Фермата 4 - Съединение - тема 8 (29.10. - 04.11.)

• 29 588
  • 682
  •   1
Отговори
# 135
Сашо толкова ли не можа да възложи кравите на друг във въпросната сутрин, а Росица да поеме дежурството на следващия ден? Нямаше нужда от толкова драми, при положение, че толкова хора бяха свободни и видимо се размотаваха. Даже можеха да я накажат с две дежурства след това, но не и без баница.

# 136
Ако не спра да пиша, ще си направя форумно сепуко, осъзнавам го, ма съм пред цикъл и съм безразсъдно смела JoySunglasses
Само да добавя, че турското робство не е повод за национална гордост, а напротив.  Народ, който се е оставил 5 (ПЕТ!!) века да бъде мачкан, няма от какво толкова да се гордее.
Вече си го направи.
Народът не се е оставил 5 века да го мачкат, а се е борил. Била ли си в Батак? Не те ли е срам?

# 137
  • London
Хайде да ви помоля да не почваме пак с историята. Да я оставим на историците!

# 138
  • Вестерос
Ако не спра да пиша, ще си направя форумно сепуко, осъзнавам го, ма съм пред цикъл и съм безразсъдно смела JoySunglasses
Само да добавя, че турското робство не е повод за национална гордост, а напротив.  Народ, който се е оставил 5 (ПЕТ!!) века да бъде мачкан, няма от какво толкова да се гордее.
Вече си го направи.
Народът не се е оставил 5 века да го мачкат, а се е борил. Била ли си в Батак? Не те ли е срам?
Не само в Батак. Явно е поредната, която не знае, че 5 века е имало и други въстания! Срамота!

Катралче, историята не е за историците, а за обща култура!

# 139
  • Пловдив
Аз смятам, че така реагират СРЕЩУ Росица, защото ги дразни. Каква е причината, не знам, факт е, че всички не я понасят. Поради което така й скочиха за пиенето, мълчаливия Сашо я остави без баница, гледаха я накриво и й вдигнаха скандали. Както се казва "Вие защо си биете негрите", демек като не търпиш някой, и от най малката муха правиш слон. Не казвам, че беше муха, но и не беше нещо изключително, реално колко мързелани гледахме няколко сезона, те сега за едно спане превъртяха. Лошото е че не ни се показва всичко и цялата картинка не може да се избистри. В началото Росица я даваха само да готви, не говори, а пак бяха настроени срещу нея. Това ме кара да мисля, че някакви неща ни се спестяват. То аз и Алек не разбрах от какво толкова се влюби миналата година във Валерия, ама на, все е имало нещо.

# 140
  • Другата България
Гледах, дивях се, пулих се, ядосвах се, и накрая...си легнах. Не чета във във фейса, но разбирам недоволството там, явно пишещите са повече. То бива двоен аршин, бива сценарий, но това тяхното вече е прекалено. Значи когато Радка и Хриса надигаха чашките и кенчетата, никой от продукцията не възропта, сега хем им бутат дамаджаната в ръцете, хем после онзи дребосък Иван седнал да се прави на морален съдник и да отправя "последно предупреждение"! doh Stop Как не им е неудобно да се излагат не знам.
На масата Росица изобщо нямаше вид на пияна, на другия ден вече беше доста разконцентрирана и неориентирана. Но аз не разбирам - като знаят, че си е легнала късно /пардон, рано/, толкова ли не можаха да възложат на друг този ангажимент и да не се преекспонира така драматично? Аз съм сигурна, че всеки друг ако беше, това дори нямаше и да се коментира, но понеже е Росица, стана такъв проблем. Александър изора дъното направо и с лишаването от баница, и с изказванията си после за децата ѝ. Не знам като какъв се изживява и за какъв се има, но да правиш такива изказвания, а самия ти да си сам като куче някак не ми се връзва на мен. Милена дори няма да я коментирам, доста съм го правила, с всеки епизод мнението и впечатленията ми се затвърждават. Снощи за първи път се разочаровах и от Дидо - и той там, в кюпа, при "силните на деня", плюе и обижда една жена, и явно от това се чувства повече мъж..... Confused
Сценката с чувалите не заслужава коментар, толкова тъпо, плоско, грозно и пошло нещо отново и само за да се унижи една жена....и това ми били мъже....
Продължавам да съм за Росица. От мъжете вече на никого не симпатизирам, май и аз само на Нури. Който ако не спечели имунитет е сигурен ратай и дуелист според мен. За жена ратай е ясно, дори не си струва да го обсъждаме.

# 141
Чета и се чудя на масовото мнение какво беззащитно агънце е Росица, чиста като сълза, без вина виновна... само им готви, пък те я мразят. Наивно си мислех, гледайки вчерашната излагация, че поведението ѝ ще срещне по-голямо неодобрение, но не би. Роса се излага, ама пак Гошо е лошия. Айде тоя път за цвят и Сашо. Мен не ме подразни това, че се напи - нито миналата седмица, нито сега. Вбесява ме обаче наглото ѝ арогантно поведение. Държи сметка, блещи се, играе го наранена, но горда. Не съжалявала за нищо. Flushed А трябва! Пълно психо е тая. Не понасям хора, които се самопровъзгласяват за "черната овца" и това им се превръща модел на поведение. Оттам нататък нищо не може да им се каже. Те си живеят под надслов "ама вие сте ме нарочили" и край, дотук спира цялата комуникация. И не смятам, че не ни показват с какво ги дразни Росица, на мен отдавна ми е ясно.
Единствено съм съгласна, че от продукцията преиграват с четенето на конско. Във всички сезони след дуелите алкохолът се лее като река заедно с музиката на Слави. Сега са им оставили алкохол повече отвсякога, пък размахват пръст. Всички пият, не е само Росица. Я Гошо и Роман като се надрънкаха по обед с мастика как хубаво измазаха къщата. Satisfied

# 142
  • Другата България
Ок, според теб за какво трябва да съжалява в случая Росица? За това, че не е станала рано и издоила кравите ли?

# 143
  • София
Росица хубаво искаше да се докаже на мъжа си, сега само стана за смях. Не видях кой знае каква драма с изпуснатата закуска - поел си агажимент, не си го свършил, а вместо това си се наквасил като мотика. Е, малко строго поведение не е излишно.

# 144
  • London
Абе тя нека е за обща култура, но на мен лично не ми е болна тема. Кой как си я интерпретира не виждам с какво точно ще ми повлияе на настоящето или бъдещето, това е минало все пак.
По-скоро мога да се вторача на тема неплатени данъци, укриване на доходи, правене на мръсно на съседа, липсата на съпричастие и тн и тн. Това са неща, които са пряка последица от нечие поведение. Същото е като да определиш дали някой е кофти само, защото е ЗА - Пиночет или Против. Сигурна съм, че има и в двете насоки аргументи и това ама съвсем не би следвало да ме притеснява, ако индивида се държи подобаващо и неговите мнения в исторически план Пиночет не афектват неговото рационално поведение. Не знам дали се изразих разбрано, но общо взето така ги виждам нещата по отношение - политика, футбол и пристрастия с отбори, вяра, исторически неща и тн и тн.

# 145
Не ни показват достатъчно, та да знаем защо всички там не понасят Росица, да. Но ето един пример - миналата седмица след дуела какво направи Росица - каза - тези, които ме подкрепяха, да минат пред мен. Това как може да се тълкува? Явно се отнася недобре с хората, не мога по друг начин да си обясня отношението на болшинството към нея.
Не оправдавам по никакъв начин пиянството на Росица, но беше абсолютно ненужно да я будят, като е пила до сутринта. Ясно е, че няма да е изтрезняла. Всички сцени бяха ненужни. А Сашо, Сашо ми се срина в очите тотално. Но не толкова заради някаква си баница, а с изказването за децата. Много грозно беше. Миналата година Алек направи подобно изказване за Виолета, отвратително.
Мег, въпреки че не съм съгласна с последната част от поста ти, тази за робството, ми хареса че не се притесняваш да споделиш, какви форумни самоубийства, глупости, имаш си мнение - споделяш го.
Не мисля, че е повод за гордост, че сме били пет века под чуждо владичество. Можем да се гордеем само с това, че не са успели да ни претопят. До някаква степен обаче съм склонна да се съглася с Нури (или с този/тези, които са му промили мозъка), че за пет века са могли да ни претопят турците, стига да са искали. Но вярата е значела нещо много за хората допреди някакви си 100-150 години, за разлика от сега.  Трябвало е да избият много народ, работна ръка, за да успеят с пълно потурчване. Хубаво, все пак, че не се е случило, та всички сега да сме едни като Нури, за чието българско самосъзнание имам големи съмнения. Но не ме вълнува той какво мисли, ако  изобщо ги мисли тези неща. А дали антибългарската пропаганда се провежда От Нури или Чрез него - все едно, еднакво отвратително е изопачаването на част от историята ни. Но, да приемем, че от продукцията държат на скандала, това е, че току виж настанал мир и сговор във фермата, сакън, ще стане скучно, нали така. Simple Smile
А колкото до това, че сме се оставили да бъдем мачкани пет века - слаби сме били, не покорни, а слаби. И всеки е наясно, че без Русия вероятно щяхме да се освободим чак след Първата световна.
Не съм съгласна с "турското присъствие" , щеше да е вярно, ако сме били пълноправен член на Османската империя, както е била например Финландия в Руската империя.
Мег, с другото в поста ти, преди частта за турското владичество, съм напълно съгласна.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 11:44 от Ензим

# 146
Мери, заради това, че като ѝ казаха, че се държи неадекватно, тя продължава да вдига гири. Поела е ангажимент и не го е изпълнила. Вместо да се извини, тя пак го игра горда и неразбрана. Ако ти не успееш да спазиш уговорка, не би ли казала едно "съжалявам, ама така и така..."
Симо беше същата "китка" като нея вечерта, но сутринта си даде сметка, че е прекалил и сведе виновно глава. Даже Росица докато се репчеше сутринта на масата, той каза нещо от сорта на: "това са пълни глупости". Дава си сметка, че се е изложил и не се прави на велик. Не че го харесвам и него, но когато се наложи, показа смирение и добро възпитание.

# 147
  • London
Пълна глупост е това от страна на продукцията да дава ДАМАДЖАНА С ВИНО! Покритото ВИНО, не го пият ФЕРМЕРИТЕ! Тоест няма вино, няма циркове и напивания. Първо им го дават с идеята да стане точно това, после го излъчват и с това запълват цял епизод и накрая идват най-нахално и размахват пръстче. Ми дайте на победителя натурален сок и кифлички и толкоз. Оттам насетне дали ще е Росица или някой друг е все тая, създадена е почва за подобно нещо. Продукцията е най-виновна, защото го прави целенасочено и нарочно.

# 148
  • Другата България
Мери, заради това, че като ѝ казаха, че се държи неадекватно, тя продължава да вдига гири. Поела е ангажимент и не го е изпълнила. Вместо да се извини, тя пак го игра горда и неразбрана. Ако ти не успееш да спазиш уговорка, не би ли казала едно "съжалявам, ама така и така..."
Симо беше същата "китка" като нея вечерта, но сутринта си даде сметка, че е прекалил и сведе виновно глава. Даже Росица докато се репчеше сутринта на масата, той каза нещо от сорта на: "това са пълни глупости". Дава си сметка, че се е изложил и не се прави на велик. Не че го харесвам и него, но когато се наложи, показа смирение и добро възпитание.
Да, за това си права, съгласна съм, но пък аз се опитвам да се поставя на нейно място. Да си аутсайдер не е лесно. Това, нейното поведение според мен е един вид защитна реакция спрямо отношението на всички останали към нея. Все пак тя някак трябва да успее да се съхрани и запази в тази неблагоприятна за нея среда. Явно не може като Симеон /защото според мен това неговото не е смирение и добро възпитание, а нагаждане към масата с цел да не си различен, защото видяхме какво се случва с различните/, затова го кара по нейния си начин. Освен това видяхме, че нищо човешко не ѝ е чуждо - все пак не издържа и се разплака, не е бездушна. Има и малко маска, която си слага и налага...многопластов образ е. Не се наемам да я съдя, защото със сигурност не ѝ е лесно. И продължавам да смятам, че не беше извършила чак толкова голямо "престъпление", за да се преекспонира толкова много.

Катрала, няма смисъл от главните букви, и без тях те разбираме прекрасно. Peace

# 149
Много ясно, че им дават алкохол, за да има пиянски изцепки. Но аз мисля, че и без алкохол ще си се изпокарат напълно успешно някои.

Общи условия

Активация на акаунт