Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 162
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
  • София
При нас кубчето беше на мода миналата година. Има клипчета в YouTube как се реди. Беше станал корифей и го редеше за минута и нещо примерно.

# 586
От почти началото на годината, докато захапе...си става сам и изчезва. Вече не го будя и не го изпращам.
Иначе в устата му само тренировките. То не беше ритане вкъщи. Като беше при баща си, от игрищата не се прибираше...Абе всичко друго, но не и да учи. Чак мърмори, че чак на 7 му била първата тренировка след ваканцията.
Кубчето го реди и той. Гледа някакви клипчета в ютуб, мисля, та сам се учи.

# 587
Зачетох се в темата...
След две момичета ми е трудно да свикна, че за всяко нещо трябва да напомням, да повтарям, да мърморя и т.н.
Моят петокласник например е зомбиран от филма "Приятели". Вече е гледал всички сезони по незнамколкопъти. Ляга и става с този филм от поне една година. От няколко дни обаче преди да заспи по задължение разбира се чете книга преди сън. Четем двамата. Аз в моята стая, той в неговата. Някак по-спокоен е, като вижда, че и друг се "мъчи". Хаха. Но снощи чете поне час, че и повече. Чудо невиждано...

Като казахте за Рубик, да кажа, че сме редовни клиенти на "Без паника". Има вече над 10 кубчета Рубик, различни варианти. Включително и таймер. Каквото и да прави, в едната му ръка почти винаги има някое кубче, което се върти ту с едната, ту с двете ръце...

Иначе е отговорен откъм писане на домашни. Не мога да се оплача, но предвид, че е студено и не може да излиза да рита топката, се мотае до вечерта в писането им.

като казахте кубчето на рубик, продават ли някъде но с книжка със схеми за редене

Тук има схеми за редене:
https://ruwix.com/

# 588
На кубчето на Рубик е фен малкият. Аз му показах как се реди преди около 2 години и сега често си играе с него. Понякога и състезания си прави, защото имаме две. Пуберът така и не се научи да го реди, не е имал и желание.
А за мързелуването, ако не бях аз да му напомням и ако не трябваше все пак от време на време да излиза от къщи, щеше да си откара цяла ваканция по потник и боксерки. Дори чорапи не си обуваше последните дни, а шляпаше бос из къщи.
За мое голямо учудване обаче тази сутрин и двамата станаха лесно за училище.

# 589

Моят петокласник например е зомбиран от филма "Приятели". Вече е гледал всички сезони по незнамколкопъти. Ляга и става с този филм от поне една година.

Моят се е побъркал на тема "Съдби на кръстопът" Joy По цял ден само това звучи от телевизора, докато играе на игрите. Много е впечатлен. Аз му се карам и хич не съм съгласна да го гледа, но кой ли ме слуша

# 590
  • Перник
Кубче на Рубик се подмяташе някъде из къщи преди години, но не му обърна внимание, явно е бил малък. Ако е модерно в момента, може да се наложи да го намеря, преди с баща му да купят още едно...

Ваканцията мина в мързел и малко боледуване, но вчера е писал преразказ на приказка от братя Грим - 12 страници. Щял да умре от умора, излязъл му мазол на пръста, не спря да се оплаква снощи. А колко грешки поправих...

# 591
Аз бих се радвала да реди кубчето на рубик, поне не е електронно устройство. Ама било трудно... всичко, що иска минимален напън, ги плаши тези деца.

# 592
Аз бих се радвала да реди кубчето на рубик, поне не е електронно устройство. Ама било трудно... всичко, що иска минимален напън, ги плаши тези деца.

Да, така е. И аз се радвам, че към момента ходи с кубче в ръка, а не с телефон из къщи. Но и това ще дойде.

Иначе точно преди около година по това време му показвах как се реди Рубик. Исках да запаля интерес, но не сработи. Пробва няколко пъти, даже доста. Гледа схеми, клипчета, но не, нищо не се получи. Започна пак преди няколко месеца, реди го много бързо, направо е луд фен.
Интересното е, че ползва всички пръсти за нареждането му, нещо, което ние не можехме преди мнооого години. Но те и кубчетата бяха различни, трудно се въртяха.

# 593
Да, има значение кубчето, ние два пъти докупуваме, защото се било пълнило с пясък и не знам си какво и не се  било въртяло
Има и състезания, но най-добрите успяват за 7-8 секунди, което е наиииистинааа много много бързо. Моят успява за около минута и половина, по едно време ме караше нон стоп да засичам Simple Smile Поне не беше все с  телефона в ръка, но Simple Smile
Сега сме взели куб 5:5, за да реди, в момента отлежава. Уж бил лесен Wink

# 594
  • София
Моят пък е запален по Неокуб - едни сиви топчета с магнити, мъкне ги от стая в стая между игрите на плейстейшъна, клипчетата в ютюб и телевизора.
Момичетата, всичко, което споделяте за мързелуването вкъщи, та даже по потник, важи и при нас, както и това, че и най-малкото усилие или трудност за нещо го отказват. Цялата ваканция и моят не отвори учебник, игри на плейстейшъна колкото иска, ходене на кино, срещи с други роднински и приятелски деца, но като цяло мързелуване вкъщи. Снощи ми се жалваше, че това му била най-хубавата ваканция, не съм го тормозела да учи, а свършила толкова бързо и правеше сметки кога ще е следващата ваканция.
Lady Cassiopeia Duval, къде ходи твоя младеж на плуване? Моят се отказа от баскетбола и сега от време на време ми споменава за плуване, та обмислям, дали да не го запиша някъде от втория срок.

# 595
Lady Cassiopeia Duval, къде ходи твоя младеж на плуване? Моят се отказа от баскетбола и сега от време на време ми споменава за плуване, та обмислям, дали да не го запиша някъде от втория срок.

На Баня Мадара ходи. Доволна съм. Басейна е малко студен /21 градуса на водата/, затова гледам малко да се стопли, защото той не тренира сериозно, а просто за да тренира нещо и да развие някаква мускулатура. А и да се поиздължи малко

# 596
„Съдби на кръстопът” май всички епизоди е изгледал...безумна тъпотия, но му е интересно. Много се надявам да е само период това...много!!!
 Кубчетата са различни, има към 10-ина вече, смазка, четка за почистване, калъф и т.н. Разглобяват се и се почистват старателно поне веднъж седмично. В алиекспрес ги има на доста по-прилични цени, но за две от нашите не може да намери формулите, по които се сглобяват и много се ядосва.
Този месец е втора смяна, ще излиза към 11 часа и ще се прибира към 22 часа, направо го съжалявам, но няма как с уроци и тренировки. Мъкне и две раници - за училище и за тренировката.

# 597
Уф, това за издължаването не е много сигурно, поне при нас. Аз съм доста дребна - около 156, както и целия ми род, и въпреки че баща им не е съвсем нисък - над 180, големият е най-дребният в класа, а може би и във випуска, малкият също е сред ниските. И двамата плуват редовно - не са състезатели, но плуват - големият (на 12) целогодишно вече с години, малкият (на 7) имаше един период на кратка почивка.

# 598
  • Варна
Хммм не знам плуването да е за издължаване, баскетбола да, но плуването е по-скоро за каляване и за оформяне на гръб, крака ...
И нашата ваканция мина по гръб. Успях да го натисна само за един урок по математика и един по английски език. За сефте днес ще е втора смяна и ми е много грозно, дано се напасне. Като го знам какъв е поспалан, ще има да си отспива като тръгна за работа и да става точно преди училище. Как ще натискаме, идея нямам.

# 599
И у нас още един Рубик фен. Освен стандартното кубче, което потроши за ножрматив, си поръча едно, дето беше по-скъпо, после му подариха 4*4, което така и  не се научи да  подрежда, та сега е някъде в насипен вид. За НГ брат му му подари още 2 кубчета, с друг брой...
Върти стандартното кубче почти постоянно, под минута е вече. Поспадна интереса, в очакване съм на следващата мания.

Общи условия

Активация на акаунт