Не знам кой е бащата на детето ми

• 37 796
  • 987
  •   1
Отговори
# 15
теста е 600 лв. правят го в геника. Ако ти е важно да знаеш, 600 лв. са нищо. Иначе съм на мнение, че баща е този, който се грижи за детето, а не този чийто генетичен материал носи. Според мен това са минали неща и не би трябвало да се сещаш. Радвай се на днешния ден. Детето вече е голямо. Важното е да е живо и здраво.

# 16
  • Испания
И ако разбереш, че е от другия, какво?

# 17
Здравей,

Искам да те питам, когато направите теста и ако случайно (дано не се случи), се окаже, че детето не е на приятеля ти, а е от колегата, какво ще направите? Вече е малко късничко за тези неща. Ако сте в добри отношения, обичате се и всичко друго е окей, защо да нямате още едно общо дете, в което да няма съмнение на кого е и да забравите за тези работи. Детето вече е припознато, предполагам и бащата, и то, са привързали един към друг. Какво значение има на кого е? Има толкова хора, които живеят с децата на партньорите си от предишни връзки/ бракове. Това си е горе/долу същото. Simple Smile

# 18
  • France
Биби, не е важно кога се е родило едно дете, а кога е била овулацията. Децата се раждат преди и след термин. По мои сметки, по-вероятно е любовникът да е бащата. Ако ще правите днк тест, трябва да се приготвите и за тази възможност. И въобще нужно ли е това? Каква е кръвната група на TМ?

# 19
Биби, не е важно кога се е родило едно дете, а кога е била овулацията. Децата се раждат преди и след термин. По мои сметки, по-вероятно е любовникът да е бащата. Ако ще правите днк тест, трябва да се приготвите и за тази възможност. И въобще нужно ли е това? Каква е кръвната група на TМ?

Незнам на никой от двамата кръвната група.
На мен термина ми беше на 8 август,  но родих на 30 юли. Нали бременноста продължава 266 дни от началото на зачеването?. . По тази схема би трябвало да е от приятеля ми.
На 13 ноември би трябвало да не съм била в овулация. . А и презерватива като остана вътре , спермата може да не е разляла

# 20
  • Paris, France
Здравей, цените на ДНА тестовете доста паднаха. Има компании, които правят такъв тест срещу сто долара. Тестът е доста сигурен ако тестваният за бащинство и биологичната майка не са силно близкородствени и кръвосмесени.

https://www.amazon.com/Rapid-Paternity-DNA-Test-Kit/dp/B00HJCQR2W

23andme са доста добри, макар и 100$ на човек, защото поне ще видите какви мутации имате и теста няма да е напразно.

Имай предвид, че тези тестове не са 100% сигурни. Стават грешки. Има го и факторът химеризъм. Детето излиза внуче на бабата и дядото, но не и дете на родителят-химера.

# 21

Незнам на никой от двамата кръвната група.
На мен термина ми беше на 8 август,  но родих на 30 юли. Нали бременноста продължава 266 дни от началото на зачеването?. . По тази схема би трябвало да е от приятеля ми. 

Не мисля, че има закон за продължението на бременността. Нормалната бременност продължава толкова, но има деца, които се раждат преди или след тези дни.

# 22
С термин 08.08 трябва да сте забременяла около 15.10.

# 23
  • София
Смятам, че недомлъвките и натякването са по - лошия вариант и за детето и за теб. По - добре е да знаеш истината и да си решавате от там нататък какво ще правите. Не мисля, че някой тук може да ти отговори на въпроса - кой е бащата? Цената на теста е нищо, пред съмненията и безпокойството.

# 24
  • France
На колко дена ти е цикъла? 28-29-30?

# 25
  • София
. А и презерватива като остана вътре , спермата може да не е разляла

Разлива се, от опит ти го казвам.

# 26
  • Paris, France
биби, като не знаеш овулацията кога ти е била, а тя при една и съща жена може да е в много различни дни, направете ДНА теста и готово. Кръвните групи изобщо не са показателни във всички случаи, освен ако нямаш генетично изследване, което да показва статус на Кел, Дъфи, разширен резус фактор с Д и СЕ статус, бомбайски хаплотип, таласемия, сърповидна анемия и разни други гени за хемоглобина. По-евтино и бързо е да пратите натривка в ancestry.com, 23andme и доста други. От тези изследвания има и здравни ползи - какво да ядем, какво не усвояване, рискове за разни болести.

Не, не трябва. Терминът е изкуствено изчислена, ориентировъчна дата. Не е 100% сигурност за дата на забременяване. Имала съм късна овулация, на 22 ден от цикъла, особено като тренирах. Имала съм и овулация на 12 ден. Доста разлика има в прозореца за зачеване.

# 27
На колко дена ти е цикъла? 28-29-30?

30 дни по принцип , но понякога по 29

# 28

Гинеколожката,  която ме преглеждаше тогава,  каза,  че овулацията и вероятно зачеването  е станало на 8 ноември ..

# 29
  • Далече, далече
Ето ти няколко съвета според това, което си написала:
1. Може цял живот да лъжеш, че баща на детето е този, който на теб ти изнася. Ако някой ден детето ти се нуждае от трансплантация на органи или тъкани, тогава ще му мислиш.
2. Ако колегата ти има деца, кажи на детето си, когато порасне, да не би да си залюби с брат си или сестра си.

П.П. Не знам се пише отделно.

Последна редакция: сб, 27 окт 2018, 19:39 от Zemfir@

Общи условия

Активация на акаунт