Отговори
# 75
Честито ни второ бебче на мама Равия!!! Да е живо и здраво и много да слушка. Hug
fiona, радвам се че си добре и се появи, защото почнахме да си мислим тук че си в отбора на родилите  Simple Smile Почивай си, че малко остана.
Eli83 Това за епидуралните трябва да е право на избор на пациента, а не доктора да ти казва може или не. Мен днес ме питаха на консултацията дали ще искам епидурална и аз казах, че ще пробвам по естествен начин и ако много ме заболи, ще си поискам тогава. И ми казаха,че това е най-добрия вариант.
По-принцип това за форцепсите и епидуралните не е задължително. В болницата в която ще раждам форцепс не се използва, счита се че е остарял метод.
Когато ти сложат епидурална, може да е в по-малка доза и да се усещат контракциите като напрежение, а не като болка. Или доктора да ти каже кога да напъваш според монитора или като сложи ръка на корема ти. Често при епидуралната става по-бързо разкритие в края.
yolk, права си за това "гнездене" или "nesting". Тук по всички книги го пише. Като почнеш да чистиш като луда, переш дрешките по два пъти, гладиш и миеш прозорци по няколко пъти, значи скоро ще настъпи момента  Mr. Green. И мен ме е подхванало май.
newsm68
Момичета, като гледам как избирате доктори, болнци, пари се уговарят за всяко нещо, много сложно  Crazy
Лека нощ на всички и успешен ден утре  Hug

# 76
Мами, след коя седмица вече раждането се води за 9 месец?Чувала съм 35-та, но след нея или като влезеш в нея, или изобщо не е35-та  newsm78

# 77
Мами, след коя седмица вече раждането се води за 9 месец?Чувала съм 35-та, но след нея или като влезеш в нея, или изобщо не е35-та  newsm78
Мисля, че е 36-тата. Тоест като влезнеш в 36та седмица си "full-term", или в термин вече, когато бебчето е доносено. Преди 36та седмица се счита че е "pre-term" или недоносено.

# 78

Eli83 Това за епидуралните трябва да е право на избор на пациента, а не доктора да ти казва може или не. Мен днес ме питаха на консултацията дали ще искам епидурална и аз казах, че ще пробвам по естествен начин и ако много ме заболи, ще си поискам тогава. И ми казаха,че това е най-добрия вариант.

Май има определен момент до който може да ти я сложат.Една позната разказваше че, като я заболяло вече и поискала епидурална, те и казали , че е вече късно.Та попитайте- да не стане така.

# 79
Добро утро на станалите вече мами!
Ох,така ми се спиииии,а такъв кръст ме болииии Cry
Аз не виждам проблем да се издаде разходен документ.Във Варна в Майчин дом и за женската консултация,на която ходя си ми дават касов бон,а и за раждането зная,че се дава.Е,жалко че няма как да мине за разход на фирмата;))
Tedy,това са глупости за епилатора.Поне аз от 10 години вече си ползвам този метод на обезкосмяване и сметнах,че няма да е много добре по време на бременността да мина на нещо друго по примитивно.Все пак не виждам какво може да пречи на бебето newsm78,така че си го ползвай спокойно.
Искам да попитам раждалите вече мами кои шезлонги за коритото са по-добри-тези с хавлииката или пластмасовите като легълце?
Слънчев и спокоен ден

# 80
  • Пловдив
Добре дошла, мамо Фиона!Радваме се, че всичко е наред с тебе и бебо си седи спокойно в шкембачето, нека да потрае още мъничко, преди да изскочи.Момичета! Така ми е писнало от болници и доктори и техните рекети, че смятам в скоро време да организирам протест - не на плащането! не на изнудването за пари!Ние носим живот, това е най-красивото, полезно и важно нещо, което човек прави за себе си, за семейството и за обществото. Всеки лекар е дал ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, за да стане такъв-никъде, ама никъде в нея не се казва:ще си свърша работата, АКО МИ СЕ ПЛАТИ, в противен случай - аз съм беден и ще работя толкова, колкото ми плащат. Считате ли, че това е НОРМАЛНО мислене за доктор?Да си медик е ПРИЗВАНИЕ, а не професия. Моля ви се, момичета, само ние можем да ги озаптим, не мислите ли, че ако спрем да даваме и даваме, те просто ще престанат да искат. Защо да не купим нещо на детето си за тези пари?Кажете НА КОЯ от вас, която получава заплата за работата си, И ДАВАТ ВСЕКИ ПЪК ДОПЪЛНИТЕЛНО ПРЕМИЯ ЗА ТОВА, ЧЕ ХОДИ НА РАБОТА и си върши работата?
Говоря за държавните болници, разбира се, ако човек иска да си плати - разбира се, че може - но в частна клиника.Там има отчетност, тарифи, разходи, които НЕ ПОКРИВА ДЪРЖАВАТА.
Оф, стига с това, но страшно ме е яд, казвам ви, това не е нормално, човешко и справедливо поведение от тяхна страна и ние сме единствените, които можем да го спрем, а не да поощряваме подобно поведение, както явно става вече.
Бай, лек ден, и съжалявам, че бях толкова дълга, но това ми е болна тема...

