Колко време след годежа беше Вашата сватба?

• 14 126
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Понеже виждам, че мненията са еднотипни, реших да пиша, макар че не е изцяло по темата.
Сгодени сме от 5 години и половина. Той ми предложи няколко месеца след като тръгнахме. После взе пари от родителите си и ми купи пръстен с цирконий, който много си обичам и до ден-днешен все се стресирам, че съм го изгубила, защото много го свалям, за да не го нараня. Първата половин година не бях на себе си, щастлива, планираща. Той беше депресиран, че нямаме пари, искахме да не зависим от родители и решихме да отложим малко. Бях точно като теб разочарована, фрустрирана, обвинаваща го защо изобщо ми е предложил. Отне ми време да го разбера - защо аз толкова бързам и все си разучавам сама, а той не е толкова ентусиазиран. Това беше първата причина да отложим. Аз съм амбициозна, тогава завършвах, заминах за чужбина по стажове за повече от година, за което не съжалявам. През част от времето съм живяла сама, през друга част сме живели заедно в Италия. Това беше втората причина да отложим. След това се върнахме и си направихме апартамента - обзавеждане по наш вкус, с наши средства, всичко много мислено и изпипано. Вече имахме добри заплати, но решихме, че ни трябва и кола - първо искахме на старо, после се оказа, че марката, която си бяхме харесали почти не пада като цена на старо и си взехме нова - на лизинг за една година - трета причина да отложим. През цялото това време сме обсъждали сватбата от време на време и установихме, че друга, всъщност основна причина да отлагаме е, че сме много претенциозни. Хем не искаме голяма сватба, хем обаче и не искаме да е просто подписване. Аз не искам традиционна сватба, а нещо интересно - на кораб например. Даже ми се иска да е извън БГ. Той иска да го направим, както на мен ми харесва. Още не сме се отказали от датата, която харесахме преди 5 години, но изпуснахме момента, когато да се пада почивен ден, а не искаме да ангажираме други хора да си взимат отпуски. Ето четвъртата и много важна причина да не сме го направили. Сега съм бременна (на този етап ентусиазмът ни за бебе вече беше по-голям от този за сватба Grinning) и сме решили - живот и здраве сватбата ще се състои малко след като детето навърши годинка - тогава заветната дата се пада петък, което според мен е супер ден за сватба - нетрадиционен, но почти почивен. Сама разбираш, че това решение е много условно - трябва първо всичко с детето и с нас да е наред и да не сме тотално скапани и нежелаещи да се занимаваме със сватба през 2020г.
Тази година си избрахме и купихме и халките - естествено нищо готово не ми харесваше и поръчахме ръчно правени от Америка. Толкова много си ги харесваме, че понякога си ги подносваме вкъщи.
Много хора биха си помислили "тези не искат да се оженят наистина", но животът те завърта, ентусиазмът прегаря и други събития изместват сватбата, ако се почака дълго.
Съветът ми е - говори подробно с приятеля ти, за да разбереш дали той няма вътрешни основания да протака. Ако държиш да се ожените в момент, в който и двамата сте погълнати от това и сватбата е най-важното случващо се, по мое мнение най-добре е да се организирате за догодина - записванията започват от 1 ноември на предходната година за следващата година, така че тъкмо сте хванали началото и ще можете да се организирате за дати и места по ваш вкус.

Аз ако се омъжа през 2020г. пак ще пиша Wink

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 15:36 от AllegraA

# 31
Ние бяхме сгодени цели 6 дни,но и сватбата ни беше само подписване,тъй че не ни трябваха повече от 1500лв приблизително,но ако се откажете от халки, рокля/ костюм и леко парти, ще минете на бързо и само с  стотина лева. Тъй, че ако не държите на голяма/нормална сватба и просто искате да си знаете, че сте супруг и съпруга, парите амаа иич не са проблем! Разбира се, ако искате нещо друго, финансовата гледна точка е от изключително значение. След нас и наши близки, на които сме кумове,  дори рокля/костюм и халки не си взеха, подписаха си и толкова, но и това беше по-важното за тях самите,да си знаят, че и по документи са законно заедно😅И те бяха няколко години сгодени и накрая се решиха, взеха пример от нас и не го мислиха много. Сватба по-голяма, само желание и възможност да има, винаги после може да се вдигне.Та, недей се тревожи, при едни е дни, седмица, месец при други години. Поговори с твоя приятел за сватбата-директно, разберете се кога и как. След това малко, по-малко започни да се приготвяш, но му дай възможност и той да решава, все пак сватбата ще си е ваша и на двамата!

# 32
Нашата сватба беше година след годежа. Искахме голяма лятна сватба и ни трябваше време, за да я организираме, а и местата и хората, които ангажирахме, се наемаха доста отрано. Освен това исках да съм се дипломирала, да ми е минал стажът и да не мисля повече за учене и изпити.
Ако ги нямаше тези фактори, сигурно щяхме да се оженим още същото лято.

# 33
Половин година някъде.

# 34
При нас сватбата ще е година и няколко дни след годежа. Искахме и по-рано, но си е трудно с организацията.

какво пък чак толкова организирате Wink
Предложи ми изненадващо на 11 март, на 30 април се оженихме. Сватбата си организирахме абсолютно сами.

# 35
Ами просто на местата, които ни харесаха, датите до към края на юли бяха заети, затова остана август. Като цяло на доста места ни казаха, че сме закъснели, което и мен ме изненада. Същото беше и с фотографи и dj, въпреки че де факто имаше 10ина месеца до сватбата. Веднъж запазят ли се основните неща, дълго време не се налага да се прави почти нищо. Естествено може и много по-бързо да се организира сватба, зависи си от двойката, какви условия има за ресторант, услуги, дата, брой на гостите и т.н. А предполагам и от бюджета, защото в по-изгодните ресторанти (като Акорд например) бързо се свършват уикендите.

При нас сватбата ще е година и няколко дни след годежа. Искахме и по-рано, но си е трудно с организацията.

Предложи ми изненадващо на 11 март, на 30 април се оженихме. Сватбата си организирахме абсолютно сами.

# 36
мда, доста странно е това и с и е аргумент....ние се женихме по-отдавна, де, та явно нещата са се променили, но и ние не сме били много претенциозни явно;-)

# 37
  • Лайпциг / Перник / София

Хааа, колко хубави дати!!! Рожденните на мъжа ми и на сина ми! Simple Smile

# 38
Два месеца и половина след годежа. Не помня на годежа ли определихме точната датата за сватба или малко след това. Справихме се с организацията. Ония години лесно се организираха сватби. Сега наистина не разбирам защо е по-сложно и са нужни месеци наред и дори години, при условие, че толкова неща могат да се проверят и свършат онлайн, много повече фирми предлагат услуги, свързани с организиране на сватба, ритуали се извършват на повече места... И в същото време толкова по-лесно двойките се решават на развод.

# 39
От моя опит най-важното е да се запази дата и място навреме и да се вземе рокля. От там нататък всичко е покани, декорация, меню и други подробности, които могат да подлежат на бърза промяна.

# 40
  • В сбъднатите си мечти :)
32 дни от деня, в който го решихме до подписването... Ние сами си направихме сватбата - решихме, теглихме заем,  организирахме всичко... и то през декември ... И сами си върнахме заема
ПС : Не, не бях бременна Wink

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 14:26 от ๑ஐღ Елиза ღஐ๑

# 41
Не сме имали годеж, направо брак Simple Smile

# 42
  • София
3 месеца. Веднага след него се заехме с подготовка за сватбата. Simple Smile

# 43
Чувал съм, че след 1 година годежът вече не важи. Т.е. като е направено предложението, има 12 месеца да се реализира иначе "губи давност". Има ли такова нещо?

# 44
Това за първи път го чувам 😁😁😁 Какво сега на мен като ми е предложил преди повече от година, сега да очаквам ново предложение ли. Изобщо няма логика..

Общи условия

Активация на акаунт