С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 501
  • 790
  •   1
Отговори
# 60
За това е семейството-да споделя важни неща.
Ина ,имах предвид позната ,дъщеря  и се върна при нея ,че няма къде да отиде, напусна мъжа си.Предлогът е за гледа майка си.Едва ходи жената и сподели,че се смее дъщеря  и като се спънала и паднала.
Разбирам досадата да слуша човек оплаквания ,но не разбирам  пълната незаинтересованост от родител.Може да и обгрижва детето,не може да и се обърне внимание.Поне да и помогне да стане.
Не казвам ,че няма да ми се случи ,но ще е жалко.

Да споделя важни неща? Сериозно? Вечното мрънкане и самосъжаление било важно? Ежедневните болежки и неразположения са важни? Че какво ми носи на мен разговора с подобна депресираща личност? Как не била спала, как не била яла, или как не била с ****? Това ли е живота - подробен анализ на червата и органите, всеки ден, по всяко време? Не, благодаря! Мен ме интересуват други неща и са ми на дневен ред други неща. След като вечно болния не може да се съобрази, защо аз трябва да се съобразявам?

Изпитвам пълна незаинтересованост към свекърва ми и болежките и.

# 61
Салсиша ,към майка си същото ли изпитваш?
Не говоря за свекърви, а за майки и бащи евентуално.

# 62
Майка ми не набива, като бормашина за здравословните си проблеми при всеки удобен случай, благодаря и за което. Когато непрекъснато мелиш едно и също, неминуемо всеки спира да те взима на сериозно и ставаш просто едно мрънкало неприятно.

Някои неща могат да се споделят, ако са важни или ако разговора е отишъл в тази насока. Всичко останало е дразнещо. В крайна сметка, има ли лекари за тази цел. Безпосочни разговори с ох, ах, колко съм зле, не на мен.

Интересува ме само здравословното състояние на децата ми, защото то е моя отговорност. Пък и да спре да бъде моя отговорност, пак ще ме интересува, защото за тях ме боли, дори и пръстчето да си ударят. Не и за свекърва ми. Да се оправя.

# 63
Салсиша ,към майка си същото ли изпитваш?
Не говоря за свекърви, а за майки и бащи евентуално.
Добре де, за кого и колко е важно, че днес половин ден ме е боляла главата?Или че преди 2 вечера не съм спала като хората?Или че ме е заболял зъб и ще ходя на зъболекар?Или че днес ме боли стомаха?Или.....и така до безкрай?
Ами, мисля, че това са елементарни "простотии", сори.
За сериозни заболявания и важни неща, да, семейството е затова, за подкрепа, помощ, каквото се налага.
Ама за ежедневни/ежеседмични дребнотемия?Не го разбирам....
Добре че нито майка ми беше такава (светла й памет), нито свекърва ми смята за нужно да ме осведомява ежедневно за болежките си.Знам ги, като се видим/чуем, съчувствам, питам мога ли да съм полезна, с какво и това е.Купуваме й лекарствата, че аптеката до нас е по-евтина, помагаме, мъжа ми всеки ден е при нея, повече от това...?!

# 64
  • MI
Всичко е в мярката според мен - едно е да кажеш че те боли зъб и ще се наложи да идеш на зъболекар (5 минути), друго е да разкажеш за всичките си пломби, коронки и лекуване на корени с подробности. Явно на Салсиша свекървата е от втория тип, тогава си е дразнещо. Но това не е от възрастта, има и на по 30 такива мрънкала.

# 65
Всичко е в мярката според мен - едно е да кажеш че те боли зъб и ще се наложи да идеш на зъболекар (5 минути), друго е да разкажеш за всичките си пломби, коронки и лекуване на корени с подробности. Явно на Салсиша свекървата е от втория тип, тогава си е дразнещо. Но това не е от възрастта, има и на по 30 такива мрънкала.

Ако е за зъб, се стига до там, когато е била на зъболекар и преди сватбата си + всичките и известни ходения на зъболекари на нейни приятели и роднини. Ужасно е. Пълна зъбна хроника.

# 66
Катерин, напълно съгласна съм с мнението ти.
Има и трети вариант, като при моята--щом чуе, че някой съсед/ка е починал/а и тя казва ето, от това същото ще умрем и ние... Не проумява, че има на кого да разчита. Другият син е в столицата, урежда й прегледи при доста добри лекари, за каквото поиска. Защо е тази паника?

# 67
Катерин, напълно съгласна съм с мнението ти.
Има и трети вариант, като при моята--щом чуе, че някой съсед/ка е починал/а и тя казва ето, от това същото ще умрем и ние... Не проумява, че има на кого да разчита. Другият син е в столицата, урежда й прегледи при доста добри лекари, за каквото поиска. Защо е тази паника?

За внимание. Опитват се да използват емоциите и съвестта на хората, да ги съжалиш и да им обръщаш внимание. За съжаление на моята, аз емоции и съвест нямам.

# 68
  • MI
Салсиша, има такива хора, направо като енергийни вампири са. Понякога си мисля че го правят точно за да ти изпият силиците, ободряващо им действа. А свекървата на Ива може наистина да е хипохондрик, никакъв лекар няма да помогне тогава...

# 69
И аз си мислех за това с искане на внимание... Е, какво повече внимание, единият я вижда,  двамата братя помагат, мъжът й е с нея... Явно е в моя приемник проблемът.
Извинявам се за отклонението, но търся и съвет със себе си какво да правя. Бебето от раждането все има проблеми, гъби в корема, сега повишени левкоцити, както и да е. Психически съм изцедена, вече се замислям и, че не искам второ дете, когато и да било. С две думи, затъвам и се затварям... Обмислям да проведем семейна терапия, според вас ще има ли някаква полза?

# 70
Как какво, ЦЯЛОТО внимание на света искат. И понеже се чувстват непълноценни - и с право, това им става фикс идея. Вече са стари, по-голямата част от живота им е минала /разочароващо, не са сбъднали мечтите си/, не работят, не са красиви, нямат хобита. Нищо интересно и привлекателно в такива жени, затова - хайде да изнудваме, че уж сме болни.

Точно, като циганките - како, дай 5 лева, че детето е гладно.

# 71
Май сте обременени с някакви ,та  го даавте за всички така.
Наистина говорех за проблеми и съчувствие , а защо не и  да се разтърси младия човек за адекватна помощ, не винаги възрастните са наясно  накъде да тръгнат за помощ.
И не говоря за 40-50 годишни възрастни.Когато са и двамата  съпрузи заедно.Говоря когато няма друг до теб.
Разминаваме се в обектите на съчувствие.Вярно е за лъжливото овчарче , като всеки ден намилаш едно и също  и че умираш ,може да си умреш без да те погледне някой ,смятайки за поредното намилане на  глупости.
Аз говоря за действителна нужда и помощ.

# 72
За това с болестите и умирането майка се шегува ше на времето, че тези, дето уж най-болни, ще ни надживеят всичките 😆

# 73
Май сте обременени с някакви ,та  го даавте за всички така.
Наистина говорех за проблеми и съчувствие , а защо не и  да се разтърси младия човек за адекватна помощ, не винаги възрастните са наясно  накъде да тръгнат за помощ.
И не говоря за 40-50 годишни възрастни.Когато са и двамата  съпрузи заедно.Говоря когато няма друг до теб.
Разминаваме се в обектите на съчувствие.Вярно е за лъжливото овчарче , като всеки ден намилаш едно и също  и че умираш ,може да си умреш без да те погледне някой ,смятайки за поредното намилане на  глупости.
Аз говоря за действителна нужда и помощ.

Те са действителни тия нужди ... в главите им!

Съчувствие. То или го има, или не. Който ти съчувства, сам ще се интересува, няма нужда да го убеждаваш, колко точно трябва да ти съчувства.

# 74
Боже мили, а моите деца винаги ме питат как съм. 

Общи условия

Активация на акаунт