Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 50

• 58 589
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
 { Spirit} бе, не сме болни вече, само сме "диагностицирани", оперирани, терапевтирани Grinning лекувани и точка. Смело на новата работа и да ги разбиеш! Не го мисли рака, той няма думата Simple Smile

# 616
Благодаря за подкрепата , момичета 😘🤗🤗🤗
Спиритче , успех ти желая 🤗.
И да ти напомня , че ти документи за ТЕЛК не си подавала 😉 Да те побутна лекинко... Давай докато не съм забравила стъпките- къде , какво се прави 🤗

# 617
  • София /Абсурдистан
В сферата на образованието назначават всеки с правоспособност, защото кандидати много няма. А няма, ясно е защо.  За мед.сестри и лекари пак няма проблеми, пак по обясними причини, както и за всякакъв медицински персонал.  За инженери, ИТ сектора и кол центровете - също, търсени професии са. За всичко останало има проблем и още как.
Аз винаги мога да се върна в училище на предишното ми място, само да им кажа и веднага започвам. И хем ми е близо. Обаждаха ми се 2 пъти да питат дали не съм размислила. Ми не съм. Но същевременно не ме взеха на работата, която аз бих искала, точно заради ТЕЛК-а. Дори ми го казаха в прав текст. Да, точно такъв човек им трябвал, ама с този ТЕЛК, не може, ще вземам болнични, ще отсъствам, разпореждане "отгоре" било да не вземат хора с определени характеристики и за съжаление аз попадам в тях. Пък и не могат да ме освободят ако фирмата закъса,  Да бе, ще закъса, това е една от най-големите частни фирми в страната. Може и дискриминация да се води, ама това е положението. Обидното е, че спечелих конкурс, на който се бяха явили повече от 200 кадидати и  не стана заради тъпият документ.  Дори ме питха кога изтича решението, за да ме назначат тогава, ама то изтичаше чак след 2г и нямаше как. Сега си работя свободната професия и спрях да търся. А и няма начин вече да издържа от сутрин до вечер заради гръбнака.
Сега наблюдавам как приятелка си търси работа. Тя също има ТЕЛК решение за друга болест. Никъде не я вземат, след като разберат за него. И хем последно кандидатства в някакво производство. Щяха да сглобяват разни неща. Тя издържа теста, сглоби някакви платки най-бързо от всичи кандидати, много я харесаха, но щом разбраха, че е с ТЕЛК и им увехна ентусиазма. Така и не я взеха. Същото се повтори и с още няколко работи, за които кандидатстваше в частни фирми. Дори за продавачка не я вземат като разберат. Та това е положението.
DZ честито за новата работа! Лека и доходна, както се казва  Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 11:49 от Unknown_lady

# 618
Лейди, прати ми моля на лични каква работа търси жената и какво знае и може, образование, опит и т.н. Мои познати търсят човек за работа в офис.

# 619
Леди, ти си права за учителската професия, че там взимат само правоспособни учители..и да ти кажа, че само там има ред с назначаването на кадрите, защото в сила Инструкцията за назначаване на учителските кадри, която гласи, че нередовен учител се назначава само със срочен договор и веднага си ходи, ако се явява правоспособен...Другаде е пълен хаос. Например, в хотелите работят със средно образование като администратори, защото са свои хора, а с висшето туризъм работят като чистачки и прочее...В Закона за туризма няма писано за притежаване на образование, само за  няколко длъжности в 5 звездни някъде се посочва, че трябва да притежава дипломата...Много ми е жал, как се гаврят в Борсата с инвалидите по двугодишните програмите за инвалиди...Има, например, изискване да пуснат по тази програма инвалид втора група...и му плаща борса, а работодател го подпира и казва: „Не ме интересува, че имаш костно заболяване, че си с лошо зрение...., ако искаш да те взема, забрави за болести, те ме интересуват...“ Това дали е интегриране на инвалид...А само говорят за тези програми по ТВ ...

# 620
  • София /Абсурдистан
Лейди, прати ми моля на лични каква работа търси жената и какво знае и може, образование, опит и т.н. Мои познати търсят човек за работа в офис.
Писах ти на лични  Simple Smile

# 621
Работя в немска компания и преди 3г.,когато кандидатствах, ми дадоха да подпиша декларация, че нямам СПИН, рак, диабет и още няколко болести, което за мен е дескриминация. Аз тогава бях в ремисия и си подписах, но бях подала вече документи за ТЕЛК. Получих го малко след това, но не го представих веднага, а изчака да ми направят постоянен договор. Когато го представих, веднага ми извадиха декларацията и се опитаха да ми направят проблем, но не успяха. Сега не ми минава мисълта да ги напусна дори. Ще ме търпят градовете 🤣

