Меню за гости

  • 23 275
  • 155
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 2 298

Има страхотни питки с лимец
gpym4e, би ли споделила, моля, рецептата за питките с лимец

# 106
  • Варна
  • Мнения: 1 885
Да, разбира се.
Содени питки от лимец:
2 ч.ч. брашно от лимец
1 1/2 ч.ч. панир / сирене/ кашкавал
80 г масло / Гхи или краве /
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
1/3 ч.л. лимонтузу
1/2 ч.ч. кисело мляко или 150 мл вода
сусам за поръсване

Всички продукти се разбъркват. Правят се хлечбета, посипват се със сусам, нарязват се с нож отгоре на кръст /да излезе въздухът/. Пекат се на 160 градуса до час на предварително загрята фурна.

Последна редакция: сб, 17 ное 2018, 19:22 от gpym4e

# 107
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 13 138
Аз пробвам нови рецепти ,когато сме само тримата със съпруга и детето.Обаче ,когато чакам много гости  залагам на изпитани рецепти,за да съм сигурна,че няма да се изложа.

# 108
  • София
  • Мнения: 2 298
Да, разбира се.
Содени питки от лимец:
2 ч.ч. брашно от лимец
1 1/2 ч.ч. панир / сирене/ кашкавал
80 г масло / Гхи или краве /
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
1/3 ч.л. лимонтузу
1/2 ч.ч. кисело мляко или 150 мл вода
сусам за поръсване

Всички продукти се разбъркват. Правят се хлечбета, посипват се със сусам, нарязват се с нож отгоре накръст /да излезе въздухът/. Пекат се на 160 градуса до час на предварително загрята фурна.
Благодаря, непременно ще ги направя в най-скоро време.

# 109
  • Мнения: 20
Lady_gothic допадна ми идеята за пържолите със сирена ще пробвам.

# 110
  • Мнения: 20
Здравейте отново.Предния път гостите ми останаха очаровани от менюто което беше сътворено от вашите идеи. Сега пак ще ми е необходима вашата помощ, защото скоро е рожденният ден на съпруга ми и ще бъдем около 30 човека. ПОМОЩ

# 111
  • София
  • Мнения: 12 345
30 души?
Ние бяхме по-малко на сватбата ни.
Никога не бих си причинила 30 души на гости.

# 112
  • Мнения: 2 266
Здравейте отново.Предния път гостите ми останаха очаровани от менюто което беше сътворено от вашите идеи. Сега пак ще ми е необходима вашата помощ, защото скоро е рожденният ден на съпруга ми и ще бъдем около 30 човека. ПОМОЩ


Два или три вида салати,хапки,ядки и някакви разядки.За основно,че е най лесно шпиковано свинско месо и за десерт торта или някакъв сладкиш,предложени с кафе или коняк или бяло вино или розе.Това е,което за момента се сещам.А би могла да направиш и следното:в тавичка разстилаше кайма и я печеш почти до готовност,след това върху нея разстилаше картофено пюре и го запичаш.

# 113
  • Мнения: 17 213
Определи си тема за РД, например диско п арти, великият Гетсби. После съобрази декор, музика, облекло, храна с темата

# 114
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
Когато се готви за толкова народ, няма място и време за много салати и манджи. Прави се една салата и се реди в чиниите на автомат. Буквално, защото салатата се прави в последния момент и няма време. Ако се ползва някаква зелена салата, е хубаво да е измита и изсушена от предния ден, накрая да остане само рязането. Най -лесно ще е със зеле - то може и по-рано да се нареже и трае. Зеле, моркови и майонеза или зеле, ябълка, моркови, червено цвекло. Ако е  първата, може да се добавят за украса печени чушки с чесън, които да се подготвят от предния ден, маслини... А за основното. В една голяма тава във фурната се събира месо в най-добрия случай за 12-13 души. Посрещала съм гости на агне и знам. Пекла съм в две фурни. Най-добре е да печели на две места, каквото и да е месото. Това ще е подходящ случай да изпечеш голямо парче месо. Вземаш два свински бута, шпековаш със сланина, чесън, ръсиш с розмарин, мащерка, увиваш с бекон на ленти и - бой. Рядко има повод за печене на голямо парче месо, а това е точно такъв. Месото става сочно и страхотно. От предния ден можеш да си приготвиш към него някакъв сос (гъбен), макар че от печенето е хубаво да се ползва също соса.  За десерта - една торта е максимум за 16 души.

# 115
  • София
  • Мнения: 20 713
Ако посрещна 30 души, после спокойно мога да отворя фирма за кетъринг.  Laughing
Предполагам, че в тях се включват и деца.

# 116
  • София
  • Мнения: 12 345
А тези 30 души къде ще седнат?

Нямам близки хора с жилища, които могат да поемат 30 души на седяща вечеря.

# 117
  • Варна
  • Мнения: 1 885
Аз също бих организирала рождения ден за 30 души в заведение или щях да поръчам нещо на кетъринг фирма. Ако мислите, че е скъпо, има сайтове за ваучери - постоянно публикуват солени и сладки плата, както и ваучери за менюта. Тортата също може да я поръчате някъде. Иначе трябва три дни да готвите и чистите.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 10:00 от gpym4e

# 118
  • MI
  • Мнения: 11 890
30 човека е малък ресторант. Grinning Наистина, има ли къде да седнат? Защото ако не, отпада варианта месо на фурна и подобни, трябва да са хапки, дребни неща които могат на крак да се ядат. А това за 30 човека си е самоубийство, по-добре кетъринг. Ако ще са седнали е друго - една-две салати в промишлени количества, месо или на фурна или пак голямо парче в тиган (във вино например), десерт от сорта на тирамису, който не иска печене и може да се приготви от предния ден.

# 119
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 13 138
За 30 души и аз като Perunika ще приготвя предварително някаква салата-руска,Снежанка или картофена-варени картофи,варени яйца,настърган кашкавал ,майонеза,нещо такова.И някаква туршия.
И два свински бута печени в собствен сос.Или рибица-няколко цели печени в голяма тава. Гъбения сос също е много добра идея.Или ще направя капама в огромна тенджера.
Десерт-сладолед,пресни плодове .Може торта или баклава.

Не бих сервирала нищо,което трябва да се приготвя на момента-нищо пържено или панирано,никакви шопски салати.
Защото иначе ще трябва да стоя само в кухнята.

30 човека на гости-аз бих ги поканила в заведение...

Общи условия

Активация на акаунт