Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 024
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Не месо не ям. Аз живея на морето и ям риба- прясна. Но я консумирам 34-5 пъти в месеца. На зеленчуци и мазнини + малко варива - например чаша леша или боб към салатата отслабвам но доста бавно- по кг на месец. Закуската ми беше все една и съща овесени ядки + орехи, ленено семе и кис. мляко.
Изминалия месец бях изцяло веган, спрях всички млечни и  без никакви мазнини, Кз падна от 5,5-6 на 5-5,5. калории около 1250 на ден. Много добре ми се отрази, но ефект от нея за ИР няма. Може би трябва по дълго време да я пазя. Или повече да спортувам. Лещата и боба не ми вдигат много КЗ. Ще взема след 1 седмица пак да повторя изследването, но този път ще си вечерям с варива и салата и няма да пия метформин. Да видим тогава резултата.

Елица, варивата също трябва да ги редуцираш. След като не ядеш месо, мини отново на млечни, въглехидратите, заменяме с мазнини, за да набавим за организма това, което е необходимо и добавките. НВ-ВМ сваля килограми. а от там КЗ и инсулин.
Замени овесените ядки с яйца / омлети, варени, с масло, със сметана/, добавям сирене към омлета-това ми е сутрин на закуска.
На обяд риба, кашкавал, миш маш, гъби на фурна, чушки с яйца и сирене-нещо такова.
На вечеря пак от този тип. От както съм на диетета само веднъж в месеца си позволявам зелен фасул, леща или боб. Хапвам ядки, особено шам фастък, въпреки че не са много режимни.
Правя зелена салата, зелен лук, краставица, авокадо, рукола, маслини, сол и 1с.л зехтин.
Добавките си ги взимам. Сега ги редуцирах до Вигантол, Омега 3, Магнезии и Витамин Ц..., много ми бяха.

# 286
А, ама и зелен фасул ли не може. Само дето вчера се запасих от Билла със замразен. Нищо, любимият е вегетарианец, ще има да хапва. Аз си го правех със сметана,копър и чесън на салата...
Савич, може ли да ми припомниш Витамин С конкретно в този режим за какво беше, че вече от толкова информация блокирах. И се чудя какво по-напред да пия. Днес ще си взема и инозитол...

# 287
  • Sofia
Можеш, нищо няма да ти стане. Но нека да не е повече от 1 чаша.

А хапче за вечерта да пия ли?
По-добре не.

Елица, аз не ядях месо няколко години преди да ми открият диабета. Последните месеци не ядях почти нищо животинско. Когато ми поставиха диагнозата мислих 24ч дали има начин да се храня мегетариански и да не си вредя на диабета и установих, че няма. Още на следващия ден проядох месо. Сега, 4 мес, по-късно и 15 кг по-малко не съжалявам за решението си. Все още не обичам месо, никога не съм го обичала. Все още ме е страх от антибиотиците, хормоните и другите боклуци в месото. Но го ям. Не ми е основна храна, основната храна са ми зеленчуците, всичко друго е добавки.  Мисълта ми е, че всичко е въпрос на приоритети. Човек си преценява кое му е по-важно - здравето или принципите. Но когато вземаш решението трябва да си готов за последствията. Няма как да мажеш с черна боя и да очакваш бяла стена.

Зелен фасул, според мен, може. Особено замразения, той е от този френския, много млад и почти няма бобчета.

# 288
А, ама и зелен фасул ли не може. Само дето вчера се запасих от Билла със замразен. Нищо, любимият е вегетарианец, ще има да хапва. Аз си го правех със сметана,копър и чесън на салата...
Савич, може ли да ми припомниш Витамин С конкретно в този режим за какво беше, че вече от толкова информация блокирах. И се чудя какво по-напред да пия. Днес ще си взема и инозитол...
ВИТАМИН С играе огромна роля при диабета. Той защитава белтъчините от окисляване, увеличава устойчивостта на кръвоносните съдове. От него взимам 2по 500/ сутрин и вечер.
Алина може зелен фасул, но да не е хванал бобчета. Зелен фасул си готвя с пилешки бутчета, също взимам замразен, вече не консервирам, за да го варя 2 часа.
Добавките ги взимам всеки ден. Бяха ми много..., трябва през 2-3 часа да пия нещо. Сега само сутрин и вечер добавки. В зелените салати, не знам какво има и колко са нитратите, но има едни салати ги продават с коренчета, в малка саксийка- от тях взимам. Уж са био...

# 289
Не мога да го ям тва месо и тва е. Аз съм като пушачите- по- скоро ще умра, отколкото да проям месо  А за яйцата като ги почна по 2 на ден и започвам да кудкудякам. Но ще се напъна да ги ям на закуска. Кисело мляко обичам от животинските най - много. Кашкавала също ми е противен. Ще си гъча салати на 3-4 часа и така. Ще намаля варивата и ще ги заместя с ядки.

Савич, ти какви други добавки си пила. Аз приемам Омега 3 , Вит Д и Вит Ц и пробиотици от време на време. 

# 290
Elitsa, аз те разбирам много добре за месото. Колкото и да се препоръчва уж, че е добре да се консумира за някои здравословни проблеми, когато човек я няма вътрешната настройка, убеденост и нагласа, не се получава. Все пак храната, освен за задоволяване на основна физиологична потребност трябва да носи малко или много удоволствие и наслада.
Ако включиш яйца и риба ще имаш едно прилично разнообразно меню. Не знам защо по-често не ядеш риба. Аз също съм от морето и поне 3, ако не и повече  пъти в седмицата ям риба. ( аз също не ям месо)
Напълно е възможно да се приложи веге НВ-ВМХ.

И не мисля, че веганството или вегетарианството като цяло са причинили нечие напълняване или разболяване. По-скоро употребата или по-скоро злоупотребата с бързи въглехидрати, много захари, с една дума 'лошо' хранене са основната причина на тези проблеми.

Наскоро една мацка във веге- групата беше споделила, че преди време й били установили ИР. Пила е съвсем за кратко сиофор и с веган-диета вече е Ок.  За инфо, тя е висока 160 и е 40 кг. Нейното веганство се състои само от зеленчуци, плодове само до обяд и 100-150 гр  в сварено състояние бобови или зърнени, ядки яде много рядко и по-малко. Шоколад не била яла от 2000 г.  и никакъв алкохол не пие.

# 291
Аз също с отвращение ям месо, но понеже обожавам люто, с люта чушка, или чеснов сос някак го преглъщам. Но пък определено във веганския период качих килограми...

# 292
Titi piti,  аз също не пия алкохол и кафе. И не винаги съм била вегетарианка. Спрях месото защото имах ужасни мигрени по време на цикъл. Трябваше непрекъснато да ходя в спешното, за да ми правят вливания и инжекции. Вдигах ужасно кръвно и всичко това се случваше само когато ми се разбушуват хормоните .  Спрях месото и мигрените спряха. Кръвното вече от години не съм го вдигала повече от 130/80.  Инсулиновата резистентност и напълняването са ми от онези години, не като вегетарианка. Явно трябва да намаля още варивата по чаша на ден.

Определено ще си пусна още 1 изследване , без да ям тесто предната вечер.Щом има хора излекували се по този начин, значи и ние ще можем.

# 293
Alinnna, във веганския си период спомняш ли си какво точно си яла? Защото с храната, която яде въпросното момиче като количество и качество, ами няма как да  се напълнее... А и с подобно хранене е отслабнала и след раждане.
Не че съм за веганството, понеже аз лично не мога дълго време без някои любими храни от животински произход, но ето, че има хора, които и с веганство успяват да се справят със здравословни проблеми и да отслабнат. Просто всеки трябва да намери своя си начин и да върви напред като е в мир и хармония със себе си, без вътрешно напрежение. А и за всяка болест вътрешната настройка не е от малко значение.

# 294
Аз не казвам, че тя ще напълнее. Казах, че на мен така ми се отрази веганството. Да, много добре си спомням какво съм яла и това определено са любимите ми храни, но сега за съжаление не мога да си ги позволя  и ми се налага да ям месо. Още повече, че аз съм нулева група с отрицателен резус фактор и има логика да пълнея от веганска храна....

# 295
Като бивш вегетарианец с 18 години стаж като такъв и 2 години стаж на веган мога да разбера донякъде сантимента, но аз на храната гледам като на вкусна и на безвкусна.

Ако нещо ми е вкусно мога да го консумирам до откат със седмици само него или години, без да посягам към друго често, но четейки повече и след диагнозата доста неща промених и виждам, че с този начин на живот не съм била по-здрава , за съжаление.

И сега хапвам много ограничени неща от месата, но тези, които обичам си ги хапвам постоянно.
В смисъл, че карам на салати и зеленчукови ястия със сирена, яйца, кайма, наденички, сушени меса, пилешко, морски дарове, риба и пуешко. И това е откъм меса.

Ето и ново видео за Хашимото:
https://www.youtube.com/watch?v=VPoAnO0EcCg

# 296
Тази тема е пълна само  и единствено с бивши и настоящи вегатаринки и веганки. Подчертавам този факт заради настоящите,  бившите такива вече прозряха и се хвалят с добри кр.  резултати.

# 297
Тази тема е пълна само  и единствено с бивши и настоящи вегатаринки и веганки. Подчертавам този факт заради настоящите,  бившите такива вече прозряха и се хвалят с добри кр.  резултати.
За съжаление не е така. Винаги съм била месоядна и сиреноядна, никога не към обичала и яла сладки неща, но и аз съм тук.

# 298
  • Paris, France
Не месо не ям. Аз живея на морето и ям риба- прясна. Но я консумирам 34-5 пъти в месеца. На зеленчуци и мазнини + малко варива - например чаша леша или боб към салатата отслабвам но доста бавно- по кг на месец. Закуската ми беше все една и съща овесени ядки + орехи, ленено семе и кис. мляко.
Изминалия месец бях изцяло веган, спрях всички млечни и  без никакви мазнини, Кз падна от 5,5-6 на 5-5,5. калории около 1250 на ден. Много добре ми се отрази, но ефект от нея за ИР няма. Може би трябва по дълго време да я пазя. Или повече да спортувам. Лещата и боба не ми вдигат много КЗ. Ще взема след 1 седмица пак да повторя изследването, но този път ще си вечерям с варива и салата и няма да пия метформин. Да видим тогава резултата.

Съжалявам за резултата. Спокойно! Ще се оправят нещата. На диета от овесени ядки + орехи, баница със сирене и малко шоколад е нормално да са лоши резултатите. Ако аз ям така и моите се влошават. Забелязах, че:

1) Не си точно на веганска диета щом ядеш и риба.

2) Орехите са много, много мазна храна. Да ядеш овесени ядки със сирене или орехи е самоубийствено.

3) за разлика от протеини и мазнини, въглехидратите трябва да се изгарят веднага. Което значи да станеш от масата и да хукнеш да ходиш бързо. Не може да ядеш овесени с орехи и да седнеш на стола до обяд. За да се подобри чувствителността към инсулина трябва да няма мазнини да пречат и да тръгваш да бягаш или ходиш бързо след ВХ.

4) Важно условие е наличие на достатъчен протеин в диетата, който е, за разлика от ВХ и мазнини, абсолютно необходим.

Сиренето и млякото имат доста наситени мазнини

Или ядеш наистина веган и без мазнини и яко спортуваш след нахранване, или се връщаш към ВМ-НВХ, което може и да е вегетарианско или почти.

Смени лещата и боба с гъби през ден, ако толкова искаш  веган и ще видиш разликата. Обаче веган значи точно това - веган.

Баница и шоколад в WFPB няма.

За протокола - веган аз никога не съм била. Имала съм лоши резултати, като Недоволна и при ядене на ВМ-НВД. Докато не се оправят витамините и минералите и не се раздвижим нормално няма излекуване. ВМ, ако е пълна с наситени мазнини за няма омега 3 даже може да влоши състоянието в дългосрочен план.

Савина, не знам, честно казано. Колкото и зелено да ядеш, ако нямаш бактерии в червата да ти произвеждат К2 няма да го имаш в достатъчни количества. Чела съм, че на диабетици не бил особено нужен в големи количества. Аз пих по едно време и зарязах.

# 299
Невена, благодаря ти за коментара. Цял месец бях на веганска диета. Единствено вчера ядох баница със сирене и шоколад, за да видя днес резултата. За да се почувствам здрава би трябвало от такава храна да не ми се вдига инсулина , каквато ми е целта. Ще си пусна изследване след още две седмици , но този път без да си нарушавам диетата , вечерта преди изследването.

Лу лу нормално е да има вегетарианци в темата. Все пак от месото КЗ трудно се вдига, но то за мен е в категория вреден продукт , точно както захарта и брашното. Може би ако можех да си намеря домашни животни гледани с трева , по можеше да си променя мнението.
Ясно е ,че НВВМХ действа за подобряване на ИЧ. Аз правя опити със себе си, да открия начин който да ми пасне, без да си навлека старите болести. С проба грешка надявам се да го открия

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 23:27 от elitsa_b

Общи условия

Активация на акаунт