Отговори
# 105
 БОДЛИВАТА  благодаря за инфото. Жълтъци и аз смятам да не рискувам да давам в тези жеги, и от кисела ще се откажа. Много се радвам, че го има този форум и че могат да се научат толкова полезни неща.
Благодаря ви майчета! Hug

# 106
  • Madrid
Здравейте на всички мънички душички Laughing
 Фрина,аз също знам за Калгел,че облекчава!Такива отзиви съм чувала.
 Стефания,давам каша всяка вечер в изцеденото ми мляко през деня,2 чаени лъжички след като е цокал и съответно заспал на гърдата.Така спи 4 часа,за нас са много Crazy
Иначе не бързам със захранването,дала съм круша,ябълка и каша,захранвам от 15 дни.Днес ще дам и плазмонки,да видим-надеждата крепяла Joy
Днес бяхме на басейн,с бебка-много добре ни се отрази Party
Това е от нас,лека нощ Hug
О-о!Забравих да приветствам новата мама  bouquet

# 107
Добро утро дами,  Grinning
Аz да се пооплача малко_кифлата вчера цяла вечер мрънкоти и се носихме до 23 на ръце Tired...боли ме яко гърбинта...ама ЯКО. Вие какво правите в такива случаи?
и  още едно въпросче_като ходите по басейни, ясно че там водата не е топла като във ваната, няма ли опасност да се zатрудни лактацията или дори да се zапушат каналчетата newsm78...

# 108
Здравейте от мен и Калоян!

дано не сте ме забравили! Embarassed
Не съм се весвала във форума от цяла вечност, но нямам нет вкъщи и нямаше как  Cry Сега съм за малко в офиса да побачкам и използвам случая да поздравя всички майки и бебчовци  Hug

Накратко за нас - Калоян расте с пълна сила (на 02.06 беше 7,600кг и 66 см.) Опитва се да се изправя, върти се като пумпал и иска да сяда. Усмихва се на всички и се радва като му обръщаш внимание. Храним се 5 пъти. Вече е предимно на АМ (аз още се цедя, ама само вечер и почти символично). Захраних го като стана на 5м със зеленчуково пюре и отскоро заместихме цяло хранене - изненадващо за мен ама много му харесва. Другите хранения са само с мляко. Вече мога да кажа, че имаме доста твърд режим (той сам си го създаде) и ми е много по-лесно - даже намирам достатъчно време за себе си.

Имам много да разказвам, ама ще ми отнеме цял ден  Joy, а нали съм дошла да свърша малко работа. Вече много ми се иска да се върна за постоянно на работа, но не искам да си отавям детенцето  Sad Ако имаше някакъв начин да идва с мен..... hahaha Хем и надница да му върви  Laughing

Засега толкова - ще гледам да намеря време да поизчета малко и да пиша по-често.

Поздрави на всички.

# 109
Добро утро дами,  Grinning
Аz да се пооплача малко_кифлата вчера цяла вечер мрънкоти и се носихме до 23 на ръце Tired...боли ме яко гърбинта...ама ЯКО. Вие какво правите в такива случаи?
и  още едно въпросче_като ходите по басейни, ясно че там водата не е топла като във ваната, няма ли опасност да се zатрудни лактацията или дори да се zапушат каналчетата newsm78...

Ами като мрънка си я оставям да мрънка!Досега се е случвало два пъти да съм я носила на ръце.Така си я научих да си заспива сама.Никакви песни и танци на народите.Ако на всяко мрънкане тичам до стаята,луда щях да стана. Crazy
Има един много готин лаф:"Мъж,дете и куче-както ги научиш.." Mr. Green
А за басейна според мен излишно се притесняваш.По-скоро е кофти за яйчниците хладката вода.Аз топли вана или душ не взимах докато кърмех,че почваше да ми тече кърмата още в банята.

# 110
  • Madrid
Ами не съм забелязала да има някяква промяна в гърдите  newsm78Даже мисля днес пак да ходя,поне мога да раздвижа застоялото си тяло с плуване,обожавам да плувам Heart Eyes
От няколко дни имаме кошара и на Самуил явно му харесва,защото постоянно се върти в нея Simple SmileДа,ама той може от гръб по корем и съответно като се измори започва да мрънка,че умалява и мама трябва да помага да се завърти отново Joy
Днес ще му предложа морков Rolling Eyes
Лек ден и приятни разходки Hug

# 111
  • там където ме зове сърцето!!!
   uraЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА БОЯНА,ВИКТОРИЯ И ДИМИТЪР!!!!ПОЖЕЛАВАМ ИМ ВЕСЕЛО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!!! ura

# 112
  • София
Ами като мрънка си я оставям да мрънка!Досега се е случвало два пъти да съм я носила на ръце.Така си я научих да си заспива сама.

ами то си е до дете. Можеш само да се радваш, че Дари не ти реве да я вземаш. Аз Вики като я оставям да си мрънка, то мрънкането преминава в рев и писъци, и ако не я взема ще си плаче с часове. А, повярвайте ми, и доста съм я оставяла така, ама то си знае - почва да се дере до задушаване. Така че при мен лафа 'да не го научиш на ръце' не важи - на тази възраст не ние, а бебето ни учи. Нали и доста инфо има по въпроса как така се чувствали по-сигурни и  уверени. ... Пък и какво лошо има в това да си го гушкам (е, за ръцете и гърба ми освен...) - тези дни бързо ще минат Praynig и само след няколко месеца като почнат бебешкия пубертет трудно ще си открадваме и по целувка. Така че, мами на бебета манипулатори и ревльнковци  Mr. Green - носенето на ръце е само период на израстване. Simple Smile
surfline,  аз ползвам мазила от рода на Финалгон, Диклак, Алгезал - облекчават поне.
А за приспиване ние си имаме безотказерн начин - само на гърдата.  Tired
ЗаТ на водата в басейните си мисля, че няма да е пречка на кърменето... стига после добре да са почистени и подсушени гърдите. Надявам се и аз скоро да пробвам водата на морето, ама то с тази "Градина" май тази година ходенето ни все повече става мираж. Sad
А, да ви кажа какъв номер е измислила Вики от няколко дни - вече се придвижва ... с въртене от по гръб по корем и обратно  Laughing ... и постига незавидни разстояния за нула време. Сложила съм едно голямо одеяло на пода да има пространство да се разгърне. Иначе тя от повече от 2 месеца се въртеше, ама само еднократно, сега е обогатила програмата Simple Smile

# 113

Ами като мрънка си я оставям да мрънка!

БОДЛИВАТА, при нас го няма тоя филм...пробвала съм го поне 10 пъти...рев, рев, рев, дави се, кашля, пак рев..и така до 45_50 мин. съм иzдържала...само един път zаспа от иzтощение и цяла нощ хлипаш не сън, милото...не ми даде сърце повече така да я оставя Confused
А като я вzемеш на ръце или ако я сложа в кошничката zа колата се умирява zа минути и почва да се хили...явно съм случила на бебе с диплома по актьорско майсторство Whistling Tired...

galita, 10х имах един Финалгон и се наклепах с него...по се живее Sunglasses...

А zа басейните ше се метнем с татенцето преz уикенда, че ми е zажадняла душата zа водичка Laughing Hug...

На всички мими рожденничета ЧЕСТИТО...МНОГО УСМИВКИ И ЛУДОРИИ.

# 114
здравейте, мами!
Вече почти никой не пише. Големи жеги, големи разходки... Ама е готино.
БОДЛИВАТА диагнозата ни беше като вашата. Макар,че вече не съм убедена, че сме с алергия. Поне не точно тази. От НА мляко нямаме реакция никаква, от пюрето от кайсия-също, макар че много бях предубедена за него и с такъв страх го дадох. Освен това ,въпреки че спазвам много строга диета, съм давала замразена кърма от времето,когато съм яла всичко, единствено акото стана по-рядко и повече на брой изхождания, ако въобще се дължи на това. Така че... Помня Деси беше писала веднъж,че кърмените бебета след третия месец могат да се справят с белтъка на КМ. От друга страна нашта педи е твърдо убедена,че такава алергия при кърмено бебе е направо "екзотика", както сама се изрази. Но тук в бг-мама и в Дира е пълно с майки,които са на страшни диети месеци наред, заради това. А и като знам как с един поглед ги поставят тия диагнози... Човек не знае на кого и в какво изобщо да вярва. Отдавна се канех да те питам какви бяха симтомите при Дари,но се разколебавам, защото това едва ли ще ми даде някаква яснота по въпроса.  Нашата педи реши,че трябва антибиотик да ни дава, защото това били прояви на бактерията Еширихия коли, въпреки че в два пъти направеното микробиологично изследване на акото нищо не се изолира. А атопичния дерматит го разглеждаше като себореен... И още тогава , преди 2 месеца и половина жестоко се засегна, че не и се доверявам и поисках направление за гастроентеролог и така.
[desi] , понеже все пишеш за 1200мл мляко ,които са максимума производство на кърмеща мама и тн, има ли вариант консумацията на бебето изобщо да не достигне до това количество? Искам да кажа,че моето бебе повече от 650 и то в редки случаи , не може да поеме. Знам , че това е частен случай, но ако имаш инфо по въпроса, много ще съм ти благодарна за всякакъв съвет. Винаги се успокоявам с думите ти,че щом мокри памперсите,жизнено и щастливо е, и 100гр да качи на месец , всичко е наред. Но като виждам другите бебета как наддават и като знам с какви усилия я храня и как често се случва да не изяде и 500 за денонощие... От друга страна сме имали седмици ,в които качва по 20 на ден при същото количество храна. Знам,че при вас няма практика да се гледа толкова кантара, чела съм почти всичко,което си писала и на теория ги знам нещата,но понякога ужасно се сдухвам, като видя ,че вече и тримесечните бебета тежат с по килограм повече от Еми. Знам,че тези неща не са важни, че "важното е да са здрави децата, а не колко гънки имат по краката", но разликата е наистина фрапантна. Само за информация да кажа,че тя се чувства прекрасно, смее се, гука, спи спокойно,отдавна вече дори не се случва да плаче. Но въпреки това се притеснявам много.

# 115
Здравей Лили,не знам дали в България са познати тези линии на растежа, но ако това ще те поуспокои можеш да сравниш мерките на твоя бонбон с тези тук. http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/cj41c018.pdf

Тами, драго ми е да те видя тук. Mr. Green Гледам времето се затопли, крайно време е да си запознаем децата. Flutter

# 116
Момичета, привет от мен Simple Smile
Жегите ни понасят много зле, Бояна не може да спи вечер Sad и естествено и аз покрай нея...
Аз и дадох пюре с пуешко и морков на Гербер, но тя изобщо не го хареса и за сега няма да продължаваме с месо.
На детската консултация ни казаха, че Боби е дебела, при положение че на 6 месеца и нещо тежи 7800 и е дълга 69 см Rolling Eyes Лекараката ме пита" Ама тя защо не може да стои на краката си , като я държа...още на 3 месеца трябваше да може #Crazy
Бодливата, "зорът за работа" в това положение- с малко бебе  Simple Smile обикновено го усещаш когато нямаш пари

# 117
Хайде и аз да се разпиша.
Беше ми много криво напоследък и затова не пишех, както и да е...
Бобче е добре в тези жеги и тя не може да спи обаче  Confused Вече все повече се напъва да седи и го прави за по-дълго в скута ми. Мисля скоро да започваме със захранването, че много напира да си вземе от нашето и едни жални погледи хвърля, че чак жал ми става. Има обаче малко хрема и ще изчакам да мине и тогава.
Rosita мойта Боби на 4,5 м. беше 7300г и 69см., твойта педи незнам какво би казала  Thinking мойта каза екстра е!, ама да не я храниш нощем  #Cussing out
А пък това да си стои на крачетата.... нямам думи

На море и басейн тази година не планираме да ходим, но виж вече сме редовни по балканите събота и неделя. Дребосъчка много я кефи  Laughing

Хайде от нас лек ден!

# 118
Честит пети месец на Бояна!

При нас бебетата ги пробват още от третия ден дали могат да "ходят". newsm78
Явно трябва да е някакъв вроден рефлекс.
Килограмите и сантиметрите са много относително нещо, но важно е бебето да се движи горе долу в средната линия. То, че има отклонения си е нещо съвсем нормално. Mr. Green Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 11:18 от doritt

# 119
Doritt, не става въпрос за ходене, а за стоене прав ... Simple Smile

Въпросната не я смених до сега, защото е майка на наш семеен приятел, но вече ми писна и май ще предприема действия. А когато й казах, че няма да дам жълтък и риба до една година на детето, предизвиках силно учудване от нейна страна Simple Smile

Telma, честит пети месец на твоята Бояна Simple Smile В окото има ли някаква положителна промяна?

Общи условия

Активация на акаунт