Отговори
# 165
Добро утро девойки,  Grinning
Честито на BON_TONIното МАЛКО ХРИСТИЯНЧЕ нека да расте сред поток от светлина Peace.
makaui daniela, съжалявам zа zагубата ти.Искренни съболеzнования.
doritt, браво на твоята лекоатлетка Hug...и ние правим "бррррррррр" ..най_често като и давам флуоретните таблтки с чайчето...успя да ме иzненда 2 пъти, но после си отмъстих на баща и, че ме беше ядосал и му връчих на него лъжицата и чая...кво станаааааааааа не е истина Mr. Green Twisted Evil Laughing...трябва да вzемем с теб да иzумуваме някоя срещичка преz wocheend-ите,а?...и ние сме на 6_7 хранения, откакто стана на 2 месеца. Не ми се вижда ненормално. Peace
Des29 и при нас така се е случвало...хем дърпа, хем пищи, хем като zахапе zърното иzвива малкото гаднярче #Crazy...аz обикновенно я оставям да си пореве и след 30 мин. като се умори от тръшкане кльопа всичко...или в краен случай спи един час и се събужда ангелче Crossing Arms. Иначе zа дългото кърмене, аz си приzнавам, че в началото ми беше много терсене и яко се шашках, че не ми стига млякото...ама един ден каzах "майната му и кърмене, я колко деца си растът zдрави и весели на адапте, ако има_има, ако не я в аптеката колко АМ...и като тръгна това мляко Wink bowuu...та винаги съм каzвала, че кърменето е хубаво нещо, но пък чак идея фикс не бива да го превръщаме Peace.
Хайде лек ден на всички, ние ще палим гумите преди да са дошли цистерните и да ни zапука градушката Mr. Green.

# 166
Здравейте и от мен!
Аз съм може би в една от най-върлите си емоционални кризи естествено несвързана с прекрасни емоции и нещо нямам голям кеф за писане. Оптимист съм голям и затова може би като падам падам от високо и много болезнено.
 Проблемът естествено е дерматита на малкия.  С диети, с цапала най-различни, а от вчера и на мляко за алергични деца. Милия така се дереше първия път и хич и не го изяде, търси мен. Ама и то мирише като храната за ку4ета и котки. Почнах да смесвам много малко от АМто с кърма и така успях да го прилъжа до вечерта, та изяде една доза само АМ. Но винаги търси после и мен да захапе. Тази сутрин хапна малко и почна да плюе и да търси пак мен. При което сърцето ми се къса. Аз цедя и хвърлям, че ако се окаже, че няма връзка с храненето да мога да продължа да го кърмя. Оф , ама стига съм ви разваляла настроението  Blush

Обаче хич и не съм в час с храненето  с АМ, той снощи и през нощта рева пробвах с гушки, но не би. Храних го, но и колко се дра милия.

Не съм ви чела подробно, че и сървъра тези дни беше много зле.

# 167
  • Варна
Здравейте!  Simple Smile
Благодаря на всички, които вчира ни поздравиха. Като за минипразник нямахме интернет почти целия ден. Така е. Гадости.  #Crazy
Gerylyn, и аз не съм на кеф. Преди време писах, че емоционалното ми състояние не е особено положително и често изпадам в глупави дупки от глупави неща. Често дребни, естествено. Кога ле ще вляза в час?!  Thinking
Честито на BON_TONI и малкото слънце! Хубави са тези неща!
Des29, дано бебка е послушничка и папка от на мама млякото, че то си е нааай-хубаво!
Ние ходихме по Морската градина и сега аз съм каталясала, ама познайте Александър дали иска хда спи или да си играйка!  smile3516
Отивам да правя пюрето.
Поздрави на всички ви!

# 168
Хич не се чуди!Ще заспи я,предполагам така се е заситила,че цяла нощ не се е будила. Simple Smile Според мен децата се изнервят,когато кърмата не тече със силна струя(както в началото на всяко сукане) и понеже им се налага да направят усилие за да сучат а са гладни,се дърпат назад обидени.. Това поне го забелязах при бебка.Първите 1-2 мин суче настървено,и после ела да видиш бутане дърпане,извиване до заден мост почти  ooooh! И рев до небесата!В такива моменти за майката е ужасно трудно да се въздаржи от решението за АМ.Но да ти кажа когато видях че заспива веднага,че е спокойна и кротка,се успокоих и аз и всякакво чувство на вина и всичките ми терзания се изпариха. Peace Може би донякъде форума ми повлия негативно,мисля че понякога кърменето се превръща в фикс идея и едва ли не неуспелите да устискат до 6-тия месец се обвиняват и се чувстват непълноценни майки.Някаква излишна истерия съзирам понякога.Във форума всички са надъхани да кърмят до дупка,но не винаги нещата стоят така както на нас ни се иска. Stop
Mного си права да Peace,аз също ужасно се дразня на фикс идеите свързани с кърменето - а определено нямам такава Stop А по въпроса със спането тази нощ си беше както винаги,то зверчето си е зверче Mr. Green Първо сука в 2ч,а после към 4 като се ококори и то не беше кикотене и премятане не беше чудо в креватчето и така около един час - и аз с нея съответно.По едно време заспа и така до 6 - изпрати баща си на работа и като я натиснах до мен на спалнята та до 8:30 Grinning
Иначе няма проблем със сукането от снощи насам,важното е че вече разбрах как мога да реша вечерната изнеревност когато я има Wink
Досега бяхма по кафета и Вяра се държа подобаващо - не съм я гушкала издържа в количката даже си и подремна Crazy
Ох и най важното - най сетне напълнихме памперса както трябва от което съм безкрайно щастлива Party Crazy Party
Благодаря ви момичета за мненията и съветите по моите питанки Hug
Исках да ви питам за чадърчетата за колички-те се купуват отделно доколкото знам или поне нашата няма такова.От къде да купя?Как мислите върши ли работа? Thinking
Мнооого целувки и прегръдки на всички Heart Eyes

makaui daniela моите съболезнования за загубата Praynig

# 169
makaui daniela, искрени съболезнования и от мен.

съответно изводът за мен - има и по-лоши неща.

BODLIVATA, то и аз си казвам стига детето да е добре, лесно ще преживея, че няма да го кърмя.Но само като по4не да плюе биберона и да се навира в мен плачейки, ми текват сълзите. Не е ял вече 4ри часа, но и сега грам не хапна от ле4ебното мляко.Ще си изяде ръцете, блузата ми, посяга към шишето, но като усети, 4е не е кърма и даже плюе.

doritt, аз вероятно ще съм във Варна август и целия септември.

Сега се заравям във форума за хранене с АМ.

# 170
Gerylyn, приключихте ли с кърменето?
Много ще се радвам да се видим. Party Пък и децата да запознаем. Flutter

# 171
И аз съм в ужасна криза. Все чакам да отмине депресарският период и все не ме огрява. Съдирам се от рев всеки ден, било заради наддаването, било заради това, че вече съвсем се отказа от гърдата, било заради това,че дори и от шише( уж лесния начин) пак не приема храна никаква. Толкова съм изнервена и изтощена от постоянните неуспехи,че постоянно се карам с мъжа ми. За капак Еми пипна някакъв вирус. Вдигна Т, кашля ужасно, носът и е запушен. Освен това и зъбите решиха точно сега да напъват. А  от гадния вирус и аз намазах.
Толкова много искам да кърмя и се чувствам толкова некадърна и неуспяла майка. До скоро поне заспала не ми отказваше и все таях надежда,че ще възстановя кърменето напълно, но илюзиите ми се разбиха. Производството ми намалява стремително, въпреки зверското изцеждане. И вече спирам с употребата на всякакви лактогонни препарати. Ще се помъча да преборя чувството за вина, заради неуспешното кърмене. Ще давам кърма докато все още тече нещо и толкова. Ами така,де! Толкова майки не са успели и ден да кърмят, а лоши майки ли са?!

Сега моля да ме извините за ужасно мрачните постинги. Напоследък не съм на себе си.

makaui daniela мила, искрени съболезнования. Скоро и аз загубих много близък човек, прекрасен човек, който означаваше много за мен. Дори не можах да се сбогувам. Пожелавам ти да намериш сили да се съвземеш бързо заради двете ти слънчица,въпреки болката,която винаги ще носиш.

# 172
Лили, мила не се отчайвай така. Какви ги говориш? Та ти си слънцето за твойто ангелче - как така некадърна и неуспяла майка?еййй момиче я не се наричай така Naughty Та ти кърмиш цели 5 месеца и правиш всичко възможно това да продължи.Напоследък и други се оплакват от подобни проблеми така че не си само ти. Примерно в жегите напоследък,знам,а и тук се писа че бебчетата не се хранят особено много.Просто то и на нас не ни се яде от тия горещини.Както казва БОДЛИВАТА "не винаги нещата стоят така както на нас ни се иска" (относно кърменето имам в предвид) важното е детенцето да е доволно и спокойничко.Я виж какви бузки сладки има Емито,радвай и се такава каквато е - това че е с половин килограм по-лекичка от някое друго бебе няма значение,щом е здрава и усмихната.Айдеее изчетох ти една лекция  Embarassed Извинявам се ако  съм досадила  - приемам забележки Blush
Момичета,недейте така с тези лоши настроения - те проблемите край нямат ама ще се борим няма как Peace Само да сме живи и здрави всичко ще си мине по реда и ще се оправи Praynig
 За всички по една голяма Hug

# 173

makaui daniela, приеми моите дълбоки съболезнования. Незнам какво да кажа. И аз съм далеко и знам колко е трудно...
lilli, какви са тея угризения  Naughty
Ти си най, ама НАЙ  добрата майка на своето дете! и какво като приключвате с кърменето - та ти кърми успешно ЦЕЛИ 5 месеца! Дала си най-добрия старт на детето си, сега вече по-важното е да се чувствате спокойни а не да се кърми на всяка цена. Няма такова нещо като всичко или нищо в кърменето. Ако продължава да приема от време на време гърдата - предлагай. Ако се отбие все пак ви остава връката помежду и толкова много други неща да им се радвате. Това вече не е толкова важно.
По добре почини, ако трябва дай бебето на някоя баб за няколко часа, размисли какво искаш точно и как ще продължиш - дали да се бориш да възвърнеш кърменето(и това е възможно стига да си решена на всяка цена да го направиш) или да се отбиете и да намериш друг начин да се гушкате и да си набавяш  това чувство за топлота с бебето. Но да се самообвиняваш е безсмислено. Независимо дали кърмим или не - няма по-добри майки от собствените Peace
Gerylyn, аз така отбивах сина си преди 3 години - той реве, млякото тече, аз тикам биберона. Накрая накрах таткото да го храни и той прие шишето от него. Ама да не му е горчиво млякото? И каква ще да е тая алергия дето кърмата пък да ме му понася? А и лактозната непоносимост не се проявява с обриви и екземи. Ако е проблема в кърмата може да е само лактозна непоносимост. А към белтъка на кърмата неможе да има алергия Rolling Eyes Колко време ще му даваш това мляко? А да не би да е горчиво?

# 174
Герилин, я кажи какво точно му е на Дани. Ако си писала вече, само кажи каде да го търся.
Питам, защото и моето дете се драпа постоянно по гушката, и има леко изсъхнала кожичка по раменцата, но докторите казват, че не е алергия, нито дерматит.

makaui daniela,приеми и моите съболезнования. Hug

# 175
Пак съм аз.
Des29 благодаря ти мила, че отново откликваш на моите терзания и неволи! Просто понякога ми гърмят бушоните. Добре,че ви има, теб и всички мами тук. Ще гледам да не съм толкова черногледа занапред. Как е твоята пораснала кукличка? съжалявам,че не се включвах тези дни и пропуснах толкова рождени дни. Добре,че не е пострадала миличката при падането. И аз все треперя,че скоро и моята ще спретне някой такъв номер. Много шават вече бебешорите.

[desi] много благодаря и на теб за подкрепата! Винаги много са ми помагали и успокоявали твоите постинги(понеже чета абсолютно редовно от януари). И на мен все ми се иска да спра да я тегля, но не успявам да устискам. Главно ,защото се надявам,че този път най-накрая усилията ми ще дадат резултат. Винаги се разочаровам обаче. До следващия път,когато решавам,че не е възможно да не е наддала... и така до побъркване.
А и моята майка луда ме прави с разни теории, дето ми развива за захранването, водата, сока и кво ли не. И вече така сме се изпокарали, че идва само веднъж седмично за по 2 часа и толкова. Хем ми е мъчно,че сме в кофти отношения, хем не мога да издържам натякванията,че не си гледам добре детето. Преди така се радвах като идваше да ми помага, а сега уж за малко я виждам и пак се дразня, но така ще е.

пеперудка толкова ми стана мъчно като прочетох за Мони. Миличка, стискам палци да се оправи бързо. Стига толкова е страдала душичката! Тия памперси са отврат, ама с пелени като едно време ли да ги гледаме?! Бъди силна и не се отдавай на мрачни чувства! Непременно пиши как вървят нещата!

БОДЛИВКЕ и нашите бузки бяха така. А имахме и суха кожа по крачетата и вратлето. И ужасна зелена слуз в акото ,и то много. И пищеше  страшно от гърдата.  Сега изчезнаха кожните проблеми, слузта намаля, но още я има, а апетит към нищо от опитаните неща не проявява. Като видях снимката толкова съжалих,че не съм снимала Еми как суче. Поне спомен да ми остане. Е, вече е късно. От няколко дни не ще дори да помирише гърдата. Но здраве да е! Сега е толкова спокойна, че чак не ми се вярва, че се съдираше от рев.
Да ти е жива и здрава Дари! Малко късно за поздрав, но нека расте красива, умна и с късмет малката принцеса!

# 176
Des29, права си. То на мен всъщност не ми е криво толкоз от факта, че е на адапте, а че имам кърма за две бебета, и той си я търси, а аз му се "дърпам" така да се каже, пък после и я хвърлям.

Но пък днес съм само за снимки на Плейбой- бомбясвам се отвсякъде. И с тоз влажен поглед  Mr. Green

Обаче аз си изнамирам  плюсовете и в некърменето.
Надявам се на по- точен режим, което е добре и за цялото семейство. Както и факта че ако не съм на строга диета ще мога да готвя по-разнообразно и за останалите членове на семейството. Че те не разнообразяват много, понякога от солидарност. Плюс това ще мога да приемам млечни, което надявам се ще спре разрушаването на зъбите ми. Кое дете ще иска майка без зъби и т.н. и т.н  bowuu

Сега ми е важно да успявам да се справям с напрежението в гърдите и с храненето на Дани с въпросното мляко.

Това горното се опитвах да постна няколко пъти. А сега ако успея и да ви кажа,
Млякото ще давам поне 3 дни. И аз незнам на какво реагира, но е факт че 2 месеца съм на диета, и то без вси4ко за което може да се предположи, че е алергени и само от диетата не може да ес изчисти.

Млякото не е горчиво, но пък мирише както като влезеш в магазин за храна на кучета и котки. Приема го детето, но най-вече в позата в която аз го кърмих, гушнат  и то от мен. Но като се понасити и избутва шишето и започва да ми дърпа блузата. С баща си снощи беше яко рев. За тази вечер ще видим. То и аз си мислех, че ако се отделя от него ще му е по-лесно, но няма как и кой да го гледа денем.

doritt, да писала съм, но помня ли в коя тема. Само знам че на 26/04 започнах строгата диета, така 4е може по датите да се ориентираш. Ох , викат ме...

# 177
Здравейте, милички  Hug

Не съм писала отдавна, но свекърите ни бяха на гости и нямах кога  Rolling Eyes

Не съм изчела всичко, но искам да кажа:

Лили, какви са тия черни мисли, бе, душа? Ще те пляскам, ей Mr. Green Я грабвай утре количката и те чакаме в училището!

И друго - момичета, кърмим кой колкото може! Не се тормозете излишно, не си мислете, че сте лоши майки и незнам още какво. Важното е вие и бебковците да сте спокойни, да се радвате на миговете и малките неща, а пък кърма или адапте - важното е да похапват нещо  Mr. Green
Аз се ядосвах, защото имам кърма за 3 бебета, а няма кой да я пие, ама какво сега-като не иска Алекса как да я накарам да "смуче" насила. Колкото мога ще кърмя - все пак почти 6 месеца се кърмим вече-началото сме го дали, от там нататък каквото-такова!  Peace

Ние сме иначе добре - излизаме сутрин и вечер, папка Али пюре от морков на обяд и плодово след обяд и така!

Гушки на всички! И по-ведро, ей!  Hug

# 178
Леле милички какви са тези лоши емоции тук! Все ще се намери някои гаден проблем да ни разваля настроението!
makaui daniela моите съболезнования  Cry Толкова ми става мъчно като чуя такива неща..Дори нямам думи за успокоение, защото незнам дали изобщо нещо би те успокоило в такъв момент Sad
lilli защо си се стресирала така, мила? Ама ти си кърмила Еми толкова време! Аз какво да кажа, трябва да се гръмна, че давам отдавна адапте. А и щом бебка не иска, нека пък да е както иска. Ако АМ и харесва повече може да започне да си наддава, ти да се успокоиш, а като ти си спокойна и тя ще е! Не се притеснявай нали знаеш какво става с момиченцата, които не си изяждат манджичките Wink - Стават манекенки Grinning Успокой се, важното е детенцето да е живо и здраво, жизнено, каквото е...!
Gerylyn горкичкият Дани и той се измъчи Sad Толкова време с тая кожичка и пъпчици Sad Дано сега му дърпаш мамината млекоцентрала за добро и дано този път всичко се оправи. Най-ужасно е човек като не знае къде е проблема и как да го лекува  Close  Късмет!
Сега да кажа за нас...
Излязоха изследванията. Урината е стерилна, но във влагалищния секрет има умерено количество от бактерията Klebsiella pneumonae. Лошото е, че е резистентна на почти всички антибиотици, без Бисептол, който не се дава на малки деца. Лекарят каза, че тази бактерия е 100% от вътреболнична инфекция. А за да се справи болницата с нея трябва да се срути сградата. Всичко е пропито от бактерии... Shocked
Пуснахме за всеки случай нови секрети и сряда ще видим. В лабораторията ще заложат и антибиотици от 3-то поколение.
Гадна работа и аз нямам настроение. Лошото при мен е, че много често ми става жал за детенце. Все ми е една миличка. Като излезем някъде и направо се чувствам виновна, че съм я оставила в къщи. Мъжа ми иска да излезем само двамата, а аз все искам да вземаме и Моничката. И съм с една слаба психика, сега с тия бактерии все ми се реве. Ама държа се. Ходя по лекари, разпитвам, пускам изследвания - трябва да направя най-доброто за детето, няма как.
Уф, абе много гадна стана тая тема, все нещо се случва... Дано нещата за всички се развият по най-добрия начин и бебета и мами да бъдем щастливи!  Praynig

# 179
Пеперудка, дръж се, ще сте справиш Simple Smile Стискам палци, вече лошото да е минало Simple Smile Много ми харесва новата ви количка, честито !!! .... и със здраве да си я ползвате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт