат нещо, но при предни пътувания само гледаха да няма течни, нищо повече. Аз имам епикриза преведена и ще си я нося.

# 274
  • Sofia
Невена, чудех се като пия вит.Д (но в минимално количество - вигантол, 3хседмичнох2 к.), трябва ли да пия вит. К? При количествата зеленища, които изяждам налага ли се?  newsm78

# 275
Пия метфогама от 1000 мг. Довечера съм на рожден ден. Мога ли да изпия една чаша бяло вино? Да спра ли хапчето само за вечерта?

# 276
  • Sofia
Можеш, нищо няма да ти стане. Но нека да не е повече от 1 чаша.

# 277
Момичета, моля за коментари. Днес си направих изследвания. Резултата е много кофти. Цял месец се мъча на варива и зелении без мазнина.  КЗ ми стоя около 5 целия месец. Вчера хапнах доволно една закуска от бяло брашно и сирене около 4 часа. След това вечер 2 блокчета тъмен шоколад , швеицарско сирене и салата. Вечерта даже пих метформин 500. Ето го резултата на сутринта: 18.57.
Дата      ИНСУЛИН   HOMA                     GLU S      CHOL   HDL      LDL      VLDL     TRG
12-02-15      0-13.49                                  5.54                  
1                      1-73.14                                  4.97                  
2                      2-21.89                                  5.46                  

03.08.2018   12.95       3.43                        5.97                 4.44   1.31   2.78   0.35   0.78

02.11.2018    18.57                                   5.88                 4.53   1.22   2.64   0.67   1.47

Идеята беше да видя дали съм се излекувала и мога да се справя с бързите въглехидрати. Отговора е ясен- не. За този месец на варива и без мазнина съм свалила 2 кг, но подобрение на инсулиновата чувствителност явно няма.
Август бях на зеленчуци и мазнини. Отново ядох калорична храна на вечеря и не пих метформин даже, а Инсулина е по- добре. Явно ще мина отново на високо мазнинна диета. В тая книга никога гладен има добри идеи.

Да попитам ТСХ -2,5 mku/ml- високо ли е?  Дават go ot 0.27-4.2 .
Витамините и минералите  са ми много в норма с изключение на Вит д - 21 при стойност от 20-100.

Взех да се замислям дали здравите хора ако ядат бързи въглехидрати на вечеря ще имат нормален инсулин сутрин.  На малката съм мерила инсулин 2 часа след кифла и и беше 21.

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 12:09 от elitsa_b

# 278
Момичета, моля за коментари.
Скрит текст:
Днес си направих изследвания. Резултата е много кофти. Цял месец се мъча на варива и зелении без мазнина.  КЗ ми стоя около 5 целия месец. Вчера хапнах доволно една закуска от бяло брашно и сирене около 4 часа. След това вечер 2 блокчета тъмен шоколад , швеицарско сирене и салата. Вечерта даже пих метформин 500.
Ето го резултата на сутринта: 18.57.
Дата      ИНСУЛИН   HOMA                     GLU S      CHOL   HDL      LDL      VLDL     TRG
Скрит текст:
12-02-15      0-13.49                                  5.54                  
1                      1-73.14                                  4.97                  
2                      2-21.89                                  5.46                  

03.08.2018   12.95       3.43                        5.97                 4.44   1.31    2.78    0.35    0.78

02.11.2018    18.57                                   5.88                 4.53   1.22    2.64    0.67    1.47

Идеята беше да видя дали съм се излекувала и мога да се справя с бързите въглехидрати. Отговора е ясен- не.
Скрит текст:
За този месец на варива и без мазнина съм свалила 2 кг, но подобрение на инсулиновата чувствителност явно няма.
Август бях на зеленчуци и мазнини. Отново ядох калорична храна на вечеря и не пих метформин даже, а Инсулина е по- добре. Явно ще мина отново на високо мазнинна диета. В тая книга никога гладен има добри идеи.

Да попитам ТСХ -2,5 mku/ml- високо ли е?  Дават go ot 0.27-4.2 .
Витамините и минералите  са ми много в норма с изключение на Вит д - 21 при стойност от 20-100.

Взех да се замислям дали здравите хора ако ядат бързи въглехидрати на вечеря ще имат нормален инсулин сутрин.  На малката съм мерила инсулин 2 часа след кифла и и беше 21.
С варива и без мазнини няма да се получи....И триглицеридите ти са двойно завишени, и VLDL ти е скочил, и КЗ ти е повишена.....
ИР/диабет, са в същността си нарушена въглехидратна обмяна.
И веднъж нарушена, да се оправи/излекува с ядене на въглехидрати, не виждам как ще стане.

# 279
Elitsa, ти не ядеше месо, нали така?
А като си била на зеленчуци+мазнини, отслабваше ли?
Тсх, не е много оптимално, но ако не пиеш хормон, според мен не започвай, ами си вземи някаква добавка за подпомагане https://sopharmacy.bg/tiroidna-podkrepa-436mg-za-stitovidnata-jleza-90caps.html

# 280
Здравейте. Наскоро ми откриха ИР. Последно се бях изследвала през 2015-та и нямах. В началото на тази година рязко качих килограми и започнах да се чувствам много уморена. Чак сега се наканих да си направя някои изследвания. Изследвах също пролактин и щитовидна, които са в норма. В момента съм на терапия за ИР, като постепенно увеличавам дозата, и още не съм достигнала пълната. Засега не успявам да се справя особено успешно с ограничаването на въглехидратите, но поне спрях шоколадите и вафлите, които консумирах почти ежедневно в големи количества. Иначе в момента теглото ми е в норма, но още не съм свалила всичко качено. Ще съм благодарна, ако ми кажете всъщност дали положението е много зле. Пускам си резултатите, като уточнявам, че изследването е правено преди започване на терапията:

ОГТТ (75g) 3 измервания
Начална- 4.45mmol/L          3.5 - 6.1  
60 min- 4.86mmol/L
На 120 мин.- 3.38mmol/L    3.5 - 7.8

Инсулин 3 измервания
Инсулин начална ст.- 11.59µUI/mL         2.6 - 24.9  
Инсулин 60 min- 98µUI/mL
Инсулин 120 min- 32.85µUI/mL                  2.6 - 24.9

# 281
Не месо не ям. Аз живея на морето и ям риба- прясна. Но я консумирам 34-5 пъти в месеца. На зеленчуци и мазнини + малко варива - например чаша леша или боб към салатата отслабвам но доста бавно- по кг на месец. Закуската ми беше все една и съща овесени ядки + орехи, ленено семе и кис. мляко.
Изминалия месец бях изцяло веган, спрях всички млечни и  без никакви мазнини, Кз падна от 5,5-6 на 5-5,5. калории около 1250 на ден. Много добре ми се отрази, но ефект от нея за ИР няма. Може би трябва по дълго време да я пазя. Или повече да спортувам. Лещата и боба не ми вдигат много КЗ. Ще взема след 1 седмица пак да повторя изследването, но този път ще си вечерям с варива и салата и няма да пия метформин. Да видим тогава резултата.

# 282
Ръфайки зелена салата с репички и краставица, се замислих, дали в тези зелени салати, които купуваме от хипермаркетите, има нещо полезно...

# 283

elitsa_b, при следващото изследване си виж и гликирания хемоглобин - той показва средната стойност на КЗ през последните два-три месеца и е много по-информативен от моментното показание на КЗ.

# 284
Можеш, нищо няма да ти стане. Но нека да не е повече от 1 чаша.

А хапче за вечерта да пия ли?

Общи условия

Активация на акаунт