Не знам кой е бащата на детето ми

• 37 692
  • 987
  •   1
Отговори
# 45
Четох из форумите за много други жени,  забременели веднага след цикъл.  Това ми дава надежда,  че и моят случай е такъв
Бе и аз виждам по тАлАвизията, че има спечелили от тотото и билетчетата, ама досега нито на мен, нито на някой познат/приятел му се е случило. Зарежи надеждата, статистиката е против теб. Плати и направи теста, пък следващия път, като си с повече от един партньор за месеца си пий овреме ескапела.

# 46
  • France
Невена, абсолютно си права, но каква е статистическата вероятност за толкова ранна овулация при редовен 29-30 дневен цикъл? При мензис на 25ти и забременяване от полов акт на 30ти?

# 47
Детето по нищо не прилича на колегата. .

# 48
Невена, абсолютно си права, но каква е статистическата вероятност за толкова ранна овулация при редовен 29-30 дневен цикъл? При мензис на 25ти и забременяване от полов акт на 30ти?

Да обясня , казах , че секса с приятеля ми беше около 30,  но не съм много сигурна дали точно на 30 , 31 или на 1 ноември. . Не съм си водела календар на коя дата сме го направили,  понеже не съм очаквала такова развитие на нещата. . Но с колегата е сигурно , че беше на 13 ноември понеже проверих в телефона си съобщенията от него. .

# 49
  • France
Тогава приеми, че е от ТМ и си изтрий всяка друга възможност от главата. И си свиркай.

# 50
А на мъжа си кажи - и сега какво, ще се откажеш от детето ли? Ако е мъж на място, ще си затвори устата и ще си гледате семейството.

Казва,  че ще се чуства прецакан и засрамен, и няма да го забрави никога.

# 51
  • София
Кофти е, че още виждаш този колега. Явно това те мъчи. "Ами ако..."

# 52
Детето по нищо не прилича на колегата. .
То и дъщеря ми по нищо не прилича на мен, а е вече на 14 години, т.е. не е в бебешка възраст с още неоформени черти, когато всеки намира прилика според предпочитанията си. Продължава да е копие на МС.
 Виж, станалото-станало. Ако приятелят ти не знаеше, да си замълчиш. Но той знае и това усложнява картинката. Навремето ти е повярвал, че е от него само на твоите думи. Нормално - той ти изневерил, ти си преспала с друг, събрали сте се отново, гледате детето... но с времето съмнението ще разруши връзката ви.

# 53
  • Paris, France

Не я знам каква е, честно казано. Аз обичам сигурност и яснота и в подобен случай бих направила генетичен тест веднага след раждането, и с двамата вероятни бащи. Не бих гадала кога може да ми е била овулацията, защото без ултразвукови изследвания около деня на овулация никога не може да се каже точно кога е била. Не знам как живеят в несигурност 3 години. Аз не бих могла.

# 54
Добре,  значи на 20 ден от цикъла съм била с колегата.  Не би ли трябвало на 20 ден яйцеклетката,  която е годна за оплождане да се е разпаднала?

# 55
Зависи на кой ден ти е овулацията, индивидуално е. А може и да си имала два фоликула. Случва се. Понякога има и втори годен малко по-късно.

# 56
  • Paris, France
Добре,  значи на 20 ден от цикъла съм била с колегата.  Не би ли трябвало на 20 ден яйцеклетката,  която е годна за оплождане да се е разпаднала?

Забременяла съм от контакт в 22 ден от цикъла. Висок тестостерон измества овулацията по-късно, а нисък по-рано. Да изчисляваш евентуални дати сега е безсмислено. Генетичен тест е 99.99% сигурен, ако не и повече.

кукумицинка, естествено, че за 99$ няма да и изследват мутациите, но за 100$ отгоре да. И в двата случая куриерските разходи са едни и същи. Често по Коледа има специални оферти. А защо да плаща 600лв в БГ, като може да направи теста по-евтино? Не разбирам логиката. Това, че е в България не пречи да прати слюнка в Америка.

# 57
  • София

Нищо не "би трябвало"- овулацията зависи от какво ли не, а от психическото състояние, доста.
Така че, хайде порасти и престани да се занимаваш с гадаене.
След като си имала неблагоразумието да родиш при това положение и да осведомиш приятеля си какво се е случило в подробности, си длъжна да направиш теста.
Сега ти подхвърля и намеква, утре ще почне да ти " натвърдя", защото няма начин да не го гризе каква е истината.
И ти трябва да я знаеш, защото може да се наложи и детето да се запознае с братя и сестри, че да не ги срещне като евентуални сексуални обекти.

# 58
За кое искате мнение? За кой е бащата ли? Защо чак сега след като имате профил (т.е. ползвате форума)?

Изчисленията Ви са неточни, защото няма точна връзка между това дали детето се ражда на, преди или след термин и кога е настъпило зачатието. Ако се роди в 7ми месец - какво, непорочно ли е? Или ако преноси родилката?

Релевантното в случая е кога е била овулацията. Фоликулярна фаза започва на първия ден на цикъла, значи на 25ти. Между другото откъде знаете с чак такава точност кога е бил цикълът преди 3 години? Значи за цикъла сте си записали, но за секса с приятеля си не сте сигурна кога е бил само 1 месец по-късно? Малко съшита с бели конци ми се струва историята, но все едно, да приемем, че не сте се сетили тогава да  мислите по въпроса.

Значи ако менструацията е била на 25ти, фоликулярната фаза трае средно 13-15 дни (източник) след което настъпва овулацията. Дори да вземем предвид големите индивидуални разлики разликите между отделните цикли, пак фоликулярната фаза трае между 10 и 23 дни (същия източник). Овулацията настъпва след това, като яйцеклетката е витална 1/2-1 ден. Самите сперматозоиди могат да оцелеят в женското тяло (и то ако стигнат до матката) до към 5 дни след половия акт.

Така че смятайте. Ако сте правили секс на 30ти или 1ви, сперматозоидите са били живи до към 5-6ти макс. Т.е. ако сте имали много ранна овулация (която се случва много рядко, да речем по-рядко от 1 от 20 пъти) и това е комбинирано с нетипично дълъг живот на сперматозоидите - възможно е на теория. Много по-вероятно обаче да сте имали малко по-късна овулация (към 18-19ти ден) и това да е съвпаднало с акта на 13ти.

Накратко - и двамата на теория могат да са бащи, чисто физиологически вероятността е доста по-висока за бащинство на колегата. С абсолютна сигурност - единствено ДНК тест.

Трудна работа АГ докторката само на база ехограф да изчисли точно пост-фактум кога точно е била овулацията, а ако наистина е била на 10ти, тогава няма как нито един от двамата да е бащата. А пък мамите кога смятали, че са забременели е съвсем бошлаф работа...

Въпроси около моралния казус какво да се прави, какво да не се прави при различните сценарии и т.н. - не успях да разбера дали имате такива всъщност и дали искате мнение за този аспект на ситуацията или не искате?

# 59

кукумицинка, естествено, че за 99$ няма да и изследват мутациите, но за 100$ отгоре да. И в двата случая куриерските разходи са едни и същи. Често по Коледа има специални оферти. А защо да плаща 600лв в БГ, като може да направи теста по-евтино? Не разбирам логиката. Това, че е в България не пречи да прати слюнка в Америка.

Това, което показа, е тест за бащинство, не от най-прецизните, за домашни условия. Онази глупост с 23андме няма нищо общо с пренаталните неинвазивни тестове като Пренатест, Транкуилити и пр., включващи подобни изследвания:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072159/

Кои мутации ще ти изследват за 200 долара?

Общи условия

Активация на акаунт