Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 50

• 58 572
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, има ли между вас такива които са си правили реконструкция.Моля споделете малко информация - колко време след операцията се реконструирахте, каква е процедурата,цени, доктори, възстановяване и краен резултат.
Благодаря предварително.

# 631
  • В царството на игрите:)
Здравейте, има ли между вас такива които са си правили реконструкция.Моля споделете малко информация - колко време след операцията се реконструирахте, каква е процедурата,цени, доктори, възстановяване и краен резултат.
Благодаря предварително.
Доста момичета са си правили тук реконструкция и се е писало доста по въпроса. Аз си направих такава на шестатата година от операцията при немската професорка, която идваше в Бг с моя мастна тъкан. Резултатът е добър, но операциите бяха три и с много болезненено възстановяване. Това е единствения недостатък на метода, но иначе гърдата си е като истинска и си е моя. Мисля, че има и лекари в София, които работят по този метод, но не мога да дам имена. Има и дами с импланти, а има и такива, които след доста години ги махнаха. Случаи разни Simple Smile
Желая на всички ви весело посрещане на Нова година и здрава и благословена 2019 година Heart

# 632
  • София /Абсурдистан
А си направих реконструкция едновременно с операцията.
При всички случаи в началото боли свирепо, после минава.

# 633
Дискриминацията не е само към болните,момичета!Аз работя в държавния сектор....по-лошо е и от частна фирма!От години гледам как кадърни хора си отиват!Едни биват уволнявани заради измислени провинения,други биват "помолени" да си пуснат молбите за преназначение  на по-ниски длъжности.Знам,че и моя ред ще дойде......наистина грозна работа!
Това е много жалко, че няма инстанции е България! Кадърният навсякъде е неудобен....мъти водата на горния. На мен също са измислили обвинение, за да се отърват от мен....в аптеката на Марешки...Но Марешки хабер си няма, какво става по аптеките му...Навсякъде се обявяват местата за компютърни специалисти  в аптеките му..., и се приемат хората с фективен договор за изпитателен срок, след което ги махат от работата и не им го плащат...И така управителите си играят игрите... хората работят безплатно...Само в аптеката в София  в кв. Борово работят 3-4 такива специалиста...Като съм гъкнала, че управителка краде паричките на хората..., намерили са ми обвинение и вън от работа ...

# 634
  • Варна
Хора здравейте! Моята сага с изследванията на Хер приключи. Приема се резултата от проф. Поповска и следователно положителен и следователно химия . Имам си вече и онколог - д-р Таушанова от СофияМед. Някак интуитивно се отказах от Надежда.  Вчера парвиха скенер   ,  но не Пет,  не знам обикновен някакъв. На 4ти ми е първата вливка. Казаха че много съм закъсняла с лечението и няма какво да чакаме повече. Пратиха ме и в Трансхеликс за изследване на ER i PR  i Ki-67. Това за понатъшното лечение.
Не запомних какво ще ми вливат. Миже ли да вни припомните какви бяха вариантите?
Т.е. твоя Хер излезна на границата между 2+ и 1+ така ли? За това ли това допълнително Ki-67? Каквото е нужно ще се направи, не се безпокой. Важното е, че вече се действа по въпроса. Сигурно ще те започнат с червената химия - Фарморубицин. Не съм сигурна, но в зависимост от доизясняване на Хер-а може би и Херцептин ще ти включат в програмата. Може би ще ти вкарат и Доцетаксел. Правило ми е впечатление, че го вливат за щяло и нещяло тоя Доцетаксел без оглед на възраст, пол, вид тумор, стадий. Важното е да се пазиш сега, не от 4-ти, от днес още започни мерки да вземаш. Раздразнено гърло, хремичка, мускулни болки, ей такива едни признаци на лека настинка гледай да ги изчистиш и да си в топ форма за химията, защото тя наистина поваля малко имунитета, не го усещаме толкова осезаемо, но само някой грипозен да ти кихне насреща и... не че няма съвместими антибиотици с химията, но ако може до тях да не се стига, че бъркат плановете на химиотерапевтите. Сестрите би трябвало да са наясно, но следи си и ти студени банки да не ти вливат и не им позволявай да те включват на системата усетиш ли, че е не е близък до телесната температура препарата, има някои фурийки нетърпеливи капката пък много засилват и това не допускай. Има си схема за всеко едно лекарство за колко време трябва да се изкапе. Много гадно втриса и разтреперва като се форсират нещата. Лекичка, полекичка, с търпение и без препирни. Денят на вливката си го пиши като потенциално почивен целия. Нищо страшно няма в химията, май всички тука сме я минали без изключение и така като гледам, точно по-малко от година след последната система сме като преродени. С правилната нагласа е важно като пациенти да се отнесем и отговорност също така, преди всяка вливка кръв ще ти вземат, ходи гладна, някои показатели като захарта много се влияят от това, едно залъче да хапнеш само и скача веднага в горните граници, за самата сисема иначе не е важно като ти вземат пробата яж си, пий си каквото си поискаш, не е проблем. Забранени са ни по време на целия курс лечение грейпфрут, помело, твърд алкохол, както и някои билки, но кои точно не се пропоръчваха не помня... пък и не сметнах за необходимо да запомням... нали не съм много по чайчетата, не ме касаеше. И внимавай с разни имуностимуланти и хранителни добавки с магически действия. Съгласувай всяко едно хапченце с терапевтите. Има такива, които в космоса могат да те изстрелят, наистина магическо действие, но са нож с две остриета, променят действието на химията, стимулират клетъчното делене (те туморните и без друго по-бързо ми се делят, па още да ги засилваме нЕма нужда... предпочитам да си изстрадам временно падналия тонус Wink )

Ако не намина пак в темата тази година, весело посрещане на идната ви пожелавам на всички. И вярвайте винаги, че по-хубавото тепърва предстои.

# 635
За много години ♡♡♡
Нека 2019г да донесе много здраве и успехи на всички 🤗
На мен от баницата ми се падна ЗДРАВЕ.
Пожелавам си го 😘
С нетърпение очаквах да я изпратя 2018г
Изобщо няма да ми липсва.....
Пожелавам си тази година да е много здрава и успешна за цялото ми семейство 🤗🤗🤗

# 636
За много години момичета, най вече здраве ви пожелавам, но да не забравяме любовта, щастието и пътуванията!
И дано се срещаме в други по-весели  теми! Благодаря ви за подкрепата!

# 637
  • София /Абсурдистан
За много години! Здрави и щастливи да сме!

# 638
  • София
За много години! Бъдете здрави, спокойни и балансирани!
Аз изпаднах в паника, днес , сега. С наближаването на първата дата изведнъж се сринах, както си бях спокойна. Не знам взех ли правилното решение. Не помня на колко време ще са вливанията ,изобщо казаха ли ми. Каква перука . Кога трябва да си я сложа? 
Spirit Crusher благодаря за подробностите!
А освен сок от моркови и цвекло какво приемахте за по - бързо изчистване на тялото от химията?

# 639
  • София
Честита да е Новата 2019! Мацки и midkoo Kissing Heart

По- добра да е от старата!
Да сте здрави! Да се чувствате добре!
Да превъзмогнете всичките си страхове!
Радвайте се на живота (такъв, какъвто е)!

Lagertha, вземи се в ръце, мила! Всичко ще е ОК!  Ще се справиш! Hug
Нали ни виждаш- тук сме- минали сме през това (аз преди 18 години) и сме оцелели... Kissing Heart

# 640
  • София
Честита Новата година, дами !
Лагерта ме накара да се изхиля пиянски след новодогишно. Благодаря !
Миличка, очаквай всички екстри, описани в нета. Може и обаче да не ти се случат, защото нито една от нас не е еднаква с другите.
Пожелавам ти да си спокойна.
Във футбола има израз - положение в "неигри". Значи чакаме, какво ще се случи. И със сигурност няма да се случи нищо лошо. Повярвай ми !

# 641
Lagertha, нормална е паниката.
Да ме беше видяла в деня на първата вливка как бях..... Така силно стисках тръбите на леглото , че сигурно микромилиметър се бяха вдлъбнали Sad
Вливките са на всеки 21 дни .
Аз си изтеглих втори календар за цикъл на телефона и той ми следеше датите. Така си и правех или не си правех планове за следващите месеци около вливките.
Мога да ти кажа как се процедира във Варна-  едва ли е много различно навсякъде.
На всеки 21 дни се повтаря:
Ден 1 - отиваш поне 30 мин от това което са ти казали и се приготвяш много да чакаш - права !!! Първо на регистратурата да те чекират, после през главната сестра да ти даде стая - ако имат !
После за вземане  на кръв.
Ако нещо не ти е ясно питаш човека пред теб на опашката. Като кажеш , че ти е за първи път обикновенно хората са мили и обясняват.
После поне при нас се качвахме в стаята която ти кажат и чакаш..... поне 1ч да излязат резултатите от изследванията . Минава доктора да те прегледа.
Ако ти не го питаш нещо конкретно - той/тя няма току -така да ти заобяснява. Питаш за очаквани странични реакции , какви медикаменти може да приемаш, да ти даде рецепта за Зофран 8мг Аз го вземах и без рецепта. Питай го какво да ядеш и пиеш.... поне на мен всичко ми беше разрешено 😂  Аз го мислих моя , че не помни пациентите си ... ама преди последната 8ма химия чернодробните ми показатели бяха малко завишени и ми вика - Спри за малко бирата 😂😂😂 Викам си : Аха..... помни си човека 😅🤗
После пак чакаш да мине да ти каже дата за следваща вливка и да даде рецептите.
Ден 2 - отиваш в часа които са ти казали и се обаждаш на сестрите , че си там.. Чакаш да те закачат... ей, в този момент аз вече изпадах в паника ....
То реално нищо не усещаш докато трае вливката ама.... приготви се поне до обяд да си *вързана*.
Ден 3 - отиваш с лична карта да се отчекираш. Или изпращаш друг с нея да свърши това. Става на регистратурата за секунди - без да чакаш на дългата опашка. Поне при нас са с предимство .
И така до средващата вливка.
Това дали ще ти е лошо или не - зависи от организма ти.
На мен ми беше много лошо..
Но на една бойна дружка с 20г по-голяма от мен - нищо й нямаше. Чак на 8-мата почувства неразположение.
Перуката ще ти потрябва около 17тия ден от вливката.  Т.е. когато се почувстваш добре вземи си компания и излез на пазар. От социалните ти се полагат пари за перука , но те работят само с определенни магазини. А поне във Варна - точно тези магазини продават най- голевите боклуци.  Моята е от салон Магама - София.
Ако не се лъжа адреса беше ул.Хан Аспарух 7. Те правят перуки от дарена естествена коса. Перуката е 250лв . Работят с протоколите на социалните - т.е. може да се възползваш от тях. И ще ти излезе около 150лв .
Мила , в момента в който започне да пада косата - реши я къса с машинка. Поне аз така направих и си спестих това да гледам кичури коса как падат. Така успях да си запазя косата и да я дам да я използват за перуката Simple Smile
Имаи в предвид , че изработката трае 1 месец . ....
Питай ако те интересува друго.....
Другите дами ще ме извинят за дългия пост , но аз в началото имах нужда  от  изчерпателна информация. Много бях шашната.
Успокой се.... няма да усетиш кога ще минат вливките.... изтегли си любимо сериалче и си го изгледай... аз си изтеглих *Приятели* ама успях до 7ми сезон да стигна 😂
Ако има нещо друго - питай 🤗🤗🤗

# 642
  • Варна
Spirit Crusher благодаря за подробностите!
А освен сок от моркови и цвекло какво приемахте за по - бързо изчистване на тялото от химията?

Не се паникьосвай, няма ни място, нито ти имаш правото да се паникьосваш. DZ в подробности още много ценна информация ти е дала. Пий много течности, честичко, но на малки глъдки да не ти се издува стомаха и ситост да усещаш, все пак и да се храниш трябва, не става само на вода и сокчета, но като количество течности за деня много, едни 2-3 литра гледай да си ги изпиваш. За малка нужда тоалетната гледай като втори дом да ти стане. На сока от цвекло и морков и зелена ябълка можеш да сложиш, и лимон - да прикриеш още повече неприятния вкус на цвеклото. Чайчета си прави от горски плодове, от липа, лайка, слагай им и на тях лимон. За водата ми казаха, че било добре да е с възможно най-високото Рн, но като нямам под ръка такава, каквато там имам, можела съм почти същия ефект да постигна с лъжичка сода в 1 литър. Носи си топлите дрежки, не се плаши от препотяване, дори умишлено се овивай в юраганчета и одеала. Общо взето така се отървава организмът от токсините. От персонала няма нужда да се притесняваш. Имам чувството, че специални курсове са карали за работа с такива като нас и сестри, и лекари. Много внимателни, човечни, учтиви (имаше една женичка с фобия от игли, вливката си я търпеше без никакви проблеми бойна дама го раздаваше, но абоката докато и сложат зор голям, очарована останах сестрите как я разбираха, не я мислеха за лигла, която да преиграва и успяваха да я предразположат и докато се усети вече вързана на системата), най-много да се случи някоя хамава санитарка, но по време на вливките ние пък с тях много досег нямаме, за разлика от хирургиите, където постоянно около леглата ни се въртяха. Преди да те настанят е минала чаршафите да ти оправи, чак след като си тръгнеш минава за следващия да подготви. Като цяло в такива диспансери и отделения виждаш доброто лице на медиците, подход имат, дано това допълнително те успокои.
Иначе за храни и напитки и на мен почти нищо не ми забраниха, освен горе изброените от мен, плюс забравих да напиша за млечните. Grinning Явно съм се издала в някои от показателите, че прекалявам с тях, особено високомаслените - овче сирене, горгонзола, ементал, камембер, заквасена сметана... та и на мен ми казаха като на DZ за биричката да съм се кротнела с мазните сирена. Ако и ти си като мен манияк на тема млечни - ей ги на една камара бутикови кози сирена и млека, освен по-ниско маслени са и доказано по-лесни за усвояване от човека, с благородна плесен има, без благородна плесен, с парченца плодове, дрълго зрали, полу-зряли, избор голям.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 09:10 от Spirit Crusher

# 643
  • София
Здравейте всички и Честита Нова 2019 г! За тези, които са преминали по пътечката пожелавам никога вече да не се връща това изпитание и нека от тук нататък животът върви само нагоре и напред. За нас, които сме в началото на този труден път, пожелавам сила и търпение, да стигнем до края му и да го оставим след себе си.
Lagertha, аз на 3ти, утре, съм на трета вливка. Останах с нощувка само първия път, но открих, че ми оставиха абоката до изписването на другата сутрин и вената посиня. Втората вливка в инфузионния център - отивам в 8 ч, вземат ми кръв, слизам да хапна и към 10 - 10.30 ми слагат системата. 30 мин срещу повръщането, 3 банки по 30 мин химикалите и по 10 мин промивки - общо 2 ч 30 мин , свалят абоката и си отивам. Утре мисля пак така. От мен - предишната вечер деган в 22 ч, сутринта 6-7 ч деган и отиваш на гладно. После деган или зофран 3 пъти без да чакаш да ти стане лошо. Поне 2 дни. Това е. Аз тичам като козичка, може по- натам да стане по- зле. Много ме боля гърбът от растежния фактор, бият ми го събота ( вливките в четвъртък).
Чувствам се бодра и се надявам на добри кръвни показатели утре! Важно е да не се отлага вливка, да се гони графикът. Коса нямам, аз съм с очила и перуките ме изтезават , направо ужас. Ушетата ми много страдат. Вкъщи ходя с тюрбанчето от DZ. Утре ще пиша как е минала вливката и да ободря Lagertha за първата й химия.
Едно нещо не може да свърши, ако не е започнало. Само не разбрах защо е нямало всички изследвания - аз ги получих с хистолотията, Pr, Er, Her, Ki 67. За Ki 67 - над 10% е много, значи клетките бързо се делят, моят е 25 %, но лекуващата ми каза да не го мисля - била виждала 80%. Направиха ми по каса скенер и PET /sc и резултатите са добри. Това ще се повтаря и след химията. Аз ще имам и лъчетерапия, както и хормонална.
Защо не избра Сити Клиник? Много съм доволна.

# 644
  • София
Lagertha, успех утре и кураж! Не е страшно, бъди спокойна, така ще ти е по - лесно. Вземи зофран или деган, както ти писах, подготви се и всичко ще мине.
Днес минах третата вливка. Още 5 остават, и ще е дошъл април!
Утре да пишеш как е минало и ще видиш, че човек може да понесе много повече, отколкото предполага.
Впрочем аз съм си вкъщи и отивам да приготвям вечеря. Не забравям да пия течности и деган или зофран, преди да ми е станало лошо.
В събота ще имам растежен фактор инжекция.
Левкоцитите ми бяха 10 000 тази сутрин 😀😀😀. Цвекло, морков, сурови орехи, пастет, яйца, месо... е храната.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 19:36 от vallinna

Общи условия

Активация на акаунт