Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 77 909
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
Моята шийка се скъси изведнъж, точно като при Катринчето. В 28 седмица ме приеха в блница с контракции на 6 минути и поставиха кортикостероиди. За щастие овладяха положението и не родих. От 3,5 ме изписаха с шийка 2,2, но поне без разкритие. От тогава започнаха да ми записват и тоновете. В 32 седмица по препоръка на Чавеева сложих втори път кортикостероиди- пак контракции, болница, вливания на кормагнезин(без никакъв ефект при мен) и шийка 1,5 + вклиняване на мехура. Очакваше се раждане до дни, но някак издържах до 35+1 ден. Стискам палци и при теб развръзката да е успешна!

# 121
  • Варна
Моята шийка се скъси изведнъж, точно като при Катринчето. В 28 седмица ме приеха в блница с контракции на 6 минути и поставиха кортикостероиди. За щастие овладяха положението и не родих. От 3,5 ме изписаха с шийка 2,2, но поне без разкритие. От тогава започнаха да ми записват и тоновете. В 32 седмица по препоръка на Чавеева сложих втори път кортикостероиди- пак контракции, болница, вливания на кормагнезин(без никакъв ефект при мен) и шийка 1,5 + вклиняване на мехура. Очакваше се раждане до дни, но някак издържах до 35+1 ден. Стискам палци и при теб развръзката да е успешна!
Браво ти си на финала, вече и да родиш няма да има проблем.
Аз се мъкнах поне 2 седмици с 3 см разкритие, почивката ми помогна да устискам до 35 г. с

# 122
Аз бих потърсила второ мнение, мерили са ми шийката 10мм в Щерев ( Кановалова) отивам при Дяволов 4 часа по-късно и той я мери 21 мм. Хоспитализация за 450 лв ... ми на мен си ми звучи, като точене на касата. Аз ходех на стационар ( сутрин отиваш, вливат ти каквото има да се влива и се прибираш) при тях и ми взимаха 70 лв. Станели въпрос за високо рискова бременност, щерев не са ми критерии за вещи лица в материята.

# 123
Аз ходя и в Св. Петка. Сигурно е, че шийката ми се е скъсила прекалено много за много малко време. Имам и контракции от време на време, леки болки - също, но по-рядко. Предпочитам да не рискувам, а да вляза и да ме наблюдават. А относно парите - имам две ин витро процедури, две проблемни многоплодни бременности, които съм следила там, хоспитализации за задържане в ранна седмица при първата бременност и едно евакуацио (раждане) в 6-ти месец. Т.е. колко пари сме изхарчили от миналото лято до сега... нямат смятане. По-добре да дам няколко стотин отгоре, но да се подсигуря, до колкото това е възможно. А вариантът да ходя всеки ден до болницата е изключен, първо, защото живея на другия край на София и това друсане по улиците е противопоказно. Второ - трябва да ме карат всеки ден, което няма как да стане. Трети вариант - да ходя с такси, което отново си е друсане по пътищата, а и до колкото си спомням таксито ми беше м/у 15 и 20 лв. на посока. Абе, с две думи, искам или не, трябва да лежа в болницата и това е. Все пак много благодаря за инфото на всички! 🙂

# 124
Мами мислите ли, че близнаците, като са родени в 34 седмица и са с ниско тегло , едното 1600 гр. ,а др. 2100 биха имали за вбъдеще проблеми с развитието.

# 125
Не смятам така. Супер са си децата!

# 126
Мами мислите ли, че близнаците, като са родени в 34 седмица и са с ниско тегло , едното 1600 гр. ,а др. 2100 биха имали за вбъдеще проблеми с развитието.

Не. Майка им ще си има проблеми, да им угажда на глезотиите, защото са се родили малки и се притеснява за тях, докато и се качат на главата накрая, както се случва с мен! Joy

# 127
  • Варна
Пороблеми може да има и износено бебе тежащо 5кг
34г.с си е добра по принцип, само трябва да качат килограми и това е.
Е, ние ходихме и на рехабилитация, бях решила че им има нещо, едното бебе двигателно ми се струваше че изостава. При прегледа едното беше с нисък мускулен тонус, другото пък обратно.
Работеше се по Войта и Бобат и станаха пуушки, настигнаха и надминаха доносените си,, колеги,,

# 128
  • Някъде там...
Аз имам въпрос към вече родилите и кърмещи майки.Има ли някоя,решила да се цеди и да следи изпитото количество?Всички близки родили приятелки ме съветват да не почвам,а директно да си кърмя.Освен че ме притеснява,какво и колко ще ядат и дали ще им стига,а аз няма да знам дали от глад или колики плачат,се притеснявам също и с това дали ще смогвам и с двамата.Купих бебешки кантар,но пак ме съветват да не се вманиачавам и по веднъж на ден да ги тегля.Разбира се,това са съвети на майки с едно,а все си мисля,че с две ще е доста по сложно и непредсказуемо.Затова ако има някоя цедяща се,моля да сподели.

Мишленце, кърмих близначките 3 години, захраних на 6 навършени месеци и не съм замествала хранене докъм годинка и малко. Цедих само първите 3 седмици - 2 бяхме в болницата и трябваше да цедя и да им нося, защото не ми ги даваха и после 1 седмица цедих докато се регулира хиперлактацията. Покрай цеденето в болницата знаех какво количество произвеждам, въпреки че на тях им трябваше много много малко. Родиха се доносени в първия ден на 38 г.с., но много трудно се захраниха, повръщаха, поради което бяха на системи и лекарства в неонатологията. След изписването не съм следила коя колко изяжда. Едната хапваше на час-час и половина в началото, другата на 2-3 часа. За няма и 3 седмици качиха по 1800 грама и разредиха храненията. Важно е да има редовно пълни памперси. Имаше 10 дни, в които мерех всяка вечер преди баня теглото, защото се притеснявах, но като видях, че пълнят бузите и се успокоих. Моите колики почти нямаха, мрънкаха малко вечер към 18 часа и толкоз. Ревяха от банята, при преобличане. Педиатърката ни искаше да цедя и да следя колко изяждат, но аз отказах. С две бебета, всяко с различен режим в началото, кога да ставаш да цедиш през нощта... А нощното цедене стимулира най-добре лактацията.

# 129
Здравейте момичета,
Обещах да дам инфо след като ме изпишат от болницата и се извинявам, че чак сега пиша. Значи, на 08.11. ме приеха с шийка 2,8 см. Започнахме вливанията на Кормагнезин. На 12.11. ме прегледаха отново - шийката беше станала над 4 см. Първо ме прегледа друга лекарка, защото моята беше на спешно раждане, но успя да се върне преди да ме качат отново в отделението. Прегледа ме и тя и измери също над 4 см. Обясни ми, че шийката НЕ расте, но когато матката е контрахирана, пишка ми се или пък съм хапнала повечко и т.н. шийката е под напрежение и изглежда по-скъсена. На 16.11. ме прегледа отново. Шийката беше над 3,8 см. На 18.11. беше над 3,4 см. Бебетата бяха станали по 1 кг. едното и малконпод 1 кг. другото. Кортико стероидите ги отложихме, поне за сега. Ще следим по-честичко и ще преценим дали ще се наложи въобще да ги слагаме. Като цяло Кормагнезина, съчетан с постоянно лежане ми се отрази доста добре. Пак имах контракции, но много по-малко. Сега лежа в къщи. Чат-пат коремчето се стяга, придружено с много лека болка, но само за няколко секунди и не повече от 2-5 пъти дневно. Лекарката ми постоянно ми повтаряше, че е много доволна и че ако си почивам активно в къщи и си пия Магнезийя ще издържа до 9-тия месец. Каза ми също, че ме планира за нормално раждане, за да мога да се възстановя по-бързо. Междувременно, за първи път и второто бебче се завъртя с главата надолу, което също е добре. Бях обещала да кажа и какво ми е струвало - общо 450 лв. Това е по клинична пътека за до 10 дни. 390 лв. за допълнителни услуги, все пак е частна болница + още 60 лв. за допълнителни лабораторни изследвания (микробиология и допълнителни кръвни изследвания).

# 130
Вчера изписаха едното бебче. Другото още е в неонтологията. Искам да споделя, че наистина в МД са големи специалисти. Тъй като по- голямото близначе има шум на сърцето. Доцентката от неонтологията ни изпрати без да чакаме ред за кардиолог, за който първия свободен час е през Януари.Слава  богу шумът се оказа физиологичен и щял да отшуми. За вбъдеще ни предстоят още прегледи и за всички тях ни изпращат от МД, след което отново трябва да ходим в неонтологията за консултация. Радвам се, че така се грижат за бебчетата, а не с изписването да се приключи и да се лутам без да знам какво да правя. Дано всичко да е както трябва. И да кажа , че раждах без екип и всичко мина повече от добре.Родих нормално и в момента съм повече от добре. Отношението към мен беше повече от чудесно. С 2 ръце ви препоръчвам, ако нямате екип и чакате близнаци да отидете в МД.

# 131
Katrincheto88, madlen_, радвам се и за двете ви, и за добрите новини. Стискам палци нещата да продължат да се нареждат добре 🙂

# 132
Здравейте момичета.Бременна съм с близнаци в 24 седмица.От 2 -3 дни имам усещането че бебчетата не са толкова активни,усещам ги но по рядко и доста по лекичко от обикновенно.Това дали е проблем или просто са се завъртяли така че не се усещат толкова.Само да кажа че по принцип съм си доста пълничка.

# 133
Не се притеснявай.И аз съм 25 седмица, някой дни са по мързеливи,други не се спират все още имат място и накъде да мърдат.Има значение и дали плацентата ти не е предна,не мисля че килограмите са фактор за самите движения.Като хапвам сладко понякога са по активни.Следящата ми каза ако не усещам с часове движения тогава да се притеснявам.Не забравяй и че спят по 20 часа мисля беше.

# 134
  • Бургас
С 1то дете с дни не съм усещала движение.......пенках се и търчах до болницата почти постоянно, накрая ми писна и се отказах, явно е до чувствителност, а най- ме дразнеше някой да ме пита постоянно дали броя движения.....тея описани в дебелите книги никога нямаше да ги постигна и трябваше да си прекарам бременността в болницата. Даже като порасна съм Я ВИЖДАЛА как се мести, убийте ме - никаква чувствителност.

Сега ги усетих много рано към 13-14 гс и то доста осезаемо., Напоследък по-рядко, зависи много къде застанат, явно на места матката ми не е толкова чувствителна или аз самата. Отказвам пак да се дебна, че и да броя, значи трябва да психясам .

Общи условия

Активация на акаунт