# 81
Наистина ли е добре 300 лв,на мен ми се струват множко при положение че той какво толкова ще направи за мен,да не роди вместо мен а?Кажете в какво ще е разликата ако не плащам на никой и ако му платя да дойде?А за епидуралната даже изтъкна че мноооооого боляла глава после,освен че се налагало форцепс!Аз имам чувството че знам повече от лекарите вече newsm78 , нали се вливали течности за да не боли глава?!
А някой друг ще ражда ли с уговорка с лекар и колко ще плащате казвайте? Thinking Аз вече се чудя и казах на татито да ги даде на мен 300 лв нали аз ще се мъча не доки,а той се смее!!!Изобщо голям смях от одеве си говорим и си викам ще ги дам,няма да ги дам!Още не мога да реша!То е ясно че ще се мъча и в двата варианта!Незнам!
Ох много се панирах днес като каза че не може с упойка и вече не ща да раждам! Whistling Whistling Whistling Crossing Arms
Аз му казах и на доки че не искам ,а той се смее и вика че на бебето ще му стане лошо, ако седи много! #Crazy
Ох айде стига съм ви досаждала с моите щуротии,все ще пробвам дали мога и ден без публикация ама не мога! Joy
Здравейте момичета! За епидуралната упойка много зависи какви ще са последиците от това дали я слага опитен анестезиолог. Като изключим бабините девитини за парализа и други подобни, може наистини да те боли глава след това за 2 или дори 3 дни, но това е, ако не са я стожили на правилното място точно, иначе други последствия почти няма (казвам го от опит), освен че контракциите се чувстват само като стягане, като тези подготвителните, само че по-дълги, а що се отнася до форцепс - да, и аз съм чувала, че е възможно да се наложи да се използва, защото майката не усеща вече контракциите силни и може да спре да напъва в подходящия момент.

# 82
Добро утро! И аз като Ели бях решила поне един ден (откакто почивам) да мина без да пиша, ама не...Много ми е хубаво тук във форума и това си е.  Heart Eyes
Фиона, Слава Богу, че с бебе сте още във формат 2 в 1. Ти беше около моя термин, рано ни е още.
Люба_Ризова, склонна съм да не се съглася с теб. Моето Джи Пи например направо си обвини майките и тези, точно тези (на бг-мамма) форумите, че създават корупцията в болничната система. Той има няколкомесечно бебе и ми разказваше как по принцип стоят нещата. Май ние от голямо шубе да не би пък да не ни обърнат внимание, да не би пък не-знам-си-какво създаваме наистина условията за плащаници под масата. Защото факт е, ако отидеш да раждаш и нямаш уговорка, никой няма да те върне или да те остави на произвола на съдбата, а коцузи, и преди съм писала, се случват и на най-добрите лекари и след значителни плащания и какво ли не. Тъй че да не ревем, всеки сам си е направил избора. По-важното е Бог да е с нас, защото всичко друго е гаранция-Франция.
Виждам, че епилаторите според вас са ОК, ама аз вече триъгълникът не мога да си го правя и си мисля за депилатоар-крем за интимни части, че е по-лесно и бързо, а и не боли, а аз имам все по-често контракции и болки и не ми се рискува. Та, кажете ми, моля, може ли да се ползва такъв крем? Все пак има много активни съставки и не знам минават ли трансплацентно, влияят ли на бебса и т.н.
Синеоче мило  Hug, аз само потвърдих твоята версия за санитарните възли. Уж, някакви мацки са "изолирани" пък са допуснати до общия санитарен възел. Че каква изолация е тая? Излиза, че и идеята за разни изследвания също е безмислена - с тях или без тях, болен или здрав, реална, работеща изолация на непроверените пациенти няма. Остава ни да се молим да не прилепим нещо и това си е. Иначе тарифите, които си дала важат не само за Шейново, ми за всички АГта в София. Тъй че Ели, Рени, направо сте си на далавера. А, Синеоче, тоя с 2-те000 лв. да не е прословутия д-р Мишел? Щото май само той тегилира между Младост  и Шейново.  newsm78 Поредното доказателство, че високата тарифа НЕ означава професионална грижа и екстра внимание.
Макси, ще ти пиша за избора ми на док на бележка, че е малко деликатна ситуацията при мен, а нали и сто пъти смених болници, лекари...(не че нямаше причини, а полууслуги НЕ приемам, пък камо ли да плащам, тц!).
Хайде хубав ви ден от мен! Аз днес ще пера и май само сакът остава да си дооправя и съм реди. После ще лежа, че много болки, много нещо... Чак на концерта на 21ви няма да мога да отида.  #Cussing out
Цунки по скрити още в тумбаците бебешки кратунки!

