Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 45 006
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Привет в новата седмица!   Two Hearts
Елора, сега ти видях изследванията.....от всичко, което съм чела, не е добре холестеролът ти да е толкова нисък.
Добрият ти -HDL- е нисък, от там и общия също.
Не помня подробности, че отдавна четох книгата за холестерола (като намеря време, ще погледна), но ниският холестерол също води до проблеми.

# 406
Благодаря на момичетата, които споделят гимнастики, упражнения, двигателни режими.
Елора, какви клекове правиш и по колко, казвай и ние да направим такива дупета Grinning

На мен този хуск хич не ми се отрази добре. Стомаха ми беше много подут, тежко ми беше, сутрин се събуждах с едно оттекло лице с торбички под очите... а и хич не ми регулира стомаха. Напротив, даже по-зле стана положението. Ама упорито си го доизпих, днес е 2-ри ден откакто не го пия и се чувствам добре.

# 407
  • Sofia
Невена, можеш ли да цитираш достоверни доказателства, че стевията вдига инсулина? Че нещо не съм убедена в истинността на това твърдение...  newsm78

# 408
Невена, можеш ли да цитираш достоверни доказателства, че стевията вдига инсулина? Че нещо не съм убедена в истинността на това твърдение...  newsm78
Не съм Невена, но за съжаление май вдига.
Ето една научна статия. За съжаление не ми е английския на такова ниво, че да разбера всичко в област, много далеко от моята работа. Но фигурите към края са доста интересни. И май и другите подсладители имат подобно действие.
Effects of stevia, aspartame, and sucrose on food intake, satiet … nd insulin levels

# 409
  • Варна
K.Lera , много си лъчезарна и симпатична , и много добре изглеждаш / разбирам ,че снимката ти е отпреди, но пак си изглеждаш супер / Flowers Hibiscus

И Контеса май е пускала снимка, но я изпуснах .

И аз скоро четох статия, че изкуствените подсладители / включително стевията/  влияели на инсулина по същия начин както захарта ; меда и фруктозата също . Та, по едно време си виках, че ще си лъжа организма с подсладители ,но не би Simple Smile

# 410
  • Милано
Ясно, значи да не пробвам със стевията.
Може и меласа ако намеря хубава да взема да пробвам.

K.Lera, а не може ли да се смели по-голямо количество?
И кога точно пиеш този чай? След вечеря, преди вечеря?
Мога и да пробвам. Ама ако намеря семена от псилиум. Събота или неделя ще имам път до един мол и там има био магазин Зелен, та ще ги питам имат ли семена.
Иначе се разрових, предимно има люспи от псилиума, а не семена.
Намерих обаче и семена.
http://www.bio-vital.net/bg/catalog/id/35.html
Изгодно е. И пише, че може и да се не мелят. Чудя се дали не може в хаванчето да ги счукам.
Само кажи кога точно ги пиеш.
Изглеждаш много добре дори и тук. Аз каква бях...
Някой ден ще си пусна и аз снимки преди и след. Ама да ми ги изпратят, че не са при мен.

Когато нямам време или желание и аз не меля и нямам проблем.Пробвах хуска на люспи и не беше добре и при мен...за което нямам обяснение.Отварата от семена псилиум приемам час преди вечеря.Благодаря ви момичета за милите думи🤗Изнасят се последните 3-4 кг.,но вярвам че и те полекичко ще си отидат😉

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 14:46 от K.Lera

# 411
  • Paris, France
Савина,

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2900484/

Четвъртата графика показва инсулиногенните ефект на стевия, аспартам и захар. До 60мин положението с инсулина е подобно и при трите, но на 120мин инсулинът на яките захар е паднал, но на консумиралите аспартам и стевия се е качил. В дългосрочен план това допринася за развиване на ИР. При диабетици от тип 1 и тип 2, които не произвеждат достатъчен собствен инсулин няма такъв ефект, но при здрави хора да.

К.Лера, не гледай килата! Ти си имаш мускули.

Контеске, на твое място не бих отслабваш. Аз обичам баджаци и дупе.

# 412
Лелееее, Савина, много прегръдки. Изключително мотивиращ пост. Днес яко ме разреваха на работа и бях на път като се прибирам към къщи да си купя питие/вярно ми е слаб ангела, но цялата се люлея от нерви/ и като те прочетох, веднага грабнах зелената пиперка. Савинче, а ти пила ли си антидепресанти?
 Херцен, права си да ми се караш. Но нито ИР, нито диабет можеха да ме мотивират така, както това, че мога да се спася от ежедневният АД, който изживявам. Но вече втора седмица съм режимна/нещо, което до сега не ми се беше случвало/. Ще стискам зъби, вярвайки, че и аз най-после ще заживея като нормален човек...
 Оказа се, че кантарът в квартирата ми тегли само до 120 килограма.....демек не ме хваща. Но може пък да е за добро, че ще се меря само в петък като се прибирам в Шумен...

# 413
Здравейте! Нова съм в темата и затова не съм изчела всичко все още. С мъжа ми се борим за дете от 10 години и за момента не можем да открием проблем. Онзи ден си пуснах най-накрая и изследвания, за да видя, дали случайно няма да имам инсулинова резистентност. Моля да ми кажете, как ви се струват резултатите ми? Мерси предварително!

Инсулин 0 мин. - 6,72
              60 мин. - 43,63
            120 мин. - 28,84
Глюкоза 0 мин. - 5,39
             60 мин. - 9,04
             120 мин. - 5,43

# 414
Здравейте, бихте ли коментирали изследванията на баща ми на 60г. 178/95кг.
Изследванията са правени по повод на контрол на холестерола, за който пие лекарство от 2год..
Виждам, че инсулина е висок, а на гликирания Х коя стойност от трите се гледа  - NGSP, IFCC или EAG ?

Гликиран хемоглобин
СъгласноNGSP              5.4%                     4.3 - 6.1
Съгласно IFCC              35 mmol/mol     23.0 - 43.0
EAG /Изчислена средна глюкоза/ 5.99mmol/l   

TSH                                2.14 uIU/ml               0.27 - 4.20
Инсулин                        15.7  μIU/ml             2,6 - 24,9
Глюкоза(Glucose)       5.85 mmol/l              3.0 - 6.0

Креатинин(Creatinine)           91.63   umol/l   80 - 133
Холестерол(Total Cholesterol)      3.72   mmol/l   3,60 - 6,00
Холестерол-HDL -Cholesterol      1.17   mmol/l   0,90 - 3,50
Холестерол- LDL - Cholesterol      1.86   mmol/l   оптимално 1,30 - 3.35; среден риск 3.35 - 4.10; висок риск > 4.13
Триглицериди(Triglycerides)      0.85   mmol/l   0,41 - 1,88
Пикочна киселина(Uric acid)      440.05   umol/l   90 - 420
АСАТ(GOT,AsAT)      24.78   U/I   2 - 40
АЛАТ(GPT, ALAT)      29.23   U/l   2 - 40
ГГТ (GGT)             13.34   U/l   2 - 45
Алкална фосфатаза (Аlkaline Phosphatase)   140.76 U/l  < 270
PSA total                        0.41 ng/ml   0 - 4

# 415
  • София
Tigar_123, за холестерола смятам виждате сами - много е нисък! Не е добре да е под 5-6
Струва ми се, че има висок инсулин, може би ИР и затова е бил завишен холестерола преди. Но това е симптом, той не се третира, а се лекува причината за високия холестерол  Peace

# 416
  • Paris, France
тедикус, имаш проблем, да. И с инсулин, и с много висока захар на първи час. Загледай добавките, наблегни на магданоз, че е важен Вит К1 за първа фаза, избирай си диета и започвай да спортуваш. Обезателно си изследвах Вит Д и Б12 и фолат. Над 90% от не успяващите да забременеят били с дефицит на витамин Д.

Тигър, висок е инсулина. От там и проблеми с холестерола. Добрият холестерол е обидно нисък.

# 417
  • Sofia
Алинка, много се радвам. Заради тебе го написах основно. Да, пила съм антидепресант и все още пия. И се чувствам все по-добре. За това ти казах - намери си правилния лекар да ти изпише правилното лекарство. И после го пий търпеливо и старателно. Трябва време, не действа от първото хапче. Най-важното е да не се отказваш.

# 418
тедикус, имаш проблем, да. И с инсулин, и с много висока захар на първи час. Загледай добавките, наблегни на магданоз, че е важен Вит К1 за първа фаза, избирай си диета и започвай да спортуваш. Обезателно си изследвах Вит Д и Б12 и фолат. Над 90% от не успяващите да забременеят били с дефицит на витамин Д.

Тигър, висок е инсулина. От там и проблеми с холестерола. Добрият холестерол е обидно нисък.

Nevena, благодаря ти много за отговора. Искаш да кажеш, че имам инсулинова резистентност ли? Ужас....Преди време бях изследвала бит. Б12 и Д и бяха в норма. За диета съм определено. С всичките опити инвитро качих 25 кг. и е време да ги свалям.

# 419
Elora, сега си погледнах изследванията. Гликирания хемоглобин ми е 5,4  . При мен референтните са до 6,4. 
Относно хематокритът, той ми е 0.43, но на предните 3 изследвания  ми е бил съответно :

27Юли- 0.46
03Авг-0.39
31Авг-0.49

Както виждаш за около 1 месец имам доста различни стойности на този показател.  В рамките на няколко дни доста ми е спаднал. Аз лично не му обръщам внимание на тоя показател, но ако разбереш как се сваля, моля сподели.

Спомням си, че веднъж личния каза, че не значи нищо. А втория път ми отговори, че е възможно от настинка ако съм карала скоро.

Общи условия

Активация на акаунт