Отговори
# 225
surfline, ша ма прощаваш много че забравих да те поздравя Heart Eyes, щом и ти си тук вече значи дира съвсем е сдал багажа Mr. Green
да нацелуваш Мони Hug

Ааааа не бе мацка...аz съм и тук и там и в чужбинския...просто при нас се леят тия цистерни, дето се надявате да дойдат при вас в протестният следобед (и аz ви стискам палци Peace Peace Peace) и нестава zа раzходки...иначе като е хубаво времето ме няма никъде  Mr. Green...т.е. ме има по ливадите Laughing. Пусни снимки от Банското Sunglasses. Heart Eyes Hug

Vili4ka, тук след тия, които си дала вклЮчват броколи, но бебето обикновенно е ок. 8_9 месечно, не zнам като сте още малки да не му надуе нещо коремчето, че все пак си е zеле...спанак също.

Бодливата, никаква Аляска, ще вzемата да се консервират и ще се върнат да ни тормоzят внуците #Cussing out...
I'll be back

Дай да мислим място zа Hasta la vista, baby! Mr. Green Wink.

# 226
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 227
Vili4ka на нас педи на консулта мин седмица каза да въведем вече зелен боб и карфиол - обаче аз нещо не искам, та ако решиш. аз се отказах щот карфиола образува газове, а зеления боб много трудно се намира хубав, поне до сега не съм си харесала по пазарите. Иначе освет това дето си изредила давам спанак, също и оризова каша. от няколко дена сутрин на второто хранене папаме ориз с банан. става като банановата каша - много е вкусно и бебо много го тачи. от плодовете ядем ябълки, банани, праскови, днес пробвах кайсии ама не са хубави още, много киселеят и засега ще изчакаме. Аз плодовете му ги правя на киселчета с царевично нишесте - малкия умира за сладичко - хм на кого ли се е метнал Embarassed

# 228
Здравейте, милички!

Днес дадох на Али морков с картоф на Ганчев - отвратително е, гъсто, не може да се преглътне, сипвах му кърма за разреждане, че да може да го папка детето Sick Ще търся зеленчукови от друга марка, но ме тревожи това, че обикновено присъстват много и различни съставки в пюретата - няколко зеленчука, разни оризови брашна и т.н. В краен случай ще купя картофи, тиквички и чушки и аз ще ги приготвям, само ще добавял пюре от морков, че нали има нитрати в морковите и ме е страх да рискувам Rolling Eyes

Охх мнооого сложно с това захранване! ( [desi], сигурно се попикаваш от смях с нас вече)  Crazy

Гушки на всички!

П.С. Абе утре къде да се видим - кой ще протестира?Айде Януарска среща до фонтана откъм булеварда, м?Точно пред фонтана.Какво ще кажете?

# 229
Днес дадох на Али морков с картоф на Ганчев - отвратително е, гъсто, не може да се преглътне, сипвах му кърма за разреждане, че да може да го папка детето Sick
Ми ако го стоплиш и разбъркаш хубаво не е гъсто и непреглъщаемо.Ние си ги хапваме тези с кеф.Те всички заленчукови са гъсти,но затоплени се променят Peace Последното което яде Вяра беше с картофи мрокови ориз и краве масло Shocked - това беше едно от пюретата които изяде без остатък с голям ентусиазъм иначе все остава нещо за боклука(е, на 3 порции разбира се) Аз вече отдавна не въвеждам по лъжичка или две - давам си и ако и харесват докато не почне да плюе и да ми се хили едно такова доволно Mr. Green
Аа и между другото аз купих няколко марки зеленчукови и всички са с подобна консистенция - гъстички и съдържат абсолютно едни и същи неща само дето разнообразието е в зеленчуците.Една марка има карфиол например друга не  Crazy
Вече аз съвсем спокойно си го давам със захранването - кърма когато поиска и пюренца под режим.Вече през ден каша (така каза педито)и киселчета ще правя от др седмица Grinning
Весел следобяд на всички Heart Eyes

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 17:09 от Des29

# 230
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци!  Hug
Отдавна не съм писала.
Честито на всички мини и не толкова рожденици и рожденички, които съм пропуснала да поздравя!  bouquet
Да минават всички неприятни неща!
bebolina1 welcome!

Сега за нас: все още не съм захранила Криско . Не проявява никакъв интерес към храната. На понеже много се поти и не мокри памперсите( вашите бебоци пикат ли нормално?), започнах да му предлагам вода. Сложих му в шише. Много му харесва да си играе с него. Пъха си биберона в устата и така започва да бърбори. Също си пълни устата с вода и прави бррррр. Т.е по-скоро си играе.  LaughingНе знам колко изпива, защото целия става мокър, но според мен не повече от 20-30-40г. Пробвах да му давам с лъжичка, за да видя дали му се е загубил рефлексът на избутване - е, има си го още.
Чудя се колко ли ще му е хемоглобинът? newsm78 Някой знае ли какви са нормалните стойности?

Утре сме на линия в Пловдив! newsm10

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 17:27 от Gushanka

# 231
Gushanka, Али си пишка нормално през целия ден, но имай предвид, че тя пие по много вода  Mr. Green За деня отиват около 100-150 мл  bowuu

# 232
Бодливата, никаква Аляска, ще вzемата да се консервират и ще се върнат да ни тормоzят внуците #Cussing out...
I'll be back

newsm62 newsm62 newsm62

Aбе сещам се за едно място...там всички са hasta la vista... Mr. Green

Аз както казах че не сме се озъбили още,днес видях че от долу венеца е побелял,като гледам два на веднъж ще са нашите събки. newsm47 Тамън на време се появиха,казвали са ми че много ранното никнене не е хубаво-немлечните зъби после не били здрави.Не че ако и бяха покарали на 2 месеца щях да ги махна де. Laughing

Vili4ka на тоя етап май тва са зеленчуците.Пробвай с комбинаций,ама и слагай вече по малко подправки.Лук например-на всичко върви.  Peace Магданоз,целина(пасирани разбира се) Карфиол дадох миналия месец,нямаше никакви газове от него,но не и хареса.Броколито същата работа.Добре че го пробутах в едно домашно пюре,та успях да я излъжа.За домати според мен е рано,въпреки че във форума майки казват че ако са в готово пюре или каша можело. Thinking
Des ще я снимам,ама нали ни се прецака цифровото фото,та сега сме на gsm снимки.Оня ден се присетих,че имам в лентовото апаратче снимки на Дари от 1-2 месец,та най-после ги извадих..сраам.  Blush  Ама така мило ми стана,мъжо ме снимал как кърмя,като гледам колко мъничка е била а колко е порастнала.. Flutter
Gushanka и ние сме големи любители на водата,сега в жегите пропи.На ден до 200 мл.изпива.Ама нали децата бързо се дехидратирали,а и тя постоянно се поти,главата и все е мокра.

Ето инфо за стойностите на хемоглобина: http://www.medicalbg.com/zdrave/blank_php.php?id_oblast=12&i … _tem=0&id=450

# 233
I'll be back

newsm62 newsm62 newsm62

Aбе сещам се за едно място...там всички са hasta la vista... Mr. Green

Аз както казах че не сме се озъбили още,днес видях че от долу венеца е побелял,като гледам два на веднъж ще са нашите събки. newsm47 Тамън на време се появиха,казвали са ми че много ранното никнене не е хубаво-немлечните зъби после не били здрави.Не че ако и бяха покарали на 2 месеца щях да ги махна де. Laughing

Vili4ka на тоя етап май тва са зеленчуците.Пробвай с комбинаций,ама и слагай вече по малко подправки.Лук например-на всичко върви.  Peace Магданоз,целина(пасирани разбира се) Карфиол дадох миналия месец,нямаше никакви газове от него,но не и хареса.Броколито същата работа.Добре че го пробутах в едно домашно пюре,та успях да я излъжа.За домати според мен е рано,въпреки че във форума майки казват че ако са в готово пюре или каша можело. Thinking
Des ще я снимам,ама нали ни се прецака цифровото фото,та сега сме на gsm снимки.Оня ден се присетих,че имам в лентовото апаратче снимки на Дари от 1-2 месец,та най-после ги извадих..сраам.  Blush  Ама така мило ми стана,мъжо ме снимал как кърмя,като гледам колко мъничка е била а колко е порастнала.. Flutter
Gushanka и ние сме големи любители на водата,сега в жегите пропи.На ден до 200 мл.изпива.Ама нали децата бързо се дехидратирали,а и тя постоянно се поти,главата и все е мокра.

Ето инфо за стойностите на хемоглобина: http://www.medicalbg.com/zdrave/blank_php.php?id_oblast=12&i … _tem=0&id=450

Мацки, подлудиха ме от медии, организации и т.н. Утре дано не вали, ама и да вали и да трещи ние сме там Party Мама и свеки ще ме придружават, свеки е голяма терца, ако не за друго, елате да я видите нея Mr. Green Мноу ма кефи Joy

Относно изпита, благодаря за благопожеланията, дано, АМИН, ДАЙ БОЖЕ, дет са вика Praynig

Ама само съм успяла да си разпечатам пищовите, нищо друго Rolling Eyes Сега ми трябва време за труди и творчество, рязане, сгъване, ауууууу, токе-що се сетих, че съм забравила днес кламери да си купя ooooh! Утре след протеста, да ме подсетите Praynig Че съвсем съм изкухавяла напоследък #Crazy

# 234
Помощ , момичета!
Някаква буца имам в гърдата. Вчера усетих,че ме боли нещо, но не обърнах внимание. Днес докато се изцеждах пак усетих болка и напипах нещото. Мастит ли е или какво? newsm78 Хич нямам знания по въпроса. На гинеколог ли да отида или на мамолог Rolling Eyes? С личната не ми се занимава,че нямам излишно време за губене. Моля за съвет  Praynig

# 235
  • Варна
Здравейте и от нас.
lilli, без паника. Аз такова нещо получих веднъж със Светлин и 4-5 пъти сега с Александър. Вземаш 1 съд с гореща вода ( внимавай все пак да не се ощавиш) и 2 кърпи. След като накърмиш детенце започваш да си ги поставяш, може гърдите да потекат, но нищо. Поставяш кърпата на мястото, а още по добре на цялата гърда. Като изстине водата, пак. След това се изцеждаш хуууубаво. Прави го след всяко кърмене. Аз така се оправих. Само единия път беше много зле и пих антибиотик. Според мен няма смисъл засега да ходиш на лекар. Ако след процедурите утре няма резултат, отиди да те видят. Кураж!  Praynig
НапраУ съм скапана не, ами разнебитена от къде ли не. Само като се сетя, че миналата година излизах със Светлин на детската площадка пред блока, майка му си клатеше краката и пиеше каквото иска и клюки, клюки... А сега милион задачи в минута, ама няма как. Обаче като ми се ухили малката беззъба устичка, и като светнат 2-те звездички... и всичко ми минава (почти).
 smile3521Как я карате в тези жеги? Ние направо не издържаме. Изстудявам стаята на бебчо и тогава ходим.Тази процедура няколко пъти дневно.  Страх ме е да стоим на климатик.
БОДЛИВАТА, не съм давала още лучища и зелении, ама щом думаш, ще пробвам.  Peace Аз сложих и зеле в пюрето. Замислих се дали няма да дразни стомахчето, ама този сложен мисловен процес беше след като детето си го изяде и слава Богу, нямаше никакви отрицателни реакции. По въпроса за пюретата. Момичета, слагате ли жълтък или още не? Нашто педи каза да започвам по малко (1/4 първо веднъж седмично и т.н.). Дала съм само веднъж засега.
Gushanka, Али си пишка нормално през целия ден, но имай предвид, че тя пие по много вода  Mr. Green За деня отиват около 100-150 мл  bowuu
И ние така. Че и като Дари все сме потни. На баткото още нося поне 2 ката дрехи, като ходим нейде, че за 0 време сме вир вода. А като хпреварявате водата в минералната ви не се ли утаява варовик. При мен винаги става така и се нервирам. Докога ще преварявате?  newsm78
mishlentze, успех на всички нива! Ще ги разбиеш!  newsm10
kleo_80, да качиш снимки от почивката!  photo
Ох, толкова за днес. Приятна почивка на всички и спокойна нощ на мами и дечица!  smile3507

# 236
Благодаря sea woman!
Досега се рових в кърмаческия. Понаучих това-онова. Поне няма да се шашкам до утре.

Успех на протеста! Ние за съжаление още сме болни и няма как да се отзовем Sad Embarassed.

# 237
  • Варна
 smile3521  newsm10

# 238
  • Madrid
Здравейте мамчета!
Отдавна не съм писала,но нямях нет и само ви четях!
Мишленце,Зайче,УСПЕХ!!!
Относно свекитата-моята ме познава откакто бях на 11г.,просто се омъжих за брата на една от най-блезките ми приятелки  Heart Eyesтака че май  беше по крива,когато с дъщеря и бягахме от час Mr. Green Simple Smile
Лили,много добрете е посъветвала Sea Woman,топлия компрес ще помогне  Peace
Като цяло и аз съм на настроения,даже понякога съвсем истирясвам #Crazy,ама лесно няма де,то е ясно #Crazy!
Това е милички от нас!Цунки по муцунки Heart Eyes

# 239
[desi], сигурно се попикаваш от смях с нас вече)  Crazy

защо ? НАпротив, даже ми е интересно Simple Smile Аз после целия опит накуп ще ползвам  Mr. Green
Макар, че аз освен каша друго няма да "въвеждам"...да си се захранва сам с каквото иска - нема се тормозя и с това я!

Общи условия

Активация на акаунт