# 83
Привет мами Hug

Фиона радвам се,че си отново в редиците и всичко с бебо е наред.Да потрае още мъничко Laughing
Аз днес съм много щастлива,защото ми е последен работен ден.Така дълго го чаках. Wink
Да ви кажа за епидурала и аз се притеснявам от гледна точка на това дали ще ми я сложат като поискам.Разбира се ако не е много късно,защото тогава нямало смисъл.Идеята ми е кога трябва да си я поискаш.В момента в който отидеш да раждаш,когато много почне да те боли или ако си имаш уговорка с лекар да му кажеш на него. Незнам защо някои болници се дърпат за нея при положение,че си плащаш newsm78 Нали в края на краищата всеки гледа да те "изцица" до последно #Cussing out
Да кажа на софийските мами ако не са ходили вече разбира се Laughing Вчера отидох до магазинчето на КОМЕС.Намира се на бул.Стамболийски малко след Штъркел,но от другата страна на улицата.Пред един висок блок има много розови къщички и там в една от тях е магазина.Да ви кажа има много хубави дрешки за бебочеството и са на много прилични цени.Бодита има между 2-4лв памучни и много сладки Laughing Конфекцията е българска и качествена.Имам познати мами които пазаруват от там и са супер доволни.Аз в събота ще ходя да купя някои неща.

Айде стига,че пак се разписах много.
Поздрави и целувки от нас с бебка и да погалите тумбаците Hug  bouquet

# 84
Здравейте мами!

Бебе Нора дали вече не си е в къщи? Очаквам майка и да се появи вече и да разказва и да показва снимки. A Йоаннка кога ще я изписват, мамите които са посетили мама Равиа да кажат.

Tydy, ползвай си новия епилатор, само ако до сега си ползвала този метод. Ако ти е за първи път и не си свикнала на усешането, май не е добър момента точно сега да пробваш.

За праховете да кажа, че тук няма специални за бебета. Аз взех Persil Sensitive. Омекотител не се слага. А за градусите гледайте винаги етикетчета на дрешките ( най- често са за 40 градуса). Това се отнася и за ютията. Знам, че не се глади с пара.

Къпане на новороденото тук правят най- много 2 пъти в седмицата, защото смятат, че кожата на бебето е още незряла и не е готова да понесе ежедневна баня. Бебето само се почиства от глава до пети с мокра кърпа и толкова. Тук даже като се роди не го къпят, а остават да си попие в кожата онова бялото покритие, с което се ражда. Това бил най- добрия крем.  Sunglasses  В България беbетата се къпят всеки ден и това на никого не е навредило, но все пак да не се чувствате виновни, ако пропуснете банята някой ден.   Laughing Важното е дупето и гънките да са винаги добре почистени и сухи. А иначе бебето няма от какво толкова да се изцапа.  Grinning

С чистенето и миенето на прозорци трябва да се внимава. Това си е голямо натоварване за нашите месеци. И тук идва най- големия ми проблем в момента.   Cry Нали лекарката ми забрани всякакво домакинстване и дори разходка, а и аз имам прозорци и пердета, които ме чакат. Да не говоим, че съм една от първите започнала покупките, а още абсолютно нищо не съм изпрала и изгладила.  Embarassed Вчера ходихме с колата до един магазин да купим столче за кола, ама такива контракции ме хванаха, ужас. После цял ден съм лежала. Как ще изкарам така не ми е ясно.

Фиона, дръж се и ти! Нали сме на един термин. Има около 80 мами, на които трябва да дадем ред.  Hug

Поздрави на всички и приятен ден!    bouquet

# 85
А, Синеоче, тоя с 2-те000 лв. да не е прословутия д-р Мишел? Щото май само той тегилира между Младост  и Шейново.  newsm78 Поредното доказателство, че високата тарифа НЕ означава професионална грижа и екстра внимание.
Laughing Laughing Laughing Laughing
Баш той самият. Ама аз да ти кажа не съм нещо недоволна от него, даже имам лични впечатления много добри плюс това че мин. година преди да забременея след смяна на двама доктори и ръсене на пари той ме оправи от гадна смесена инфекция чрез правилно лечение. Пореден пример че всичко е относително, ама и некадърници се срещат тук там.
А  съм на абсолютно същото мнение с теб и относно гореказаните неща за това че сами си правим корупция. Дано бог е с мен, но никакви уговорки няма да правя нито ще плащам за нещо което ми се полага. А това да стане сакатлък, както си го казала Иве, може да се случи и като сме платили, примери бол, даже си имам много гаден пример - моя близка преди година почина в Майчин дом, а бебенцето с мозъчен кръвоизлив, като бяха дали пара.

Ели, умори ме от смях с тия пет лева. Голям си шемет Simple Smile Grinning Laughing

# 86
Аз днес влизам в 9 месец Shocked
Направо си се запичам вече и не ща пък да раждам!Ама май няма мърдане!

Какво става с Равия,уж ходихте да я видите пък не казвате нищо!

За епилатор аз ползвам но само за краката и подмишници!На триъгълника мисля да ударя един бръснач като ми дойде време да бягам към болницата!За тези кремове депилатоари незнам нищо newsm78 дали са вредни!

Хайде до после!  bouquet

# 87
  • Варна
здравейте маменца  bouquet
аз днес се събудих със много гадни болки и невероятна тежест в корема.едвам ходя направо незнам каква е тая работа. #Crazyслед няколкочасово мислене  newsm78какво да правя се обадих на моя лекар и сега отивам да ме види.какво става направо незнам Shockedвчера Fiona,днес аз и двете сме на една и съща дата Thinkingто с тоя бременен мозък...да не е внушение нещо направо незнам newsm78
стискайте палци,моля ви Praynigкато знам че сте с мен ще ми е по леко
до скоро

# 88
Jorjito стискам палци всичко да е наред Praynig

Не се притеснявай сигурна съм,че е фалшива тревога.Рано му е на бебо да излиза още Wink

Като се върнеш от док пиши какво е станало.

Успех Peace

# 89
Здрасти и от нас.
Фиона радвам се , че си си у дома.... малко ни е рано на нас в края на списъка Simple Smile
Luba_rizova, всъщност според оригиналната хипократова клетва, в която се заклеваме и до днес се казва, че сме длъжни да лекуваме без заплащане учителите си и техните семейства, нищо не се споменава за целокупния народ Simple Smile Сиренето е с пари... лекар или не трябва да ям и да си храня детето, след има няма месец... а в никой магазин , на никой не му пука хуманна ли ми е професията или не.
Аз ще си плащам за избор на лекар, защото искам точно определен доктор, който ще е на разположение 24 ч, 7 дни в седмицата и ще работи извънредно когато му дойде времето. Никой на никой не е длъжен.
Държа да отбележа, че избора на лекар е ВИП услуга в "Св. София" и плащането става в касата на болницата, а не на лекаря, така че не е корупция и няма нищо противозаконно.
Не съм чула да оставят някоя родилка, да ражда извън болницата, така че никой не може да те задължи да плащаш (дори и мацките без осигуровки, които се израждат изцяло на хуманен принцип, за сметка на болницата).
Всеки има право на менение и на избор.
Хубав ден и искам да пожелая на всички, когато стигнем до раждането всичко да е ок, така че да няма никаво значение кой води раждането.
Чао

Общи условия

Активация на акаунт