Компресионни еластични чорапи за разширени вени, тромбофлебити и т.н.

• 32 640
  • 116
  •   1
Отговори
# 90
  • Melmak
Здравейте, виждам, че темата не е активна от много години, но все пак я повдигам.

За съжаление и аз съм в отбора с вените.
Започнах да получавам подуване на краката и отидох на съдов хирург.

След еходоплерсонография ме насочи към планова аблация и пяносклеротерапия.

Изписа ми добавки, крем и чорап. Чорапите, които препоръча са Sigvaris, компресия 2 степен, чорап до коляното A-D.

Другата седмица мисля да ходя към магазина и да видя, но се притеснявам от това, че чорапите са с пръсти. Вие отдолу слагате ли си друг чорап?
Колко чорапа имате, за да ги перете и сменяте?

Имам месести пръсти на краката, не мога да понасям обувки с ниско бомбе и се притеснявам, че ще оръся едни пари за чорап, който не мога да понасям, защото стяга на пръстите.

# 91
Някои лекари са вързани със Сигварис и дори предписват чорапи на техни бланки. Можеш да отидеш там, където съм писала в първия пост и да си купиш от немските. Качеството е същото, цената беше 2 пъти по-ниска от тези на Сигварис. Най-добре на място, на мен ми бяха взели мерки там, на място. Мисля, че ще те консултират за всичките ти проблеми, поне така беше с мен след операцията.
Аз предпочитам чорапи без пръсти ( пръстите да са свободни), че тези с пръстите много стягат и пръстите ми изтръпват. Отдолу не се обува нищо друго. Отгоре може.
Те съхнат бързо, така, че би могла като начало да вземеш 1 чорап, ако продават и 3/4 по един. Ако прецениш, че имаш нужда от втори, винаги можеш да вземеш още един такъв.

Тази фирма
https://www.medi-l-service.com/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1 … %D1%80%D0%B8.html
Препоръчвам ги, защото останах много доволна както от обслужването, съветите, така и от чорапите.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:08 от Diorela

# 92
  • Melmak
Благодаря ти, диорела, със сигурност лекаря е свързан. Ясно ми е от началото, но до една степен не ми пука толкова, че взима % или нещо подобно, а ми се иска добро качество.

Относно мерките ми каза да си ги взема сама веднага щом се събудя без да ставам от леглото. За това го разбирам защо е така, в напредването на деня краката не са същия диаметър, какъвто сутрин рано.

Благодаря, ти ако фирмата, която си постнала все още е там и инфото е актуално,ще отида. Аз също бих препдочела чорап без пръсти.

# 93
В сайта е същия адрес, на който ходих. Близо е до метростанция Театрална.
Сега ти сложих линка на кои места се вземат размерите. Малко е трудно човек сам да си премери.

Тези, немските, които ми предложиха, нямат никаква разлика в качеството със Сигварис.Предполагам ,че Сигварис са наобиколили и зарибили лекарите. С тези неоправдано високи цени не биха оцелели по друг начин.  Има и други марки със същото качество. Важното е компресията да отговаря, да не са някои куча марка, при която не отговаря, защото по разни магазини предлагат и такива. Описала съм одисеята ми в първия пост.

Виж тук компресиите
https://www.medi-l-service.com/%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0 … %D0%B8%D0%B8.html
Цитат
ІІ. Компресия Клас  2  /  CCL 2 -  23- 32 mm Hg
Използва се по ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ!  при пациенти  със средна до тежка степен на хронична венозна недостатъчност.
Аз купих на този производител - Меди. В бг сайта са посочени като Ofa Bamberg.
https://www.medi.de/en/products/compression-stockings/

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:33 от Diorela

# 94
  • Melmak
Много ти благодаря!

# 95
Моите са като тези, до горе и без пръсти. Виждам, че има и 3/4
https://www.medi.de/en/products/mediven-forte/

ПС Виж тук, има 2 дължини под коляното мисля, че A-D са по-дългите ( до кД позиция)
https://www.medi.de/en/products/compression-stockings/treating-v … diven-sheer-soft/

В Медилайт ще ти предложат според предписаното от лекаря. Кажи, че искаш без пръсти.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:54 от Diorela

# 96
За тези немските имате предвид,че са тези медиласт ли? Ако са медиласт тях ги продават и в аптеките. Определено чорап без пръсти е много по-удобно. Съветвам да се вземат мерки много внимателно и да се прецени. Ползвала съм немски, италиански, е накрая стигнах и до сигварис. Тези чорапи дето са ми 7/8 постоянно ми падаха и някак си размерите не ми пасваха. А на сигварис си взех чорап с колан - е няма такова удобство, а втората компресия си е наистина втора, а не като предните, които бях купила (medilast)където като ги изпрах и вече компресията стана първа.