# 622
  • София
Отвратително е това, много странно, особено за немска компания.Confused

# 623
  • София /Абсурдистан
Е те в Германия няма и да си помислят да го направят, ама тук всичко може.

# 624
  • Варна
Е те в Германия няма и да си помислят да го направят, ама тук всичко може.
Мда... тука е така. Пусто, че нямам право да говоря, камари с декларации съм подписвала и аз за конфиденциалност... ама без да споменавам имена и дати мога пък да споделя, че са ми ясни и на мен германските, американските, великобританските фирми на българска територия как действат. В общи линии ни бай германец, ни бай американец идея имат какво се случва с човешкия му ресурс тук, него не го и е*е така вулгарно да си го кажа. Гледа си човечецът разчетите, планира си финансовата година, решава, че 30% от персонала трябва да се съкрати, изготвянето на черния списък възлага обаче на бай ти Унуфри от Нови Пазар. При бай ти Унуфри родом от Ню Маркет Плейс (на ингилишки преведено Нови Пазар) критериите са едни по-особени обаче... там ако не си лизал анусчета попадаш в предвидените 30% и си аут. И обратното... ако шапката реши персонал да се увеличава пак до бай Унуфри стигаш и пак до неговите критерии... Грозна работа в общи линии...

Поради ред причини загатнати в горните редове се радвам за DZ. Оценили са я заради това, което е, попаднала е на хора, ей тия всичките гнусотии ще и бъдат спестени. Давай миличка напред, сега ти се е паднало.

Благодаря за подкрепата , момичета 😘🤗🤗🤗
Спиритче , успех ти желая 🤗.
И да ти напомня , че ти документи за ТЕЛК не си подавала 😉 Да те побутна лекинко... Давай докато не съм забравила стъпките- къде , какво се прави 🤗

Абе аз се чудя с кви кичури да си нашаря новата косичка (като германското знаме мисля да се барна - да има и червени, и руси, и черни кичури), тя за ТЕЛК-ове ми говори. Ей... няма да се разберем така... ти не само ме побутваш ами направо си ме и припираш.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 07:46 от Spirit Crusher

# 625
Абе ти ако искаш като папагал се направи в главата 😂😂😂 Ама аз ще продължавам да напомням Wink

# 626
  • София
Дискриминацията не е само към болните,момичета!Аз работя в държавния сектор....по-лошо е и от частна фирма!От години гледам как кадърни хора си отиват!Едни биват уволнявани заради измислени провинения,други биват "помолени" да си пуснат молбите за преназначение  на по-ниски длъжности.Знам,че и моя ред ще дойде......наистина грозна работа!

# 627
  • София
Хора здравейте! Моята сага с изследванията на Хер приключи. Приема се резултата от проф. Поповска и следователно положителен и следователно химия . Имам си вече и онколог - д-р Таушанова от СофияМед. Някак интуитивно се отказах от Надежда.  Вчера парвиха скенер   ,  но не Пет,  не знам обикновен някакъв. На 4ти ми е първата вливка. Казаха че много съм закъсняла с лечението и няма какво да чакаме повече. Пратиха ме и в Трансхеликс за изследване на ER i PR  i Ki-67. Това за понатъшното лечение.
Не запомних какво ще ми вливат. Миже ли да вни припомните какви бяха вариантите?

# 628
  • София
Lagertha, добре е, че неизвестността приключи и има яснота за лечението.
За да приключи лечението, трябва да започне. Всичко ще мине и замине! Blush
Успех!

За работа и ТЕЛК- аз не го обявявам вече (губя си полагащите ми се 5 дни отпуск). Първият път като започнах работа след лечението обявих и горчиво съжалявах след това. Това е положението за съжаление! Всеки си мисли, че на него точно няма да се случи... и работодателите така...

Вчера ходих до соц. грижи за винетка да взема документи. Обясниха ми, че нямат новите формуляри (и общо взето са в пълно неведение) и след 15.01 ще стартира кампанията (това е за София).
Много се разприказвах...

# 629
  • София /Абсурдистан
За какво се прави Ki-67? На мен такова изследване не са правили. Да поискам ли да ми назначат?
За винетките е рано още. Тези от миналата годна ще важат до датата, на която са издадени миналата година.
Да попитам нещо за данъка на колите - ние сме освободени, знам. Но едната кола се води на името на ММ, той също има 50 и нещо процента след кардиологична операция, другата - на мое име. Какъв данък се плаща в такъв случай? Миналата година синковеца ходи в данъчното, те не са знаели и след дълго чудене са му казали да плати 50% от данъка на моята, а за другата нищо, но никак не са били сигурни. Някой знае ли нещо по въпроса?
Lagertha, наистина е добре, че неизвестността приключи и вече знаеш какво и как. Споко, ще се оправиш. Важното е, че е станало ясно. Сега като си помисля,  аз наистина минах химията метър. Като изключим умората и проредялата коса, друго кой знае колко страшно не е имало. Сега косата порасна на перушина, мисля още малко да изчакам и да разкарам перуката. В момента я ползвам вместо шапка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт