Отговори
# 15
# 16
Здрасти от мен Simple Smile
Lika Heart Eyes много си мила, благодаря!
Не можах да гледам Клео по тв, защото нямаме ББТ Sad Много съжалявам,...да каже, който е гледал, моля Simple Smile
По отношение на захранването - аз не замествам почти нито едно от храненията с пюре или каша. Казвам "почти" защото сигурно в седмицата веднъж се случва да заместя....Боби има 5 -6 хранения по 160 мл АМ /ам+вода/, някое от храненията са по 180, но много рядко.
Не изяжда повече пюре от 100 грама Simple Smile Без разлика дали плодово или зеленчуково....Сокче от ябълка съм давала няколко пъти, разредено с вода 50/50. Давам и каша оризова, безмлечна или млечна ориз+царевица. Понякога слагам 2 лъжички ориз в пюрето или от млечната ориз+царевица слагам в нощното мляко- за засищане- но няма полза Simple Smile 2-3 пъти съм слагала и Плазмон-ки на прах, но не съм забелязала кой знае какво засищане...Нямаме такъв установен "режим" като Бодливка.
А и Бояна продължава да се събужда вечер...според лекарката - защото не я храня достатъчно #2gunfire, трябвало жълтък, месно пюре и др. Последните 2 вечера не се събуди от 23ч. до 05:30, което е голям рекорд Simple Smile
Според нашия кантар тежи 7500, кое според мен си е добре за 6-те месеца, които прави утре и няма признаци на недохранване.
Когато я храним с пюре казва "ам" Simple Smile
А "ма-ма-ма-ма" казва главно когато е ядосана и е пред разплакване Simple Smile
Приятна вечер от мен
Честит рожден ден  Таnitaia !    bouquet

# 17
Копвам си постинга от темата в Майки..

Хриси и Кали,бяхте невероятни!  smile3501   bouquet

Аз по едно време реших че Хриси си е тръгнала,като видях във втората част Кали сама срещу Христова...а Мръцков беше направен за смях,страшно се изкефих!Като взе от немай къде да говори как нищо не било гласувано още,как щяли с Адемов да съгласуват законопроекта с този на Христова-Велчев..?! Shocked Тя не спомена нищо такова.
А,и въпроса поставен от Хриси за това децата не би ли трябвало да са най-важния приоритет беше върхъ! Peace Само така!
И дано наистина поканата за присъствие на предстоящото заседание не е само изказване за пред медийте!

# 18
# 19
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, милички!
Благодаря за съпричастността на всички!
Клео, Мишленце - Браво момичета! Страхотно се справихте! А, ако някой не е гледал предаването, видях в темата за протеста, че Салай го е записала и е пуснала линкове, за да може да се гледа от пропусналите го!
Вили - радвам се, че сте се сдобрили набързо с татито! Ей, браво на Али - става все по-послушна малката принцеска! Първо оставя маминка да се наспи, след това слушка по разходки с кетгуро...все по добричко да става детето! Честита ви първа голяма самостоятелна, безколичкова разходка! За спинкането заедно с бебчето, хич не се притеснявай, ние сме така от третия ден след като ни изписаха! Важното е детето да е спокойно, а и мама и тати да се наспиват все пак! Целувки!
Ниуниа - бързо да си оправяш нета и непременно да кажеш резултата!
Росита - тя и нашта педка, като вашата - меса, жълтъци ... и както е тръгнало, май след месец-два и на нашите манджи трябва да я подкарваме! За събуждането и Алекс си се буди, за да папка през ноща. понякога в 1ч, понякога в 4 или 5ч Има време ще свикнат децата!
лилли - честито ви обръщане!
Бодливата - и на мен ми беше полезно инфото ти! Благодаря!
Сега за нас! Ние с мъжото се сдобрихме! Алекс си хапва добре, но май се запече от ябълката с моркови и доста пъшка детето докато се изходи. Утре смятам да му въведа и тиква, та дано го поразхлаби! Ми от нас толкова! Отпрашвам към кревата!
Целувки на всички и спокойна нощ!

# 20
Lika, само да ти кажа /сигурно си знаеш  Simple Smile/, да не даваш много от тиквата в началото, че е малко трудно смилаема, особено ако е с картоф. Иначе Бояна много харесва тиква, пак е от градината на баща ми, но когато е смесена с картоф или морков, въпреки че давам незначителни количества, по-трудно се приема отколкото например картоф и морков, може би заради целулозата, която съдържа.
Клео и Мишленце, гордея се с вас  bouquet  bouquet
Лека нощ от мен и сладки сънища Simple Smile

# 21
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Rosita - благодаря, мила! Мислех да дам ябълка, морков и тиква, понеже не намерих само тиква, но така както казваш, ще взема да дам само мъничко на обяд, а след обяд ще дам круша, малко да му олекне на детето! Още веднъж благодаря!

Мами, сетих се още нещо да питам! Оризовата каша на Нестле е безмлечна, та въпросът ми е, понеже си се кърмим и после предлагам другите храни, как да процедирам с кашата - мога ли да я разреждам с вода, след като вече си е взел млекцето или е задължително с мляко за се прави?

# 22
мога ли да я разреждам с вода, след като вече си е взел млекцето или е задължително с мляко за се прави?

може. Но само ако ще я даваш след кърмене и то помалко. Т.е. ако не заменяш с нея хранене, а я даваш като допълнение.

в края на краищата бебето трябва да приеме мляко+каша+водичка/последно от момента на захранването/, дали кашата ще е млечна и ще пие вода или обратното не е от голямо значение, но само ако си сигурна, че е изпило нужното мляко/т.е. папате след цокането/

Я кажете нещо за ориз с рожкови кашата на нестле. Някой давал ли я е? Аз мисля с нея да почна, защото тука няма Фризокрем и май само тая за алергични деца намерих. Е има и чист ориз де, ама ако тази е по-вкусна newsm78

А ние крадем корички печен хляб от масата като папа мама Mr. Green Ама още не сме се захранили де.Пробва да си го вкара в устата, ама явно се стресна от това, че е твърдо и му се намръщи Crazy Много беше смешен.
Седим вече на дупе с опора(В количката примерно), ама не и самостоятелно още, та яз ще чакам още за захранване. Тея дето късно ще захранвате с какво мислите да предлагате водата? с биберон или с чаша с накрайник? И дали вода или чай ще предлагате?

И ние ядем нощем много все още. Но вече с някакъв ритъм  т.е. не суче нон-споп а прави паузи. Между 20 и 24 часа спи непробудно, после почва на всеки 1-2 часа да папка и така докато се навирчи около 7 наспан. И почва едно крещенеееееееееееееее.....ушите ми са заглъхнали вече. То големи писаци голямо нещо е из нас.Вика и си се радва на гласа.

Много иска да стои прав и поскача, ама мама няма ръчички вече. Сам стои в количката примерно само ако има публика да му се маймуни. Blush Заспива само на ръце инче/с цица в устата или шише с кърма/. Де и ние такъв късмет да заспим ядейки пюре  hahaha Ама ако ще заспива на пюрето веднага го захранвам Joy

# 23
Момичета, много ви благодаря за подкрепата и за поздравленията  Hug
Надяваме се наистина малко по-малко да тръгнат нещата в правилната посока, никой не се заблуждава че ще постигем всичко веднага, но живот и здраве след няколко години се надявам да сме променили много нещата и дай Боже да се замисля за 2-ро Blush, че в момента ми изглежда mission impossible Tired

# 24
Седим вече на дупе с опора(В количката примерно), ама не и самостоятелно още, та яз ще чакам още за захранване. Тея дето късно ще захранвате с какво мислите да предлагате водата? с биберон или с чаша с накрайник? И дали вода или чай ще предлагате?

Деси и аз се чудя водата как да му я давам, нещо много се съмнявам че ще я пие Rolling Eyes Ако се дава чай , какъв може да е той? А за тоа дали с шише или с чаша, чувала съм че е по-добре с чаша, ще пробвам, пък ако не ще ще пробвам и с шише, той не че шишето много го обича.
Ако имаше как да му я давам с цица щеше да е идеално hahaha

# 25
здравейте и от нас
клео,мишленце бяхте супер  newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501
честито на порасналите бебоци да са живи и здрави и много послушни
на нас днес ще ни бият ваксинката 3 прием и след 2 седмици ще даваме месо,иначе сме пораснали вече тежи 7150 и е висок 68см.пораснал е с 5 см направо ме изуми моя сладък син.

# 26
  • Варна
  ura
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ДНЕС НА КАЛОЯН НА VIVKA! ПОВЕЧКО ПОСЛУШНО И МААААААЛКО ПАЛАВИЧКО ДА Е ДЕТЕНЦЕТО! ДА Е ЗДРАВО И УСМИХНАТО!!!
   party023
Поздравявам ви и аз, Клео и Мишленце!!!  newsm10 Сноши строих се аз точно на време и като загърмя и затрещя! Такава буря се изви, дъжд и вятър и ... революция! Рекох си: "Това е знак! Промените в името на каузата започват!"  Grinning Браво, момичета! Идглеждахте чудесно и се представихте блестящо!
Наш Александър се върти като пумпал, но още не се е обърнал.  Sad Чакаме. За пюретата-още се тормозим с плодовите, но имаме малък напредък.  Днес и ние сме на ваксина, че нали бяхме болни и прескочихме.
До после, момичета!

# 27
Здравейте мамчета!

Клео и Мишленце бяхте страхотни наистина!  newsm10
Дано по-скоро усилията ви дадат резултат!

Наш Александър се върти като пумпал, но още не се е обърнал.  Sad Чакаме.
И ние сме така споко. Бояна се врътна по веднъж два пъти още преди близо 2 месеца и от тогава се е заинатила и неще да се обръща ... ама ако иска  Laughing

[desi] твоя сладур голям бандит  Laughing скоро ще те издебне сам да се захрани човека  Joy
И Бояна се опитва да ги прави тези номера. Вече ми седи в скута като я прикрепям за хълбочетата и се сърди като я сложа да легне.
Аз тази каша Фризокрем и тук немога да я намеря, та и аз се чудя каква да давам  newsm78
Още като бременна ми подариха една чаша с накрайник на Авент, та мисля с нея направо да пробвам да предлагам по малко чайче, но още не съм измислила какво, то има разни тук бебешки , та от тях де. Мисля, че само вода няма да я иска.

# 28
  • Варна
Имам чаша с накрайник от Светлин. От тези с тежките дъна, дето не се обръщат. С такова желание и кеф я купих, а детето изоооообщо не я искаше. Имам познати, които са си изгледали децата с такива чаши. Дано на бебчовците им хареса. А после... beer  Grinning

# 29
ДНЕС, 15.06.2006 г. моето декемрийско януарче /или януарско декемврийче/ БОЯНА става на ПОЛОВИН годинка Heart Eyes
И по този весел повод - почерпете се Heart Eyes

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 10:22 от Rosita

Общи условия

Активация на акаунт