С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 482
  • 790
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за новата тема!   Two Hearts
Чета, чета, чета...и не вярвам на ушите си!Какви са тези баби, на колко години са, че вече "кроят ковчега" си и заделят тоалета за погребението?!Направо, без думи съм!
Не че не съм се замисляла за смъртта, все пак и двамата ми родители починаха , а вчера мъжът ми разбра за смъртта на свой набор, ама чак това да ми е все в ума/на устата....не занимавам никого с моето здраве, визия, интереси, искания, пътувания и там, каквото ме вълнува мен.Ако някой пита, казвам, иначе мълча.
А тези с проблемните свекърви, имат проблем с мъжете си, не с бабите.Мъжът/синът им, е този, който трябва да постави границите на мамаН докъде може да се меси и да навлиза в пространството на младото семейство.Ако той си прави пас, щото, нали, мамаН винаги е права, ясно, че мамаН ще приема това за Зелена светлина да въдворява ред и справедливост.
И през ум не ми е минало да искам стая в дома на синовете ми...що за тъпотия?!!!
Аз се моля да правят деца тогава, когато ще имат всякаквата възможност да си ги гледат Сами, за да не се налага да прекарвам повече от час-два у тях за седмица, а какво остава да искам да спя там.АбсурДДД!

# 46
Боряна, никога не съм се подиграва Ла със здравето, камо ли на възрастните. Дядо почина от рак, ужасно е и гледам да успокоя поне, ако не друго. Казах кое ме подразни в случая. Даже свекър ми бе си ударил главата, като бях в родилното. Постоянно звънях на мъжа си да го питам как е, не чаках той да ме информира, толкова тревоги бяха. Добре е, за щастие.
Това със самоубиването е блъф, другият син също не живее там и ходи рядко. Тя го заплашваше и него, че ще умре, ако скоро не дойде у тях...

# 47
  • MI
Това че някой се оплаквал не ме бърка въобще - ами боли го оплаква се. Нормално е да каже на най-близките, не на комшиите - стига да е в рамките на нормалното не виждам защо би трябвало да ме дразни, ако мога и ще помогна. Същото че обичала бисквити - ами да яде колкото иска, веднъж ще й кажа че според мен е вредно, после да се оправя, само на нас да не държи да дава. Обаче това че е на антидепресанти или изнудва емоционално вече е друго нещо. Там вече само с добро не става, само че много по-лесно може да постави твърдо въпроса сина й, отколкото снахата. И пак стигаме до същото - къде е съпругът? Много е добър не е оправдание.

# 48
Като са толкова болни и жалки - нямат място при децата, да заминават да се лекуват.

# 49
Ясно е, че тези заплахи са блъф - в медицината имаха някакво точно название, толкова са разпространени, - но все пак е тормоз върху близките.

# 50
  • MI
1а децата им като се разболеят имат ли право да се оплачат или не? НЕ говоря за грип, и други неща се случват и на 30, и на под тази възраст за съжаление. Очевидно ако постоянно говори само за това има проблем и то сериозен. Ако просто се оплаква периодично не виждам проблем. И млади хора има супер негативни, признавам си че бягам от тях доста бързо.

# 51
Не, нямат право. Оплаквачески разговори не водя. Ако някой има проблем и търси решение - да. Просто да ми вие и стене на главата - не.

# 52
  • MI
Ако болестта е сериозна и/или хронична, дори да търси решение и иска съвет, пак ще се оплаква често. Simple Smile

# 53
Обикновено споделям на моите родители какво се случва с мен. Последния ми проблем споделихме на нея, защото се налагаше да пътуваме за преглед, а не исках да лъже и да си измисляме за какво ще е пътуването. Не сядам по цял ден да се оплаквам на родителите, нито на едните, нито на другите. Обсъждам с мъжа си и вземаме решения.

# 54
За това е семейството-да споделя важни неща.
Ина ,имах предвид позната ,дъщеря  и се върна при нея ,че няма къде да отиде, напусна мъжа си.Предлогът е за гледа майка си.Едва ходи жената и сподели,че се смее дъщеря  и като се спънала и паднала.
Разбирам досадата да слуша човек оплаквания ,но не разбирам  пълната незаинтересованост от родител.Може да и обгрижва детето,не може да и се обърне внимание.Поне да и помогне да стане.
Не казвам ,че няма да ми се случи ,но ще е жалко.

# 55
Нели, пита къде са мъжете, дай ми насока, моля те, какво да говоря с мъжа си, защото на него са му ясни привичките и навиците на родителите и има едни безпочвени сърдения за малко, после същите глупости. За мен полезен ход няма, аз не искам да ограничава него от родителите му, или от внучката, но как да няма пререкания при срещи? Че и при разговор по телефон или на гости?

Боряна, така е, ако моето дете не се по интересува с баща му как сме, не дай боже нещо да сме заболели, ще ми е мъчно, няма спор. Но, тук не е такава ситуацията. Бабата е здрава, нека да е още дълго така, тя просто все мисли лоши неща... Техен съсед починал от рак на мозъка, тя веднага споделила, че значи и тя и мъжа й имат... Да не дава Господ.

# 56
  • MI
Ива, обясни му точно с какво те е наранила майка му или с какво вреди на детето, без да се карате но с конкретика. Кажи му че искаш да имате добри отношения с нея или поне норални, а по този начин е трудно и затова го молиш той да реши проблема. Да отиде и да говори насаме с нея, ако трябва да се карат, ако може просто да я накара да помисли малко - той си знае, със сигурност по-добре от теб я познава. Въпросът е да има минимално изцепки в бъдеще. Той ще е доволен, че ти не искаш да се конфронтираш с майка му, а разчиташ на него, тя пък много по-лесно от него ще приеме критики, насаме, отколкото от теб или пред теб. Поне аз така си решавам проблемите, макар че честно казано в сравнение с твоята, моята свекърва е направо най-тактичния човек на земята.

# 57
Благодаря за съвета! Сам трябва да говори с нея, тя е горделива и няма да е добре да съм там. Още днес ще си поговоря с него. Дано има ефект, макар и за кратко. Винаги й благодарим, като идва при детето, също забравих да кажа, признаваме грижите, но, защо не може да е по-смирена, не знам...

# 58
  • MI
Никой не обича да го критикуват пред публика. Simple Smile А и той е отраснал с нея, със сигурност й знае слабите места и как да я убеди малко от малко да се кротне. И да не стане отведнъж, малко по малко като види че синът й държи да си спокойна ще се поспре ако не е напълно луда. А той ще си поеме отговорностите към теб да ти спестява поне теи нерви, които зависи от него.

# 59
Много зависи от мъжа до къде ще стигнат границите на майка му. Даже изцяло от него зависи. Тука са изтървани нещата много. Ще дам пример с моят брат - каквото и да изпитва майка ми към съпругата му, дори за я мрази до смърт, няма да смее да го покаже по никакъв начин. Нито аз, нито той позволяваме вмешателство в семейството. Много мъже в такава ситуация ще стопират нещата още в началото.

Общи условия

Активация на акаунт