Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 221
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
Моят син също мърмори като излизам. Но обикновено моето излизане е с приятелка на кино или театър. Мъжът ми не го влече, затова остават двамата. На служебни партита ходя сама два-три пъти годишно, пак мрънка, но това е положението. У дома му обясняваме, че както той иска да ходи на училищно коледно парти или детски рожден ден, така и ние имаме нужда понякога да се видим с колеги и приятели. Гледам да се противопоставя на мрънкането

# 391
  • 1st floor
Нашият не ни забелязва.  Laughing Имам чувството, че и три дни да ни няма, изобщо няма да усети липса. След работа с ММ лятото често излизаме някъде и се прибираме по-късно. Само щерката се сеща, че ни няма към десет часа... Mr. Green
Промених начина си на живот, реших че повече държа на него отколкото на това да ходя по банкети. Въпрос на личен избор. Предполагам синът ти не харесва жени,които ходят без мъжете си да се забавляват и не иска майка му да е една от тях. Само те моля не ме разбирай погрешно, споделям изводите си от личен опит.
Ти сериозно ли
Всеки трябва да има свобода и право на избор къде да ходи , и какво да прави
Няма смисъл да си променяш начина на живот, защото на такъв човек няма да угодиш
В началото проблемът ще са банкетите, после работата, колегите, накрая ти самата

Peace Peace Peace

# 392
  • В полите на Пирин планина
И моите двамата не се впечатляват като излизаме, особено баткото. Важното е да му оставя нещо за ядене и после стои до среднощ на компа. Малкият се сеща по някое време да звъни и да ни подканя да се прибираме. Simple Smile

# 393
По въпросите с излизането - спомням си преди години как отивам на служебен обеден банкет, и се прибирам доста късно вечерта. Големият синковец , тогава 4-5 годишен, застанал в поза "Ф" (с ръце на кръста), троснато ме попита: "И сега какво, ще се развеждате ли?" Laughing
Аз излизам много повече от съпруга ми. Ходя на танци два пъти седмично, намирам си и други поводи, излизам с колеги, с момичетата от танците, ходя по семинари. Това НЕ ПОДЛЕЖИ  на коментар. Нито от съпруга, нито от децата. За танците съм им казала, че това е вложение в тяхното психично здраве - като се прибера каталясала, нямам сили да фуча из къщи. Simple Smile Съпругът ми като се прибере от работа иска да си почива, не му се излиза тепърва. А и определено използва времето, докато ме няма в къщи, мощно да просвети невежите ни съседи относно последните си музикални предпочитания! Simple Smile
Всичките ми излизания и пътувания по семинари, или с танцовата група, са в режим "уведомителен" в къщи. А като виждам как има момичета, които започват да кършат пръсти и да се чудят как ще измолят позволение от съпрузите си за еднодневно отсъствие от дома, или евентуално - нощувка, направо ми дожалява.
Расла съм с ревнив баща, и не е от отношенията, които ще толерирам във връзката си. Още като започвах работа казах на мъжа ми, че ако ще ме ревнува, да ляга и да мре от ревност още същия ден. Работата ми е свързана с ежедневно общуване с мъже, с пътувания, тъй че един болен мозък би съчинил милион поводи за ревност.

Малкият не се е изказвал по темата за ревността, но доколкото се познавам, ще го срежа като кисела краставица. За сега се радва като остава сам в къщи. Като останат само двамата с баща си си имат лично тяхното време за мъжки приказки.

# 394
  • Варна
elia_gg благодаря. Посмях се рано сутринта Joy

# 395
  • Русе
У нас малкото се опитва да ми държи сметка ама не случил на кого  Crossing Arms Големият като на Непокорна. Даже не знае кое е у дома или какво става в съседната стая.

Точките му ги чистя по време на баня, след като са ме чули всички съседи. Имам и китайска машинка, дето нещо не ми харесва, и ръчна, та се справяме засега. Но и той има по 2-3 обикновено.

