Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 687
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Ами нз ама на мен д-р Чачева в 29 г.с с беба 1563 гр ми каза ,че няма да е голямо бебе,а ще е нормално Wink .В 30 г.с вече беше 1700 гр.

# 151
Здравейте мами... Вчера бях на преглед в 29-гестационна седмица съм. Оказа се, че  бебо е 1.535кг. а същевременно аз съм родена 5кг,сестра ми 4кг.Лекарката каза, че цялото бебе е голямо, вижда го здраво, но иска да направя изследвания за гестационен диабет. Много се притеснявам...

Напротив, трябва да си по-спокойна, щом имате и фамилна обремененост. Ще ти направят обременяване и ще вземат мерки, ако резултата покаже ГД. Ще ти наблюдават бремеността по-стриктно и ще внимават за обичайните пакости, които прави ГД.
Ох дано, че като се сетя колко трудно станах мама и сега треперят за всичко.
Благодаря ти много за отговора, ще се опитам да се успокоя. 💓

# 152
Аз бих се радвала на твое място, защото жените с такива съмнения им се взима кръв редовно, мери се кръвно, следят се за инфекции, ехографа е по-често ... и масово бременностите завършват перфектно, защото виждат навреме и други евентуални проблеми.

# 153
Аз бих се радвала на твое място, защото жените с такива съмнения им се взима кръв редовно, мери се кръвно, следят се за инфекции, ехографа е по-често ... и масово бременностите завършват перфектно, защото виждат навреме и други евентуални проблеми.
Така е, може би си права, много го мисля май. Ще гледам да мисля позитивно. 💓💓💓

# 154
Спокойно Wink всичко ще е наред .Аз изрично я питах на ФМ нормални ли са и грамажите и тя каза -Напълно нормални за бебе ,което ако продължи така няма да е нито голямо,  нито малко .Нормално по кг бебче.

# 155
Спокойно Wink всичко ще е наред .Аз изрично я питах на ФМ нормални ли са и грамажите и тя каза -Напълно нормални за бебе ,което ако продължи така няма да е нито голямо,  нито малко .Нормално по кг бебче.
Страхотни сте, много сте мисли.
Май успяват да ме накарате да мисля по ведро. 🍀🍀💋💋💋

# 156
Дано... 💋💋💓💓

# 157
Момичета, извинявам се,че пак с въпрос , но не зная дали разчитам правилно - правих си изследване за токсоплазмоза , резултата е Ig G <5 , отрицателен ли е както си мисля или трябва да се притеснявам ?
И аз съм така, всеки месец трябва да пускаш ИгГ и ИгМ. Мий старателно всички плодове и зеленчуци, избягвай да се храниш навън. Готви добре месото. Не гали улични котки. Това е общо взето.

# 158
Момичета, извинявам се,че пак с въпрос , но не зная дали разчитам правилно - правих си изследване за токсоплазмоза , резултата е Ig G <5 , отрицателен ли е както си мисля или трябва да се притеснявам ?
И аз съм така, всеки месец трябва да пускаш ИгГ и ИгМ. Мий старателно всички плодове и зеленчуци, избягвай да се храниш навън. Готви добре месото. Не гали улични котки. Това е общо взето.
Имам си домашни котки, улични не пипам .
АГ ми назначи изследваня  , но само Ig G ми излиза, отрицателно е нали ? Нямам IgM в резултатите... 😕
А защо трябва да ги правим всеки месец ? 😕😕
Отделно ми пусна за хемоглобин , за анемия  -hb A1 - в норма уж 96,9% , hb A2 3,1% , hb F-излиза * звездичка  ( нямам представа защо няма резултат)

# 159
Разбира се, че не трябва да ги правиш всеки месец ... IgG означава, че вече си прекарала някога и имаш изграден имунитет към нея.

# 160
При нея Igg е отрицателен. Което означава ,че никога не е карала.

# 161
Не съм сигурна, че го е написала коректно и е отрицателен, по-скоро да има. Най-добре снимка.

# 162
Когато е обозначен резултат <5 обикновено се тълкува като отрицателен. Ако е положителен има написана конкретна цифра. Това в случай ,че е написано коректно,но наистина по-добре на снимка да се види.

# 163
Когато е обозначен резултат <5 обикновено се тълкува като отрицателен. Ако е положителен има написана конкретна цифра. Това в случай ,че е написано коректно,но наистина по-добре на снимка да се види.

Прилича на реф. стойност, за това си мисля, че не е описано правилно.

# 164
Трябва да се прави през месец и половина, защото няма имунитет и може винаги да се зарази и да се предаде на бебето. Изследват се и ИгГ и ИгМ.

Общи условия

Активация на акаунт