"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 40

• 48 170
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Стискам палци и аз. Надеждата умира последна.

# 616
По повод изследванията, смятам, че е добре преди опитите за бебе да се направи преглед с ехограф, микробиология и цитонамазка. Ако има съмнения за друг проблем, съответно може и допълнителни изследвания. Тези изследвания не са с цел да се търси репродуктивен проблем, а с цел да се започне бременност при най-добри условия. Това е съвсем различно.

По повод забременяването, явно объркването, че при много жени става "от раз" идва от там, че много жени наричат "от раз" забременяването през първите няколко месеца, а не на първия месец. Бях чела статистика, че при 30% от двойките забременяването става през първите 3 месеца, а при общо 50% - през първите 6 месеца. Не знам колко е достоверна, но показва, че забременяването не е толкова лесна работа.

# 617
Аз също доста пъти съм чувала след израза ОТ РАЗ , изречението - "Още щом си направих тест за овулация или фоликулометрия", което реално означава 2-3 месеца поне.

# 618
Здравейте! И ние с моя съпруг пробвахме да си направим бебе предния месец, та сега чакам да ми дойде (или да не ми дойде). Последния ми цикъл беше на 11.12, предполагаема овулация на 24-25.12. Опит правихме на 23.12. По принцип имам редовен цикъл с изразено ПМС. От около година буквално мога да усетя кога съм в овулация, по една специфична болка, която трае 2-3 дни. Гинеколожката ми каза, че е нормално предвид това, че съм във фертилна възраст.
2-3 дни след опита за бебе имах много странни "симптоми" - виене на свят, стомашни болки, умора. Естествено, че съм си въобразявала, няма начин да е било свързано. Единственото странно от тогава до сега, което не си въобразявам е много обилно течение, но то също може да е причинено от доста други неща.
Очаквам цикъла си утре (макар, че според мен овулацията беше на 23-24 и би трябвало да ми подрани). Този месец за разлика от другите гърдите не ме болят изобщо. Единственото ПМС е болка в кръста и яйчниците от 2-3 дни.
Лошото е, че ако се е случило чудото, ходих на сауна и пих доста вино този месец (по принцип не пия, но заради празниците)...
П.С.: Просто ми се искаше да споделя с някой, който е минал или минава през това, не очаквам да сте ми тестове Simple Smile
                                                                                 Аз съм в същото положение. Стискам палци!

Стискам палци да е станало! Иначе не се притеснявай за това че си си позволила вино или сауна. Тези неща са вредни в напреднала бременност.Много жени преди въобще да разберат, че са бременни правят неща, които не трябва да се правят. Така че не се притеснявай. Стискаме палци и да се похвалиш.

# 619
  • София
Аз също ходя на профилактичния преглед всяка година. Но не съм посещавала АГ специално, преди да почнем да правим опити за бебе. Аз обаче съм от тези, забремели на първия или най-късно на втория цикъл, след като спирахме да се пазим. Дори и с третото, когато вече бях на 38 години. Симптоми никога не съм имала преди 6, 7 г.с., въпреки че след това ми се случваше да повръщам и до деветия месец. А на първия ден от закъснението тестовете показваха ясна втора черта. Та ми е много странно, когато хора с отрицателни тестове или с едва забележими втори черти, вече имат пълния набор от симптоми.

# 620
Имат те, глупости имат.

# 621
Аз с първото дете забременях от 1 път секс , това разбирам от раз! Но сега правих 7 месеца опити и на 8 мия стана. За съжаление мисед  . Да видим колко ще отнеме следващия опит 😉

# 622
Аз досега съм забременявала 4 пъти - първия път стана от първия опит , но за съжаление приключи със спонтанен аборт и последва кюртаж 😢. След като подновихме опитите , забременях на втория месец , но за съжаление пак приключи със спонтанен аборт и последва кюртаж 😢. Подновихме опитите и стана още на първия месец и през 2017 ми се роди син ❤. Кърмех и нямах цикъл , декември установих че съм забременяла без цикъл и всичко беше ОК до 12.01.2018 когато чух - плода няма сърдечна дейност 😢😔 и пак последва кюртаж . Та искам да ви кажа че досега винаги съм забременявала бързо . А сега вече от 9 месеца правим опити и не се получава , ще се побъркам 😔😢