# 396
За непокорния тийнейджър на 17. Моите родители бяха много строги, консервативни, аз не гледам моите деца така. Много ме е страх от това.
За това, че ти казва, че не иска да живее като вас - съвсем нормално е, не го смятам за неуважително, има си мнение човека.
Аз отидох сама на море след кандидатстудентските изпити, сега в наши дни на 17 предполагам е ОК, малко по-рано се случват нещата. Съжалявам, но мисля, че си прекалено строга и затова ви се влошават отношенията.
За излизанията - не ми държи сметка, радва се, че е сам /няма да му дудна, да го карам да учи и да си оправя стаята/. Ще може да си чати и да си говори по телефона колкото си иска.
Относно спането - моят също много спи, също от месец, месец и половина, след застудяването. Влизат в режима - училищен, есенен. Той всяка година има едно такова напасване, някои следобеди спи, понякога заспива към 5 и спи до сутринта. Моят син също пиеше, не кола, но енергийни напитки - лятото, от време на време, сега не пие, така че категорично има връзка /казвам го, понеже написа, че преди е пиел кола, а сега не пие/ - нали се отразява на надбъбречната жлеза, нямам медицинско образование де, но като кафето - като пиеш много кафе и се чувстваш все по-изморен, по тази логика ми е. Много му говоря за това, надявам се да се позасити с тези енергийни напитки и да видя, че не е нещо кой знае какво. Но аз съм либерална, забелязвам, че като позволя нещо, те се засищат и като цяло спират да го искат. Не залитат в някакви крайности с неистово желание за нещо си, защото е забранено.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 15:43 от Анонимен

# 397
Приемам критиката ти,  Пълна Луна.

# 398
И аз съм расла с ревнив баща, много е тежко и .... страшно.
Според православието равността е проява на болест на душата, на такива хора трябва да им се помогне... Навремето, като дете, не знаех.... по- скоро се молех на Бог - на мама и на мен да помогне.... т.е. да ни спаси.
Много ми хареса мнението на elia_gg- ободряващо и даващо устои.  Flowers Rose  Simple Smile

# 399
При мен се стигна до определяне къде ще уча. Не са ми казвали „Не учи еди къде си”, но само при споменаване на нещо, което не ги кефи, се започваше едно сумтене, презрителни погледи и.т.н. Пасивна агресия. В резултат и гимназията и висшето са ми не това, което тогава ми беше присърце, нито това, което сега ми е присърце. Съдбата беше благосклонна към мен и успях да се внедря да правя нещо, което ми е що годе приятно - език. И в други отношения са били строги, но в това специално страшно много ми се е отразило на живота. Няма как да гоня кариера, защото нямам тапия в областта, в която ми харесва, не съм толкова амбициозна, че да карам второ висше, също така не искам в НБУ, изобщо не ми се получиха добре нещата. Хем се бунтувах много, хем страшно много исках да им се харесам, но уви това така и не стана. Сега харесвам децата си такива, каквито са.

# 400
  • Перник
И двамата ми родители са учили това, което са искали техните родители. В резултат ние със сестра ми бяхме оставени абсолютно сами да избираме. Аз съм по-голямата и винаги съм била по-оправна. Тя винаги е била "детето". При нея петицата се приемаше за супер постижение, мен ме питаха защо така съм се изложила, че имам 5. До някакъв момент ми беше криво, после осъзнах, че е важно това, че се справям сама в живота, а не мнението на другите, били те и родителите ми.

Аз също съм дала пълна свобода на сина си. Мъжът ми се опитва да го насочва в "правилната" според него посока - хубаво е да учиш еди какво си, по-добре не общувай с еди кой си, не е добро дете...Не налагаме и не забраняваме изрично нищо, просто говорим много, обясняваме кое не е хубаво и защо.

# 401
Синковеца днес са освободени от у-ще, в чест на празника на града. Нищо, че само като чуе за риба и бяга с двеста Joy Важното му е другото. И се е разплул на диваня..като шаран в тава Stuck Out Tongue Winking Eye  от едната страна ТВ с футболните му канали, в ръце телефона...Живот, здравей, здравей !

# 402
  • Варна
Синковеца днес са освободени от у-ще, в чест на празника на града. Нищо, че само като чуе за риба и бяга с двеста Joy Важното му е другото. И се е разплул на диваня..като шаран в тава Stuck Out Tongue Winking Eye  от едната страна ТВ с футболните му канали, в ръце телефона...Живот, здравей, здравей !

Олее като каза с моя синковец паднах от смях във вторник. В събота беше започнал да понакашля и го подкарах с витаминчета, хапченца за гърло, туй онуй, но във вторник взе да се засилва кашлицата и го изритах да ходи с баба си до личната. Прегледала го тя, изписала каквото трябва и го попитала дали иска болничен и моето пате казало аааа не няма нужда, добре съм. Така съм се смяла, викам си още колко ми е глупавичък милия Joy

# 403
Патета още Joy нищо, че се опитват да се правят на ъъъъ ..патоци Stuck Out Tongue Winking Eye

# 404
  • В полите на Пирин планина
Големият си иска вече бележка от личната - ама срамежливо казва да даде, колкото дни прецени. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт