Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 885
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Момичета,  Бяхте писали че взимате Магнезиев цитрат. По колко гр на ден взимате?

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 07:58 от elitsa_b

# 541
Аз съм си го сложила в кутия от витамин С и ползвам мерителната лъжица. Една слагам.

# 542
Около 300 мг на ден взимам, но мисля да го увелича на 400.

# 543
  • Милано
Аз взимам една каф.лъжичка.

# 544
stela,а пиеш ли и вит.К2 със вит Д

# 545
Досега не съм пила, вит.К2 сгъстява кръвта, а аз правя инвитро и там след трансфер дават препарати за разреждане на кръвта с цел по-добро кръвооросяване и имплантация. Но смятам да почна да пия в малка доза, 45 мкг.

# 546
Момичета, инсулинът на коя минута - 60 или 120 е по- показателен при наличие на проблем?

# 547
  • Paris, France
Момичета, инсулинът на коя минута - 60 или 120 е по- показателен при наличие на проблем?

Ох, сто пъти писахме, че и двете стойности са важни. Ако едната не е съвсем наред има проблем. Ако другата не е наред също има проблем. Мерят се и двете и това винаги. Ако на мене ми бяха измерили инсулина на гладно можеше и да не се види проблем, защото много лекари са инструктирани да не медикализират при инсулин под 15 на гладно и да съветват само диета и спорт при инсулин под 10. Ако бях измерила на гладно и на втори час пак нямаше да се види проблем, защото и на гладно, и на втори час захарта ми е в норма и инсулинът приличен. При мене проблемът беше на първи час. При хора с преддиабет има забавяне на инсулинова отговор и на първи час нищо особено може да не се случи. Има значение и колко бързо се празни стомаха.

# 548
Моят на гладно е  около 4. Мислех си за друго, да изям една две лъжици мед и да си изследвам инсулина, ама не знам след 60 или 120 Мин.
Знам, че няма да е толкова показателно като обременяване с глюкоза. Ама на този етап не ми се прави това изследване, без видим проблем.

# 549
  • Paris, France
Ох, инсулин след мед, който съдържа фруктоза и ензими, захар, торти, кифли и вафли не е показателен. Тестът се прави сутрин на гладно с 50, 75, 100 гр глюкоза според предписанието. Стандартният е със 75гр. Нищо няма да ви стане от 75гр глюкоза. Не всеки месец или ден, разбира се. Такъв тест, също за холестерол, доста витамини и разни други показатели, не се прави по време на диета за отслабване, веднага след отслабване Итн.

# 550
Невенче, защо да не е показателен? Нали е важно да разберем как реагира след тези неща. Особено пък за хората, които премахват тестени и сладки неща.
Примерно ми  казваш, че не е редно да ям плодове и мед, защото ми вдигали инсулина, пък сега пишеш, че не било показател.
Всъщност има хора за които е показател. Тука някои са се изследвали след консумация на плодове и са казвали, че стойностите им са високи.
Аз обмислям още един експеримент с плодове  Laughing
Искам да видя как ми реагира организма. И ако не ми хареса резултата, ще ги понамаля още, но колко да са. Два плода са максимум на ден. Само лятото хапвам диня повечко.

# 551
Изследването работи с числа и преценява на база на тях. Няма как да е чак толкова показателно, когато началните параметри не са известни, после как да съди човек по резултата? Малко се обажда инженерът в мен, ама не се сдържах просто Grinning
Затова и се прави с чиста глюкоза, за да е известно от къде и с колко се тръгва, а не с мед и пасти и кока кола и незнамсикакво. Ядеш мед и знаеш че ти вдига кръвната захар и от там инсулина. Това хубаво, ама колко точно и как да се предвиди реакцията, като има и странични неща намесени. И като не се знае от какви числа се тръгва, как да се тълкуват числата в резултата? За храна ок, знаеш си тенденцията и така. Но за изследване е важно да е при нормирани условия, иначе не е чак толкова информативно.

# 552
Не ме е страх от самото изследване, а просто в момента не ми се дават толкова пари. Че и без друго давам доста пари за изследвания и добавки почти всеки месец.
Ама след Нова година ще го направя за мое успокоение, не че ми е назначено от лекар

# 553
  • Paris, France
Тити, а като са парите проблем защо ще ги даваш за да получиш на лист някакви стойности, за които нямаш никаква мярка. Никой не е изследвал 1000 души, примерно с количеството мед, което ти ще поемеш, за да се знае каква е нормата. Усложнявате си и си оскъпяване живота.

Елора, ако имаш време и възможност да се изследваш, защо не? Трябва да се започне с ОГТТ и тогава да се тестват храни евентуално. Аз се тествах доста обстойно, защото имам под ръка лаборатория и мога да се тествам даже безплатно. Когато парите за лекарства, добавки, качествена храна са проблем тези упражнения са безсмислени.

# 554
Изследването работи с числа и преценява на база на тях. Няма как да е чак толкова показателно, когато началните параметри не са известни, после как да съди човек по резултата? Малко се обажда инженерът в мен, ама не се сдържах просто Grinning
Затова и се прави с чиста глюкоза, за да е известно от къде и с колко се тръгва, а не с мед и пасти и кока кола и незнамсикакво. Ядеш мед и знаеш че ти вдига кръвната захар и от там инсулина. Това хубаво, ама колко точно и как да се предвиди реакцията, като има и странични неща намесени. И като не се знае от какви числа се тръгва, как да се тълкуват числата в резултата? За храна ок, знаеш си тенденцията и така. Но за изследване е важно да е при нормирани условия, иначе не е чак толкова информативно.

Донякъде разбирам. Ясно ми е, че този тест преценява как реагира тялото на бърз и чист въглехидрат и точно това  е глюкозата.
Но аз не консумирам такова количество глюкоза ежедневно. Направих го веднъж. Стана ми ясно, че имам проблем. И че доживот ще трябва да внимавам как се храня. Прегрешенията ги оставям настрана. От доста време се контролирам. Днес съм грешница, но съм в цикъл и прегреших с парче баница и после парче торта. Но поне ми просветна, че от толкова загуба на кръв свят ми се зави.
Затова си правя и експериментите. За да видя храната която ям как се отразява.
Смятам да махна плодовите дни. Но ми се ще на 23 да се възползвам от пълнолунието, че ми чисти винаги коремчето. Ама баш тогава мисля към един на обед да отида и да пусна едни кз и инсулин, та да видя колко са страшни плодовете и меда за мен.
Невенче, обременяване съм правила както казах,2013 година. Не помня дали съм ти давала тези първи резултати. Ето:
пикочна киселина 419,7
глюкоза -
5,24
8,91
6,02
инсулин
37,3-0 мин
489-60 мин
361-120 мин

Смятам, че промяната е огромна. И в отслабването и в стойностите.
Има какво да се желае. Още малко остана да отслабна.
Затова и ще се изследвам след плодовете. Ако покаже по-височко не ми се мисли как ще се пренастройвам да не ги ям. Те ми бяха спасението като се отказвах от сладките и хапвах от тях. Преди ядях доста плодове, но сега по-малко.
Но от друга страна аз половин час след сутрешния плод си хапвам и протеина, така че може би не вдига толкова кз и инсулин.

Общи условия

Активация на акаунт