# 623
Аз досега съм забременявала 4 пъти - първия път стана от първия опит , но за съжаление приключи със спонтанен аборт и последва кюртаж 😢. След като подновихме опитите , забременях на втория месец , но за съжаление пак приключи със спонтанен аборт и последва кюртаж 😢. Подновихме опитите и стана още на първия месец и през 2017 ми се роди син ❤. Кърмех и нямах цикъл , декември установих че съм забременяла без цикъл и всичко беше ОК до 12.01.2018 когато чух - плода няма сърдечна дейност 😢😔 и пак последва кюртаж . Та искам да ви кажа че досега винаги съм забременявала бързо . А сега вече от 9 месеца правим опити и не се получава , ще се побъркам 😔😢

Търсила ли си мнението на специалисти, защо се получава така? Какво ти казват? На какво се дължи това състояние?

# 624
  • София
Зара, пусни си генетични изследвания. И тромбофилия. Понякога подобен проблем се разрешава с един "елементарен" аспирин.

# 625
здравейте, момичета искам да помоля за мнение.. 8.12 ми е последната менструация. Имам редовен цикъл. Този месец не успях да хвана ову с тестове... не зная нямаше ли такава или попаднах на кофти тестове.. опити са правени почти всеки ден. МЦ чаках на 4.01, но няма изгледи, че ще дойде.. правих тест преди мъничко-отрицателен..дали е възможно да не отчита или да е рано или може би да е имало късна ову.. според един от календарите ову  се е падало около 21, според друг 25 ... вие как мислите?

# 626
Не е изключено и късна О, въпреки че при редовен цикъл се случва рядко. Иначе при нормално настъпила О и 4 дни закъснение, резултатът от теста би трябвало да е достоверен. При 10 дни закъснение е препоръчително да се посети лекар за да се види причината. Разбира се нищо не ти пречи да отидеш и по-рано ако прецениш.
      Без преглед няма как да се гадае дали в действителност е имало О или не.  Peace

# 627
Зара, пусни си генетични изследвания. И тромбофилия. Понякога подобен проблем се разрешава с един "елементарен" аспирин.
И ТСХ задължително. При ТСХ над 2 много трудно се забременява, въпреки че горната граница е почти 5.

# 628
Благодаря за отговара! Записах час за 15ти. Доктора ме посъветва все пак да изчакам менструация още няколко дни.

# 629
Здравейте мами ,
имам следното питане . Последната дата на месечният ми цикъл беше 19.12.2018г. , на 23.12 имахме контакт ( необезопасен , без свършване в мен , но .. ) на 2срещу 03.01.2019 имах необезопасен контакт ( не е имало свършване в мен , но тази пуста Предеякулационна Течност ме притеснява) . На следващия ден погледнах , че според календара съм в овулация на 03.01, но не съм имала никакви признаци . Сверих с онлайн овулац.календар , там ми показва 01.01 ( леко съм объркана) . На 3ти вечерта започнаха едни болки в десен яйчник , ниско в корема , леко придърпване .. та така до днес 08.01 и продължават , не са постоянни , но ги има . Рано е за имплантация доколкото знам , рано е за чуденка дали съм бременна или не , но се притеснявам. И си самовнушавам разни симптоми , за които и от двата пъти е рано. Декември месец от овулацията до цикъла също имах същите болки и посетих генеколог , откриха ми бактериална вагиноза , та дали може да ми се е изместила овулацията или болните са от бактериалната вагиноза( ще започна леченоето и на 10.1) и какви са шансовете да очаквам положителни резултати .

Знам колко безотговорно звучи, но за съжаление и двата пъти така се случи , за първи път за 25г. ми се случва да не използвам предпазни мерки и затова съм в тази чуденка .

Общи условия

Активация на акаунт