# 97
При кратка справка, медиласт са български, дала съм линкове, можеш да сравниш.
Цитат
https://apteka.framar.bg/30049054/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86 … C%D0%B5%D1%80-xxl
Производител:
Медика АД, България

Кои немски си ползвала? Тези немски, за които написах, са същото качество като Сигварис, производител - medi GmbH & Co. KG.
Моят е до горе и не е падал никога, нито компресията се е отхлабила.
За да пада такъв чорап, най-вероятно не е качествен. Ако мерките не са правилно взети, пак няма да пада, но компресията няма да е достатъчна.
И аз исках чорап с колан, но във фирмата ми дадоха един да го пробвам. Точно мястото, където беше най-възпалено след операцията и най-много нуждаещо се от компресия, излизаше извън чорапа и те прецениха, че това не е добре за мен. И аз го видях това, че не е добре.

ПС Може да погледнеш и този мой стар коментар
https://bg-mam.ma/p/1071538/37710094

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 18:11 от Diorela

# 98
  • София
Hechicera, аз минах през няколко варианта, които и до ден днешен се подмятат нови из гардероба. Само сигварис ми бяха ок, намерих ги сама след доста мъки. Не подхождай с предубеждение, пробвай всичко. Не е лесно да си намериш твоето.

# 99
Не бих съветвала да се пробва всичко, освен ако не иска да колекционира некачествени чорапи. На пазара  у нас се предлагат доста такива. Споделила съм за 2-те марки, с които имам опит - едната е калпава и върнах в магазина, другата е много добра и ползвах дълго.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 21:50 от Diorela

# 100
  • Euskal Herria
Аз пък обмислям да си купя нещо различно от това, което ми дават по здравна каса (не съм в България). Едно, че е много дебела материята (280 дена, силна компресия - така го водят) и друго - много ме болят след това краката, доста ми стяга. А работя по 8 часа права, без почивка и сядане дори и за минута.

# 101
  • София
Здравейте, някакви отзиви за тези чорапи? Цената им е доста ниска, вършат ли работа?

https://pirinhill.com/bg/kompresivni-chorapi-do-kolyanoto-sin-zhalt#reviews

Мерси!

# 102
Предполагам, че не са медицински. Никъде не пишат колко е компресията. При медицинските, това е задължително.
По-скоро са някакви спортни, като гледам обозначенията на зоните.

# 103
Здравейте,
И аз вече съм в отбора на чорапите. Днес взехме някакви просто защото от болницата искат чорапи за да ме вдигнат. На здравия крак е ужасно. Много боли и ми казват да спя с тях. Не знам за изписване какво да търся и как се процедира. Моля споделете опит. Диагнозата е дълбока венозна тромбоза ако има значение. И другото което ме тревожи е защо се слага и на здравия крак.

# 104
Писала съм в първия коментар какви ползвам, както и няколко коментара по-горе - немските на medi.de . Други споделят за сигварис, но те са много скъпи. Да ти кажат в болницата точените размери ( на няколко места са) и до къде да бъдат.
Сутрин се обуват в легнало положение преди ставане, т.е. кръвта да не се е стекла надолу по краката.
Купи си без пръсти, че като стегнат и пръстите, като в менгеме, много болят.
Удобно е да ти купят и гумени домакински ръкавици, по-лесно се обуват с тях. Добре е и да ти покажат как да ги обуваш, трудното е да мине през петата.

Полезни са, защото фиксират тромба към стената на вената.

ПС Мен не са ме карали да съм с чорапи в болницата, правеха ми превръзка с ластичен бинт и така ме изписаха. Оперираха ме с ДВТ.

Не зная защо те карат да носиш и на здравия крак, питай лекарите.

Желая ти късмет!

ПС Нали ти беше ли писала в темата за миомите, че са те оперирали и не беше добре? Има ли връзка с операцията тази ДВТ? Там оправи ли се?

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 17:14 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт