Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 217
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз не съм човекът, който да ти каже дали да си водиш детето на лекар, защото ти си неговата майка и знаеш най-добре. Нали си споделяме тревогите тук, та и аз така - споделих. Wink

# 361
Да, знам. Благодаря .

# 362
  • някъде
И аз самата почти всеки следобед дремвам откакто стана студено. Сутрин ставам 6:15-6:30 за работа и като се върна следобяд и се свия на топло сърцето ми заспива. Днес бях цял ден дежурна на работа и вечерта легнахме да гледаме филм и аз го проспах.
За сина ти си мисля, че не е  редно да става в 6:30 и да ляга в 1-2 през нощта. Промени някак си този режим- да ляга вечер навреме и може би няма да има нужда да спи следобяд. Или просто да си ляга вечер дори и да не му се спи, но да не виси на компютъра.

# 363
Моят е на 13. Аз също много обичам да спя. Ама мноооого. Не се наспах. Че научих и кака му така. И тя завалийката като и падне удобен момент и спанАк 😂 Казваме му часът на Уорнър 😄
Синковеца и той подремва, но много рядко. Но и режима му е друг. Той е само първа смяна на у-ще. Час след като приключи училището, изчезва на тренировки. Оттам домашни, уроци...И вечерта е капнал. А сега и с частните уроци, които са в събота и неделя от 8 сутринта, а после има и мачове към БФС -то...и даже го съжалявам, че много му идва. Но ще издържи 😋 Не че не играе и на телефона...играйка, но няма това време просто както преди, да е нон-стоп на него. А и заспива, държейки го 😂
Иначе и аз съм на мнение, че режима не трябва да е такъв. То се получава затворен кръг с това спане на обяд. Няма как да удря обедна дрямка и да очакваш вечер в десет да е заспал.
А умората-и аз мисля, че е от растежа и пубертета.

# 364
Моят син от бебе не обича да спи по много. Беше на година - две, когато отказа следобедния сън. Сега преди 11 рядко си ляга. Денем не спи никога, освен ако не е болен. Аз обичам да спя и имам нужда поне от осем часа дълбок, непробуден сън. С това коренно се отличавам от мъжете в семейството.

# 365
Опитвам се да променя режима, само че е много трудно...незнам как така се получи. Баща му е същия. Нощна птица.
Ето вчера следобед като каза да не влизам в стаята, че ще спи, бях против, защото знаех какво ще стане после..... Обаче милото седи и очите му прихлупени и....знам колко е гадно, не стига че си е в къщи и е почивен ден, а е топло и аз да не му дам да си полегне и да се сгуши.... Легна, заспа и снощи беше фурия....Незнам в колко е легнал, но в 22.30 аз преди да заспя се уверих че не е на компютъра. Не беше и на телефона, остава да е гледал ТВ или да се е мушолил нещо.
Той ми сподели, че приятелчето с което дружи всеки следобед след училище също лягало да спи....
Абе от мен ако зависи откакто застудя и аз ще спя по цял ден и всеки ден, но просто като съм свикнала че не е такъв по природа.
Като беше малък спеше само и единствено когато е болен, и то имаше случаи, когато и тогава нещеше....
А сега взе да си дремва когато си иска, и то от месец, даже месец и нещо....и аз се втресох...

# 366
  • Пловдив
niama_me, остави детето да спи, щом иска. Единствено може да се опитате малко да си промени режима. Но чак ходене на лекар...  Хубаво е майките, доколкото е възможно, да не предават хипохондрията си на децата си.

# 367
О, аз като ученичка също спях на обяд Joy Сестра ми/близначки сме/ ,учи, пише,брише...аз-дълбок сън Stuck Out Tongue Winking Eye Просто съм такава. Спи ли ми се-нищо не мога да правя, камо ли да уча. Докато не си взема дрямката, не съм аз. И нощна птица. Учех вечер. Но пък и нямах проблем с нощното заспиване. Абе то аз когато и където-спя Joy
Сестра ми до ден днешен си е караконджул.
До човек си е.
Така че,да, нека спи, но все пак да намали и компютъра. По себе си съдя, как ако съм на компа или телефона -трудно заспивам. И щом заспива трудно момчето вечер, нека дрямката на обяд му е по часовник. Най-много час. Предлагам просто, де. Вие най-добре ще си прецените.

# 368
Благодаря за съветите на всички! Аз наистина съм хипохондрик и знам че понякога прекалявам...но ако някой познава добре състоянието, знае че е много трудно да убедиш такъв човек че всичко е наред....много много ме е страх да не го предам наистина на детето ! Той и без това е много чувствителен....
Ще се опитам полека лека да измествам по някакъв начин този режим който е хванал, пък дано се получи и най-важно дано има ефект!

# 369
  • Sofia
Знаеш ли, след това, което описа наистина не проумявам къде е проблема. Той реално не живее при вас и не мога да разбера с какво толкова го дразните. Да, има ограничения, но е добре да знае, че след като влезе в университета тези ограничения ще паднат. И трябва да прояви малко търпение. Брат му не го ли стяга? Той също може много да помогне във вашите отношения. Помоли го за помощ - нека говорят по темата. Вярвам, че батко му го контролира достатъчно щом живее при него - в такъв случай може ти да правиш някакъв компромис с правилата от време на време. Ох, наистина не знам. Съвет от опит няма как да ти дам - просто предлагам мои размисли по темата.

А моя синковец одеве се похвалил на баща си, че днес в банята е правил разни неща и е имал тъй чаканата от него еякулация. Много бил доволен - даже си танцувал в хола от кеф. Това обяснява отвратителното му, неадекватно и неконтролируемо поведение в последния месец. Явно тестостерона го е блъскал яко в главата. Надявам се сега, като вече може да "се отпуска" по мъжки, да вземе да се кротне малко, че в последно време не се търпи

Здравей,
На колко години е младежът? Да зная кога се очакват и тези трепети

# 370
Знаеш ли, след това, което описа наистина не проумявам къде е проблема. Той реално не живее при вас и не мога да разбера с какво толкова го дразните. Да, има ограничения, но е добре да знае, че след като влезе в университета тези ограничения ще паднат. И трябва да прояви малко търпение. Брат му не го ли стяга? Той също може много да помогне във вашите отношения. Помоли го за помощ - нека говорят по темата. Вярвам, че батко му го контролира достатъчно щом живее при него - в такъв случай може ти да правиш някакъв компромис с правилата от време на време. Ох, наистина не знам. Съвет от опит няма как да ти дам - просто предлагам мои размисли по темата.

А моя синковец одеве се похвалил на баща си, че днес в банята е правил разни неща и е имал тъй чаканата от него еякулация. Много бил доволен - даже си танцувал в хола от кеф. Това обяснява отвратителното му, неадекватно и неконтролируемо поведение в последния месец. Явно тестостерона го е блъскал яко в главата. Надявам се сега, като вече може да "се отпуска" по мъжки, да вземе да се кротне малко, че в последно време не се търпи

Здравей,

Края на октомври навърши 12 години  Simple Smile. Казваше, че всички негови съученици /явно си говорят на тази тема/ вече го можели, а само той не. Но явно, защото той е роден в края на годината, а другите са навършили 12 години по-рано. На колко години е твоя младеж?

# 371
При нас тази тема е табу. Нищо не ми се казва. Виждам всякакви промени -окосмяване навсякъде,  мутиращ глас, акне, омазняване на кожа и коса, израстване на височина и номер на обувките.....обаче за полюции и сексуална възбуда - нищичко. Дано поне с баща си говорят.

# 372
  • Sofia

Здравей,

Края на октомври навърши 12 години  Simple Smile. Казваше, че всички негови съученици /явно си говорят на тази тема/ вече го можели, а само той не. Но явно, защото той е роден в края на годината, а другите са навършили 12 години по-рано. На колко години е твоя младеж?
След 3 месеца става на 13
Явно закъсняваме или аз не знам....

# 373
Моят е на 13 навършени, нито иска да говори, нито споделя, нито проявява интерес. Все още не пропуска Сънчо, но ни се моли, да не казваме на другите деца.

# 374
niama me напълно нормално е това ,което се случва със сина ти.
Големият ми син е на 17 години и от две -три години е така.
Заспива посред нощ /естествено заради таблети ,телефони/.
Сутрин става трудно ,а когато се върне от училище спи с часове.
Обръща ноща с ден.
Няма как да стигнат 3-4 часа сън за денонощие за когото и да е.
Аз все му викам ,че ако започне работа ще заспива още в 22:00 часа като мен.

Общи условия

Активация на акаунт