Отговори
# 120
dorittRosita благодаря за честитките! Благодаря и на мамите, които вчера ни поздравиха!  Hug

Честито и на днешните мини рожденници   bouquet

Rosita като, че ли не сълзи толкова много очето, знам ли и аз  newsm78 все си има по някоя сълзичка де. Надявам се да мине само  Praynig

Забравих да се пуфаля  Laughing вчера за пръв път кърмих сама в парка и то 2 пъти. До сега винаги съм била с някой близък, но вече се престраших  Laughing

# 121
lilli , aз нямам идея дори колко тежи бебето ми, може би нещо като 6.5кг  newsm78 - наистина нямам идея....последния път беше 5800 на 4 месеца и беше качил 300 грама за 6 седмици. Детето е живо и изглежда добре - това за мен е достатъчно. А и аз съм човек, който лесно би се панирал ако се окаже, че дето не качва затова и умишлено не го тегля, дори и да ходим на консултации.
А за количеството мляко - да възможно е да не стигнете 1200мл. Но като не ги стигнете не е проблем ако детето изглежда добре и до 9 месеца да е само на мамино мляко. Просто обикновенно като мине 8кг и бебето почва да увеличава и количеството мляко което пие - и стига до над литър на ден. Някои деца по-рано, друго по-късно.
И моя бебок не пие много според мен  - денем прави паузи по 10 часа без да близне  и грам мляко, суче вечер, но напоследък почна и доста да спи и да не суче и нощем добре. От непрестанното сукане бавно преминаваме на няколко будения - с което храненията му стават общо 4. Е няма начин да изпива по литър мляко с толкова малко хранения според мен(и то при положение, че папаме от едната страна само) - отделно пък от това сега ми прави и стачка(и то каква!), че се буди нощем гладен, неще да засуче и аз приспивам на ръце за да го нахраня като заспи... ама той спи маймунека и не яде хубаво, което пък сутрин ме побърква, щото гърдите ми са на камък. След такива нощи обикновенно през деня е тормоз да го нахранят - пак като заспи да му натикат шишето щото памперсите стават сухи Close
Но пък аз ще си чакам всички признаци за да захраня - навършване на минимум пълни 6 месеца, да може да седи седнал без упора в столче на масата, да посяга и взема храна и т.н. пък и на 9 месеца да стане - здраве да е. Цял живот ще яде друга храна - няма за къде да бързам. А и кърмата ще намалее ако захраня, затова изчаквам. Ако денем яде пюрета, естествено, че няма да суче много нощем и ще ме стимулира по-малко. А и може и да се отбие, защото при нас паузите все пак са много големи.
спирам, че ферман написах

doritt и тука бебетата ги гледат как ходят на няколко дни  Mr. Green Много са сладки.
права си - това е рефлекс, който обаче вече трябва да са го загубили и на следщите консултации най-вероятно ще проверят дали вече се е загубил( присъствието му и липсата му по-късно е сигнал за това, че детето се развива добре.)

Бодливата, няма каучукови биби на Чико тука - само силикон. Аз вече имам колекция за още 100 бебета у дома от биби и шишета - неще и това е.
Накрая ще се окаже, че точно тоя каучуковия на Чико дето немога да намеря е за него и ще се изям с парцалите ooooh!
А да ви питам - някой да е давал вода с  белите/зелените накрайници за шише Авент?  Дали да си купувам за водата като се захраним? (щото ако и това не ползваме мъжа ми вече ще ме изгони от къщи - само купувам и не ползвам после....)

# 122
Здарвейте, момичета..
И аз не пиша понеже ми е мноого криво. Лошите работи сякаш ни преследват Sad Мони се зачерви страшно много между срамните устни, ходихме пак при кожната, гледа през микроскоп и каза, че има много бактерии. Днес пуснахме урина и влагалищен секрет, да видим от къде са... А вземането на урина с тоя колектор нещо не ми вдъхва доверие, че ще е много стерилна Sad
Освен това тук не мога да се доверя на никой лекар. Още не съм открила педиатър или друг специалист, който да е добър. Ако се окаже че е от урината къде ще търся добър детски нефролог незнам  ooooh! Четох и тука едни теми, напраов косата ми настръхна.
Абе незнам толкова съм притеснена, избива ме на рев, мисля си едни лошотии...Направо ми писна вече. Не мога да се зарадвам като хората  ooooh!
Хайде оплаках се. Съжалявам, че се появявам с такъв лош постинг, без настроение. Дано не развалям и вашето!
Целувки

# 123
Пеперудка, стискам палци всичко да се оправи с Мони Praynig Казаха ли на какво се дължи възпалението? Може би ще трябва детски уролог, не нефролог?
Telma, и сълзенето на Боби спря постепенно, но тя имаше и тежко възпаление на окото, вследствие на сълзенето, а доколкото знам твоята Боби няма.
[desi], ние ползваме пластмасов накрайник на Нуби (Nuby), незнам дали е разпространена при вас тази марка..и на Бояна определено й харесва Simple Smile

# 124
Здравейте мили майчета,
Организираме протест за увеличение на МАЙЧИНСТВОТО и ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ
Присъединете се към нас в опита ни да променим живота на децата
Повече информация за протеста и исканията тук:
http://www.visx-develop.info/first_july/protest.html
http://www.visx-develop.info/first_july/
Ако искате да изкажете мнение :
Нова тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108840.0
Предпоследна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106880.0
Анкета : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108859.0

Ако искате да поразходите децата си по жълтите павета в София
Надали ще имате друга такава възможност
Заповядайте на 01.07.2006г. в 10:00 на Фонтана на Президентството
Да се запознаем и да се поразходим заедно

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 13:24 от BgViki

# 125
Отдавна се канех да те питам какви бяха симтомите при Дари,но се разколебавам, защото това едва ли ще ми даде някаква яснота по въпроса.

To щом микробиологията нищо не е показала,наистина не е много ясно. Ето така изглеждаше докато се кърмехме,като това е сравнително лек обрив,била е и по-зле.http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=831691 И аз дълго време отказвах да повярвам че е АБКМ,защото месец пи първо Аптамил(преди да ни постават диагнозата) и обрива започна да намалява.Факт!А от както започнахме Фризопепа,личицето и се изчисти напълно. Peace Все пак не се наемам да споря с доцентката гастроентероложка,с толкова стаж зад гърба си.Изследвания и ти знаеш реално могат да покажат със сигурност след година-две.Мислех да правя посявка с тампон, да натрия на бузките(имам приятелка лаборантка)но щом лицето се изчисти се успокоих малко.Ние с таткото сме били с алергий в детска възраст,на него дори на скоро му откриха нова,така че Дари си е предразположена отвсякъде.При бебка (да чукна на дърво) е в много лека форма,и щяло бързо да отшуми,но ме "зарадваха" на последната консултация че до годинката ще си го пие Фризопепа.

Two Hearts Честит пети месец на Бояна! Да расте здрава и много да радва мама и тати!  Two Hearts

Бодливата, "зорът за работа" в това положение- с малко бебе  Simple Smile обикновено го усещаш когато нямаш пари

За някои е така,но при мойта колежка нещата са други. Добре са си финансово,майка и гледа и бебето и голямото момче.Просто много се била изнервила вкъщи..  Е три месеца все пак устиска да си гледа щерката...голЕм смЕх  Laughing
п.п.Ако ще сменяш педито(до края на месеца) препоръчвам ти Илиева,за късното захранване е и не натяква за това и онова.

nenepygka тия бактерий са голема напаст! Дано се изчистят гадовете. Praynig И аз все там поглеждам,в жегите често се спарват бебоците в тия памперси,ама при момиченцата си е по-сложно. Tired

# 126
Привет  Grinning
Как сте всички в тези жеги? При нас няма някакви особени новини всичко е наред слава богу,като изключим това че вчера Вяра падна от леглото  Cry направо ми идваше да се убия.Заради мен стана и нараво вчера цял ден незнаех къде се намирам.А то милото падна изплака съвсем леко и аз веднага я гушнах и тя зареди усмивката.Да не ви разправям че бях като лист на вятъра разтреперана и цял ден ми държа притеснението ooooh! Но аз не съм важна важна е малката ми кукла,която не спира да рита да се мята по гръб по корем надига главата почти в седнало положения в количката и непрекъснато вика маммааммаа  маммеееее  Grinning
Честито на днешни и вчерашни 5-месечковци - Бояна,Виктория,Димитър,Еми и Борил! Да са здрави весели и усмихнатички Heart Eyes
Пеперудке,спокойно не се изнервяй толкова ще се оправи детенцето.Всичко ще мине бързо недей да вредиш сама и ти на здравето си мила,нужна си на малката здрава и усмихната мама Hug
Вяра от доста време си стъва на крачетата а вече като я хвана под мишничките и тя започва да се катери по мен Mr. Green Когато обаче докторката тръгне да я слага на крачета тя ги свива,сякаш нарочно Thinking
Хайде толкова от нас засега,прегръдки и целувки на всички Hug

# 127
Ох забравих да се оплаче за друго - един комар ми е наял детенцето и е на едни пъпкиии ooooh! Вие мажете ли с нещо?Тоя Цанцарин дето Лика го показваше има ли го някъде?

# 128
БОДЛИВАТА, Des29 благодаря за пожеланията да ви се връща  Laughing
Rosita няма възпаление та затова си мисля, че ще се оправи.
Des29 аз комари още не съм видяла, но мисля, че едно от тези в контакта ще свърши работа, те нали предимно вечер излизат  newsm78 хич не ми се ще да я цапотя и с такива работи.

nenepygka много гадно звучи това, дано се оправи бързо Симонка. Пък ако толкоз няма добри доктори те каня на гости тук ще намерим  Peace То по-добре да не идваш по такива поводи де.... Кажи за изследванията като имаш инфо. А купи ли си количка?

Ние май пак ще заминаваме за събота и неделя. Не ни свърта в София  Mr. Green
Хайде спокоен уикенд ви желая!

# 129
  • София
И моя бебок не пие много според мен  - денем прави паузи по 10 часа без да близне  и грам мляко, суче вечер, но напоследък почна и доста да спи и да не суче и нощем добре. От непрестанното сукане бавно преминаваме на няколко будения - с което храненията му стават общо ..
Малее, и как е през деня, реве ли много? ... Пък да вземем да ти пратим от тука една такава каучукова биба, по пощата, колко му е?
И Вики ми е в нещо като стачка пред деня - едвам я излъгвам да хапне 2-3 мин. с какви ли не хватки ... а тя много се тръшка и е гладна и й се спи, ама не знае какво да прави глупачето ми. Не ме оставя за 5 мин. денем - само внимание иска или мрънка, голям киселяк е Simple Smile Струва ми се, че напоследък доста е намаляла яденето, но ще видим накрая на месеца ще си покаже...
Пеперудка, като всяка добра майка все ще има нещо да мислиш, не се притеснявай излишно, пожелавам бързо да се оправите!
Телма, тези Раид за контактите не стават за бебета - на опаковката пише, че за бременни, деца под 3 г. и хора с дихателни проблеми не се препоръчва! Ще трябва да мислим някаква друга защита за кръвопийците ... мисля си, че все пак не може постоянно да мажем бебока с разните так рол-они и кремове... newsm78

# 130
Честито на всички бебки   bouquet

Аз да се 'похваля'  Cry - и аз като Дес29 изпуснах от очи Монитка и тя падна от дивана! ooooh!! Ужас! И всичко стана за няколко секунди  #Crazy Бързо я гушнах и тя веднага се успокои, но още потрепервам! Ми много е започнала да се върти и преобръща бебката ми сладичка Heart Eyes

Болничките да се оправят бързо  costumed050

# 131
Здравейте сладурани.
Всички болнички бебоци бързо да оздравяват.
Днес бяхме на консултация, Матю етежи 7.500, надаал е с 400гр. за този месец, но е пораснал с 4 см- вече е 68 см. Вече може да ядем и кашичка след обяд, той Матю и се мръщи, но нали си е инат.
Говорих с педиатърката и тя каза , че няма да му слагат коклюш- заради алиргята
Des29 - и аз се чудня какво ще правим с тези комари, гледах новите продукти на чико против комори, но с нашата алергия май няма да може да се можем.
Целувки и прегръдки на всички дребосъчета
 Heart Eyes

# 132
                             Two Hearts Днес Дари става на половин годинка!   Two Hearts

Как си минава времето...   Whistling

Никакви диети,днес е ден за черпене! 

# 133
  • Madrid
              Честита половин годинка на Дари!Да е жива,здрава и все така послушна на мама!!!много е сладка с тази кърпичка на снимката... Laughing

Честито и на 5-месечковците,които съм пропуснала!

Имам едно въпросче-кърмата издържа на стайна температура 24ч.,но това важи ли за тези жеги? newsm78Тук е 40 градуса Rolling EyesМай не,а.........?

# 134
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЦИТЕ И РОЖДЕННИЧКИТЕ   bouquet

Малее, и как е през деня, реве ли много? ...

Не реве. Laughing Просто не яде. Е, хайде, не е съвсем да не реве - като иска да е на ръчички, да го забавляваш, като му се спи или му е мръсно дупето... Ама мляко не приема и това е. Преди пиеше що годе от чашата/шишето, ама вече нъцки Naughty Тукаш му бибата в устата а той се хили , стисне я с венци и я избута с език. Все едно не знае за какво служи. Ей така - гладна диета. Whistling
Иначе от гърдата пие. Не винаги, ама пие.
Когато спи примерно нямам никакъв проблем да го накърмя. Ама ако спи и му се тикне бибата се събужда и спира ощео да  на първите 5мл... Майка ми е в параноя, че не яде(естествено) и само опява да сме го захранвали, че да ядял през деня #2gunfire #2gunfire #2gunfire ... не и е дошла идеята обаче за вода със захар още  Mr. Green Ама може би я е страх, че ако му даде може съвсем да откаже да се храни и  не смее Simple Smile
Иначе според мен тея тлъстинки по дупето и кълките и бузите не стават от нищо и детето си наваксва, ама според майка ми е слаб за бебе Shocked Затова и не го тегля - ще се окаже, че не тежи според колкото трябва според бабата и тя ще вземе съвсем да паранояса...
Ама какво да правя - няма как да го вземам с мен на работа и все някой трябва да го гледа Cry ...пък да водя битки постоянно с майка си пак не върви. малко и остана да стои тука - ще се изтрайваме някак. Сигурна съм че тя се побърква от притеснения и си мисли, че едва ли не ще го уморя детето, ама това са си моите деца и моите решения - тя ни е отгледала както тя си знае, сега моите деца се гледат както аз реша.

ilindi4ka, кърмата по правило може да се държи 8 часа на Т 22 градуса, а не 24. А в жегите според мен 4 до 6 часа най-много. Защо питаш?

Общи условия

Активация на акаунт