С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 600
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
  • при късмета
Никой не ти се меси в репродуктивни решения, Даскалке, сам сама си го каза, без дори да си питана. Смяташ ли, че действията на майката по някакъв начин оправдават грешките на мъжа ти твоите? По никакъв начин не ги оправдават.
И на първия въпрос отказваш да отговориш. Защото ще те постави в позицията на детето и тогава по друг начин ще ти изглеждат нещата

# 676
Даскалка, говориш за това дете като за някакъв натрапник. Вие му казвате да се адаптира, а то не го прави. Точка. Виновник. То всъщност е жертва на безхаберието на двамата си родители. Възрастните са виновниците, а не то.

# 677
  • София
О, АбсурТ, не си права. Това, че отказваме да вземем разведен с дете не ни прави целите в бяло. Напротив, аз имам ясното съзнание за собствените си дефицити. Наясно съм, че не мога да обичам  дете, което не е мое биологично. Наясно съм, че има далеч по-благородни хора от мен, способни на това. Но аз не съм. Нещо повече, абсолютно наясно съм, че е жив егоизъм да се омъжа за разведен без деца и да откажа да му родя негово биологично дете, защото вече имам две мои и нямам повече грам емоционален ресурс за трето дете. Но освен егоист, аз съм честна и открито признавам дефицитите си, така че противникът да прецени дали може да живее с мен или не. Предполагам, Даскалка има подобни на моите дефицити, но се е бухнала в блатото и сега и тя, и детето плащат цената.

Добре, права си, но нали не можем да настояваме, че всеки знае и познава в детайли лимитите си във всеки един момент и " по принцип и традиция"?
Ние с теб въобще не сме пример в ситуацията, защото по на 20 сме се обзавели със собствени деца, но авторката нито е на 20, нито има собствено дете, при това е учител по професия и явно, с малко егоизъм и силно занижено чувство за самосъхранение.
Не мога да осъдя желанието ѝ да опита да си завре този таралеж в гащите, от който ние ще заобиколим през три преки.
И не мога да не уважа опитите ѝ да помогне на детето, вместо да го запофичи при бабите и да си гледа живота.
Защото, едва ли има някой тук, който да се заблуждава, че бащата е поел ангажимент към него, нали?
Просто майката си е била камшика и толкова.
Даскалката е отвоювала изнасянето и се е преборила с бабите за идването и на детето.

# 678
Говорено е многократно, обяснявано, всичко. Не и не, според детето коренът на злото съм аз и ако се махна всичко в живота им ще се оправи.

Казваш, че имате прилични доходи. Говори с мъжа си и с психоложката за варианта ти да излезеш на квартира за 1-2-3 месеца, за да разбере детето, че дори и да те няма, майка му и баща му пак няма да са заедно. Правете се, че не сте заедно, но ходи в къщата, когато детето е там. Нека наистина мисли, че те няма. Когато е на училище, ходи и прави каквото си искаш там. Не спирай да се интересуваш и му се обаждай да го питаш как е, без да го питаш за баща му! Нека да разбере, че ти се интересуваш от него. През това време, баща му да се опита да се сближи с него и да му покаже, че той е най-важен. Некаа да му обясни, че за всеки родител, детето трябва да е на първо място. Да ходят заедно при психоложката и да ограничи максимално самостоятелните контакти с бабите. Ще ви е трудно, ще ви е гадно да живеете отделно, но детето е най-важното. И ако искаш да имате спокоен семеен живот, друг вариант не виждам.

# 679
  • София
Говорено е многократно, обяснявано, всичко. Не и не, според детето коренът на злото съм аз и ако се махна всичко в живота им ще се оправи.

Казваш, че имате прилични доходи. Говори с мъжа си и с психоложката за варианта ти да излезеш на квартира за 1-2-3 месеца, за да разбере детето, че дори и да те няма, майка му и баща му пак няма да са заедно. Правете се, че не сте заедно, но ходи в къщата, когато детето е там. Нека наистина мисли, че те няма. Когато е на училище, ходи и прави каквото си искаш там. Не спирай да се интересуваш и му се обаждай да го питаш как е, без да го питаш за баща му! Нека да разбере, че ти се интересуваш от него. През това време, баща му да се опита да се сближи с него и да му покаже, че той е най-важен. Некаа да му обясни, че за всеки родител, детето трябва да е на първо място. Да ходят заедно при психоложката и да ограничи максимално самостоятелните контакти с бабите. Ще ви е трудно, ще ви е гадно да живеете отделно, но детето е най-важното. И ако искаш да имате спокоен семеен живот, друг вариант не виждам.

На чужд гръб и сто тояги са малко! doh smile3555

# 680
  • France
Метлата е замела някои коментари. Като този, в който най-политично-коректно напомнях, че се държат едни изпити, в едни университети, за една специалност... която не се взима по документи.
Честит ви ден на Християнското Семейство! Хармония, спокойствие и много любов във всеки дом! Някои имат нужда Simple Smile

# 681
absurT, Даскалката сама казва, че за детето тя е проблема. Говорено е и ефект няма. Както казват англоговорящите "drastic times call for drastic measures". Ако историята е истинска, наистина съчувствам на Даскалката. Родителите ми са разведени. И аз исках да се съберат, като всяко дете. Дори в един момент намрази майка си, защото тя продължи напред, а баща ми все обесняваше как пак ще бъдем семейство. Разбирам и до някъде детето. Даскалката явно не иска, а и няма право да гони детето. Така че, може да ти изглежда грубо, но това е моето мнение и никого не задължавам да е съгласен с него.

# 682
  • Fort Worth, TX
Добър ден.Айде стига сте грачили срещу женатаИма пряк сблъсък с прости и невежи хора.Дали го обича или не не е важно, но от това което чета , тя се опитва да помогне.Аз съм сигурна , че много от вас досега да са си били шута в гъза при такава ситуация.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 19:49 от Кремито

# 683
Креми, още ли сте 7 души вкъщи?

# 684
  • при късмета
Никой не я укорява, че има желание да помогне на детето. Но нито е в състояние да го направи, нито е нейна работа. На бащата трябва да помогне да го направи, а той е абдикирал напълно, делегира й това ки задължение. А тя видно с  охота го е приела, нямайки си представа с какво се захваща

# 685
Креми, как сте?

# 686
  • София
absurT, Даскалката сама казва, че за детето тя е проблема. Говорено е и ефект няма. Както казват англоговорящите "drastic times call for drastic measures". Ако историята е истинска, наистина съчувствам на Даскалката. Родителите ми са разведени. И аз исках да се съберат, като всяко дете. Дори в един момент намрази майка си, защото тя продължи напред, а баща ми все обесняваше как пак ще бъдем семейство. Разбирам и до някъде детето. Даскалката явно не иска, а и няма право да гони детето. Така че, може да ти изглежда грубо, но това е моето мнение и никого не задължавам да е съгласен с него.

Ще се учудиш, но и българоговорящите го казваме същото- просто са ви учили как е на английски. Peace
Но и друго казваме- "Не се прави на по- католик от папата".
И трето- "Прехвален светец и Богу не е драг".

Аз също съм расла с разведени родители, на мен пък баща ми ревеше и ме караше да моля майка ми да не се разделят, докато тя си беше хванала любовник като тази от казуса, само че нито ни изостави, нито призна че това е причината да се разведе.

Така че, аз не донякъде, а напълно разбирам детето.
Но, да изисквам всичкото това от жената, която се е нагърбила с напълно несвойствени задължения, граничи с подигравка, според мен.
Да, тя няма право да го гони, но просто би могла много лесно да насочи баща му към зарязване при бабите и да си гледа спокойствието.
Някакси не мога да приема толкова едностранчив подход спрямо някой, решил да се опита да не бъде като всички останали.
Което не значи, че те задължавам да приемеш мнението ми, разбира се. Peace

# 687
Добър ден.Айде стига сте грачили срещу жената.Очавадно е, че тя прави всичко по силите си да помогне на детето. което е с много , много проблеми.Има пряк сблъсък с прости и невежи хора.Дали го обича или не не е важно, но от това което чета , тя се опитва да помогне.Аз съм сигурна , че много от вас досега да са си били шута в гъза при такава ситуация.На нея и прави чест затова, че прави всякакви опити да помогне на едно дете да намери правилната посока.

Това, че правиш всичко по силите си, изобщо не означава, че трябва да го правиш изобщо. Нито пък е за похвала, след като влошава положението.

Важно е дали подхождаш с любов към нещо - занятие, човек, животно. Много е важно даже.

Много от нас не биха се заели с нещо, което не им е по силиците, за да не овапцат съвсем нещата, което е единствения резултат, щом се занимаваш с неща, които не умееш.

И все пак историята е силно преувеличена, преувеличавана в ход, не за пръв път се случва това, само и само да убедим четящите, колко големи жертви сме, на някакво 8 годишно, а темата далеч не е за това. И можеше да се придържа към нея, като съвсем нормално обясни, че не е желана от роднините, от детето, от никой, че се опитва и не успява - тогава може би щеше да получи и адекватни съвети. Но понеже вместо търсене на диалог, търсеше драматичен ефект и как да оплюе всички останали се получи тоя миш маш. Заслужено.

# 688
  • Fort Worth, TX

Сега сме 6 мъжа ми замина за Вашингтон.Майка ми е в лек потрес.Аз й казах да не се впечатлява толкова.Все ги питам кво става?чакали единия път едно, другия път друго.Като ги гледам как са се закотвили май няма да ги бъде скоро.

# 689

Сега сме 6 мъжа ми замина за Вашингтон.Майка ми е в лек потрес.Аз й казах да не се впечатлява толкова.Все ги питам кво става?чакали единия път едно, другия път друго.Като ги гледам как са се закотвили май няма да ги бъде скоро.

Искрено се надявах да кажеш, че сте пет. Къде настанихте майка ти? Много присърце взех твоя случай и затова сега проявявам любопитство. Ще ме прощаваш.

Общи условия

Активация на акаунт