С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 655
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, благодаря за мненията. Утре ще ми махат полипа, сега се връщам от лекаря. Слава богу, събота ще е и мъжът ще е с беба. Баба й и дядо й ще явиждат като сме у нас. Те я обичат много, няма вариант да прекратя връзката им, а и това не е решение! Единствено внуче им е, но самостоятелно с баба й наистина е малко притеснително. Не мисля, че ще я шамари или нещо подобно, по-вероятно да й дава забранени неща, което не е шега работа.

# 121
Кремито - Не мога да си представя, че детето ми ще е на 10 000км от мен, без доходи и нелегално, делящо покрив и хляб с чужди хора, и аз няма да искам да се запозная с тях поне по скайп!? Мисля си, че това обеснява много неща...
И аз това си го помислих оня ден.

# 122
  • MI
Иве, лека операция и бързо възстановяване!

# 123
Благодаря, Нели!

# 124
Успех и от мен, девойко!

# 125
  • Canada
Леко и безпроблемно да мине и да се оставиш на свеки да те поглези Wink

# 126
Благодаря от сърце на всички! Днес говорих с нея, че утре ще ходя и тя каза "е, голяма работа". Simple Smile
живи и здрави да са ни семействата и децата, всичко друго е поправимо!

# 127
  • при късмета
Да мине бързо и безпроблемно

# 128
Благодаря от сърце на всички! Днес говорих с нея, че утре ще ходя и тя каза "е, голяма работа". Simple Smile
живи и здрави да са ни семействата и децата, всичко друго е поправимо!
Ама защо я информираш въобще? 🤔
Аз също претърпях такава манипулация, свекърва ми не знае и до днес. А сме в прилични отношения.

# 129
Стискам палци.

# 130
Нормално ли е според вас свекърва ми периодично да повтаря на сина си, че ако не ходи по-редовно в тях, някой ден ще ги намерим и двамата със свекър ми умрели? Мъжът ми винаги ходи, когато имат нужда да бъдат закарани с колата до някъде или имат нужда от някаква помощ вкъщи. Естествено, че когато е на работа няма как да зареже всичко и да хукне. Горе долу веднъж на 2-3 дни отива, но общо взето свършва това, за което е отишъл и си тръгва. Не му е приятно да им слуша вечно негативните разговори и да ги гледа, как постоянно пият и пушат. Всяка вечер се обажда по телефона да ги пита как са, защото определено не са особено добре с този алкохол, който уж бил само по едно аперитивче вечер. Сега последно му казаха, че според тях било редно да се преместел при тях да живее, за да ги гледа.

Не, не е нормално. Но е нормално характера на алкохолик да се промени. И от човека, който е бил да не остане нищо, това вече е съвсем друг човек.
  Мога да дам съвет - когато разбрах, че ММ злоупотребява с алкохола, му казах, че с алкохолик няма да живея. Или се лекува, или го напускам. ТМ може да каже същото на родителите си. Какви грижи искат като те  нямат нужда от грижи, а от прислужница?!

Иве, леко оздравяване и възможно най-добри резултати от изследванията! Стискам палци!

# 131
  • София
Иве, и аз стискам много палци!!!

Снощи много ме ядосаха моите свекъри- макар и косвено. От един месец обясняват как всеки момент очакват да им докарат дърва за зимата и искат ММ да им помогне (особено предвид кожното заболяване на свекъра), което никога не е било поставяно под съмнение. Проблемът е, че не можело да кажат дори един ден по-рано, защото тия с дървата се обаждали от "днес за днес".

Покрай рождените дни нали се виждахме два пъти и двукратно коментирахме как да постъпят, за да е най-удобно за всички.

Сега, малко факти: вилата е в Панчарево, ММ работи в Бизнес Парка, а живеем почти в центъра. Сутрин го оставям на метрото и си продължавам с колата.

Та, предложих на всички ММ да си приготви сакче с дрехи, временно да си ходи с неговата кола на работа, така че когато и да звъннат- той да може директно след работа от Бизнес Парка да тръгне към Панчарево, да нощува там и лесно да се транспортира на следващата сутрин. Всички радушно приеха идеята.

От тогава- ни вест, ни кост от тях. ММ им звъни точно през ден- все няма новини. Вчера им е звънял през деня и се е развил следния диалог:
- Дойдоха ли дървата?
- Да, още снощи към 8.
- Защо не ми се обадихте?
- Защото не може да дойдеш веднага.
- Добре, де, ако се бяхте обсадили, щях да дойда днес.
- Оф, знаехме си, че въобще не трябваше да те викаме и да разчитаме на теб.

FlushedFlushedFlushed
Long story short - that escalated quickly!

# 132
Яренце, благодаря. Ами, май си е ден за ден. Миналата година моите свекъри лятото поръчваха въглища и до последно всички чакахме всеки ден дали ще дойдат. Странно е това, те също са нетърпеливи и искаха веднага да се приберат, мъжът ми помага, но, ако ни нямаше, щяха да кажат същите думи, както в твоята ситуация. Спокойно, отиде ли да им помогне?

# 133
Ами да се топлят на газ или ток, като не могат сами да си прибират дървата, ай сиктир. Ще седи някой дежурен с глупости да се занимава.

# 134
  • София
Иве, за утре са се разбрали да е цял ден (и уикенд, евентуално) на тяхно разположение.

Salsisha, ама, моля ти се! Свекърът е правил сам отоплителната инсталация..... 27 години! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт