С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 585
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
  • Fort Worth, TX
В на другия стаята е.Той спи във всекидневната.Аз искрено се надявах да ги няма когато майка дойде, но не.

# 691
  • Варна
В какъв смисъл няма да ги бъде?

# 692
  • Fort Worth, TX
В какъв смисъл няма да ги бъде?
Само размятат апликейшъни.Ходят да гледат апартаменти и нищо.Сега като се заточи един дълъг уикенд по случай Деня на благодарността.От утре масово излизат всички в почивка.Аз затова изобщо вече не си кося нервите с тях..Аз съм в отпуска от събота до понеделник .Гледам си кефа.Наслаждавам се на моментите с майка ми.

# 693
  • при късмета
Креми, а майка ти как е? Свиква ли бързо?

# 694
absurT, Даскалката сама казва, че за детето тя е проблема. Говорено е и ефект няма. Както казват англоговорящите "drastic times call for drastic measures". Ако историята е истинска, наистина съчувствам на Даскалката. Родителите ми са разведени. И аз исках да се съберат, като всяко дете. Дори в един момент намрази майка си, защото тя продължи напред, а баща ми все обесняваше как пак ще бъдем семейство. Разбирам и до някъде детето. Даскалката явно не иска, а и няма право да гони детето. Така че, може да ти изглежда грубо, но това е моето мнение и никого не задължавам да е съгласен с него.

Казах го и ще повторя, за мен детето трябва да е с родителите си, или поне с единия. И си права, нито искам, нито имам право да го гоня. Не е виновно то, че така му се е наредил житейският пасианс. Важното е, че крив, прав, бащата си пое отговорностите, взе го и го гледа. Няма какво да се лъжем, при по-малките деца си трябва женска грижа.

Свекървата има право да не ме харесва колкото си иска, но в крайна сметка синът й е достатъчно голям да си прецени с кой да живее и не е тя тази, която ще решава какво ще се случва с нас, с или без помощта на свръхестественото Simple Smile

Когато отидох да живея там бях супер до момента, е който теглих границата на личното ни пространство като двойка. От там тръгна и драмата, но то не е нещо ново или невиждано в свекърво-снаховите отношения. Целият възможно най-просташки арсенал - ровене в лични вещи, подслушване пред вратата като сме интимни, опит за налагане кой какво да купува, как да се ремонтира. Нищо невиждано по нашите ширини или из форума. Някои хора просто нямат граници. До момента, в който ми изхвърли багажа не бях си позволила да повиша тон, да правя сцени, да тропам врати, но и не кляках, не позволих да се мъчи да прави семейство от трима - аз, тя и мъжа ми. Ето, отделно сме, и пак не мирясва. Това си е характер. Запънала се е, не, и не, трябва да се махна и това е.

Та в този смисъл не е и за чудене, че използва детето за проводник на простотии. Без да се замисли какво причинява на собствената си плът и кръв, на сина си първо, после на внука си. Оставили сме я, да си живее сама със свекъра в двуетажната къща, в безопасност е, няма я софиянката да й се пречка. И пак не й светват разни крушки, че така не става.

Първата снаха такава, онакава, боклук, курва, каквото се сетите, а като се изнесохме - първи приятелки. И си проговориха, че и на гости даже си ходиха. На което гости, моля ви се, й се извинявали!!! Грешка били направили, не била тя виновна за раздялата, а аз, аз съм била провалила всичко. И това пред външни хора плюс детето на масата. Е няма как да се примири със ситуацията, като отвсякъде го коват в обратна посока. Че и примери му даваха, как чичо му еди кой си се развел с жена си, пък после пак се събрали. Сори, ама не съм длъжна да търпя циркове под покрива си, щото виждаш ли, не става още така и при нас.

Аз нямам нищо против, ако искат да я поканят първата и у тях да живее, с или без детето, те са си вкъщи, имат право да правят каквото си искат. Но да се опитват да разрушават второто семейство на сина си не им прави чест, по който и да е показател. При изнасянето и дрехите на мъжа ми не му дадоха, нито на детето, заключила вратата на етажа, добре, че си имахме едно наум та всичко му бях накупила на малкия за тук ново. Свекърът плю по мм от терасата, "боклук, ще се откажем от тебе", август месец в жегата, за забавление на всички съседи. Грозни, пошли отношения. От които малкият няма как да не е попил, защото е живял покрай такива хора.

Фундаментално право на мъжа ми, обаче, е да решава дали детето да поддържа отношения с тях, както и на майката дали да поддържа с нейната майка. Не ми е работа, нямам право да се меся. Една година се оправяхме без никаква помощ, само аз и мъжа ми, детето плюс бизнеса, не беше стъпвало при старите. А като се възстанови контакта сега, вместо да се чукнат малко в главата, получавам "подарък". Какъвто и дебил да си, а аз мога да бъда страшен темерут, няма как да не се подразниш.

Лятото изглежда ме беше видяла в града, почнала да подпитва ще имаме ли деца, щото виждаш ли чистела старите играчки на малкия, да ги пази ли за нашето или да ги хвърляла. Мм й казал да ги запази, детето да си решава, негови са си, за играчки за наше бъдещо да не бере грижа. Не минаха й няколко дни, хоп, първата почва и тя да сондира. "Трябва да се прощава, тя била простила заради детето, да се имало с баба си и дядо си", и прочее, един вид да сме се били помирели. Пак да не падне свеки ниско долу, да си признае, че е сбъркала, аз да съм била простяла, че и чрез посредници. Сори, ама не мога да си представя някой да ми изхвърли багажа, да прави интриги да ми разваля семейството и аз да отида пак да му прекрача прага. Знае ни къде живеем, ако се чувства толкова виновна, да иска да строи мостове, тя трябва да дойде да се извинява. Но не, нейната да е. Ми няма да стане, тя в мое лице снаха няма. Да си гледа внучето от първата и така, за някои работи прошка няма.

Аз разбирам поне да му бях направила нещо на мм, да е по-зле, да кажеш майка, болно й е, а то е точно обратното...

# 695
  • Sofia
Нека прекратим това.
Темата е "С какво ви дразнят свекървите"
Daskalka, видно е, че имате материал за собствена, отделна тема и ако желаете продължаване на тази дискусия я обособете.
Моля, преустановете персоналните пререкания, и обиди.
За спорните публикации, използвайте функцията за информиране на модератор.

# 696
В на другия стаята е.Той спи във всекидневната.Аз искрено се надявах да ги няма когато майка дойде, но не.
А защо си предпочела да "накажеш" невиновния си син?
Аз бих натирила "младото семейство" в хола.....с презумпцията, че нали така и така се изнасят, няма смисъл да нарушавам ежедневието на останалите.
Може пък като всеки "ги прескача" постоянно, да намерят "сили" най-после да се изнесат.

# 697
  • някъде в орбита...
А защо си предпочела да "накажеш" невиновния си син?
Аз бих натирила "младото семейство" в хола.....с презумпцията, че нали така и така се изнасят, няма смисъл да нарушавам ежедневието на останалите.
И аз така мисля. Направо не ми побира главата защо всички трябва да се гърчите, само и само "изнасящите" се да не им се наруши рахата Rolling Eyes

# 698
Защото, когато нещо е построено на грешни основи, всичко свързано с него става грешно. Та и със сагата на Креми така.

# 699
Добре бе, на това момиче не му ли е дискомфортно да обикаля из къща със 100 човека, които все пак не са й роднини; аз да съм ще подивея за отрицателно време. Аз ще подивея дори да са мои роднините, какво остава за чужди.

# 700
Искрено съчувствах на Креми,защото не е лесно да накараш дете ,което не иска да е самостоятелно да се отдели.Но какво е виновен другия и син,че са го преместили от стаята му?

# 701
Тя писа, че другият й син сам е предложил да спи на дивана, за да ползва бабата неговата стая.

# 702
Защо правите драми, че другият син спи на дивана, докато гостува бабата? Все някой трябва да спи на дивана и най-удачният вариант при стеклите се обстоятелства е този, който е без гадже да спи на дивана. Много по-неудобно за обитателите на къщата би било влюбените гълъбчета да спят в общо за всички останали помещение.

# 703
Защо правите драми, че другият син спи на дивана, докато гостува бабата? Все някой трябва да спи на дивана и най-удачният вариант при стеклите се обстоятелства е този, който е без гадже да спи на дивана. Много по-неудобно за обитателите на къщата би било влюбените гълъбчета да спят в общо за всички останали помещение.
Ми точно това е идеята - да им е неудобно и да се изнесат по-бързо.

# 704

Защото са се вдъхновили, как трябва да накажат двойката, все едно у тях живеят.

Аз пък не бих изритала детето си, да спи в хола, заради майка ми. Абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт